4192
  • PiszkosFred
    Hat a "shrewish banya" (by CoVboy) admiralkent mar a karodba omlott (majorkent mutattak be) de az azert nem volt tul nagy eredmeny ;] Viszont az attractive holgyeket meg kellett dolgozni kemenyen, de teny hogy a magas rang mellett mar beledszerettek es szortak a kincsesflotta infokat. Viszont a rang mellett sokat szamitott a szemelyesen osszacsalt/rabolt/haracsolt vagyonod is, illetve annak a mar elasott - kamatmentes, de tutibiztos - mennyisege ;]

Uj kormanyzonal viszont meg volt az esely, hogy plain vagy shrewish leany jojjon. Lehet en emlexem rosszul, de keves attractive vagy beautiful leany volt anno, es azokat jobb volt megbecsulni. Merthat az infok ugyanazok voltak mindegyiknel, de a vegelszamolasnal egy magara valamit is ado kaloz azert nem egy "kilos kereszttel a nyakaban fogatlanul mosolygo banyaremmel" szeretett volna megoregedni, hanem egy feketehaju csillogoszemu tuzes "latin demonnal" ;]
  • Jobrog
    Nekem a jövendőbeli feleségem Puerto Cabello-ban volt(francia városként),fekete kék szemű beautiful szintű és elrabolta Mendoza. Amíg kerestem az angolok meg elfoglalták a várost,sietek vissza hogy nehogymá ugrott az asszonyka,erre lett helyette egy szőke kék szemű,de az előzőnél elért pontjaim megmaradtak,szóval én azt tapasztaltam hogy a leányzó olyankor cserélődik de szépségre meg udvarlásban elért eredményre is marad ugyanaz
  • Botond #1948
    itt is többet elnéznek táncnál,ha duke vagy :-)
  • ByGeeN
    Viszont alapjatekban eleg volt, ha megfelelo rangod volt, es maris beledszeretett a kormanyzo lanya, igy nem szamitott ha uj kormanyzot tettek a varosba.
  • Botond #1946
    lényegében igen ^^
  • ByGeeN
    Akkor az uj kormanyzo orokbefogadja a reginek a lanyat?
  • PiszkosFred
    Igaz, de emellett, parszor az anyanemzet is levaltotta a kormanyzot az alapjatekban - csak ugy hopp, melyrol a captain's logbol es a kocsmai pletykakbol ertesultel -, es ekkor rendszerint ugrott a menyecske es a sok virag, mezesmazos szentbeszed es miegymas ;]

Itt nem tapasztaltam ilyet, ami persze nem azt jelenti hogy ez fix, csak sajat elmenyre alapozott tipp ;]
  • ByGeeN
    Akkor az asszony lakhelyet vedeni kell erossen!
  • Botond #1942
    ha settlementről hozod akkor semmi,ha másik ország kezére kerül a város akkor nemtom
  • ByGeeN
    Es mi van akkor, ha mar felesegem van a varosban, es kormanyzovaltas lesz?
  • Botond #1940
    c-64be ugye csak országváltással lehetett kormányzót váltani :-) szóval erre az esetre semmiképp nemmérvadó :-)
  • Botond #1939
    itt marad,mondjuk ha átadod másik országnak akkor nemtom mivan
  • PiszkosFred
    Ugy vettem eszre hogy nem. (de nem tuti, mert a c64es verzioban ha menetsztettek a kormanyzot, ment vele a leany is).
  • Prof William
    De akkor nem kell újrakezdeni az udvarlást a kormányzó lányával?

És ha telepeseket viszünk oda az nem dob rajta?
  • Botond #1936
    aha
  • ByGeeN
    Es uj kormanyzot elvileg settlementekbol lehet vinni, ugye?
  • PiszkosFred
    Új kormányzó mindig "megdobja" a gazdaságot.
  • Prof William
    Hát igen már volt alkalmam észrevenni.

Más. A városokat fel lehet valahogy virágoztatni? Port Royalban fogok letelepdni öreg napjaimra és eléggé lepra helynek tűnik.
  • ByGeeN
    Az utemmel nincs gond, a zenet is kovetem. Csak azt nem tudom neha, melyik gombot nyomjam le hirtelen :)
  • ByGeeN
    Tenyleg, jut eszembe! Azt nem lehet valahol kikapcsolni, hogy ne az egesz konvojt lassam csak egy hajot? Bar mar kezdem megszokni, de kisse azert zavaro...
  • Voltan
    Szerintem nincs tuti megoldás a tánccal kapcsolatban. Követni kell a zenét. És ütemre nyomni meg a gombot. Egy kis ritmusérzék kell hozzá, de bele lehet jönni. A "kézcsók" nekem mindig összejön, a "smár" pedig 5-ből 3-szor.
  • PiszkosFred
    Ahogy Kata is írta, a szépségek ritkábbak, de a spanyol városok kormányzóinál mindig akad egy-egy meseszép leányzó. Az már persze más kérdés, hogy a játékosok 90%a elsőszámú népellenség a spanyoloknál... ;]
  • ByGeeN
    Ez termeszetes. A kocsmaban mindig attraktivabbak a leanyzok, foleg ha eleg sokat iszol!
  • Kata
    ritkábbak természetesen
  • Prof William
    Kérdések+észrevételek.

Nemtom hogy van ez de nekem úgy tűnik hogy a kocsmákban sokkal atraktívabbak a leányzók vannak, mint a kormányzóknál.

Ez normális, vagy az igazi szépségeket sokáig kell keresni?
  • ByGeeN
    Az elejen meg csak megy, de amikor atvalt masik koreografiara, egybol elrontom
  • ByGeeN
    Utemre meg csak-csak raerzek, de a reflex...
  • PiszkosFred
    ...mondom mindezt ugy, hogy meg mindig olyan falabu vagyok, hogy gyokert eresztek neha. De mar sikerult parszor megdonteni a holgyemenyt. ;]
  • PiszkosFred
    Gyakorlas. Sajnos nincs jobb megoldas, mint gyakorolni es raerezni az utemre. Nomeg nemi reflex is kell, de "sima mezei user" adottsag is tokeletesen eleg.
  • ByGeeN
    Hopp, ez a smiley nem ez akart lenni...
  • ByGeeN
    Olvastam a koreografiakat is meg forgasokat is. Nem azzal van baj, hanem akkor orntom el mikor valt mondjuk a jobbra-balra-rol a forgasra. Utanna mar tudom hogy meg 3x ugyanaz

Tudom hogy lehet loni a varost space-val, de megsem ugyanaz valahogy...
  • Kata
    És mégsem segített? :)
  • ByGeeN
    Ha te is visszaolvasod amit irtam, most olvastam vegig az egesz forumot
  • Kata
    Akkor valószínűleg ugyanaz, mint az 1,3...
    Ha itt visszaolvasol kicsit, írtam pár tippet a táncolással kapcsolatban, több hozzászólásban is. Az egyikben a létező koreográfiákat írtam, egy másikban a forgásra vonatkozó megoldást. Keresgéld meg őket, olvasd el, aztán próbáld ki, hátha jobban megy utána.

Hajóval is támadhatod a várost. Hajókázol előtte és space-szel lövöd. Persze a város vissza is lő. Ha a hajód eltalálja, az ugyanúgy rongálja, viszont a te találataid csökkentik az erőd- ill. városvédők létszámát. Persze ehhez jópárszor el kell találni.
  • ByGeeN
    Nalam 7,9 is forgas. De lehet ugyanaz mindketto...
    Ez a tanc sose fog nekem sikerulni. Amikor valtas van a mozdulatok kozott mindig elrontom. Utanna mar oka, de mikor valtani kell...
    Ami nagyon hianyzik, hogy hajoval is tamadhassam a varosokat. A szarazfoldi tamadas meg mintha sakkjatszma lenne
    De azert nagyon jo a game
  • Kata
    Csak az 1,3 a forgás szerintem... Legalábbis mintha üres lenne a 7,9 ikonja emlékezetem szerint...
  • ByGeeN
    Sziasztok!

Par napja van meg a jatek, de nem birok elszakadni tole :) Bar van ami nem tetszik, (ill. ami anno C64-en jobban tetszett), de a feeling... :)
    Most olvastam vegig a forumot, mind a huszonakarhany oldalt :D Talaltam benn sok segitseget, de tanc meg mindig nem megy :( Amit meg nem ertek benne, hogy elvileg az 1,3 is meg 7,9 is forgas. Van kulonbseg? Es ha igen, mikor melyiket kell hasznalni?
  • Voltan
    Nincsen ritmusérzéked? Az a lényeg, hogy a zene ütemére kell mozogni. Akkor kell megnyomni a gombot, mikor a zene alapján is épp kijönne ritmikailag. A koreográfia pedig mintákat követ, négy negyedenként általában, 2-3 próbálkozás után már lehet tudni, hogy mi jön.
  • Renegade
    ja, azért mosolygos szmájli. (vagy ez most szó ismétlés?, a dühös szmájli meg oximoron?)
    mért nem vagyok meglepődve, hogy eme fórum hölgy tagja penge a táncban?
    na nembaj mi falábú kalózok meg maradunk a fosztogatásnál.
  • PiszkosFred
    Nemproblema, termeszetesen tiszteletben tartom a velemenyedet, de nem ertek vele egyet. En azt az elvet vallom, hogy ha venni akarok egy autot, akkor nem en fogom felepiteni, hanem hasznalom a kesz termeket, es atalakitom ugy ahoyg nekem jo (foleg ugy, hogy megengedett). Ha fizet erte valaki, akkor termeszetesen megepitem ;] Az oldalakat hobbibol csinaljuk, a tartalmat a latogatokkal egyutt alakitjuk ki, es ez pont eleg nekunk. Aki egyszer odatalal valahonnan, az majd eldonti, hogy visszajon e legkozelebb, vagy sem. Ilyen egyszeru ;]