Sid Meier\'s Pirates!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
c-64be ugye csak országváltással lehetett kormányzót váltani :-) szóval erre az esetre semmiképp nemmérvadó :-)
Botond
itt marad,mondjuk ha átadod másik országnak akkor nemtom mivan
PiszkosFred
Ugy vettem eszre hogy nem. (de nem tuti, mert a c64es verzioban ha menetsztettek a kormanyzot, ment vele a leany is).

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

De akkor nem kell újrakezdeni az udvarlást a kormányzó lányával?

És ha telepeseket viszünk oda az nem dob rajta?
Botond
aha
Es uj kormanyzot elvileg settlementekbol lehet vinni, ugye?

PiszkosFred
Új kormányzó mindig "megdobja" a gazdaságot.

Hát igen már volt alkalmam észrevenni. <#vigyor>

Más. A városokat fel lehet valahogy virágoztatni? Port Royalban fogok letelepdni öreg napjaimra és eléggé lepra helynek tûnik.
Az utemmel nincs gond, a zenet is kovetem. Csak azt nem tudom neha, melyik gombot nyomjam le hirtelen 😊

Tenyleg, jut eszembe! Azt nem lehet valahol kikapcsolni, hogy ne az egesz konvojt lassam csak egy hajot? Bar mar kezdem megszokni, de kisse azert zavaro...

Voltan
Szerintem nincs tuti megoldás a tánccal kapcsolatban. Követni kell a zenét. És ütemre nyomni meg a gombot. Egy kis ritmusérzék kell hozzá, de bele lehet jönni. A "kézcsók" nekem mindig összejön, a "smár" pedig 5-bõl 3-szor.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

PiszkosFred
Ahogy Kata is írta, a szépségek ritkábbak, de a spanyol városok kormányzóinál mindig akad egy-egy meseszép leányzó. Az már persze más kérdés, hogy a játékosok 90%a elsõszámú népellenség a spanyoloknál... ;]

Ez termeszetes. A kocsmaban mindig attraktivabbak a leanyzok, foleg ha eleg sokat iszol! <#wink>

Kata
ritkábbak természetesen

[/cserf][/fülünyúl]

Kérdések+észrevételek.

Nemtom hogy van ez de nekem úgy tûnik hogy a kocsmákban sokkal atraktívabbak a leányzók vannak, mint a kormányzóknál.

Ez normális, vagy az igazi szépségeket sokáig kell keresni?
Az elejen meg csak megy, de amikor atvalt masik koreografiara, egybol elrontom

Utemre meg csak-csak raerzek, de a reflex... <#zavart2>

PiszkosFred
...mondom mindezt ugy, hogy meg mindig olyan falabu vagyok, hogy gyokert eresztek neha. De mar sikerult parszor megdonteni a holgyemenyt. ;]

PiszkosFred
Gyakorlas. Sajnos nincs jobb megoldas, mint gyakorolni es raerezni az utemre. Nomeg nemi reflex is kell, de "sima mezei user" adottsag is tokeletesen eleg.

Hopp, ez a smiley nem ez akart lenni... <#nevetes1>

Olvastam a koreografiakat is meg forgasokat is. Nem azzal van baj, hanem akkor orntom el mikor valt mondjuk a jobbra-balra-rol a forgasra. Utanna mar tudom hogy meg 3x ugyanaz <#love11>

Tudom hogy lehet loni a varost space-val, de megsem ugyanaz valahogy...

Kata
És mégsem segített? 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Ha te is visszaolvasod amit irtam, most olvastam vegig az egesz forumot <#crazya>

Kata
Akkor valószínûleg ugyanaz, mint az 1,3...
Ha itt visszaolvasol kicsit, írtam pár tippet a táncolással kapcsolatban, több hozzászólásban is. Az egyikben a létezõ koreográfiákat írtam, egy másikban a forgásra vonatkozó megoldást. Keresgéld meg õket, olvasd el, aztán próbáld ki, hátha jobban megy utána.

Hajóval is támadhatod a várost. Hajókázol elõtte és space-szel lövöd. Persze a város vissza is lõ. Ha a hajód eltalálja, az ugyanúgy rongálja, viszont a te találataid csökkentik az erõd- ill. városvédõk létszámát. Persze ehhez jópárszor el kell találni.

[/cserf][/fülünyúl]

Nalam 7,9 is forgas. De lehet ugyanaz mindketto...
Ez a tanc sose fog nekem sikerulni. <#szomoru1> Amikor valtas van a mozdulatok kozott mindig elrontom. Utanna mar oka, de mikor valtani kell...
Ami nagyon hianyzik, hogy hajoval is tamadhassam a varosokat. A szarazfoldi tamadas meg mintha sakkjatszma lenne <#csodalk>
De azert nagyon jo a game <#worship>

Kata
Csak az 1,3 a forgás szerintem... Legalábbis mintha üres lenne a 7,9 ikonja emlékezetem szerint...

[/cserf][/fülünyúl]

Sziasztok!

Par napja van meg a jatek, de nem birok elszakadni tole 😊 Bar van ami nem tetszik, (ill. ami anno C64-en jobban tetszett), de a feeling... 😊
Most olvastam vegig a forumot, mind a huszonakarhany oldalt 😄 Talaltam benn sok segitseget, de tanc meg mindig nem megy 😞 Amit meg nem ertek benne, hogy elvileg az 1,3 is meg 7,9 is forgas. Van kulonbseg? Es ha igen, mikor melyiket kell hasznalni?

Voltan
Nincsen ritmusérzéked? Az a lényeg, hogy a zene ütemére kell mozogni. Akkor kell megnyomni a gombot, mikor a zene alapján is épp kijönne ritmikailag. A koreográfia pedig mintákat követ, négy negyedenként általában, 2-3 próbálkozás után már lehet tudni, hogy mi jön.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

ja, azért mosolygos szmájli. (vagy ez most szó ismétlés?, a dühös szmájli meg oximoron?)
mért nem vagyok meglepõdve, hogy eme fórum hölgy tagja penge a táncban?
na nembaj mi falábú kalózok meg maradunk a fosztogatásnál.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

PiszkosFred
Nemproblema, termeszetesen tiszteletben tartom a velemenyedet, de nem ertek vele egyet. En azt az elvet vallom, hogy ha venni akarok egy autot, akkor nem en fogom felepiteni, hanem hasznalom a kesz termeket, es atalakitom ugy ahoyg nekem jo (foleg ugy, hogy megengedett). Ha fizet erte valaki, akkor termeszetesen megepitem ;] Az oldalakat hobbibol csinaljuk, a tartalmat a latogatokkal egyutt alakitjuk ki, es ez pont eleg nekunk. Aki egyszer odatalal valahonnan, az majd eldonti, hogy visszajon e legkozelebb, vagy sem. Ilyen egyszeru ;]

Kata
Nem baj, nekem ezek a sablon-honlapok nem tetszenek, semmi egyediség, egyéniség nincs bennük. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

PiszkosFred
Hmm.. A gportal es a phpnuke, eg es fold. Az egyik egy rakas fos - elnezest azoktol azik azt hasznaljak, a masik pedig egy GPL/GNU-s licensz alapjan felhasznalhato motor, amely csak egy alap, es amelyet mint a gyurmat ugy alakitod ha van hozza ihleted es kedved. Eg es fold a ketto. Mi az utobbi motort hasznaljuk mar evek ota - tobb szazezrekkel egyutt vilagszerte - es nagyon jol elvagyunk vele, a megfelelo modositasok utan ;]

Kata
Pl. az az oldal, ami az adatlapodon van. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

bigapó
Köszi Kata. Nem is tudom, hogy meghálálni eddigi segítségedet is. Már azon a szinten vagyok, hogy 10-bõl 2-õt rontok addig, hogy faképnél hagy a csaj és nincs kézcsók. Nekem sajna még csak a kézcsók volt a legjobb eredmény. Mi van utánna?
Ezt a forgást is csak néha-néha adta be, hiába figyeltem, meg nyomtam hol így hol úgy😊 csak mivel nem rontottam el annyira, ezért tetszettem a csajszinak.

The Matrix has you...

PiszkosFred
Miert, melyik epult a gportalra?!

bigapó
Nagyon helyes és így nem veszik el a minõség a susnyásban😊

The Matrix has you...

Kata
Persze, just for fun. De remélhetõleg ez az oldalatok már nem gportal enginre fog elkészülni... 😊)

[/cserf][/fülünyúl]

PiszkosFred
Egyebirant termeszetesen nem gportal - akkor inkabb semmi mint az.

PiszkosFred
Igyekszunk, de tul vagyunk terhelve per pillanat ;] Akkor is elkeszul az oldalunk, ha emellett mar masik 10 magyar oldal is van. Hobbibol es szorakozasbol csinaltuk mindig is a dolgokat, nem latogatok vagy "mivagyunkaleggyorsabbak es legjobbak" elv miatt. Just for fun ;]

Kata
A leendõ gportalos felépítésû pirates weboldalatokhoz? 😄

Igyekezzetek, mert azt csiripelik a madarak, hogy a konkurencia elõbbre jár már. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
A hölgyek szépségétõl függ a tánc bonyolultsága és nehézsége. A legszebb hölgyek már folyton legyeznek a kezükkel, de azért ott is ki lehet venni a kézjeleket egyértelmûen. Kicsit asszem õk már gyorsabban is táncolnak, és a leírt manõverek közül a bonyolultabbakat tolják ezerrel.

Viszon új tipp!!!
Forgás tánc közben: Ha a zenére is figyelsz, mindegyik ugye 4/4 ütemû. Ha a megfelelõ mozgás gombját pontosan a zene üteménél koppantod le, akkor forogni fognak minden esetben. Elég csak lekoppantani, nem kell nyomni, vagy nyomva tartani, mert a lenyomás idõtartama nem játszik közre, viszont csak "rákoppintva" könnyebben tudja az ember az ütemet tartani. Tipp: az ujjaddal üsd az ütemet a levegõben a gombok felett, így amikor valamelyik gombot kell megnyomni, az pontosan ütemre fog megtörténni. 😊
Már nincs olyan táncom, ami ne csaj megdöntéssel és csókkal zárulna. 😄

[/cserf][/fülünyúl]

bigapó
Ez érdekes, mert az Atari oldalán a video csak 32 MB kér.

The Matrix has you...

hát ez nem jön össze sorry
hopp ez kicsi lett<#idiota>
Most fejeztem be egy karriert legelsõ fokozaton. Spanyolokat úgy kiírtottam hogy nem maradt tengerparti városuk,hollnadoknak is csak 3<#vigyor5>
bigapó
Ez most öröm vagy más? Mert szerintem kaptál választ.

The Matrix has you...

bigapó
Valahol írtad, hogy tudnál adni ötletet egy esetleges kiadandó patch-hez. Itt megteheted:Pirates! - Rajongók
Igaz angol és lehet, hogy semmit sem érsz el vele😊

The Matrix has you...

thx mindenkinek a segítséget<#action>

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

PiszkosFred
Igen, én is úgy tapasztaltam hogy nagyjából egy adott terület környékén vannak a kincsek, de ez elég tág kereséshez, ezért jó ha van egy térkép. Legalábbis úgy mondom, hogy az inka kincset eddig 2szer találtam meg, mindkétszer a Mexikói-öböl könyékén, Campeche, VeraCruz közelségében. De ettõl függetlenül szép nagy terület ahhoz, hogy az ember fia elkezdjen ott ásni. Legénység hamar elõkapna a bicskát, elvégre õk vízre szerzõdtek rabolni, fosztogatni, falvakat felgyújtani, nem õserdei túravezetõk hordárainak ;]