Blitzkrieg 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alapjáték:
Blitzkrieg 2
Hivatalos kiegészítõk:
Fall of the Reinch
Liberation
Nem hivatalos kiegészítõ, vagy ha úgy tetszik akkor onálló sorozatnak indult a Frontline és ennek elsõ része a Fields of Thunder, teljes nevén Frontline - Fields of Thunder. Ez jelent meg Magyarországon magyar nyelven Frontlines - Kurszki csata néven.
Az alapjátékot én most a németekkel tolom éppen az orosz sztyeppéken törnek elõre páncélos ékeim. Vele párhuzamosan tolom a Frontline-t.
of the rainch,és a Fields of thunder? vagy hogy van ez?
A képek mint mondtam óriásiak,kedvet kaptam a játékhoz,és jól láttam h t35-ös ruski harckocsi is van a játékban? Azt az ókori masinát is bele tették volna. Persze jó h benne van igy történelem hû.
Ja és kicsit zavar h a gyalogság össze vissza megy,nem lehet szét szedni a szakaszokat? Az elsõ részben lehetett. Nem hazutolom meg magam hisztizek mint a nõk...
http://bkportal.com/default.asp?content=downloads&DownloadID=606
Ebben elvileg 6 új single és 5 db multi pálya van, meg egy új német egység a Nashorn.
Elborult fanatikusoknak kötelezõ darab :-)

Ezt a képet majd beteszem 1280x1024-ben is a minõség összehasonlítása kedvéért:

Sajnos az elsõ stratégiai pont megszerzésérõl nem készítettem képeket, így már a második pont elfoglalására indítom az armadámat :-)
Egybõl kapunk remek és változatos egységeket úgy mint Hetzer és lángszórós panzer II-es.
Nálam már most járt a télapó és elhozta a Frontline-Fields of Thunder magyar verzióját a Frontline-Kurszki Csata-t.
Nekem nagyon bejön ez a kiegészítõ, bár a készítõk szerint ez egy önálló játék. Mindegy. Egyszerûen remek.
Szóval a képek...
Még egy érdekesség a moddal kapcsolatban. Amerikaiakkal kezdünk és sima gyalogságot kérhetünk csak a tigerjagd 1-ben. Mod nélkül érkezik 3 db 10 fõs gyalogság, míg moddal jön egy teherautó rajta 2 db 10 fõs gyalogság és egy páncélozott csapatszálító (amelynek van 1 géppuskája) rajta 1 db 10 fõs gyalogság. Tehát ugyanannyi katonát kapunk, csak moddal még egy páncélozott géppuskás egységgel erõsödünk, meg egy teherautóval amely lõszerrel is fel tudja tölteni a csapatokat. Modjuk jóval reálisabb, hogy az utánpótlás jármûveken érkezik, mint az, hogy begyalogolnak a térkép szélérõl.
Viszont elmesélek egy egyértelmû negatívumot:
A Blitz2-t a moddal toltam eddig (német kampányt) és eljutottam az orosz küldetésekig. Az egyik orosz küldetés az, hogy kísérjünk el egy német menetoszlopot (két javító autó és két lõszeres teherautó). Sikerült megvédenem õket és eljutottam a német táborig. Ekkor jött a parancs, hogy orosz támadás várható és védjem meg a tábort és ad két rommá lõtt T34-es tankot üres lõszerrel. A 2 javító jármûvel fel kell õket javítani (ez rendben ment), majd a két teherautóról fel kell tölteni a lõszerüket. Na ez nem ment. Elkezdi elõször töltögetni a géppuska lõszert - iszonyú lassan - majd ez kb 300-400 között ki is fogyasztja a teherautót, de a tankba vagy 3200 db lõszer kell! Szóval megszívtam. Kipróbáltam mod nélkül is egy másik pályán és ott a lõszeres teherautó egyszerre tölti a páncéltörõ lõszert és a géppuska lõszert. Ezt a pályát végig kellett szenvednem, míg a 2 db PzIII-asommal nagynehezen szétlõttem a rohamozõ t34-eseket. Jó sokszor vissza kellett töltenem a pályát. Sajnos egy megkezdett pályán már nem lehet törölni a modot. Tehát hiába lépek ki a játékból és törlöm a modot a könyvtárból, az elmentett állás megõríz egy csomó adatot és ezért a betöltés után rögtön elszáll a játék hibaüzenettel.
Ezt az esetet leszámítva viszont egyértelmûen jobb a moddal a játék, élvezetesebbek a csaták és mintha a lõtávot is megnövelné ezzel is javítva a realitást. Ezt a lõszeres problémát pedig lehet javítani a mod megbuherálásával, mivel könnyen bele lehet másolni az alapjáték teherautójának adatait a modba.
Kicsit bõlére eresztettem, ezért beteszek még néhány képet egy alaptigrisrõl és egy módosítottról :-)
Összesen 4 része van az Afrika corps vs. Desert Rats volt az elsõ rész.
A 4 rész címei:
1. AK vs. DR
2. D-Day
3. 1944: Battle of the Bulge
4. Moscow to Berlin
Az utolsó kettõnek ha benézel a topikjába, akkor láthatod a beszúrt képeimet. Pont olyan az elsõ két rész is, mivel a grafikai motor nem változott.
Milyen módon változtatja a páncél értékeket? Növeli-csökkenti, eltolódnak az arányok az elsõ/hátsó oldalsó/tetõ páncélzatokban? Sebzési értékeket is módosít?
Total War Mod 0.2
Elindítasz bármilyen pályát normálon, kinézed hogy egy konkrét egységnek milyenek az adatai (pl:frontpáncélzat erõssége), majd elindítod ugyanezt a pályát Hardon. Ha változtak az értékek, akkor igen, a nehézség bwfolyásolja az egységek tulajdonságait. Ha az értékek nem változnak, akkor nem.
Amúgy én nagyon valószínûtlennek tartom, hogy így lenne.
A Sudden Strike 3 demója alapján pedig vegyes érzések fognak el.
A demóban ismeretlen tettesek a négy shermanomat fél perc alatt kilõtték a fog of war ("köd") védelmébõl. Miközben én távcsõvel próbáltam megtalálni õket, hasztalan.
Mert én most arra gyûjtök. Csak meg kellene vennem, ha nem tudom leszedni sehonnan.
Hajrá a vizsgához, by.
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
Dehogy fogunk házassági ajánlattal jönni!<#puszi>#puszi><#wink>#wink>
Nem kell félned<#wink>#wink>... amúgy én 20 lennék, csak így, ha mrá te is megemlítetted a korod, akkor én is.
Lenne kedvetek - ezt má a második világháborús topikban is említettem, de csesztek rá 😛 - egy remek második világháborús rpg oldalt létre hozni - közösen - és játszani rajta?<#eljen>#eljen><#hawaii>#hawaii>
Már, akit érdekel az rpg persze... engem igen, jáccom is két helyen.
De második világháborúsat még nem találtam<#shakehead>#shakehead>.
Közben készül saját textúra patch-em a blitz1-hez. Na nem saját magam tervezem õket, ahhoz én nem értek, hanem a meglévõ tengernyi textúra patchekbõl egyesével szedegetem ki azokat az egységeket amik tetszenek.