Sid Meier\'s Pirates!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kata
Dehogy! Az elsõ nekem is hasonló volt, én is csak a hajóácsig jutottam el a ranglétrán.
Nézd meg Zsooti csíter lapját a #1637 üzenete alján. Na az a nem semmi. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Egyébként mennyi a maximális fejpénz, amiért üldöz valamelyik állam? Csak mert én a spanyoloknál elértem a 78.000 aranyat. 😊
Egyébként nem rossz, mivel egyfolytában jönnek a kalózvadászok, a kicsi szlúptól kezdve a zászlós galleonokig. Mindegyiken van standard 1000 arany általában, no kaja és ágyú (ha marad rajta a csata végéig). Így 350 felett volt a szerzett hajóim száma a listán. Az elkövetkezõ játékokban azt hiszem jobban fogom nyomni a csajozást (csak hát ez mégsem az én reszortom, hiába férfi a karakter.. 😊), mert az inka kincsek jól jövedelmeznek, no meg most a játék végefelé tapasztaltam, hogy vannak körözött emberek is, akiket el lehet kapni.
Remélem, a kiegészítõben majd lesz nõi karakter is, és ott majd a pasik akarják mindig csapni a szelet. 😄 Egy kis könnyítésként. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Magic Boy
Gratulálok!
Látom nagyon béna vagyok!<#szomoru1>

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Magic Boy
Az elsõ karrierem!

Kata
Mondjuk Zsooti cheater zárójelentéséhez nem ér fel, nekem ezt sikerült produkálnom a 3. játékomra.

katt

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Nekem is voltak olyan térképek, ami alapján nem lehetett megtalálni a kincset. Pl. volt egy térképem, amin a kincset Florida Keys-tõl DÉL-KELETRE írta. Ott a térkép szerint van egy kis sziget, de az tavakkal, öblökkel szabdalt, alig van tulajdonképpeni szárazföld, de ennek ellenére kerestem ott is. A másik lehetõség a mai Kuba szigetén lett volna, de ahhoz meg Havana is közelebbi lett volna. Ráadásul a térképnek a bal alsó sarkában volt egy picike víz jelölve, tehát ha itt volt, akkor ennek is valahol a déli partvidékén. Természetesen sosem találtam meg a játék során.

[/cserf][/fülünyúl]

Ok, köszi, még próbálkozom, aztán ha nagyon nem megy, akkor benyomom a térképet.

PiszkosFred
Nem kell tobb info. Utazz el oda, es keress hasonlo alakozatokat mint a terkepen (szarazfold szele, apro kis oblocske, egy nevesebb zatony, stb) Akkor ha ugy latod hogy egyezik, szallj partra, majd a jelzeseket (romok, akasztott ember, kunyhok, kofej, stb) probald kovetni, vagy azok szerint tajekozodni. Noverke eseteben egy hazikot kell keresni. Ha nem boldogulsz, akkor szurd be ide a terkepet (max 800x600, hogy ne ronditson bele a forumba nagyon) es szerintem lesz par ember, aki segit elmagyarazni, hol is kellene kutatni...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Hali! Egy kérdésem lenne. Összeszedtem az eltûnt nõvéremrõl szóló térkép minden darabját, de még így is nehéz megtalálni, összevissza bolyongok a tangeren, hogy vmi felismerhetõ dolgot találjak. A térkép annyit mond, hogy Floride Key-tõl Északkeletre keresgélje. A kérdésem a következõ: tudok még a térképnél még pontosabb infót szerezni az eltûnt családtagokról? Ui még mindig kapok infókat a kocsmákban, hogy XY-nak van infója az eltûnt nõvéremrõl. De nekem már full térképem van, szal azalapján elvileg meg kéne tudnom találni, nem? Vagy érdemes még több infót gyûjteni? Elõre is köszi a választ!

Töltsd le a crack-elt exe-t!

Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/

sapkafej
javítás: és most meg nem megy...

György

sapkafej
Emberek! "Elromlott" a gémem, és nem tudom miért...az elõbb még ment, és újraindítottam a gépet, és meg nem megy, pedig megvan csinálva a registrys dolog. 😞

György

formatuq
"nekem 4 sziv a max"

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX

Kata
Szerintem meg jó, mert útközben egy tucat hajót még ki lehet zsákmányolni. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

formatuq
minden elismeresem
nekem sziv a max, de akkor mar mindent beleadtam.
csokolozas? lol, egyszer csokolhattam kezet.......

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX

Kata
Tudsz angolul? Olvasd el, mit ír a szöveg: "Mindig arról álmodtam, hogy rubin gyûrût, vagy gyémánt nyakéket hordjak." Magyarul a krimókban fellelhetõ utazótól venni kell ilyen ékszert. Utána a csajhoz visszatérve oda lehet neki adni, eggyel megnõ a szívek száma, aztán folytatódhat a románc. A gyémánt nyakék jobban felviszi, a rubin gyûrû után még táncolni kell párat, mire a lávsztori elõbbre lép.

[/cserf][/fülünyúl]

PiszkosFred
Vigyel neki ajandekot. Vagy egy ekkoves gyurut, vagy egy gyemant nyaklancot. Mindketto a kocsmaban szerezheto be, az utazonal a sarokban.

Jah! Bocsi 😊 Felreertettem. A jatek is jo volt szerintem., de abban volt egy oriasi nagy hiba. A belathatatlan gyaloglas mindenutt. Nagyon unalmas volt folyamatosan ossze vissza forgolodni es atvagni 60x ugyanott.

SID file piratesben is van egy kis dolog ami nem tetszik. Az, hogy nem lehet teleportalni magad. Ugy ertem, kivalasztod, hogy szeretnel ott lenni egy kikotoben, akkor valaszthatsz, hogy vegighajokazol, vagy gyorsan ott teremsz a hajoddal (persze az eltelt idot szamolja meg minden). Sokszor el akarok jutni gyorsan egy helyre, de vegig kell maszkalnom, ami nem jo.

Magic Boy
Ezt a lányt néztem ki magamnak(Florida key)feleségnek!Tölle kaptam a felsõt is,de miért nem akar velem táncolni?
Pedig legyõztem Kid Capitain-t és Henry Morgan-t is és én vagyok a 3. a kalózlistán!

Kandurex
Zseniális alakítás volt. Kedvenc részem: Amikor a csaj eltûzelte a rumot, Deep meg le akarta lõnni 😄

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Koszonom szepen a gyors valaszat, holgyem. <#worship>

Kata
Nem fogsz a tengeren meghalni, mert egy elosztás után írja majd ki, hogy többet nem hajózol ki, megöregedtél, vagy mi. 😊 Amúgy 18 évesen kezdesz, és kb. 25-30 évig kalózkodsz, aztán "nyugdíjba" mész. Az életkorod pedig mindig kiírja a status menüben, keresd meg a szövegben.

[/cserf][/fülünyúl]

Uraim! Hol irja hogy hany eves vagyok? Jo hosszu jatek utan gondoltam visszalepek a kalozkodastol, erre kiirja hogy csak 38 eves vagyok. Igy hat visszatoltottem es jo lenne folytatni, de nem szeretnek a tengeren vegelgyengulesben meghalni.
38 evesen amugy elvettem a Port Royal-i kormanyzo lanyat, angoloknal hercegi rangot kaptam, kinyirtam az osszes kalozt, megtalaltam 5 kincset, elfoglaltam 8 erodot (angolok szamara) megtalaltam a tesomat es a nagybacsit. Ez ugy nem nagy karrier?

Meddig lehet folytatni, hany eves korig?

Thx.

Kata
Azért egy kicsit szerintem durva az utolsó kép a karaktered "nyugdíjazásáról"... Ezek szerint csak én vagyok béna, hogy én egy inka várost sem tudtam még felderíteni (igaz keveset nõztem), ráadásul az utolsó kalózkincset mindig valami olyan képtelen helyre teszi, hogy lehetetlen még csak belõni is a nagy térképen, hogy hol lehet... Másrészt mind a 4 államnál a legmagasabb rang... Egynél, kettõnél oké, egy harmadiknál is lehet még pár rang, de általában a negyedik fejpénzt tûz ki, mert valakinek muszáj a hajóit gyakrabban aprítani... Ráadásul mindezt te a végére legnehezebb fokozatban, én meg az adventureren nem merek túllépni, mióta kipróbáltam a rogue-t. Szal hihetetlen, na...

[/cserf][/fülünyúl]

Magic Boy
Na egyböl körüllett kisszivekkel a nagyszív és kaptam egy felsõt a csajtol!

Magic Boy
Rájöttem,hogy hülye vagyok!
Én eddid lenn néztem a tanácsadót táncnál pedig,ha a csaj instrukcióit követem akkor sokkal könnyebb!

ok koszi az infokat!!!!
PiszkosFred
Fel ev. A matrozok 99%a nem eri meg a nyugdijaskort, ezert szeretik elkolteni a penzuket (vagy egy reszet elasni) igy varnod kell fel evet, mire kitombolja magat a legenyseg, nomeg amig teljesen kesz nem lesz a hajod felujitasa. De ez persze csak duma, a jatekban mindebbol annyi latszik, hogy fel ev eltelik masodpercek alatt...

dr Kotász
Város: divide up the plunder.
de akkor sokaig ott kell maradni ugye?

PiszkosFred
Varosban - divide up the plunder menupontban.

hali,

hogy lehet az aktualis zsakmanyt felosztani a legenyseg kozott?
PiszkosFred
Uh.. Nem a filmrol van szo, hanem a jatekrol, mint film ;] Maga a film az egyik kedvencem, Deppnek adtam volna egy oscart, es halaisten nemsokara itt a folytatas. A jatekra irtam a hasonlatot ;]

Nekem a PotC nagyon is bejovos film volt. Depp hozta a formajat. Jok voltak a poenok es a latvany is a helyen volt.

PiszkosFred
Ha mar a filmes hasonlatoknal tartunk, akkor a PotC egy jol menedzselt amerikai akciofilm a tucattermekbol, amelyre beulnek az emberek, es bologatnak az effektek miatt, de ennyi, kifele menet mar azt targyaljak hogy legkozelebb mint nezzenek meg.

Ezzel ellentetben a Pirates! egy europai (mondjuk lengyel vagy francia) fuggetlen film, tizedakkora budzsebol, keves csillogassal es szamgepes effektekkel, es keves reklammal. De meg fel ev mulva is fogod az asszonyt, es ujra beultok a filmre, mert ugy erzitek, hogy ez a ti filmetek, a vilagon a legjobb.

Ez az en felfogasom termeszetsen. Nalam a Pirates! az elso nagy szerelem volt a nyolcvanas evek vegen, a szamitogepes jatekok teren. Es maig tart, ezert elfogult vagyok, Elonyben reszesitem a tortenet es emberkozpontu europai filmeket az osszecsapott halivudi nagyukkal szemben, ugy ahogy a sokaig jatszhato, kisse kopottnak tuno, de roppant kreativ es nonlinearis jatekokat a csillogovillogo, egyszerhasznalatos projektekkel szemben.

Magicboy: nem lovagga utnek, az egyetlen lovag a jatekban az Mr. Morgan, aki a top1 kaloz altalaban, es akit a valosagban is lovagga utottek az angolok jamaica is panama megszerzeseert. Teged csak kineveznek, ha haromszor, akkor mar tul vagy a captain, major rangon, es talan admiralis lehetsz eppen. Ekkor mar meghivhatnak a balba - a plain tipusu menyecskek - de azert nem art meg par rang. Ez a harom kinevezes ugye egy azon nemzetnel volt? ;]

Magic Boy
Már lovaggáütöttek háromszor,de mindig csak bemutatják a csajt!<#szomoru1>

ez pont oylan hogy egy jól megcsinált mozifilmben is nagy a szabadság enyi erõvel, de a valódi szabadsághoz köze nincs..., hát ez is pont ilyen... 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Magic Boy
A városban mit kell csinálni?

sapkafej
Nem az érdekel, h mekkora a szabadság, hanem h én mennyire érzem magam szabadnak...izé, ez hülyeség volt. 😛

Azért abban az mégis élethûbb, bár ebben meg a történet jobban tetszik. Lehet ebben viharba kerülni? Velem még nem történt meg. Bezzeg a Caribbean...😛 félreértés ne essék, nem fikázni akarom a játékot, mert tetszik.

György

hát csicsában biztos több van rajta, de engem az spec nagyon nem izgat...
nem attól lesz nagyobb a szabadság hogy bemehetsz a városba megkeresni a boltot ami 3. alkalom után ár ugyis olyan unalmas hogy simán elnyomod... 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Kandurex
Kivitelezésbe messze a legjobb a Pirates of the Caribbean, szal,

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

sapkafej
De most miért kell egybõl leoltani...?

Nem úgy értettem, hanem úgy, h pl a városban nem mászkálhatok, hanem csak egy menübõl választhatok, h mit tegyek, nem lehet annyira ráközelíteni a hajóra, ilyesmik. De ne bántsatok...

György

szerintem te nagyon el vagy tévedve..., pirates of the caribean kis tulzással egy full lineáris game...

sapkafej
Én ks kipróbáltam a játékot, tetszik meg minden, de nem érzem magam benne olyan szabadnak, mint pl a Pirates of the Caribbeanban. Azért bejön!

György

PiszkosFred
Hasonlo kerdesek utan szerinted tudja? Ami nem problema, senki sem kezdi verprofikent.

Magic Boy
Egyszer már felajállotta,de csak egy választási lehetõségem volt és arra nemtörtént semmi!
Aopropó a városokban mit kell csinálni?

Hmuda
Arra gondolom már magátol is rá tud jönni. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

PiszkosFred
Elõtte persze nem árt rangot szerezni, mert mindenféle suhanccal nem állnak szóba a leánykák.

Hmuda
Elmész a kormányzóhoz és ha a lánya felajánlja a meghívást akkor fogadd el. Ennyi.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Magic Boy
Köszi gyakorlom!
Én a táncolásnál nem azt kérdeztem,hogy hogyan kell hanem azt,hogy mit kell ahoz csinálni,hogy táncoljon velem valaki?