Sid Meier\'s Pirates!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Dehogynem, szintfuggo hogy mekkora resz az ove. Lepjen magasabb fokozatba, es mindjart tobb jut neki...ha lesz mit szetosztani ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Botond
a válasz sehogy az elsõ kérdésedre
nem a játék nem indul el, hanem nem tudom feltelepíteni, az egyes cd-n a cab-al van valami baja, lehet hibás lenne az iso?

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

PiszkosFred
Hm..

Mindig van egy zaszloshajod. Ez megmarad az osztas utan, a flottanak kampo ugyebar. De ha behajozik - varosban nem tudsz zaszloshajot kijelolni csak tengeren - es aladja a hajokat (az osszeset, merthat kell a penz), kozte a zaszloshajojat is, akkor az marad meg neki a kovetkezo indulasnal az osztas utan, amelyiket meghagyta.

PiszkosFred
TErmszetesen. Akkor az adott teruleten jobb vagy kedvezobb feltetelek mellett jatszol. Gyorsabban vivsz, tovabb tudsz kalozkodni mert kisebb utemben romlik az egeszseged, jobban tudsz navigalni a tengeren, jobbkepubb leszel a kormanyzok lanyainak szemeben, pontosabban celoznak csatakban a matrozaid, stbstb, annak fuggvenyeben, hogy melyik skillt valasztod.

nem és hanem vagy... 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

PiszkosFred
Magasabb nehezsegi szint. Minel nagyobb, annal tobb % jut neked a zsakmanybol

PiszkosFred
daemon 3.47, es szedj nocd krekket

Legenyseg moraljat azzal lehet novelni, ha rovid idon belul sok penzt szerzel - rablas, fosztogatas, ostrom, kincskereses, stb.

Osztasnal mindenkepen elmegy az egesz banda, es csak a kemenymag marad meg neked, a vezerhajoddal, a tobbi odalesz. Ezert celszeru elotte eladni minden arut - agyut es kajat is - utana az osszes hajot, csak egyet megtartani ami kell neked, es osztas. Fel ev mulvak b 40 emberrel, agyukkal, par tonna kajaval folytatod, es a zaszloshajod az amit kijeloltel korabban, vagy amit nem adtal el.

Magic Boy
A Skill-nél van értelme,ha mást választok?

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Magic Boy
Ezt hogyérted?
Inkább válaszolj!
Amúgy,hogy lehet megoldani,hogy nagyobb rész maradjon nemek zsákmányosztásnál?

Hi
Bocs ha már volt, nem tudom feltelepíteni a játékot mert valami errort ír ki, az nfo írja mit kéne csinálni, de megcsináltam és úgy se jó ötlet?

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

Csak zsakmany elosztassal lehet emelni az emberek oromet?

Botond
átírod a program egyes részeit?:-)
Magic Boy
Azt nemlehet valahogy megoldani,hogy zsákmányosztásnál a legénység ne vigye el a zsákmányhajót is ill. ne menjen el a nagyrészük?

I.C.ram
Z9EX-AZCN-SXZ9-X8HL-EBZK-MNWQ
traXion
valaki tud adni egy keyt?

ezt én is észrevettem, hát mit nem mondjak rakhattak volna bele kicsit több micro managamentet 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

PiszkosFred
Sehogy, automatikus a dolog. A flotta hatso hajoiban, mindig cask annyian vannak, amennyi a kormanyzashoz kell - ez annak is a fuggvenye, hogy milyen allapotban van a hajo: ha nagyon lukas, tobb ember kell, mint tokeletes allapotban. A tobbi, eppen nem "dolgozo" matroz bevethezo allapotban a zaszloshajon van. Agyukkal ugyanez a helyzet. Az osszes agyu ami van, megy a zaszloshajora, de csak amennyit ra lehet rakni. A tobbi megy rakomanykent a hatsokra. Ahogy valtasz masik vezerhajora, minden valtozik, de ugyanigy automatikusan.

I.C.ram
Ja értem, kösz.

Azt hogy lehet megcsinálni, hogy 2 hajó közt a legénységet átcsoportosítom, vagy az agyúkat?
PiszkosFred
140es kereskedelmi hajokkal ne akarj kalozkodni, mert tenyleg nagyon lassuak. Ok inkabb a flottaban legyenek hatul, egy-egy fregatt vagy war/flag galleon mogott, amire te magad is rajottel az elmondottak szerint. ;]

PiszkosFred
Valoszinu igen, mert az East Indian csak 120as, ha jol emlexem. De ha nem, es az is 140, akkor is ez az egyik legnagyobb rakterrel rendelkezo, mert 140 a plafon, tudtommal.

PiszkosFred
Semmi esetre sem, mivel random elemeket tartalmaz az esetek nagy reszeben. A leanyzo kezet figyeld, pontosabban a kezfejet. Mindig mutatja hogy merre kell majd lepned. Egyszerubb igy, mint a felvillanasokat nezni, szerintem.

I.C.ram
A tancnál már nem villog sárgán a lépés, ami következi.

Nem tudok táncolni normálisan, mert mindig megbotlik? Le kell írnom az összes lépést? 😞
I.C.ram
A spanyol treasure galleon a legnagyobb hajó a maga 140 tonna teherbírásával? Volt nekem 1 db ilyenem, de nagyon tetû hajó 😞 Most Flagship Galleonnal nyomom. Ez se valami gyors. 😞 Kisebb hajókat el sem bírom kapni, ha menekülni kezdenek 😞

Hogy lehet növelni a moralját a tengerészeimnek? Csak a zsákmány szétosztásával?
PiszkosFred
Azert vigyazz, mert ha a holland kalozkent olyan nemzetet irtasz, amelyik szovetseges a hollandokkal, akkor azt nem nezik jo szemmel, es tobbet art a karrierednek, mint amennyi haszna van.

PiszkosFred
Ket hires noi kaloz van a tortenelemben, a tobbi ferfi ;] Ennek ellenere legalabb az egyiket erdemes lett volna berakni, ha mar ugyis szerepelnek a jatekban tortenelmileg huen a kalozok. A ket no egyebkent szorosan kotodik Jack Rackhamhez, igy tenyleg nem ertem hogy maradtak ki. A kovetkezo reszeltet gozom sincs mar honnan szereztem, de nem en irtam, csak anno osszegyujtottem valahonnan:

"Mary Read Londonban született, ismeretlen õsöktöl. Mostoha anyja fiúkét nevelte, innen eredt férfias életvitele. Elsõ férje halála után Anne Bonny-val Calico Jack egyik kalóza lett, aki nagyon sikeres volt, több hajója is volt. Itt szeretett bele következõ férjébe. Házasságuk nem volt hosszú életû. Mivel Anne-nel és Calico-val felakasztották õket, Jamaicában 1720. november 28-án, nem sokkal esküvõjük után.

Anna Bonny County Cork-ban született egy ügyvéd és a szobalánya gyermekeként. Az apja miután kegyvesztett lett, elhagyta Írországot, Karolinában ment és szerencséjének köszönhetõen vásárolt egy ültetvényt. Anna hozzáment feleségül egy bajkeverõ kalózhoz, James Bonny-hoz, aki megpróbálta kicsalni a birtokot, ezért Anne-t az apja kitagadta. Ezután a Bahamákra mentek, ahol a kalózokat nem igen kedvelõ kormányzó informátora lett. Hamar elidegenedett férjétõl, szemét Calico Jack Rackham felé fordította. A vonzódás kölcsönös volt, Calico megígérte, hogy megvásárolja férjétõl, de õ nemet mondott. Aznap éjszaka elkötöttek egy hajót a kikötõböl és elszöktek. Így kezdõdött kettejük kalóz élete."

Az pedig hogy a jatek elejen nem tudunk valasztani nemet, az talan betudhato az intronak, es felek hogy emiatt nem is lesz a kesobbiekben is. Pedig nem lett volna rossz egy ilyen opcio.

Kata
Nem. A pisztoly csak arra jó, hogy a vívásoknál elõnyt szerezz. Késõbb lehet pisztolyövet is szerezni, akkor egyszerre két pisztollyal lõsz minden vívás elõtt. Ha egy pisztolyod van, egy hellyel, két pisztoly esetén két hellyel elõbbre kezdhetsz. Semmi más hatása nincs a játékban. Egyedül akkor nem használsz pisztolyt, amikor a helytartók (governor) lányainak régi udvarlójával kell megküzdeni, mert ott megkövetelt a tiszta küzdelem.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
úgy néz ki, mint a fregattok, csak akkora mint egy Flag Galleon, azaz bazi. "New warship"-ként írja ki az általad még nem ismert hajókat. Asszem angoloknál és franciáknál található, azokon a részeken hajózgass.

[/cserf][/fülünyúl]

Magic Boy
Ha nincs pisztolyom akkor is leakarnak lõni vagy csak akkor,ha szerzek(az elsõ karieremnél a késõbbi felefégem adta a vértemmel és pár más cuccal együtt!)pisztolyt?

Magic Boy
Miröl lehet felismerni a Ship of the Line tipusu hajókat?

Magic Boy
Na akkor énb is kerítek magamnak egyet a második karrierem kezdetén és nekimegyek mindennek ami nem holland!<#vigyor5><#smile><#vigyor0>

Kata
Ja és mindemellett fast, azaz gyors.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
120 tonnásak csak a nagy szállítóhajók. De pl. a Ship of the Line 100 tonnás, és 48 ágyús.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Akkor az csak sima War Galleon. Attól vannak jobbak is: Large Frigate, Flag Galleon, Ship of the Line.

[/cserf][/fülünyúl]

Magic Boy
Apropó azért nyomultam Henry Morgan hajójával,mert az 40 ágyus,de nekem kevés a 90 tonnás hajó!
Mit kell csináálni ahoz,hogy a 120 tonnás hajóra is fellehessen rakni legalább 40 ágyult?

Magic Boy
Valahogy nálam is hasonlóan volt! 😊

A spanyolokkal nem volt semmi bajom, de mindig tamadtak a mocskok igy elfoglaltam par erodot kinyirtam jopar treasure hajot, egybol megutaltak. Fel is emeltek a fejemert a dijat 25 rugora.

Magic Boy
Én a Hollandok-nak "dolgozom" az asszony Francia az Angolokkal elvagyok a spanyolok üldöznek!
Ez röviden az elsõ karrierem szmpátia statisztikálya!

Amugy en nem torekedek arra, hogy minden nemzetnel meno csavo legyek. Mivel az asszony is angol igy naluk nyomom inkabb. A spanyolokkal hadban allok es elfoglaltam mar jopar erodjuket igy eselytelen, hogy kituntessenek, de szvsz ez a normalis.

Magic Boy
Henry Morgan hajója 90 tonnás 40 ágyus hajó!
Én az õ hajójával nyomultam amig a spanyolok el nem szedték(Rámküldtek 10 hajót amiböl 8-at levetrem,de nemjutottam el a kikötõig javításra és embertöltésre!)!<#szomoru1>

Kata
Így név alapján nem tudom ki az. A játék elején szoktam egy sorhajót szerezni (ship of the line), és azzal nyomom végig az egész játékot. Igaz, hogy van, amihez kisebb, fürgébb hajó jobb, de olyat bármikor lehet szerezni a játék során, akár minden osztás után is, viszont sorhajó nem futkoz olyan sok a vizeken.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Ja, hogy vívás közben! Olyankor megszédül, vagy mi. Kicsit lelassulnak tõle a reflexei. Általában akkor fordul elõ, amikor nagy csapást (alsó, vagy felsõ) az ellenfél kicselez hátraugrással, vagy kötélhintázással. Egy idõ után azonban elmúlik.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Ja, azt nem tudom. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Magic Boy
Elvileg egyik se csak egyszer csak elkezdte csinálni amitöl rettentõ nehéz volt vívást nyerni!

Magic Boy
Nem te hanyadjára csináltad hanem Zsooti! 😊

Magic Boy
Ti is Henry Morgan hajójával nyomultok miután megszereztétek?

Kata
Nem volt még olyan. Mitõl volt? Éheztek az embereid? Vagy túl sokáig nem kötöttetek ki, vagy fellázadt a legénység?

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Odaírtam a hozzászólásban is...

[/cserf][/fülünyúl]

Magic Boy
Már csak az a kérdés,hogy mindez hanydjára!<#vigyor0>

Magic Boy
Apropó látom te mégidõsebben hagytad abba!
Neked nem volt olyan,hogy fehér karikák voltak az embered feje fölött és mindent rettentõen lassan csinált?