Sid Meier\'s Pirates!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Van valahol itt az elmult 2-3 lapon egy hozzaszolas, benne a 2 .mds file linkje. Szedd le, es probald meg azzal - vszinu hogy az hianyzik neked. Ha igy sem, akkor mas a gond...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

dartonita
tudom hogy kene megnyitni,hisz evekota hasznalom.sosem tapasztaltam hasonlo hibat.beolvastatom vele,de sem felugro install kep,sem olvashato allomany a virtualis meghajton :/ nemnagyon ertem.

grebber
Kösz szépen a választ!

Next PC upgrade: 2022

hykao
mindkettõnek kezelnie kell!

ha csak két darab fájlod van, akkor állítsd "all files"-ra a mountoló progit, és látni fogja...úgy válaszd ki.
dartonita
joregg.kene egy kis segitseg.az iso helyett mdf formatumu file-okat kaptam a gama letoltese es kitomoritese utan.namost vagy rosszul jott le,amit ketlek ugyanis mar sivitozott volna tomorites kozben is ha igen,vagy baromira nemtudok mitkezdeni veluk,mert sem az alcohol120,se a daemon 3.47 nem tudja beolvasni ezt a formatumot.kerdeznem van e vkinek vmi 5lete?mar regedit haxot is probaltam,de ugysem kepes kezelni...

PiszkosFred
Hja, de gondolom ezt odafenn is tudjak, es valamit tesznek majd az erdekeben, hogy mire jonnek az iskolai szunetek es az unnepeket, ne omoljon ossze a rendszer - eros tulzassal ;]

Botond
34 éves vagyok poor healthel,és a vívásom olyan mint egy lassított felvétel :-( pedig még cask 2 rokon van meg :-(
Hmuda
Hja. Manapságegyre több a hiba az SG-n, lehet nem ártana agy nagytakarítás az adatbázisban.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

PiszkosFred
Szep volt ;]

Egyebirant tenyleg valami gaz van a forum motorjaval, mert en sem tudtam valaszolni erre a privat kerdesre, mely szerintem ugyanattol a szemelytol jott ;]

Hmuda
Kaptam egy privit, amiben a pénzelosztást kellene megmagyarázni, de sajna most valamiért nem akarja felhozni a válaszablakot, úgyhogy csak itt tudok válaszolni (nem mondom ki, gondolom nem hiába volt privi üzi):

Folyamata: bemész egy településbe és van oylan opció, hogy "Divide Plunder". Ekkor a nehezségi szinttõl függõen a teljes zsákmány bizonyos százalékát kapod (legkönyebb fokozaton 5%, legnehezebb fokozaton 50%, a többin köztes értékek vannak). A maradék aranyon a legénység osztozkodik egyenlõ arányban. Most jöjjenek az elõnyök-hátrányok:

Hátrányok:
- a teljes léegénység el fog veszni.
- csak a zászlóshajódat tarthatod meg.
- hónapok telnek el tétlenül a településen és csak utána folytathatod a játékot, tehát gyakran fél évet is elveszíthetsz az életedbõl, mire újra hajóraszállsz.
- ezek miatt olyan mintha totál elölrõl kezdenéd a játékot, csak a hajód marad a régi és az eddig elért eredményeid is megmaradnak (megtalált kincsek, speciális tárgyak, legyõzött kalózok, rangok, stb, stb mind megmarad).

Elõnyök:
- az új legénység újra "Very Happy" lesz.
- csak így növelheted a személyes vagyonodat (mivel amiket rabolsz az elosztásig közös a legénységgel, és csak szétosztás után kapja meg mindenki a saját részét).
- csak itt lehet megkezdett játékban nehézségi szintet lépni. Ha sok a zsákmány, akkor egyel feljebb léphetsz, de ha látványosan kevés akkor felejánlja, hogy visszaléphess egyet, de mindkétszer dönthatsz úgy, hogy maradsz a jelenlegi szinten.
- csak itt tudsz végleg visszavonulni a kalózkodástól, ekkor a gép szépen elsorolja a tetteidet és kiadja, hogy milyen foglalkozást ûzöl békés napjaidban abban a városban, ahhol visszavonultál.
- minél több pénz jut egy emberre, annál többen akarnak majd csatlakozni hozzád a következõ utadra. Tehát ha egy elosztásnál a legénység fejenként egy aranyat kap, akkor a következõ úton alig lesz egy-két ember kikötõnként, aki majd csatlakozna, de ha fejenként több száz aranyat kapnak kézhez, akkor komoly jelentkezõtáborra lehet számítani a legtöbb városban.

Tömören ennyi.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Lacc
Szerintem szedd le, érdemes.
Hmuda
Amíg ki nem próbálod nem fogod megtudni. Szerintem érdemes, de egy próbát mindenkinek megér. :-)

TLD Robi
Hi mindenki!<#wave>
Na milyen a Game?A képekbõl tényleg azt láttam,hogy táncolni is kell benne?😊<#nevetes1>Érdemes leszedni?

Elõre is kösz!

GBC {TLD}Robi http://gbcclan.uw.hu/

grebber
Alcoholost is leszedheted mert jó hozzá a crack.

dr Kotász
Nekem a sima van. Az égvilágon semmilyen probléma nincs vele.
Malakai
Hello!
Melyiket ajánljátok, sima, vagy AlcoholClone?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Kata
Azaz! Pirates of the Spanish Main. 😊 Voltam már versenyen is, harmadik lettem. 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Vukodlav
Pirates, kis tasakokban kapható kártyákból összerakható hajós csatázósos asztali játék? 😊 Mert mi valami ilyesmit játszunk, bár nem vagyok benne biztos, hogy Pirates a neve!

HIP-HOP jön Vuk

Kandurex
Nem talán, biztos. Sajnos demo még nincs, viszont egy csomó helyen fent van a full (én is most húztam le DC -rõl).

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kata
Mostanában ismerõseimmel pont egy Pirates nevû asztali stratégiai társasjátékkal szoktunk játszani. Lehet, kipróbálom ezt a játékot, ha valahol ki lehet próbálni, mert a képek és az elõzetesek alapján aranyos lehet, talán még én is tudnék vele játszani... 😊

[/cserf][/fülünyúl]

én iylet nem is mondtam 😊 pirates szvsz sohase szimnek készült 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Hmuda
De ne is a Pirates! folytatása legyen az.

PTW
nagyon tetszik a játék !! szerintem hozza a commodoreos hangulatoot plusz megspékelve egy kis monkey island érzéssel....

isten ! igazi szórakoztató játék <#circling>

de kalóz szimünk még ugysincs 😄D

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

PiszkosFred
Izlesek es pofonok. En a pirates! kapcsan elfogult vagyok, es nalam a vilag valaha volt legnagyszerubb jateka 89 ota. De attol meg szerettem jatszani a Tortugaval is, es a tobbi klonnal ;] Ez is lehet hogy jo lesz majd egyszer, a pirates mellett talan jut ra ido 😄

Lacc
Egyetértek. Meg ennek jobban tetszik a hangulata 😊
Hmuda
Hát ez ránézésre már nem lehet olyan hûde-kalózos. 1800-as évek, hatlövetû fegyverek, stb. Valahogy nekem a kalózok mindig is az 1600-as évek elejét-közepét jelentették.

grebber
Nagyon király ez a game.El leszek vele egy darabig.

Ez a következõ amit várok:Swashbucklers:Legacy of Drake

Hmuda
Ez már túlzás lenne, ez nem szimulátor, hanem játék.

szeirntem nem, profi szim kéne ahol midnennek van sulya még a vitorlának is, és te szereled össze a hajót, persze kell lõszer is és etc... 😛

Hmuda
Szvsz még mindig a #952 lenne a legjobb megoldás.

és akor külön lehetne válogatni hány kilos embereket veszel fel 😄DD

igen azt is kéne..., szvsz az a hiba hogy legénységnek nincs sulya, nem pedig az hogy az ágyuknak van 😊

Hmuda
Fred is írta, hogy ennyi erõvel a legénységet is lehetne súlyra mérni, de ez már szõrszálhasogatás. :-)

bazza
hája😄

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Hmuda
Hja. Én nekem mindig több embert csoportosít át egy elfoglalt galleonra, mint egy war-kenura. De ez érthetõ is.

szvsz nem raktérre nézik a hajókat hanem teherbirásra..., igy az 1 tonna az 1 tonna, akárhova is teszed a többletet mongyuk attól még elmerül a hajó 😄

minel nagyobb hajo annal tobb legenyseg kell neki, tehat tuipustol is fugg, es ehhez adodik az hogy mennyire lovod szet a hajot.

Hmuda
Az lehet. Legjobb lenne, ha símán lenne bizonyos számú ágyú a hajókon és kész, és inkább a lõszert kellene megvenni (valahol kicsit logikusabb, mert komolyabb csatáknál több lõszert el lehet lövöldözni mint a teljes hajó összsúlya).

PiszkosFred
De az agyuk a rakterbol foglalnak el helyet, holott elvileg a nagy reszuk a fedelzeten van. Ennyi erovel az emberek szamanak is elfoglalt helykent kellene megjelennie, ha kovetkezetes a prg. De mivel nincs lebontva, hogy melyik hajon mi van konkretan, gondolom igy az 1:1es agyu:rakterhely lett az altalanos dolog.

bazza
Lehet rosszul értelmezem a dolgot, de valszeg azért foglalnak olyan sok "helyet" mert nem pehely könnyûek...

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Hmuda
Mondjuk azt hülyeségnek tartom, hogy minden ágyú egy egész tonnát elfoglal a raktérbõl, mikor azoknak elvileg csak a lõréseknél kellene állniuk nem a raktérben porosodni használatig.

rezes
Koszi Gyadika ha valami gonom lesz majd inkabb megyek szemelyesen😊)))

Fonok.Ki az a corporation?

Lacc
Egyébként az az érdekes, hogy szinte akármilyen erõs hajót el lehet foglalni könnyen, hiszem a vivás megvan pár sec alatt...
PiszkosFred
Hm.. Akkor ezert hat ;] Koszi a felvilagositast. Akkor a kezeloszemelyzet nem fugg a hajo tipusatol, csak az allapotatol?

minel jobban szetlovod a hajot annal tobb legenyseg kell a vezetesehez ( arboc nelkul gondolom eveznek 😊 )

tartuffe
Más is kitehetné a cuccait igazán, sztem nem csak engem érdekelne...

Yvorl redves farkára!

tartuffe
Na kilinkelem az eddigi összes zászlóm(52)/vitorlám(18): tartuffe's pirates pack remélem vkinek szerzek egy kis örömet vele.
Az elõzõ két link ezzel egyidõben süllyesztõbe került, azok a linkek már nem mûködnek. Ezek után pedig egy idõre felhagyok a tuningolással, néha jáccani is kéne... 😄

Yvorl redves farkára!

PiszkosFred
Tobb hajo eseten vigyazz arra, hogy egy-egy nagyobb hajo kezelesehez tobb ember kell. C64en egy hajohoz 8 ember kellett, legyen az egy aprocska Pinnace, vagy egy War Galleon. Itt mar nem, itt minel nagyobb a hajo (a szo szoros ertelmeben) annal tobb ember kell ra. De ezt jelzi is az elfoglalas utan, hogy mennyibol mennyi embert veszitesz(fogja iranyitani az uj hajot) igy el. Nem figyeltem oda neha, es bizony pislogtam, hogy 60-70 ember ment el egy-egy nagyobb galleonnal, es a kvoetkezo harcra alig maradt par matrozom. Mondjuk azok kitettek magukert ;]

PiszkosFred
Figyeltetek, hogy a hajok oldalan az agyunyilasok ki-be csukodasa is jelzi az ujratoltesi ido elteltet? Lenyegtelen kis aprosag, de tetszik hogy ilyen reszletre is figyelt a mester ;]