Sid Meier\'s Pirates!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kata
Ugyanúgy, mint bármikor a többi hajót... Nem hiszem el, hogy ilyesmire nem jössz rá magadtól... 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Serpa
hogy tudom megtámadni, ha már ágyúzzák egymást ?

Serpa
megprobáltam rámenni a buccaneer -re, át is mentem rajta, de nem ugrott fel az ablak, hogy támadjak-e, vagy nem.

Kata
Ha kísérsz valakit, azt tuti megtámadják az úton. Onnan tudod, hogy támadják, hogy odakever hozzátok valami hajó, és elkezdi ágyúzni a kísérendõ hajót. Ilyenkor általában villog az "5-ös", hogy támadhatsz. Ha nem támadod meg, akkor rövid idõn belül elsüllyeszti a kísért személyt és lõttek a küldetésnek.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Egyébként, ha érdekel valakit, és érez hozzá kedvet, egy ismerõsöm írta priviben, hogy csinálna magyar fan-site-ot a programnak, rajta minden tudnivalóval a játékkal kapcsolatosan. Õ a grafikát teljes mértékben vállalja, meg segít a tartalomban is, de kéne valaki, aki rendszeresen frissítgeti majd. Engem kérdezett meg, de nekem nincs ilyesmire idõm, viszont ha közületek valakinek van, akkor konzultáljon vele, priviben megadhatom az e-mail címét.

[/cserf][/fülünyúl]

bigapó
Én már láttam olyat, hogy egymást lõtték a tengeren😊) gondolom elõtte vannak jelek erre, de ha ekkor beavatkozol az is elég, mert nekem is volt ilyen. lealáztam a támadót, aztán bekisértem a kikötõbe az ipsét😊)

The Matrix has you...

Serpa
és azt honnan lehet tudni, hogy most meg fogja támadni, vagy nem ?

Kata
Bocs, de a sorrend mindig más, nem is írtam semmiféle sorrendet, pusztán felsorolás, hogy milyen manõverekkel találkoztam, amiket 4-szer kell ismételgetni. Illetve a 4 lépésbõl állókat csak 2-szer... Ugye nem gondoltad komolyan, hogy minden tánc úgy és abban a sorrendben zajlik, ahogy leírtam?! <#hehe>

[/cserf][/fülünyúl]

bigapó
Hajóval tudtommal még mindig nem lehet, talán majd egy patch megoldja. Szárazföldrõl pedig kicsit messzebb nekimész a partnak, ekkor felajánlja, hogy kiszállsz vagy továbbhajózol? Utánna gyalog nekimész a háznak és ekko támadhatsz. Nekem speciel nem jött be ez az újítás a játékban egyébként, de kinek a pap, kinek a papné...

The Matrix has you...

Tyler Durden
Csak vissza kell olvasni, és választ találsz minden problémádra..<#pardon1>

konzol powa: nds light /black/, Xbox360 /slim 500Gbyte HDD/ + Kinect + MS Wireless Racing Wheel Pc: Dell E6510 + U2410 Bringa: Specialized Stumpjumper FSR

Sziasztok !

Lehet, hogy nagyon béna vagyok, de elmondaná valaki, hogyan lehet egy várost megtámadni hajóval ill. szárazföldön?

Köszönöm
bigapó
Attól függ, hogy mennyire ismered a játékot, mert az elején sokat tudsz gyakorolni. Speciel én még mindig a kezdõ karriert csinálom abban a kis idõmben amikor a gép elé jutok😞 😊

The Matrix has you...

Tyler Durden
Elkezded a gamét, szerintem ahogy tudod felosztod a lóvét és visszavonulsz. Ezután új gamé és már tudsz válogatni, legalábbis én igy csináltam.

konzol powa: nds light /black/, Xbox360 /slim 500Gbyte HDD/ + Kinect + MS Wireless Racing Wheel Pc: Dell E6510 + U2410 Bringa: Specialized Stumpjumper FSR

bazza
Akkor toljam végig, és utána lehet választani?

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

neeem, piszkosfred irta jól...
ha pénzt osztasz akkor azthiszem csak nehézségi szintet lehet váltani

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

bazza
Vájámá, ezt nemértem... Most akko NEW GAME, és ha péztosztok elõjön, hogy most mit is akarok csinálni, mi is akarok lenni? Mer nekem nem volt ilyen...

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

jah vagy az is lehet 😄

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

õ csak az ismétlõdõ elemeket irta, attólmég mássik elemsorozattal kezdõdik nem azzal amit õ irt elsõnek

ezért (visszatérõ addiktivizmus) várom én meg mire kijön low budget játéknak (mert remélem, hogy épp az általad írt dolgok miatt ennek zuhanni fog az ára)

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

elsõ pénzosztás után válogathatsz asszem

PiszkosFred
Elso karrier amolyan tutorial. Sima new game, es onnantol szabadkezed kapsz.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

I.C.ram
Kezdõ évszámot miért nem tudtam választani az elején??? El kell az elsõ karrierben odáig, és akkorm ár lehet, vagy mi?
I.C.ram
Köszi, de nekem teljesen máshogy kezdõdnek a táncok. 😞 Nekem eleve oldalazással kezdõdnek 😞
bigapó
Pont az a jó benne, hogy ha tizedjére fogsz is bele, ugyanúgy úgysem fogod játszani, mert annyira változatos...szerintem😊

The Matrix has you...

PiszkosFred
En 15 eve jatszok a jatekkal, es nem tartom monotonnak. Ahogy a diablot sem, pedig azzal is a megjelenes ota. Igaz a Piratesben nincs multi, de aki egyszer rakattan, az idorol idore eloveszi.

A remake-t azert irtam, mert a jatek a tancon kivul nem tartalmaz semmi ujitast, es pont ezert, aki nem ismeri az alapjatekot, annak egyszerunek tunhet, a mai osszetett openended jatekok vilagaban. Sok ismerosom jelezte mar, hogy vegigjatszotta, aztan csokolom, uninstal. Mindez par nap alatt. Nekik ennyit jelent a jatek, par oranyi kikapcsolodast. De vannak olyanok is, akik 2-3ik karrierjuket jatszak.

Mindig is irtam, hogy elfogult vagyok a jatekkal szemben, nekem ez az elso nagy jatek-szerelmem, ezert nem biztos, hogy az en ertekiteletemmel mas is egyetert ;]

bigapó
Hi!

Lehet, hogy belõlem is a régi érzések szólnak a játék mellett és emiatt nem veszem észre a játék hibáit, ami másokat esetleg elriaszthat.
De! Mint korábban már írtam, szerintem az évtized játéka lesz(vagy évszázad). Már Én is gondoltam rá, hogy a hivatalos verziót<#wink><#eplus2> is be fogom szerezni, de sajna anyagi korlátaim ezt egyenlõre nem teszik lehetõvé. Mindenesetre megérné az biztos😊)
A hangulata lehengerlõ, órákra képes a gép elé szegezni az embert. Van egy hölgyemény - bizonyos KATA, akinek itt sokszor szerepel a neve-, nos ha jól emlékszem Õ sem játszott a C-64-es verzióval és talán Õ a legjobb példa arra, hogy bárkit képes megfogni a játék😊 Ezt majd Kata kijavítja, ha nem így van😊)
Ha nem akarsz költeni olyan sokat, akkor szerezd be más uton<#eplus2>

The Matrix has you...

No, ez így egy kicsit teljesebb, köszönöm a válaszod.
Az, hogy a nyomtatott vagy online media 90-100%-ot adott rá, engem egyáltalán nem hat meg. Mindig is szkeptikus voltam a recenziókkal szemben, de a Rome Total War felülértékelései óta egy szót sem hiszek már a "szakmai" sajtónak, legyen az magyar vagy "magyartalan".
Nos, az, hogy remake, engem megint csak nem hat meg, mert az eredetit nem ismerem, és azt is remélem, hogy a recenzorok nem a 17 évvel korábbi játékról emlékeznek meg, az értékelés ugyanis a nosztalgikus tömjénezés helyett határozott, megalapozott véleményt tükrözõ írás kell legyen, de itt megint visszatérhetek a fenti bekezdésben leírt gondolatomhoz.
A játék könnyûsége egyelõre elriaszt, mert 10000 Ft-ot nem szívesen dobnék ki néhány óra monotonná váló kattingatásra, ami egy kiismerhetõ és kihívások nélküli játékmenet keretében zajlana. Ez a mondat durvának hangzik, pláne, hogy nem ismerem a játékot, de nem véleménynek szántam, ez csupán egy félelem a játékkal kapcsolatban, amirõl érdekelne továbbra is a véleményetek.

PiszkosFred
Kereskedelem arra jo, hogy eladd a cuccokat. Nem hiszem hogy lenne ember, aki csak kereskedni akarna, es egyik kikotobol a masikba hurcolaszna a dolgokat. Hozzateszem, hogy neha vannak akkora kulonbsegek, hogy par nagyobb teherhajoval a flottaban egy ut alatt lehetne szerezni soksok penzt. De amig a kereskedoknek jo esetben is csak par ezer penze van, nincs sok ertelme

Hajot venni sosem lehetett, es jo is az igy. A szarazfoldi csata kapcsan annyit, hogy ez nem egy realtime strategia, ez a csata egy "minijatek". Olayn mint a belopozos "pacman" szeruseg, vagy a tanc, ami egyedulallo a jatekok vilagaban megitelesem szerint. Szal ilyen szemmel kell nezni a dolgokat.

Es azt meg hozzatennem, hogy sok ember elfelejti azt a tenyt, hogy ez REMAKE, egy majd 17 eves jatek reinkarnacioja a XXI szazadban, es nem FOLYTATASA. Ezert tunhet mai szemmel kisse puritannak, egyszerunek, pedig nem az. A legtobb nagyobb jatekokra szakosodott nyomtatott vagy online media (nem magyarok ofkorsz, beloluk mar nemsok van;]) 90-100% koruli ertekeket adott az ertekeleseknel. Ha pedig belegondolunk, hogy ez az ertek egy 17eves jateknak szol, akkor azert az nem semmi.

Sid Meier sosem ontotta a jatekokat, de amiket csinalt, az mindig korszakalkozo volt a maga nemeben. Gondolj a Civilization-ra, mely mai napig a legjobban megalkotott korokreosztott strategia, vagy az X-COM 1-2 reszere, mely viszonyitasi alap a mai napig, vagy az Alpha Century-ra, a Masters of Magic-re, amely a Kings Bounty-val (o nem MicroProse projekt) karoltve megalkotta a Heroes fele szerepjatek/kaland/strategia-t, es akkor a F1GP-rol meg nem is szoltunk, a soksok egyeb MicroProse jatekrol. Korszakalkoto mindegyik. Igaz, akkoriban nem volt ekkora termes jatekok kapcsan, de ha megnezed, hogy egy 17eves jatek jelenleg mennyire nepszeru ma, akkor tudott a bacsi valamit ;]

Jo hir, hogy a Civ IV is az o keze alatt halad ha minden igaz, es az XCOM kovetkezo reszet is o fogja felugyelni, merthat az Aftermath igencsak harmatosra sikerult...

A jatek egyebirant tenyleg konnyu, remelm hogy ha lesz peccs, picit nehezit rajta. Marmint a rangosztason, azaz jobban meg kelljen dolgozni a kinevezesekert....

Ennyi reszemrol, most megyek ebedelni ;]

dr Kotász
Hát megtámadod és elõbb süllyeszted el, mint õ az emigránsokat.
Serpa
betámadta egy buccaneer az általam kísért emigránsokat, de nem tudtam tenni semmit, hogy ne süllyessze el.

mit lehet ilyenkor csinálni ?

Látom, itt sok a fan. Érdeklõdnék, mert érdeklõdöm a Priartes! iránt, az ok Sid Meier neve, az eredeti játékot nem ismerem. Szóval más fórumban sokat panaszkodtak, hogy a játék nagyon könnyû, még nehéz fokozaton is borzasztó könnyû. Meg arra is panaszkodtak, hogy nincs jelentõsége a kereskedelemnek, nem lehet hajókat vásárolni, meg hogy a szárazfölsi csata nagyon szar. Szóval nektek, fanoknak, mi a véleménye errõl?

bigapó
Hi mindenki!

Volt egy kis idõm a kalózkodásra, írok hát pár sort ide.

Még mindig a kezdõ karrierrel nyomom, eddig kétszer osztottam zsákmányt, de csak a journeyman-be léptem, tovább nem. Nekem is volt szédülõs jelenet sokszor, majdnem mindig; volt olyan amikor majdnem levertek emiatt, mert teljesen máshogy kellett nekiállni a dolgoknak.
A tánc nekem sem az erõsségem, botlábú vagyok ez van, mondjuk ennek ellenére Caracas-ban nagyon szeretnek😊 sikerült egyszer-kétszer 3-4 kis szivecskét összeszedni, de rögtön elrontottam és persze a végére nem jött össze😞 Katának kösz a tánc-tippeket, nekem is rémlik, hogy ezek váltakoznak, csak mindig az ütemmel kések, mert hol korábban, hol meg késõn nyomom és az se mindegy, hogy sokáig vagy többször. volt, hogy emiatt "vesztettem". gyakorolni meg van lehetõségem, mert jóformán mindig táncra hívnak.
A ZSOOTI-féle eredmény meg szerintem csíít nélkül is megy, mert nekem is elõfordult, hogy mikor háború volt mindenhol, akkor lényegében bárhova mentem, osztották a rangokat. Persze ehhez sok szerencse is kell...
Lesz még, majd késõbb😊)

The Matrix has you...

Jézus, ez egyrészt borzasztóan magyartalan, másrészt valóban úgy van, ahogy Kata mondja, félrefordítások vannak benne. Ki csinálja? Hadd osztom le ;D

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

Kata
Pl. hajóüzem helyett hajóács. De ha ragaszkodsz a helyi megnevezéshez, akkor is inkább szimplán dokk. Elhajózni helyett kihajóznit mondanak a hajósok.
A kezdõoldalon pl. ágyúzás helyett tüzér a helyes kifejezés. Tudom, hogy angolul képességek vannak odaírva (pl. fencing - vívás), de magyarul talán jobb lenne: a párbajhõs, tüzér, navigátor (ezt magyarul is így hívják, a kormányos amúgy meg helmsman angolul...), gyógyító vagy még inkább felcser, esetleg hajóorvos, és végül sármõr, vagy nõcsábász. Szerintem.
A hajós helyett hajósegéd, a kalóz helyett mondjuk csavargó, vagy világjáró jobb lenne. Szerintem.
A profit harcok helyett meg tán harc a haszonért. Szerintem.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Íjj... Azért remélem nem lesz ennyi félrefordítás az egészben... <#csodalk>

Aki magyarítást csinál, az feltétlenül szedjen elõ hajós szakkönyveket! 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Diodi
Pirates! - magyarul ilyen lesz
<#eljen><#papakacsint>

Jó játékkal, egy jót játszani, nagyon jó !!!

Fred ne érts félre, nem akartam én maxon végezni, csak minél jobb eredménnyel nyugdíjba vonulni. ;-) Meg sem fordult a fejemben, hogy mindent megszerzek. De kb. mikor a rogue fokozatban voltam, hirtelen nagyon szerencsésen jöttek a dolgok. Például 4x! egymás után kaptam kalózkincsrõl térképet, és mind a 4!! ott volt a város mellett ahol kaptam. Kincs megtalálása után visszamentem a városba, és a kocsmában (ha jól emléxem) kaptam újat! És az is ott volt. Mindez 4x egymás után. A rokonok közül is 2 közel volt, plusz 1 vera cruz mellett, és 1 pedig florida keynél. De Montalban Marki búvóhelye szintén útba esett. Csak az elveszett városok idegesítõek, az eddig minden esetben a világ végén volt. Már-már attól féltem leesem a szélén! :-)
Miután megvolt az elsõ város, láttam hogy 4/16. Megkaptam a következõt, és láttam hogy az aztec, és nem inca. Ezekután a kiváncsiság hajtott, hogy megtudjam mi a másik 2. És hogy azok is ennyit érnek-e (50000 arany). Mindenre kiváncsi voltam, és szerencsém is volt velük.
Ja és még 1 apróság. Sosem kértem amnesztiát. Szó nélkül elkezdtem irtani a spanyolok ellenségeit, majd bementem egy városba és elõléptettek. Gondoltam is magamban: ha egy üzlet egyszer beindul... :-))
Szóval a vége valóban az lett, hogy ugyan legyen már meg minden maxon. A lóvéval szerencsém volt, mert ugye mindig feljebbléptem egy fokozatot (kiváncsi voltam, hogy mi és mennyivel lesz nehezebb), és így ha vmivel kevesebb pénzt is szereztem, jóval több volt az én részem.
Egyébként swashbuckler fokozaton a szél is sokkal keményebb. Az északitól a déliig egyfolytában változik, oda-vissza folyamatosan. Nagyon komoly. Itt már télleg csak egy sloop of war-ral tudtam viszonylag jó sebességgel hajókázni, mindegy merre kellett menni.
PiszkosFred
Rosszul remeled, max reszleges. Az okok miatt olvass vissza par oldalt, vagy hasznald a keresot..

Remélem lesz magyarítás majd hozzá!

4GB 800mhz ram,X3-->X4,9600gt 1Gb ddr3,3Tb winch,24\'TFT

Kata
Pedig nem olyan bonyolult, és az eszközök segítenek elõbb 1 majd 2 rossz mozdulatot is helyesen csinálni helyetted.
Viszont a táncban elõfordulnak fix koreográfiák, mindegyiket ugye 4-szer ismétel el.
Gyakran elõforduló mozdulatsorok (minden 4-szer értelmezendõ):
- fordulás jobbra
- fordulás balra
- jobbra lépés, majd balra lépés
- balra lépés, majd jobbra lépés
- jobbra lépés, balra fordulás
- balra lépés, jobbra fordulás
- elõre lépés, kétszer jobbra fordulás
- hátra lépés, kétszer balra fordulás
- elõre, hátra lépés, kétszer balra fordulás
- hátra, elõre lépés, kétszer jobbra fordulás

Ezeken kívül más kombinációval még nem találkoztam, pedig már vagy 100 táncon túl vagyok összességében.

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
Áhhh nem birom megcsinálni ezt a táncot. Nézegettem a kézmozdulatokat, de egy idõ után begyorsul, és képtelen vagyok követni. :/ Pedig van már táncos cipellõm is. 😞
PiszkosFred
En nem tartalak csiternek. Viszont sosem lesz maxon mindenem ;] Miert? Egy: mert nem celom, en jatszani akarok, nem rekordokat donteni. Ketto: elvbol. Angol dukent, aki egyfolytaban a spanyolokat irtotta, nem fogok amnesztiat kerni a spanyoloktol es utana elkezdeni irtani az anyanemzetet. Meg lehet oldani, de jobb ugy, ha nem csak jatszok a jatekkal, hanem "elem is". De ez az en hulye felfogasom, tisztaban vagyok vele ;]

Mindig az adott szinten kezdek, es nem lepek se elore, se hatra. Igy a tiszta. Apprentice-n osszeszedni minden cuccot a lanyoktol es utazotol, majd rougen vagy swashbuckleren meg jatszani a terminatort? Nem. Szenvedjek csak meg vele ;] Nalam a c64es alapjatek majd 15 evig volt folyamatosan teriteken, es megsem untam meg. Sosem akartam maxolni es 100-110%ra csinalni a dolgokat. Maig elvezettel jatszok, igaz immaron ezzel a verzioval.

Ennek ellenere mindenki ugy jatszik, ahogy tud, es ahogy akar, ezert sem tartalak csiternek, csak maximalistanak.. ;]

Kata
Persze, mert kevesebb emberre jut az addigi aranymennyiséged. Ennyi erõvel pl. egy erõs személyzetû hajót is megtámadhatsz, csak sokáig szöszölj a vívással a fedélzeten, akkor is fogynak az embereid, pláne, amikor megüt az ellenséges kapitány... 😛

[/cserf][/fülünyúl]

Kedelynovelesre van jo megoldas. Most probaltam ki 😞
Tamadj meg egy erodot es ha levernek akkor maradtok 60-n es vigyorin + a love is megmarad es az idod 😛

Kata
"és a mexikói öböl egyik átmérõje" - Karib-tengert akartam írni, elnézést. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
De akkor is csíter vagy! 😊 Ilyen végeredményt nem lehet produkálni!! Szépen és jól leírtad, de ez olyan nesze-semmi-fogd-meg jól volt. 😊 Nekem pl. sok idõm elmegy üresben azzal is, ha át kell hajózni a fél karib tengert valaki miatt. Ilyenkor ugye a legénység kedélye lefittyed, és már az út végi zsákmány sem hozza vissza a vigyorgós kedvüket, aztán hamarosan megint lehet szétrúgni a csapatot, és újabb félévet elvesztegetni...

Egyébként mint egy mellékesen jegyzem meg, hogy szerintem baromi hosszúak a hajóutak, Jamaicától Mexikó partjaiig hátszélben is van másfél-két hónapnyi az út. Ez elég érdekes, mert Kolomusz bá' anno 3 hónap alatt áthajózta az Atlanti-óceánt, és a mexikói öböl egyik átmérõje még csak meg sem közelíti azt a távolságot. Ráadásul ez már az 1600-as évek, amikor a hajók már jóval gyorsabb járásúak és tengerbíróbbak voltak, mint Kolombusz bá' lélekvesztõ dereglyéi...
Ha valamit, akkor ezt szvsz lehetne javítani a játékban. Legfeljebb akkor le lenne rövidítve a kalózlét tartama, így a játék ugyanolyan hosszúságú és nehézségû lenne, de legalább a hajózó idõ normálisan számolódna. Pláne akkor durrant el az agyam, amikor Curacao-tól a Yucatán-félszigetig több mint 4 hónap volt az út... :/

[/cserf][/fülünyúl]

Zsooti nem cheater, hanem ügyes és mázlista, kikérem magamnak! :-)
Nekem a második játékom volt, az elsõ ugye a betanulás. Mondjuk arra szükség is volt, remekül oktatja a progi a vívást és a táncolást is. Persze utána a villogásról átszokni a csajszi kezére elég kemény feladat volt. De hamar bele lehet jönni. Egyébként journeyman-on kezdtem a karriert, skill at medicine-el. Néhány tipp, hogy én miért lettem mindenhol Duke. Így minden kikötõben ingyen javítják a hajóidat, ingyen van a fejlesztés, jobb áron kereskednek veled, mivel sokkal több rangot lépsz összesen (4x annyit, mintha csak 1 nemzetnél leszel herceg, a többivel nem foglalkozol), így sokkal több földet is kapsz.
Érdemes a hajólogot nézni, hogy éppen mely nemzetek csatáznak egymással. Sûrûn elõfordul, hogy 2-3 másik országgal is hadban állnak egyesek. Érdemes mindig azokat a nemzeteket ütni, akik több országgal csatáznak egyszerre, mert így több nemzetnél is rangot léphetsz majd. Ezenkívül ha az egyik nemzetnél (pl. angoloknál) sikerült már elérni a DUKE fokozatot, akkor utána rá kell feküdni egy másik nemzetre. Ha éppen az angolokkal csatáznak, akkor ütni kell az angolokat. Elvégre kalóz vagy, majdnem mindent szabad :-). A városok hódítását én fõleg az induló és a következõ fokozaton ütöttem, illetve egy kicsit még a Roguen-n is, csak hogy végül a spanyoloknál is meglegyen a Duke. Miután ezekkel megvoltam (közben csak a kalózok kincseit keresgéltem, illetve a kalózokat kezdtem elkapkodni a top10-bõl), Baron Raymondot kezdtem üldözni a család miatt. Közben ugye rájöttem, hogy nekem jobb lenne egy spanyol playboynyuszi, mint az a savanyú holland csajszi, úgyhogy elkezdtem újra ezerrel udvarolni. Ennek egyik elõnye az volt, hogy egyre jobban ment a tánc. A profi táncok végén (mivel a kocsmákban és egyéb helyekrõl már megvolt minden egyedi tárgy) a legszebb nõk mindig adnak egy-egy darabot egy rég elveszett kincsrõl. Ugyanehhez járulnak hozzá a megtalált családtagok is. Igazából az utolsó, swashbuckler fokozatra már csak a nagyfater és 3 kincs volt hátra, amibõl egy kincsnek már megvolt a térképe. Valószínûleg az öregedés is belejátszhatott, de a vívás kemény kihívás lett az utsó fokozatra. Egyébként a zsákmányosztásnál a következõ szerint marad meg a pénz:

apprentice - 5%
journeyman - 10%
adventurer - 20%
rogue - 30%
swashbuckler - 50%

Marquies Montalban-t is érdemes felkutatni (300 fõs sereggel mentem, elsõre szét tudtam verni az õt védõ indián sereget), majd Montalbant le kell vívni. Ezután ad neked 100ezer aranyat, a szolgád lesz, es az összes emberét (szakács, ács, stb.) odaadja neked (aki még nem lenne meg).
Szóval a végén már csak hajókkal csatáztam, de nem minden jött-ment-el. Szigorúan az aranyra utaztam. Illetve ha a tánc a csajokkal nem elsz teljesen tökéletes, akkor adnak tippet körözött személyekrõl, akiket egy adott város kocsmájában el lehet kapni. Ha õket lekardozod, akkor értük megkapod a fejpénzt (1000-5000 arany/fõ). Na ilyenbõl is volt vagy 10-12 akit elkaptam.
A personal status lapon, van egy WEALTH STATUS. Elõször azt hittem, hogy ez az egészségem. Aztán rájöttem, hogy ez a gazdagságot jelenti. Ha ez 24/24, akkor leszel a nyugdíjazásnál governor szerintem.
Még egy fontos megjegyzést engedjetek meg. Csurig tárgyakkal azt mondom, gyerekjáték még az adventurer fokozat is. De ha valaki azon akar kezdeni, számolja bele, hogy nulla egyedi tárggyal baromi nehéz lesz rendesen talpra állni az elején. Se könnyû vívófelszerelés, se laza felsõ, se pisztolyszett, szóval nem lesz egyszerû, de én is itt fogom elkezdeni a következõ karriert. <#smile>
PiszkosFred
"Amúgy,hogy lehet megoldani,hogy nagyobb rész maradjon nemek zsákmányosztásnál?"

Igazad van, azt hittem erre valaszoltal, sorry ;]

Botond
azt kérdezte,hogy hogy lehet hogy lehet megtartni osztásnál a többi hajót,erre mondtam,hogy sehogy,de ha mást tudsz érdeklõdve hallgatom ^.^
PiszkosFred
Akkor valoszinu hogy hibas. Probald meg ujra leszedni ha van ra modod, vagy kerd el ujra valakitol. Vagy vedd meg a Tescoban, 11.000 ft, pentektol mar kaphato ;]