4192
  • bigapó
    A vitorla fel-le azért van, hogy gyorsabban illetve lassabban haladj csata közben és a nyílt tengeren is, bár utóbbinál nincs sok különbség.
    A csata alatt akkor érdemes (szerintem) bevonni a vitorlákat mikor gyors fordulóra van szükséged, pl. éppen sortűz tart feléd...és te nem akarod mind a 48 ágyúgolyót bekapni. Ekkor vitorla le, gyors fordulás valamely irányba(akár 180 fok is lehet), aztán vitorla föl és már repülsz is. Természetesen oldal-hátszél figyelembe veendő. Széllel szemben még senkinek sem sikerült...
    A dezertálással kapcsolatban annyit, hogy amikor szöknek valamennyi pénzt is visznek magukkal. Furcsa, hogy ezt még nem vetted észre. Igaz ez nem sok, de ha ezt pl. 5-szörözöd akkor már az.
    A matrózok jelentkezése pedig egyenes arányban áll hírneveddel/rangoddal az adott országot nézve. Ez is logikus, mert egy hírhedt kalózkapitány mindig is több embert vonzott, mindenki vele akart hajózni,mivel több pénzt kaphatott a későbbi zsíros zsákmányból. Szóval minél nagyobb a rangod annál több ember jelentkezik a kocsmában.
    Mostanában ugyan nem játszottam a játékkal, de Én még mindig nem találkoztam Ship of the Line-nal! Antigua környékén van többnyire?
  • Magic Boy
    :)
  • Tuvok #2430
    Lehet, de egy akkorra porfészekkel mit kezd a Birodalom ?
  • Magic Boy
    Ez nemigaz van amelyikben 120 katona van vagy annyi sincs!
  • Tuvok #2428
    Aha . Szomorú
    Az ágyúsok meg mindig 600 katonánál kezdődnek :(
  • Magic Boy
  • Tuvok #2426
    Párszor már meg, csak közel sem ilyen térképem volt, vagy Santo Domingo, vagy San Juan-nál volt, már nemtom :)
  • Tuvok #2425
    "Igyunk a hitvesekre, és a szeretőkre ..! Ne találkozzanak ..! "
  • cikasz
    te megtaláltad már?? hol szálltál ki?? :)
  • Magic Boy
    Igen!
  • Magic Boy
    Olyan várost nem tudsz a partrol se megtámadni ahol nincs ágyu!
  • Magic Boy
    Még béta(tudtommal),de ennél nekem magyarabb!
  • cikasz
    Jahh és elvettem az egyik csajt feleségül, de enged táncolni más csajokkal is...
  • Tuvok #2419

Kiszálltam jó messze a várostól, gyalogoltam felé 200 kalózzal, amikor odaértem, betett a városba, mintha egyenesen ott kötöttem volna ki !!
    Ha még messzebb szállok partra, akkor beadja azt a menüt ? Ágyús városnál nem nehéz, lövöm az ágyút, míg be nem adja azt a menüt, de ahol nincs ágyú a kikötőben, ott hogy ??
  • Magic Boy
    Nekem mindig megvan a 300 fölötti emberem seperc alatt,de volt már 1000 is töbször(utána eladtasm őket a felesleges hajókkal!)!
  • cikasz
    király a magyarositás, de gondolom még béta... várható végleges??

• Tuvok #2416
    Dél-nyugati irányban keresel egy hasonló partszakaszt, bizton nincs sok ! :)
  • Magic Boy
    kicsit távollabb!
    Addig próbáld mig be nem adja azt hogy kiszálsz vagy elhajózol majd gyalogolj neki a városnak és foglald el ha akarod!
  • trabant
    Ez a vitorla fel-le minek? Ettől függ hogy oldalra milyen szögben lő a hajó? Sok eltérés nincs, de van mikor kicsit előre, máskor meg kicsit hátrafele húz a lövés, nem pontosan oldalra.

A kis hajókat azért is szeretem jobban, mert nem gond ha dezertál a legénység, 1-2 emberrel is lehet hajókázni. Arról van vmi infó hogy melyik hajónak mi a minimális emberigénye? (zsákmányrakodáson kívül)

Több hajó sztem csak akkor kell(ene) ha városostromhoz kell (ene) cipelni a tömeget. Nekem olyan 250 főnél több még sose jött össze, pedig jó lenne kipakolni néhány komolyabb várost is, nem csak az alját. Ti hogy szeditek össze a 3-500 embert anélkül hogy 2szer annyi ne dezertáljon közben?
  • cikasz
    szasztok.
    ez alapján hogy a retkesbe találjam meg a nagybácsit?? semmi támpont :( St.Augustine környékén kiszálltam vagy 6 helyen de nem találtam sehol :(
  • Tuvok #2412
    Akkor is, simán betesz a városba, mintha kikötnék !!
  • Magic Boy
    Ne a városnak menj neki hajóval hanem kicsit távolabb menj neki a partnak és gyalog közelítsd meg a várost!
  • Tuvok #2410
    Nekem nem adja be a menüt, csak simán betesz a városba .
  • trabant
    Ha dezertálnak akkor sincs semmi baj. Legalább kevesebb felé kell osztani. :)

Kérdés: ha sok zsé jut 1 matrózra, akkor elvileg többen fognak jelentkezni a kocsmákban. Namost ez csak a következő kör elején számít, vagy végig figyeli a game hogy neked mostantól mindig fel kell szorozni a kocsmatöltelékek létszámát x-el?
  • Magic Boy
    Partraszálsz odagyalogolsz és azt választod a menüben,hogy támadsz!
  • Viktor01
    Még egy kérdés hogy lehet városokat megtámadni?:)
  • Magic Boy
    Minél később annál jobb anált több pénz marad neked,mert annál többet szerzel!
    Én is a Flag galleont favorizálom!
  • PiszkosFred
    Mivel minden esetben a nehezsegi-szintednek megfelelo FIX %-ot kapsz, az ido nem szamit, csak a penz osszege, amit osszeszedtel a csapatoddal, es amit most epp szetosztasz. SOk penzt pedig pillanatok alatt lehet szerezni, egy-egy varos vagy hiresebb kaloz kincset kiasva, es mindegy hogy 300 ember vagy 30 embered van. Igy nem igazan ertettem ezt a "minel kesobb, annal jobb" elvet.

East Indian pedig jo kis flottahajo, telepakolva minden foldi joval, amit aztan egy-egy dragabb kikotoben el tudsz passzolni. Csatazni is lehet vele, de sok jora ne szamitson senki ;]

En mai napig a Flag Galleont favorizalom, pedig nem egy gyors hajo, es ha mar mindenki rangsor allit fel a hajok kozott (aminek szerintem semmi ertelme, de legyen...) akkor valahol a kozepmezony elejen lenne. Jo iranybol kell belemenni a harcokba, es leeresztett vitorlakkal ezzel is jol lehet "celozni". Altalaban egy loves, es utana vitorla fel, hatszel, es mire a masik hajo ramlo egyet (ami rendszerint persze talal, igaz addigra mar megfogyatkozott agyuszammal) en mar csaklyazok. De mindez csak nagyobb csatahajok ellen. Sloop vagy hadi barkak ellen nem indulok vele, mert azok ugy keringenek korulottem es lonek szitava, ahogy akarnak... Ezek ellen ott a sloop of war, es tarsaik.

Ahany ember, annyi fele technika, es ez a jo ebbe a jatekban ;] Nomeg persze szamit a nehezsegi szint, en rouge szinten jatszok. Swashbucklerhez meg pancser vagyok, rougen is sokat ulok bortonben vagy hagyok hatra sullyedo hajokat... De igy a szep, hogy nem egyszeru ;]
  • Viktor01
    Köi:)
    akkor nem vok naon rossz:)
    És kérdés ha hajón harcolok mi az a kis vmi a pacák feje felett? olyan mint a rajzfilmekben mikor tod beszéldül és járkálnak a csillagok a feje felett:)
  • Magic Boy
    WestIndian(vagy valami hasonló!)!
  • Magic Boy
    Én is csak egy hajóval nyomulok!
    Állítólag a Franciáknak is van ilyen halyója!
  • Tuvok #2401
    Annak mi az eredeti neve ??
  • Tuvok #2400
    Ship of the Line-t én csak angoloknál láttam, főképp a keleti részen, Antigua, St. Martin környékén, biztos mert Európából jön :)
    Nekem is egy hajóm van, kivéve ha zsákmányolok, de el is adom őket rögtön . Sztem fölös több hajó, csak lassítják egymást .
  • Magic Boy
    Az a lényeg minnél később osztassz annál több jut neked!
  • barret
    Ha mozgalmas az élet,akkor elvannak sokáig!
  • Magic Boy
    Amig az embereid nemszólnak addig nyugottan játsz tovább!
  • barret
    Hányszor érdemes az aranyat elosztani egy játék alatt?
    Már van vagy 200 000 aranyam:)Embereim még bírják.
    36 éves a kapitányom,és romlik az egéssége...
  • barret
    Nem tudsz kereskedni!!! Kell a raktér,azért legalább 2 hajóm van mindig!
  • Viktor01
    Köszönöm a segítséget.
    És igen olyan hajóm van én naon szeretem nagyon jól használható kis hajó:) Valamint az baj ha csak egy hajóval mászkálok?
    Viszont ezek után megindítom keresésemet a Ship of the Line után :)
    Valamint miért van az h kaptam egy elveszett város térképet még naon régen és azóta egy büdös darabot sem? Mindent előre is köi:)
  • barret
    Már eladtam! :)