4192
  • Kata
    Ugyanúgy, mint bármikor a többi hajót... Nem hiszem el, hogy ilyesmire nem jössz rá magadtól... :)
  • Serpa
    hogy tudom megtámadni, ha már ágyúzzák egymást ?
  • Serpa
    megprobáltam rámenni a buccaneer -re, át is mentem rajta, de nem ugrott fel az ablak, hogy támadjak-e, vagy nem.
  • Kata
    Ha kísérsz valakit, azt tuti megtámadják az úton. Onnan tudod, hogy támadják, hogy odakever hozzátok valami hajó, és elkezdi ágyúzni a kísérendő hajót. Ilyenkor általában villog az "5-ös", hogy támadhatsz. Ha nem támadod meg, akkor rövid időn belül elsüllyeszti a kísért személyt és lőttek a küldetésnek.
  • Kata
    Egyébként, ha érdekel valakit, és érez hozzá kedvet, egy ismerősöm írta priviben, hogy csinálna magyar fan-site-ot a programnak, rajta minden tudnivalóval a játékkal kapcsolatosan. Ő a grafikát teljes mértékben vállalja, meg segít a tartalomban is, de kéne valaki, aki rendszeresen frissítgeti majd. Engem kérdezett meg, de nekem nincs ilyesmire időm, viszont ha közületek valakinek van, akkor konzultáljon vele, priviben megadhatom az e-mail címét.
  • bigapó
    Én már láttam olyat, hogy egymást lőtték a tengeren:)) gondolom előtte vannak jelek erre, de ha ekkor beavatkozol az is elég, mert nekem is volt ilyen. lealáztam a támadót, aztán bekisértem a kikötőbe az ipsét:))
  • Serpa
    és azt honnan lehet tudni, hogy most meg fogja támadni, vagy nem ?
  • Kata
    Bocs, de a sorrend mindig más, nem is írtam semmiféle sorrendet, pusztán felsorolás, hogy milyen manőverekkel találkoztam, amiket 4-szer kell ismételgetni. Illetve a 4 lépésből állókat csak 2-szer... Ugye nem gondoltad komolyan, hogy minden tánc úgy és abban a sorrendben zajlik, ahogy leírtam?!
  • bigapó
    Hajóval tudtommal még mindig nem lehet, talán majd egy patch megoldja. Szárazföldről pedig kicsit messzebb nekimész a partnak, ekkor felajánlja, hogy kiszállsz vagy továbbhajózol? Utánna gyalog nekimész a háznak és ekko támadhatsz. Nekem speciel nem jött be ez az újítás a játékban egyébként, de kinek a pap, kinek a papné...
  • Tyler Durden
    Csak vissza kell olvasni, és választ találsz minden problémádra..
  • gyandor
    Sziasztok !

Lehet, hogy nagyon béna vagyok, de elmondaná valaki, hogyan lehet egy várost megtámadni hajóval ill. szárazföldön?

Köszönöm
  • bigapó
    Attól függ, hogy mennyire ismered a játékot, mert az elején sokat tudsz gyakorolni. Speciel én még mindig a kezdő karriert csinálom abban a kis időmben amikor a gép elé jutok:( :)
  • Tyler Durden
    Elkezded a gamét, szerintem ahogy tudod felosztod a lóvét és visszavonulsz. Ezután új gamé és már tudsz válogatni, legalábbis én igy csináltam.
  • bazza
    Akkor toljam végig, és utána lehet választani?
  • antijedi
    neeem, piszkosfred irta jól...
    ha pénzt osztasz akkor azthiszem csak nehézségi szintet lehet váltani
  • bazza
    Vájámá, ezt nemértem... Most akko NEW GAME, és ha péztosztok előjön, hogy most mit is akarok csinálni, mi is akarok lenni? Mer nekem nem volt ilyen...
  • antijedi
    jah vagy az is lehet :D
  • antijedi
    ő csak az ismétlődő elemeket irta, attólmég mássik elemsorozattal kezdődik nem azzal amit ő irt elsőnek
  • KH
    ezért (visszatérő addiktivizmus) várom én meg mire kijön low budget játéknak (mert remélem, hogy épp az általad írt dolgok miatt ennek zuhanni fog az ára)
  • antijedi
    első pénzosztás után válogathatsz asszem
  • PiszkosFred
    Elso karrier amolyan tutorial. Sima new game, es onnantol szabadkezed kapsz.
  • I.C.ram
    Kezdő évszámot miért nem tudtam választani az elején??? El kell az első karrierben odáig, és akkorm ár lehet, vagy mi?
  • I.C.ram
    Köszi, de nekem teljesen máshogy kezdődnek a táncok. :( Nekem eleve oldalazással kezdődnek :(
  • bigapó
    Pont az a jó benne, hogy ha tizedjére fogsz is bele, ugyanúgy úgysem fogod játszani, mert annyira változatos...szerintem:)
  • PiszkosFred
    En 15 eve jatszok a jatekkal, es nem tartom monotonnak. Ahogy a diablot sem, pedig azzal is a megjelenes ota. Igaz a Piratesben nincs multi, de aki egyszer rakattan, az idorol idore eloveszi.

A remake-t azert irtam, mert a jatek a tancon kivul nem tartalmaz semmi ujitast, es pont ezert, aki nem ismeri az alapjatekot, annak egyszerunek tunhet, a mai osszetett openended jatekok vilagaban. Sok ismerosom jelezte mar, hogy vegigjatszotta, aztan csokolom, uninstal. Mindez par nap alatt. Nekik ennyit jelent a jatek, par oranyi kikapcsolodast. De vannak olyanok is, akik 2-3ik karrierjuket jatszak.

Mindig is irtam, hogy elfogult vagyok a jatekkal szemben, nekem ez az elso nagy jatek-szerelmem, ezert nem biztos, hogy az en ertekiteletemmel mas is egyetert ;]
  • bigapó
    Hi!

Lehet, hogy belőlem is a régi érzések szólnak a játék mellett és emiatt nem veszem észre a játék hibáit, ami másokat esetleg elriaszthat.
    De! Mint korábban már írtam, szerintem az évtized játéka lesz(vagy évszázad). Már Én is gondoltam rá, hogy a hivatalos verziót is be fogom szerezni, de sajna anyagi korlátaim ezt egyenlőre nem teszik lehetővé. Mindenesetre megérné az biztos:))
    A hangulata lehengerlő, órákra képes a gép elé szegezni az embert. Van egy hölgyemény - bizonyos KATA, akinek itt sokszor szerepel a neve-, nos ha jól emlékszem Ő sem játszott a C-64-es verzióval és talán Ő a legjobb példa arra, hogy bárkit képes megfogni a játék:) Ezt majd Kata kijavítja, ha nem így van:))
    Ha nem akarsz költeni olyan sokat, akkor szerezd be más uton
  • zizzenet
    No, ez így egy kicsit teljesebb, köszönöm a válaszod.
    Az, hogy a nyomtatott vagy online media 90-100%-ot adott rá, engem egyáltalán nem hat meg. Mindig is szkeptikus voltam a recenziókkal szemben, de a Rome Total War felülértékelései óta egy szót sem hiszek már a "szakmai" sajtónak, legyen az magyar vagy "magyartalan".
    Nos, az, hogy remake, engem megint csak nem hat meg, mert az eredetit nem ismerem, és azt is remélem, hogy a recenzorok nem a 17 évvel korábbi játékról emlékeznek meg, az értékelés ugyanis a nosztalgikus tömjénezés helyett határozott, megalapozott véleményt tükröző írás kell legyen, de itt megint visszatérhetek a fenti bekezdésben leírt gondolatomhoz.
    A játék könnyűsége egyelőre elriaszt, mert 10000 Ft-ot nem szívesen dobnék ki néhány óra monotonná váló kattingatásra, ami egy kiismerhető és kihívások nélküli játékmenet keretében zajlana. Ez a mondat durvának hangzik, pláne, hogy nem ismerem a játékot, de nem véleménynek szántam, ez csupán egy félelem a játékkal kapcsolatban, amiről érdekelne továbbra is a véleményetek.
  • PiszkosFred
    Kereskedelem arra jo, hogy eladd a cuccokat. Nem hiszem hogy lenne ember, aki csak kereskedni akarna, es egyik kikotobol a masikba hurcolaszna a dolgokat. Hozzateszem, hogy neha vannak akkora kulonbsegek, hogy par nagyobb teherhajoval a flottaban egy ut alatt lehetne szerezni soksok penzt. De amig a kereskedoknek jo esetben is csak par ezer penze van, nincs sok ertelme

Hajot venni sosem lehetett, es jo is az igy. A szarazfoldi csata kapcsan annyit, hogy ez nem egy realtime strategia, ez a csata egy "minijatek". Olayn mint a belopozos "pacman" szeruseg, vagy a tanc, ami egyedulallo a jatekok vilagaban megitelesem szerint. Szal ilyen szemmel kell nezni a dolgokat.

Es azt meg hozzatennem, hogy sok ember elfelejti azt a tenyt, hogy ez REMAKE, egy majd 17 eves jatek reinkarnacioja a XXI szazadban, es nem FOLYTATASA. Ezert tunhet mai szemmel kisse puritannak, egyszerunek, pedig nem az. A legtobb nagyobb jatekokra szakosodott nyomtatott vagy online media (nem magyarok ofkorsz, beloluk mar nemsok van;]) 90-100% koruli ertekeket adott az ertekeleseknel. Ha pedig belegondolunk, hogy ez az ertek egy 17eves jateknak szol, akkor azert az nem semmi.

Sid Meier sosem ontotta a jatekokat, de amiket csinalt, az mindig korszakalkozo volt a maga nemeben. Gondolj a Civilization-ra, mely mai napig a legjobban megalkotott korokreosztott strategia, vagy az X-COM 1-2 reszere, mely viszonyitasi alap a mai napig, vagy az Alpha Century-ra, a Masters of Magic-re, amely a Kings Bounty-val (o nem MicroProse projekt) karoltve megalkotta a Heroes fele szerepjatek/kaland/strategia-t, es akkor a F1GP-rol meg nem is szoltunk, a soksok egyeb MicroProse jatekrol. Korszakalkoto mindegyik. Igaz, akkoriban nem volt ekkora termes jatekok kapcsan, de ha megnezed, hogy egy 17eves jatek jelenleg mennyire nepszeru ma, akkor tudott a bacsi valamit ;]

Jo hir, hogy a Civ IV is az o keze alatt halad ha minden igaz, es az XCOM kovetkezo reszet is o fogja felugyelni, merthat az Aftermath igencsak harmatosra sikerult...

A jatek egyebirant tenyleg konnyu, remelm hogy ha lesz peccs, picit nehezit rajta. Marmint a rangosztason, azaz jobban meg kelljen dolgozni a kinevezesekert....

Ennyi reszemrol, most megyek ebedelni ;]
  • dr Kotász
    Hát megtámadod és előbb süllyeszted el, mint ő az emigránsokat.
  • Serpa
    betámadta egy buccaneer az általam kísért emigránsokat, de nem tudtam tenni semmit, hogy ne süllyessze el.

mit lehet ilyenkor csinálni ?
  • zizzenet
    Látom, itt sok a fan. Érdeklődnék, mert érdeklődöm a Priartes! iránt, az ok Sid Meier neve, az eredeti játékot nem ismerem. Szóval más fórumban sokat panaszkodtak, hogy a játék nagyon könnyű, még nehéz fokozaton is borzasztó könnyű. Meg arra is panaszkodtak, hogy nincs jelentősége a kereskedelemnek, nem lehet hajókat vásárolni, meg hogy a szárazfölsi csata nagyon szar. Szóval nektek, fanoknak, mi a véleménye erről?
  • bigapó
    Hi mindenki!

Volt egy kis időm a kalózkodásra, írok hát pár sort ide.

Még mindig a kezdő karrierrel nyomom, eddig kétszer osztottam zsákmányt, de csak a journeyman-be léptem, tovább nem. Nekem is volt szédülős jelenet sokszor, majdnem mindig; volt olyan amikor majdnem levertek emiatt, mert teljesen máshogy kellett nekiállni a dolgoknak.
    A tánc nekem sem az erősségem, botlábú vagyok ez van, mondjuk ennek ellenére Caracas-ban nagyon szeretnek:) sikerült egyszer-kétszer 3-4 kis szivecskét összeszedni, de rögtön elrontottam és persze a végére nem jött össze:( Katának kösz a tánc-tippeket, nekem is rémlik, hogy ezek váltakoznak, csak mindig az ütemmel kések, mert hol korábban, hol meg későn nyomom és az se mindegy, hogy sokáig vagy többször. volt, hogy emiatt "vesztettem". gyakorolni meg van lehetőségem, mert jóformán mindig táncra hívnak.
    A ZSOOTI-féle eredmény meg szerintem csíít nélkül is megy, mert nekem is előfordult, hogy mikor háború volt mindenhol, akkor lényegében bárhova mentem, osztották a rangokat. Persze ehhez sok szerencse is kell...
    Lesz még, majd később:))
  • Grusi
    Jézus, ez egyrészt borzasztóan magyartalan, másrészt valóban úgy van, ahogy Kata mondja, félrefordítások vannak benne. Ki csinálja? Hadd osztom le ;D
  • Kata
    Pl. hajóüzem helyett hajóács. De ha ragaszkodsz a helyi megnevezéshez, akkor is inkább szimplán dokk. Elhajózni helyett kihajóznit mondanak a hajósok.
    A kezdőoldalon pl. ágyúzás helyett tüzér a helyes kifejezés. Tudom, hogy angolul képességek vannak odaírva (pl. fencing - vívás), de magyarul talán jobb lenne: a párbajhős, tüzér, navigátor (ezt magyarul is így hívják, a kormányos amúgy meg helmsman angolul...), gyógyító vagy még inkább felcser, esetleg hajóorvos, és végül sármőr, vagy nőcsábász. Szerintem.
    A hajós helyett hajósegéd, a kalóz helyett mondjuk csavargó, vagy világjáró jobb lenne. Szerintem.
    A profit harcok helyett meg tán harc a haszonért. Szerintem.
  • Kata
    Íjj... Azért remélem nem lesz ennyi félrefordítás az egészben...

Aki magyarítást csinál, az feltétlenül szedjen elő hajós szakkönyveket! :)
  • Diodi
    Pirates! - magyarul ilyen lesz
  • Zsooti
    Fred ne érts félre, nem akartam én maxon végezni, csak minél jobb eredménnyel nyugdíjba vonulni. ;-) Meg sem fordult a fejemben, hogy mindent megszerzek. De kb. mikor a rogue fokozatban voltam, hirtelen nagyon szerencsésen jöttek a dolgok. Például 4x! egymás után kaptam kalózkincsről térképet, és mind a 4!! ott volt a város mellett ahol kaptam. Kincs megtalálása után visszamentem a városba, és a kocsmában (ha jól emléxem) kaptam újat! És az is ott volt. Mindez 4x egymás után. A rokonok közül is 2 közel volt, plusz 1 vera cruz mellett, és 1 pedig florida keynél. De Montalban Marki búvóhelye szintén útba esett. Csak az elveszett városok idegesítőek, az eddig minden esetben a világ végén volt. Már-már attól féltem leesem a szélén! :-)
    Miután megvolt az első város, láttam hogy 4/16. Megkaptam a következőt, és láttam hogy az aztec, és nem inca. Ezekután a kiváncsiság hajtott, hogy megtudjam mi a másik 2. És hogy azok is ennyit érnek-e (50000 arany). Mindenre kiváncsi voltam, és szerencsém is volt velük.
    Ja és még 1 apróság. Sosem kértem amnesztiát. Szó nélkül elkezdtem irtani a spanyolok ellenségeit, majd bementem egy városba és előléptettek. Gondoltam is magamban: ha egy üzlet egyszer beindul... :-))
    Szóval a vége valóban az lett, hogy ugyan legyen már meg minden maxon. A lóvéval szerencsém volt, mert ugye mindig feljebbléptem egy fokozatot (kiváncsi voltam, hogy mi és mennyivel lesz nehezebb), és így ha vmivel kevesebb pénzt is szereztem, jóval több volt az én részem.
    Egyébként swashbuckler fokozaton a szél is sokkal keményebb. Az északitól a déliig egyfolytában változik, oda-vissza folyamatosan. Nagyon komoly. Itt már télleg csak egy sloop of war-ral tudtam viszonylag jó sebességgel hajókázni, mindegy merre kellett menni.
  • PiszkosFred
    Rosszul remeled, max reszleges. Az okok miatt olvass vissza par oldalt, vagy hasznald a keresot..
  • Szabyka
    Remélem lesz magyarítás majd hozzá!
  • Kata
    Pedig nem olyan bonyolult, és az eszközök segítenek előbb 1 majd 2 rossz mozdulatot is helyesen csinálni helyetted.
    Viszont a táncban előfordulnak fix koreográfiák, mindegyiket ugye 4-szer ismétel el.
    Gyakran előforduló mozdulatsorok (minden 4-szer értelmezendő):
    - fordulás jobbra
    - fordulás balra
    - jobbra lépés, majd balra lépés
    - balra lépés, majd jobbra lépés
    - jobbra lépés, balra fordulás
    - balra lépés, jobbra fordulás
    - előre lépés, kétszer jobbra fordulás
    - hátra lépés, kétszer balra fordulás
    - előre, hátra lépés, kétszer balra fordulás
    - hátra, előre lépés, kétszer jobbra fordulás

Ezeken kívül más kombinációval még nem találkoztam, pedig már vagy 100 táncon túl vagyok összességében.