Sid Meier\'s Pirates!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Mi kell ahozz,hogy táncolhassak?
Hogy kell vivni(Vívtam már és általában nyerek is(volt olyan,hogy 25 kalóz élén levertem 250-et,mert levertem a kapitányt!),de nemtudom,hogy mivel mit csinál!)?
Van esetleg tutorial ahol lehet gyakorolni(vívás,tánc,stb...)?
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Csináltam képeket, de nem mailezem, hanem linket írok inkább. Késõ (vagy korán?) is van, meg fáradt is vagyok. Remélem nem gond. Ha mégis, akkor írj és elküldöm délután mailben. Szóval a linkek:
táncitánci-1
táncitánci-2
táncitánci-3
táncitánci-4
táncitánci-5
táncitánci-6
A másik jó hír (nekem jó :-), hogy befejeztem az elsõ igazi karrierem. Az utolsó, swashbucler fokozaton végeztem. Itt pénzosztásnál már 50% a marad meg az összeharácsolt lóvéból. Elég komoly. Sikerült minden kincset, és minden rokont megtalálni. Igazából a vizsgalapom (az utsó oldal) fullos lett. Hozzátartozik persze, hogy az esküvõ után már csak táncolgatni jártam a városokba, valamint a kocsmákba, hogy az összes rokont meg tudjam keresni. Tehát harc csak akkor volt, mikor a Baron Raymondo -t kellet elkapni, illetve ha ott volt a kapitány a kocsmában.
Fantasztikus játék, de sajnos most 1 hét szünetet tartanom kell benne, mert az asszony már nembírja, hogy nem alszom. :-)
Ja, itt a kép a visszavonulás utánról:
Duke Rokker Zsooti :-)
Versenytancosok: kellene egy screenshot arrol a pillanatrol, amikor megcsokolja az asszonykat a fohos, mert olya' jol tancolt. (kisszives akarmi, ami nekem sosem sikerult) Cimem a userinfoban. Keszulget egy oldal a sajat magunk szorakoztatasara, de mivel falabuak gyulekezete a HQ szerkesztosege, igy muszaj vagyok import kepet felhasznalni, ezert kerem hogy vki kuldjon egyet. (printscreen, alt+tab, rajprogiba paste,save as, es mail)
De amúgyis szerintem jó ez így, legalább van egy kis kihívás.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Még egy: Ez a dolog a nagy meg kicsi hajókkal, hogy gyorsan fordul meg nem fordul. Szal ezek csak a csatában érvényesek és jól kihasználhatók vagy a nyílt tengeren is számít, hogy éppen melyik a zászlóshajóm?
The Matrix has you...
Azonkívül még egy: ugyanezen oldalon egy óriási "bug"-ra hívták fel a figyelmet. Mégpedig arra, hogy nem kell kaja! azt írták, hogy fél évig kaja nélkül volt a csapata a tengeren és nem lázadtak meg ilyesmi. Valaki azt írta, hogy ha van Szakácsod (Cook), akkor ez elõfordulhat (lahat, hogy amúgy is), de azt már Õ se tudta, hogy mibõl fõznek😊) Valaki tapasztalt már ilyet?
The Matrix has you...
The Matrix has you...
BBR = Broad Beam Reach
BR = Broad Reach
Ezeket egy oldalon találtam, ahol azt írták, hogy a Pirat-o-pedia-ból vannak. Ezekrõl beszéltél amikor azt írtad, hogy le van írva, hogy melyik hajó milyen irányú szelet tud legjobban kihasználni?
Ha igen, lefordítanád, mert ennyire nem tudok angolul. A fenti szöveget a Sloop of war-hoz írták. köszi
The Matrix has you...
Én még ilyen keményen nem nyomom, csak Adventurer fokozatig merészkedtem. Kipróbáltam a Rogue fokozatot is egyszer, de azt már nehéznek találtam - fõként a párbajokat.
[/cserf][/fülünyúl]
The Matrix has you...
Én meg Tánctanár vagyok és nem is gondoltam volna hogy így megírják!!!!!!!
Ha a hangsúlyokra nyomod a gombot mindig forogsz, és a végén bedöntöd a csaj ez hihetetlen!!!!!!!!!!
Na ehhez tudni kell hogy már Gran-granadát sem lehet vízrõl megközelíteni, kb 5 perc gyalog. Na onnan meg 20 perc volt még tehát majdnem egy év, és meg sem találtam. Végül rájöttem nem Gran-granadától kell menni hanem kb 1 hónap hajóútnyira északról és akkor hip-hop megvolt. Hát ez szemét...
Mert ugy van ertelme!
The Matrix has you...
A táncra most mi a megoldás? 2-szer nyomni hogy forogjon vagy csak egyszer de jókor?
Olvastam visszabb hogy van aki tobbszor visszatolt egy allast ha veszit, nem egeszen ertem hogy mi ertelme van igy...
Egyébként most az elõbb a rogue fokozaton osztottam pénzt. Elég szwerencsém volt a karrier ezen részében, mert az inca kincset, montalban búvohelyét is megtaláltam, plusz kinyírtam vagy 4 top10-es lista elején (persze mögöttem :-) álló kalózt. Végül 308ezer aranyat osztottam, amibõl a rogue fokozaton 30%, tehát majdnem 100ezer az enyém lett. Tetszett. Csak hát elfelejttem kimenteni az osztás elõtt! És most jön a cumi: továbbmentem, de már az uccsó, swashbuckler fokozatban. Hát itt ezt a köcsög Baron Raymondo-t egyszerûen nem tudom leverni. Remélem csak azért mert elfáradtam, de valami nagggyon kemény ahogy ez a csávó vív. Semelyik két fokozat között nem volt akkor akülönbség, mint itt. Az utsó elõttiben (rogue) simán lekardoztam mindenkit, tulajdonképpen félkézzel. De itt.... ehe. Hát hogy is mondjam, kezd izgalmas lenni a game! :-)) Ha nem töltöttem vissza vagy 15x a csatát, akkor egyszer sem. Úgyhogy most megyek aludni, holnap meg folyt. köv. Ha ez az õrült így vív, kiváncsi leszek a másik félszemûre, aki elrabolta a playboynyuszim! :-) Valaki adjon hatásos tippeket, eddig azt hittem tudok vívni, de kezdek elkeseredni... <#help>#help>
A táncot majd megpróbálom úgy is, ahogy PTW mondta, kiváncsi leszek. De nem kell full kisszív ahhoz, hogy a karodba dõljön, de az tény hogy csak néhány kis szívvel megtüzdelt hibátlan tánc nem elég hozzá. Ja igen, infó. Montalban hideout-ot indiánok védik (3 move tuti van nekik, óvatosan!), de 300-350 emberrel megoldottam a feladatot.
Mostani karrier legfontosabb szempontja a csalad es a kincsek, a tobbi "raer". 6 ev alatt sikerult is tobbet begyujtenem, mint az elozo karriernel. Hatha most be tudom fejezni idoben ;]
én úg yvettem észre hogy nem akkor pörög, figurázik a párocska ha kétszer nyomsz gyorsan vagy ilyesmi, egyszer is elég csak nagyon pontosan kell dõzíteni. a csaj csinál egy gesztust, ha még mielõtt befejezné vagy miután befejzte és akkor nyomsz rá akkor csak simán jó lesz a lépés, ha pontosan a kézmozdulat befejezténél (amikor pl teljesen kiegyenesedik a keze) nyomsz akkor pörögni fog.. én annyit gyakoroltam hogy ritkán úh ymeg tudom csinálni hogy szív és körülötte még DUPLA sorban kisszívek.. mondjuk ez csak a russnyább csajoknál sikerült még
Mi a baja?
Mert a Daemontools nemtud vele dsellit kezdeni!
A térkép amit kapsz, az tájékoztató jellegû. Ami tuti, hogy kb. úgy néz ki a part, illetve amiket a térképen jelülnek (pl. inca totem, templom), azok valóban ott vannak, de csak gyalogosan láthatod õket. Kezdõ, illetve alacsony fokozaton kevés a fa, jól lehet tájékozódni. Késõbb, pl. rogue-on már nagyon durva, mindenfelé csak fák, elég közel van már a cucc, mikor észreveszed. ilyenkor majd rá fog szokni az ember az iránytû és a távcsõ használatára. :-) Egyébként a kincseknél egy földrakást kell keresned, fából tákolt keresztel, amin koponyák vannak. Ha közelmész, villog (ízzik) is rajta egy halálfej. És amint odaérsz, az embereid maguktól el is kezdik kiásni. Rokonoknál egy sufnit, vagy vmi ahhoz hasonló kis tákolmányt kell keresni, abban van a nagybácsi/nagynéni/stb.
ui: kelet és nyugat nem keverendõ!! :-)
Én is nagy pirates fun vagyok, c64-en a kedvencem volt. Szerintem fantasztikusan sikerült a ráncok felvarrása, pláne hogy kozmetikáztak is (gondolok itt a táncra pl.).
Ha nem orroltok meg rám, leírom a tapasztalataimat, észrevételeimet. Biztos akad itt 1-2 ember, aki még nem vérprofi. Kezdésnek annyit, hogy az utóbbi 4 napban összesen aludtam 9 órát... :-)
Melóhelyen nincs gond, de reggel felkelni a csodával határos. Asszonypajtásról pedig nem is beszélek, annyira kivan szegény. Azért napont alszunk egymás mellett kb. 2-3 órát... ;-)
No de vissza a pirates-hez.
Még azt a karriert játszom, amit a betanító játék után kezdtem, persze azt is az alap (apprentice) fokozaton. Minden pénzosztás után léptem egy szintet, most Rogue-n vagyok. Itt már lehet érezni, hogy kicsit keményebb a játék. Sokkal pontosabban lõnek az ellenséges hajók, általában gyorsabban vívnak az ellenfelek, és többet is hárítanak. Mindenesetre így is csak néha van 1-1 izgalmas vívás (az egyik a Montalban Marquis-val való ütközet), a többi sima ügy. Persze ha itt kezdi az ember az tuti egészen más, mert nincs se teljesen felvértezett hajója, se bónuszokat adó tárgyai. Akinek kicsit nehezebben mennek ezek a dolgok, azok sztem kezdjenek el journey fokozaton játszani, és pénzosztások után a következõ szinten folytassák. így még élvezni is lehet, de igazán. Szóval komolyabb fokozaton a tánc is nehezebb. Egyrészt hosszabb, másrészt (talán pont azért mert hosszabb) durvább dolgokat is csináltatnak veled a kis facérok. Egyébként én azt vettem észre, hogy egyszer ütemre megnyomod a gombot(pl jobbra fordulás), és lépés közben mégegyszer rányomsz, pont amikor megfogná a csajszi kezét. Ilyenkor nekem 90%ban pörögnek. 1x már sikerült megcisnálnom, hogy a nagy szív körül ott volt az összes kicsi! :-). Persze a következõ lépésre nem pörögtem, így eltûntek a kicsik. Van egy menyasszonyom, de szegény elég rusnya (legszebb alatti fokozat), úgyhogy elhatároztam, márpedig nekem olyan playboy címlapos csöcsikére van szükségem! :-) (leányzók elnézést, nem sértésként mondom, csak tetszik a ruhája)
A szárazföldi csatákról pár szót. Itt azt tapasztaltam, hogy még a 4x-es túlerõ is kevés ahhoz, hogy berontsak egybõl kardozni. 5x-ös sereggel azonban már beenged, nem volt csata. Egyszer olyat is csináltam (Gibraltárnál), hogy nem is találkoztam ellenféllel a csata alatt, és elértem a kapuig! :-))) Nagyon jó volt. Ott elég extrém, dzsungelharcos környezet volt, tele erdõvel, és sziklákkal. Én jobbra indultam, a gép pedig balra, így pont elkerültük egymást. Persze végig erdõben tudtam csak menni, ez is közrejátszhatott, hogynem láttuk meg egymást.
Pillanatnyilag már minden nemzetnél DUKE vagyok, most megyek a 3. rokonomért, plusz összeszedem az inca kicseket (ha sikerül) és felderítem a montalban gróf rejtekhelyét. Ez utóbbi kettõrõl tudna vki felvilágosítást adni, hogy mi vár rám (inca város, hideout)? Kell sok katona, stb.? Az inca kincs itt is 100k lesz?
Egyébként amikor elmentetek nyugdíjba (már aki), akkor mennyi pénzzel és földdel tettétek ezt?
Üdv mindenkinek, szép napot!
Zsooti
ui: bocs, hosszú lett :|
Kerdes: Ha van egy kincses terkepem azzal mit kezdhetek? Elkaptam Black Kalozt es van egy terkepem ami szerint Santiago Eszak nyugati reszen kell partra szallni es ott kutakodni. Na mar most hogy ? Elmentem Santiago melle, nyugatra partraszalltam es maszkaltam de semmi nem hasolnit a terkephez. Otlet? Atvert az arus vagy rosszul csinalok valamit?