1406
  • Axon
    A képeket 1280x1024-ben készítettem, majd lekonvertáltam 1024x768-ra, hogy ne csessze szét a topikot, meg ne legyen olyan nagy a file mérete. Sajnos így rengeteget vesztett a minőségéből, de azért még élvezhetőek:

Sajnos az első stratégiai pont megszerzéséről nem készítettem képeket, így már a második pont elfoglalására indítom az armadámat :-)

Egyből kapunk remek és változatos egységeket úgy mint Hetzer és lángszórós panzer II-es.
  • Axon
    Csak, hogy lásd, hogy még koránt sem jött el a világbéke - többezernyi szépségkirálynő ígérete ellenére sem - beszúrok néhány képet aktuális hadjáratomból, melyet a Kurszki kiszögellés megszerzéséért vívok.
    Nálam már most járt a télapó és elhozta a Frontline-Fields of Thunder magyar verzióját a Frontline-Kurszki Csata-t.
    Nekem nagyon bejön ez a kiegészítő, bár a készítők szerint ez egy önálló játék. Mindegy. Egyszerűen remek.
    Szóval a képek...
  • Axon
    Én nem szoktam babrálni a sebességet, az alapbeállítást használom. Az viszont sokszor előfordul a Blitzkrieg 1 esetében, hogy ha taszkot váltok (Alt+tab) mert mondjuk képernyő mentést készítettem a játékból, akkor visszaveszi egyel a játék sebességét, így mikor visszatérek a játékba mindig vissza kell állítanom a sebességet.
  • cica
    helló mindenki,talán kitört a világbéke,hogy már nem is irtok...ti hogy játszátok a b2-tőt 0 sebességen? - nem tudom nekem tul gyors,ujabban leveszem a tempót -1 -2 re. Igy sokkal babább...mi van Nameny56 talán nem sikerült a vizsga h már nem is irsz nekünk...? Már aggódok
  • Axon
    Az első tigrises kép már a tigerjagd 2 nevű pályán készült, ahol már kezdésnek kapunk tankokat is, míg a tigerjagd 1 pályát tankok nélkül kell végigtolnunk.
    Még egy érdekesség a moddal kapcsolatban. Amerikaiakkal kezdünk és sima gyalogságot kérhetünk csak a tigerjagd 1-ben. Mod nélkül érkezik 3 db 10 fős gyalogság, míg moddal jön egy teherautó rajta 2 db 10 fős gyalogság és egy páncélozott csapatszálító (amelynek van 1 géppuskája) rajta 1 db 10 fős gyalogság. Tehát ugyanannyi katonát kapunk, csak moddal még egy páncélozott géppuskás egységgel erősödünk, meg egy teherautóval amely lőszerrel is fel tudja tölteni a csapatokat. Modjuk jóval reálisabb, hogy az utánpótlás járműveken érkezik, mint az, hogy begyalogolnak a térkép széléről.
  • Axon
    A festése viszont egyértelműen szebb!

• Axon
    Jól látszik, hogy nagyobb lett a sebzés és kisebb a páncél átütő képesség. Az életerő viszont maradt ugyanakkora. A géppuska is erősebb lett mindkét értékében.
  • Axon
    Módosított tigris:

• Axon
  • Axon
    Tigris:

• Axon
    A járművek színei viszont egyértelműen a modban jobbak és nagyon megszoktam, nem igazán szerettem az alapjáték színeit.
    Viszont elmesélek egy egyértelmű negatívumot:

A Blitz2-t a moddal toltam eddig (német kampányt) és eljutottam az orosz küldetésekig. Az egyik orosz küldetés az, hogy kísérjünk el egy német menetoszlopot (két javító autó és két lőszeres teherautó). Sikerült megvédenem őket és eljutottam a német táborig. Ekkor jött a parancs, hogy orosz támadás várható és védjem meg a tábort és ad két rommá lőtt T34-es tankot üres lőszerrel. A 2 javító járművel fel kell őket javítani (ez rendben ment), majd a két teherautóról fel kell tölteni a lőszerüket. Na ez nem ment. Elkezdi először töltögetni a géppuska lőszert - iszonyú lassan - majd ez kb 300-400 között ki is fogyasztja a teherautót, de a tankba vagy 3200 db lőszer kell! Szóval megszívtam. Kipróbáltam mod nélkül is egy másik pályán és ott a lőszeres teherautó egyszerre tölti a páncéltörő lőszert és a géppuska lőszert. Ezt a pályát végig kellett szenvednem, míg a 2 db PzIII-asommal nagynehezen szétlőttem a rohamoző t34-eseket. Jó sokszor vissza kellett töltenem a pályát. Sajnos egy megkezdett pályán már nem lehet törölni a modot. Tehát hiába lépek ki a játékból és törlöm a modot a könyvtárból, az elmentett állás megőríz egy csomó adatot és ezért a betöltés után rögtön elszáll a játék hibaüzenettel.

Ezt az esetet leszámítva viszont egyértelműen jobb a moddal a játék, élvezetesebbek a csaták és mintha a lőtávot is megnövelné ezzel is javítva a realitást. Ezt a lőszeres problémát pedig lehet javítani a mod megbuherálásával, mivel könnyen bele lehet másolni az alapjáték teherautójának adatait a modba.

Kicsit bőlére eresztettem, ezért beteszek még néhány képet egy alaptigrisről és egy módosítottról :-)
  • Axon
    Ez pedig a módosított Pz IVG

• Axon
    Pz IVG

• Axon
    Kisebb lett a sebzés és a páncél átütő képesség, viszont nagyobb lett az első és oldalsó páncélzat, meg az életerő is. Ezért voltak olyan nagy tankcsatáim a moddal. Mos nélkül túl hamar robbannak fel a tankok, míg a moddal élvezetesebb és talán realisztikusabb is.
  • Axon
    A Mod által módosult adatok:

• Axon
    Egy PzIV F2 eredeti adatai:

• Axon
    Készítettem néhány képet - még pár nappal ezelőtt - a Total War mod páncélzat és tűzerő módosításáról. Most beszúrom őket.
  • Axon
    Én végigtoltam, nekem nagyon tetszett. Magyar fejlesztés és a megjelenésekor az egyik legjobb volt a kategóriában.
    Összesen 4 része van az Afrika corps vs. Desert Rats volt az első rész.
    A 4 rész címei:

1. AK vs. DR
    2. D-Day
    3. 1944: Battle of the Bulge
    4. Moscow to Berlin

Az utolsó kettőnek ha benézel a topikjába, akkor láthatod a beszúrt képeimet. Pont olyan az első két rész is, mivel a grafikai motor nem változott.
  • cica
    na fiuk mi a helyzet? nem nagyon írtok...kérdezni akarom h milyen az a játék h -Africa corps vs Desert Rats- tudom h mégis miröl van szó,és nem tudom érdemes lenne e kipróbálni..próbálta valaki?
  • bgabor
    Nemtudok konkrétumokat, amint megláttam ezt a részt a szövegben, letettem a modról.
  • Axon
    Én főleg konkrétumokra gondoltam.
  • bgabor
    " Other changes include changes to armour values, adjusted to meet real-life values, a decrease in tank rotation speed, changes to rockets and other artillery (with this mod they are only powerful within batteries) plus many other changes to units and weapons in an attempt to make the game more "realistic". "
  • Axon
    Na azt én észre sem vettem. Én csak a szép új tankfestéseket figyeltem, na meg az új zoomolást, de arra van külön patch is.
    Milyen módon változtatja a páncél értékeket? Növeli-csökkenti, eltolódnak az arányok az első/hátsó oldalsó/tető páncélzatokban? Sebzési értékeket is módosít?
  • bgabor
    Köszi. Sajnos csak most látom, hogy a páncélértékeket is módosítja, az meg szvsz nem jó.
  • Axon
    A bkportal.com-ról szedtem le. Eddig (sajnos) az egyetlen textura mod a blitz2-höz. Neve:
    Total War Mod 0.2
  • bgabor
    Erre igen egyszerűen fényt deríthetsz, mert a Blitz2-ben minden egységnek ki vannak írva alul az értékei. Páncélzat, fegyverzet stb.
    Elindítasz bármilyen pályát normálon, kinézed hogy egy konkrét egységnek milyenek az adatai (pl:frontpáncélzat erőssége), majd elindítod ugyanezt a pályát Hardon. Ha változtak az értékek, akkor igen, a nehézség bwfolyásolja az egységek tulajdonságait. Ha az értékek nem változnak, akkor nem.

Amúgy én nagyon valószínűtlennek tartom, hogy így lenne.
  • bgabor
    Merre van ez a jó kis textúra mod? Tevezem, hogy újrakezdem a blitz2-őt, mert kéne már valami jó kis II.vh-s stratégia, a Blitz2 kiegészítőitől meg hülyét kapok. Finoman szólva el lettek rontva.

A Sudden Strike 3 demója alapján pedig vegyes érzések fognak el.
    A demóban ismeretlen tettesek a négy shermanomat fél perc alatt kilőtték a fog of war ("köd") védelméből. Miközben én távcsővel próbáltam megtalálni őket, hasztalan.
  • Axon
    Túl pici a kép a feliratok elolvasásához, de ugye ez nem a magyar verzió?
    Mert én most arra gyűjtök. Csak meg kellene vennem, ha nem tudom leszedni sehonnan.
  • NYUZGA
    Bocs ime:

• NYUZGA
    AXON köszi. Ime a Frontline:
  • Dexantreal
    "Führer legyen veletek!:D" = azéteistuccilyeneket
    Hajrá a vizsgához, by.
  • Nameny56
    Ide is ide írnám,ha a másik fórumon nem látnák az érintettek...Sajnálom Axon és Nyuzga,de most egy ideig nem fogok tudni ideírni,és a dolgainkkal foglalkozni,mert szombaton nyelvvizsgázok,jövő héten meg vizsgázok...Sorry!A Führer legyen veletek!:D Sziasztok!
  • Dexantreal
    Pedig jó az rpg.
  • Nameny56
    Hmm...25?:D Nem rossz...:P Az RPG nem nagyon érdekel,bocsi!Házasság?Egyelőre nem!!!:D
  • Dexantreal
    mrá=már
  • Dexantreal
    Házasodjunk!
    Dehogy fogunk házassági ajánlattal jönni!
    Nem kell félned... amúgy én 20 lennék, csak így, ha mrá te is megemlítetted a korod, akkor én is.
    Lenne kedvetek - ezt má a második világháborús topikban is említettem, de csesztek rá :P - egy remek második világháborús rpg oldalt létre hozni - közösen - és játszani rajta?
    Már, akit érdekel az rpg persze... engem igen, jáccom is két helyen.
    De második világháborúsat még nem találtam.
  • Axon
    Rájöttem közben, hogy mitől tudok ennyire jól zoomolni. Feltettem az egyetlen Blitz2-höz készült textúra modot. Ezért is terepszínű a tigrisem. Nos ebben a modban benne van egy kamera mod is. Leszedtem közben az összes, azaz mindkét kamera modot amit a blitz2-höz készítettek és ezek a néhány byteos kis kiegek benne vannak a nagyobb textúra modomban. Az viszont feltünt, hogy mindhárom beállításban más értékek vannak. Úgy gondoltam, hogy elkezdek szórakozni ezekkel az értékekkel, hogy minél nagyobb zoom értékeket érjek el.... csak úgy jáccásiból :-)
    Közben készül saját textúra patch-em a blitz1-hez. Na nem saját magam tervezem őket, ahhoz én nem értek, hanem a meglévő tengernyi textúra patchekből egyesével szedegetem ki azokat az egységeket amik tetszenek.
  • cica
    25éves vagyok kedves fiu elvtársaim,de nekem nehogy valamelliktek házassági ajánlattal rukoljon elő...ja és azt akarom kérdezni h mivel a Hard-on aprítom a B2-őt,és nem tudok rá jönni h most ebben is az a helyzet h Hardon az ellenséges jármüvek páncélzata erősebb,mint pl a B1-ben. Mert az nem szimpatikus nekem,ragaszkodok a történelem hű csatákhoz. Az rendben h a gép jobban taktikázik de az nem ha az ő jármüvei erőssebbek.Pl a Tigris az mindig is erősebb mint a t38 ruski páncélos,és ezért nekem nehogy forditva legyen. Ok rendben h a t38/48 az ütössebb löveggel van ellátva. puszi fiúk....
  • Axon
    A pálya neve:
    Tigerjagd

Van második verziója is Tigerjagd 2 néven, de azt még nem próbáltam.
  • Dexantreal
    A kor engem is érdekel, amúgy ja, jól vágja.