1406
  • cica
    ok majd megnézem a játékot...a magyar verziot nehézz beszerezni kissé itt délen,de az angol is megteszi.
  • Axon
    Nos azért a történelem könyveket is előszeretettel hamisítgatják, így az sem lehet mindig tényként elkönyvelni. Elég csak a lengyelország lerohanása után lemészárolt több száz lengyel tiszt kivégzésére gondolni, amit évtizedekig a németek nyakába vartak és csak a közelmultban ismerte el moszkva, hogy ők voltak.
    Az Afrika korps vs. Desert Rats játék mindenképpen megér egy próbát. Nekem nagyon tetszett akkor amikor megjelent, és a 3. részével (The Battle of Bulge) még mostanában is játszottam. Az Afrika Korps azért jó választás mert abban két korrekt hadjárat van, az egyik a németekkel, a másik pedig a szövikkel. Én mindkettőt végigtoltam. Nagyon jó benne, hogy el lehet foglalni az ellenség tankjait. Én a szövikkel sorban foglalgattam a német tigriseket, mert nincs párjuk. Jó az is benne, hogy egységeid nem vesznek el egy pálya végén, hanem a következő pályára kiválogathatod miket viszel át, így az elfoglalt ellenséges tankokat (pl. tigrisek) is átvihetőek. Ráadásul az egységek minimális fejlődésen is átesnek, amit külön bónusznak tartok a játékban.
    Magyar nyelven is kiadták a játékot, de úgy látom, hogy neked nincs gondod a nyelvismerettel.
  • cica
    ja igaz de ott mindég fenn áll a veszély h az iró bele kontárkodik,mert az irodalmi mü. Na de én is olvastam pár olyan regényt. Különben meg a TV-ben orba szájba van nekünk a 2.vh! Spektrum,Discovery stb
    Gondolkodom h megkostolom az Afrika Korps egyik példányát,azt mondtad jó...ja és próbáltad a Silent Huntereket Axon?
  • Axon
    Akkor az egy teljesen tények alapján írt dokumentum könyv, mint egy sulis történelem könyv. Én inkáb a regényesebb (kalandosabb) könyveket szeretem, ahol természetesen a valóságnak megfelelően írnak, de egy kicsit színesebb, könyebben emészthető formában.
  • cica
    nos egy hatalmas 3kötetes enciklopédiát olvasok a cime is csak ennyi-2világháború- nagyon baba,részletes mint állat,most épp Lengyelországi offenzivánál tartok,de valahol az elsö VH után kezdödik a könyv,végig követi a gazdasági kriziseket,az Olasz Algir háborut,a Japán Kinai háborút Mandzsuriát(amit kipróbáltam,le töltöttem a netröl normany56 ajánlatára,persze az már a vége).
    És most ez van egyedül egy rossz van az egészben h teljessen szerb nyelven olvasom+ciril...na ezzel gondolom mindent elmondtam...de esküszöm nagyon jó a könyv,benne mindenféle tipusleirás adatok statisztikák térképek uhhh na egyszóval pöpec
  • Axon
    A könyv címét idekanyarinthattad volna :-)

Én két napja fejeztem be egy igazán jó 2. vh-s könyvet a címe
    Célpont: Moszkva

Végre nem poénkodó, rágógumizó, tökös jenki gyerekekről szól, akik lenyomják a főgonoszt.
    Orosz front és német katonák szemszögéből látjuk az eseményeket.

Egyébként szívesen olvasnék el egy olyan könyvet is, ahol sima orosz közkatonák szemszögéből mutatják be az első év történéseit. Hogyan szenvedtek a komiszárok aljasságaitól, miként élték meg a félelmet, a kétségbeesést. Hogyan szorultak két tűz közé. Az idióta kommunista vezetők szadizmusa, ostobasága és a támadó német csapatok közé. Erről egyedül az ellenség a kapuknál című filmben kaphattunk ízelítőt.
  • cica
    kiszáltam most egy kicsit a B2ből,szünetelni kell kicsit...most olvasok egy gigantikus könyvet a 2.VH-ról és az le foglal. Ja, a Sims nem rossz.
    üdv
  • Dexantreal
    lol...remélem csak viccből írtad :P
    Akko szted a Sims 2 topikban minden csávó user buzi, pl MIke is?
    Nem hiszem...........
  • Nameny56
    Igen,elég égés Sims 2-őzni,mert azt a játékostársadalom női tagjai nyomják legangyobb százalékban...!Az egy kis buzis játék,lehet azért nyomod te is!:D:P
  • Dexantreal
    Bármily meglepő, szoktam Sims 2ni.
    Úgy említed, mintha ez égés lenne :P, pedig kurvára ne maz.
    Blitzkrieg 2vel má kurva rég nem jáccom.
  • Axon
    Egy kicsit elteltem a Blitz2-vel és most a Silent Heroest nyomom, meg bele-bele nézek a vadi új Sudden Strike 3-ba, bár az nem fogott meg igazán.
  • Nameny56
    Na sziasztok!Nagyon kihalt lett ez a topik!Mi lelt benneteket?Elhagytátok a Blitzkrieg-részek játszását és most már Sims 2-őztök? Na azért ezt nem hiszem!:D Szóval!Mindenkinek ajánlom figyelmébe a Mandzsúria nevezetű pályát!Ezt a pályát a Blitzkrieg 2-höz lehet letölteni,a Blitzportálról!1945-ben játszódik,amikor is a mandzsúriai japán sereget bekerítette és eltiporta a szovjet Vörös Hadsereg!Nekem nagyon bejött! Ahhoz képest,hogy a ruszkikkal kell lenni benne!Szóval Axin,cica és a többiek!Töltsétel le nyugodtan!Ajánlom nektek!
  • Nameny56
    Elég szomorú,hogy az oroszokkal kened...!!!Am a kiegek direkt ilyen nehezek és szarok...!De attól jáccunk vele!:D;)
  • cica
    ééé most már tényleg felhúztok ezekkel a bővítésekkel,most már én is felteszem a liberationt,eddig nem játszottam,de ha igy folytassátok én is ki probalom,nem létezik h olyan nehéz...nem létezik. Én Very Hardon kenyem a B2 -tőt az oroszokkal,na az nehéz!
  • kriszesz
    ahahahaahahha nekem afields of thunderhez van scalásom:D trainerem amive lörökös az erösítéshívás:D de csa kazé me a blitzkrieg liberation 2 ben naon nehéz volt az elsö pálya easyn is hiába mentem taktikáztam egyfojtában jötte ka nácik erösítésem meg scak 9 volt
  • Nameny56
    Javítás?:S Hát honnan tudjuk mi,hogy hol van az?:S Nekünk sosem kellett!:S Kereshetnél te is magadnak...!!!
  • kriszesz
    quwa vicces amugy neke mse eredeti a játék bevallom letöltöttem de lehet csak javitás kell hozzá pls linket
  • Axon
    Hát ez bizony szopacs, de még mindig hajtogathatsz helyette origamit, vagy eredményesen forgathatsz egy magyar nyelvtan könyvet.
  • Nameny56
    Lehet hibás a game-ed...Gondolom nem eredetiben vetted meg te sem...!:D
  • kriszesz
    igen ott van a katona ágyu nehéztank stb ezeket az erösítéseket lehetne de hiáa foglsltam el a nét pontokat az után se tuttam
  • Nameny56
    Talán mert nem tudsz játszani?:D Am a viccet félretéve nem tudom mi lehet a baj!Lehet egyáltalán erősítést kérned?:S
  • kriszesz
    hi a blitzkrieg liberatinban az elsö pályán elfoglalomaz amcsikkal a német pontokat de nemtok erösítést hívni miért??
  • Axon
    Üdvözlünk újra a frontvonalban.
    Én is észrevettem, hogy a gépi ellenfelek kicsit "mások". Valahogy ők mindig pontosabban lőnek, az ágyúk mögül jóval nehezebb az embereket kilőni és a gyalogság is szívósabb és pontosabban lő (pláne, ha lövészárkokban lapulnak). Gondolom ennyi kis csalásra szükség van a kiegyenlítettebb játékmenet miatt.
  • Axon
    Örülök, hogy tetszenek a képek. Én is szívesen végig nézem őket újra meg újra, ha fel akarok idézni egy-egy pályát vagy ütközetet.
  • cica
    helló fiúk! Hogy smint? AXON te fáradhatatlan vagy....én be vallom le áltam pár napra,de most ujra kezdtem a bolsevikokkal a B2 alapot és rá tettem very hard-ra. Na igy azért már más a mese. A német pzkpf 2-esek majdhogynem ellenfelei a T 28 as dinónak. Sokkal erőssebbek az ellenség jármüvei,báris ugy veszem észre,persze nem irja ki az ikonokban,minden a régi,de érezhetően jobbak a gép tankjai. Ez egyrészt jó másrészt kicsit zavar,nem történelem hű...
    J és ami piszokul zavar h nem tudom átállitani a gyorsgombokat a B1 módjára. Az a helyzet h azt már ugy megtanultam, h csukott szemmel is tudom játszani,most meg minden meg változott...ja és ti mit használtok Aggresive muvement* parancsnak az R gombot,vagy a Ctrl-t? Mert pl a B1 ben nem az R volt hanem az A gomb ami egy 4darab golyót mutat a képernyőn h lenyomva tartjátok.
  • Dexantreal
    Látom nem unatkozol Axon.
    Hajrá.
    Képek szépek, grat!
  • Nameny56
    Jaja,most már én is látom!:D Harcra fel Axon hadnagy!A Führer-ért és a Hazáért!!!:D:D:D
  • Axon
    Megjött a felmető sereg, és most is kaptam 2 db Stug D-t. Jól látszik a különleges képesség ikonok. Az első ikon a tüzérségi üzemmód:

• Axon
    Teljesítettem a feladatot és szétlőttem a páncélvonatot. Érdemes csak a mozdonyt szétlőni, mert hozzá van kapcsolva egy rakás páncéltörő ágyú, amely pillanatok alatt szétlövi az összes tankot:

• Axon
    Megérkeztem a vasútvonalhoz:

• Axon
    Sikerült tovább haladnom a 6. pályán.
    Apránként likvidálom az orosz védelmet.
    Stug A egységem kilőtt egy t34-est.
    A képen látható, hogy be van neki kapcsolva a 3. különleges képessége, amely a pontos célzás. Ilyenkor több idő telik el 2 lövés között a hosszabb célzás miat, de halálosan pontos. Jó esetben egy t34-es egyetlen lövéssel megvan, míg egy KV1-est két lövésből leszed. Na persze jó, ha ilyenkor mászik előtte egy szakasz katona, akiket az ellenséges tank lő addig, amíg a célzással pöcsöl:

• Axon
    Érdemes figyelni az egységek különleges képességeit. Az egységet kiválasztva a jobbalsó panel alsó négy ikona. Én is akkor ismertem meg igazán ezeket a lehetőségeket, amikor elkezdtem játszani a Fields of Thunder magyar verziójával és ott részletesen leírja, hogy melyik mire szolgál.
    Az 5 fős különleges alakulat első ikonja az álcázás. Ilyenkor nem látják az egységet, amíg tüzet nem gyit. Szerencsére maguktól ilyenkor nem lőnek, így szépen be lehet küldeni őket az ellenség elé. A negyedik ikonjuk mégjobb. Ilyenkor orosz egyenruhát öltenek és szintén begyalogolnak az ellenség táborába (bár ez a két képesség eléggé hasonló hatású).
    A Stug-ok közül egyedül a Stug D-nek van önjáró löveg képessége. Ha jól emlékszem ez az alsó sorban a 2. ikon. Ilyenkor megadod a helyet ahova bombázzon és lő mint az őrült elég gyors sebességgel. Egy egységet kiválasztva az Alt+R billentyű hatására mutatja meg az egység lőtávját. A Stug D-nek két kör is jelzi a lőtávját. A kisebbik az a normál páncéltörő lőtáv, míg a jóval nagyobb kör a tüzérségi üzemmód lőtávja. Ügyelj arra, hogy a kijelölt célpont a tüzérségi lőtávon belül legyen, mert ha kívülre jelölsz, akkor magától nem megy közelebb (nem csinál semmit).

Na ezek miatt a tulajdonságok miatt volt nagyon könnyű a 4. pálya.
  • Nameny56
    Szia Axon!Én is játszok ezzel a game-el és a negyedik pálya kurvára,de nem volt könnyű!Habár én nem tudtam,hogy a különleges egységeinket láthatatlanná lehet tenni,de nem baj...Azt pedig nem értem,hogy milyen Stugról beszélsz,ami tud önjáró tüzérségi lövegként működni...!:S Ja,am én a pályákon mindegyik ellenséges gócot felgöngyölítem,de ez csak ilyen maximalista szokás!:D :P Az ötödik pálya végén vok én is,sztem még ma folytatom a hatodikkal!:D Na csá-csá!
  • Axon
    Éppen csak megmozdultam és rommá lötték az összes egységemet az orosz tankok:

A 6. pálya eleje úgy látszik keményebb dió lesz. Lehet, hogy be kell vetnem a stukákat is, de csak ha nincs légvédelem.
  • Axon
    6. pálya kezdete. 2 db Pz IV G, meg néhány vizipisztolyos tank:

• Axon
    Nem volt kegyelem! befejeztem az 5. pályát:

• Axon
    Utolsó erősítésként végre megjöttek a nehézpáncélosok is, így egyetlen rohammal tudtam bevenni az utlsó védelmi pontot:

• Axon
    Atomvillanás :-)
    Egy atomjaira lőtt orosz könnyűtank:

• Axon
    Páncélos ékem akcióban:

• Axon
    Az első erősítés "csupán" egy rakétavetőt tartalmaz:

Nagyon hatásos minden földi célpont ellen, kivéve a lövészárkokban levő gyalogságot.