1406
  • Axon
    Parancsnoki bungalló:

• Axon
    Vannak szövetséges egységek is.
    Ezt skuvizzátok, egy Posta!

• Axon
    A 10. küldetés igen érdekes. Elvileg ez az utolsó pálya, legalábbis a játékhoz adott magyar nyelvű kézikönyv szerint.
    Itt most nem a hagyományos adok-kapok megy, hanem valami más.
    Wittman tankját irányítjuk! Wittman elindul kiszabadítani egy jóbarátját a muszkák fogságából. Természetesen egyedül megy, ahogy egy hőshöz illik. Nos ez valahogy egyáltalán nem illik bele az igen-igen valóságosra sikeredett pályák közé.
    Már az is mesebeli, hogy Wittman tigrisének jóval nagyobb az életereje mint a többi tigrisnek:

Az eddigi tigriseknek 215 körül volt az életereje ha jólemlékszem, ennek pedig 315. A páncél és tűzerő értékekre már nem emlékszem, így azt nem tudom, hogy azt is megnöveli-e Wittham mágikus egyénisége.
  • Axon
    A jól megérdemelt kitüntetések:

• Axon
    Az 5. pont megvédése nem volt nagy gond a magaslatról, majd a 6. pont védelme jött, ahol kismillió egységet kaptam és a többi helyen is bőven maradt. A 6. pont is könnyű volt, gyakorlatilag 2 elefánt legyepálta az egész ellent, miközben a hátukmögöt döcögött még 3 elefánt vagy 10 tigris, tízegynéhány tigris, meg még vagy 20-30 egyébb tank.
    Ezután sietni vissza a 4. pontra, ahol a tiszt volt és megvédeni őt a végső nagy rohamtól. Bár ömlöttek az oroszok mint a tenger, de egységem eddigre már annyi volt, hogy egymást taposták. Nem is volt sem hely, sem idő beállítgatni őket, így spontán harc tört ki mindenütt. Végül is a valóságban is volt hasonló pont Kurszknál.
    Az eredmény ez lett:

• Axon
    Győzelem. Most pedig az 5. pont védelmi feladatait kaptom. Sajnos megjelent 3 vadászbombázója és mire leszedték a vadászaim, igen nagy kárt csináltak:

• Axon
    A 4. ponton verem vissza az ellenséget:

• Axon
    A Flammpanzer egy vastag tűzsgárral tisztára seperte a gyorsan felém kúszó muszkák áradatát és már meg is kaptam a 4. pont megvédésének feladatát:

• Axon
    Újrakezdtem az első ponttól és nagyon vigyáztam az egységeimre a gigantikus túlerővel szemben is.
    A 3. pont sikeres megvédésének vége:

Talán ez eddigi legjobb képem.
  • magyargyerek
    Nemsokára tolom én is tovább, csak most megszereztem az anno 1701 magyarítást és azt nyomom próbálkozásként milyen magyarul. Jók a csatáid! Igazi küzdelem.
  • Nameny56
    Igazi mészárlás! Nem rosszak az ilyen pályák amúgy,mert sztem visszaadják a német csapatok elkeseredett védekezését a ruszki hordák ellen!KITARTÁS AXON HADNAGY!!!
  • Axon
    Mondjuk ott elől az az 5 db Pz 38T nem valami tápos védelem a csordában özönlő KV1 és KV2-esek ellen. Igazi golyófogók. Egy lövés erejéig feltartják az élen jövőket, addig a mögöttük levő Nashornok apríthatnak egy kicsit.
  • Axon
    El sem hiszem, de pont megvan az a mentésem, amikor az első pont megvédése után vagyok és pont most kapom meg a feladatot, hogy védjem meg a 2. pontot, de az ott levő egységek fölött még nem kaptam meg az irányítást.
    Érdemes rájuk vetni egy pillantást. Igen tápos csapat, de másodpercek alatt elvesztettem mindet:

• Axon
    Ha megnézitek a képeket, akkor láthatjátok, hogy elég sötétek. Nos elvileg napkelte van azért dereng minden ilyen narancssárgás árnyalatban. Higgyétek el, hogy baromira zavaró, alíg lehet kivenni a sötétségből kilépő egységeket.
  • Axon
    Az első képen a 3. pontnál megmaradt néhány egység látható. Sajnos a 2. pontnál nem maradt meg egyetlen egységem sem. Nos ezt a kevés maradékot kellett volna időben visszavonni, hogy védjék a 4. pontot.
    Mondanom sem kell, hogy a 4. pont támadásánál olyan tömegben ömlöttek az orosz páncélosok, hogy két tenyérnyi helyen nem látszott a pálya a tankoktól. Mindezellen védekezett 2 db Pz IVG és 2 db Nashorn. Ezt a 4 egységet kellett volna segítenem az ázsiai hordák ellen.
  • Axon
    A kép rosszul lett beszúrva.
    Itt az első pontból megmaradt egységek:

• Axon
    Első pont megvédésénél maradt egységek várják a további támadást. A minimapon jól látszik, hogy a térkép közepén kell(ene) megvédenem a 4. pontot.

• Axon
    Toltam kicsit a Kurszki csata 9. pályáját. Itt már folyamatos védekezésre kényszerülünk. Az első stratégiai pontot veszteség nélkül megcsináltam. A 2. pontnál a kékszínű szövetséges egységek irányítását közvetlenül a támadás előtt megkaptam és még vittem is át az első ponttól egységeket. Nagyon rosszul helyeztem el az egységeket és majd az osszes egységem megsemmisült, közben az első pontnál még mindig folyamatosan támadtak a muszkák. Ezután a 3. pontot kellett megvédeni és az itt lévő egységek irányítását is megkaptam. Eddigre az 1. pontot már nem támadták tovább, de a 2. ponton keresztül folyamatosan jöttek a tankok és immár a 3. pontot is oldalba támadták, miközben a 3. ponthoz szemből is megérkezett az ellenség. Sikerült ez a pontot is megvédenem jelentős áldozatok után és a térkép közepén levő 4. pontot kellett védenem.
    Most jön a gond. Az itt levő néhány egység fölött nem kaptam meg a parancsnokságot, így a rosszul elhelyezett néhány egységet hamar lerohanták és a középen levő tiszt megölése után jött a Sikertelen küldetés felirat és a küldetés félbeszakítása. Tehát nekem a maradék (ha mard egyáltalán) egységekkel rohannom kellett volna a 4. pont megvédésére miközben a 3. pontot még folyamatosan támadta az ellenség azután is, hogy sikeresnek vette a 3. pont megvédését. Gyakorlatilag hiába győzök egy pontnál, mégis menekíteni kell a maradék egységet visszafele.
    Jó lenne ha lenne mentésem az 1. pont megvédése utánról, amikor még nem volt veszteségem, mert itt bizony nagyon tartalékolni kell az egységeket, ha meg akarom védeni a 4. pontot (és akkor ott még nincs vége a pályának, mert a térképen még van két helyen lerakva egy rakás szövetséges egység, amiket biztos megint meg kell majd védeni.
  • Nameny56
    Total War nevezetű kieg létezik a Blitzkrieghez?Hmmm???Axon?Te talán tudsz válaszolni!:)
  • Nameny56
    Na sziasztok!Megcsináltam a Blitzkrieg 2-Fall of the Reich kieg utolsó előtti pályáját,ami a Balaton Offenzíva idején játszódik!Hát ez a pálya nem volt semmi!Védekezni kellett,még hozzá kemény 2 óra 6 percig(!!!).Egy kisseb dombon helyetfoglaló magyar falut védtem erőimmel,míg a muszkák folyamatosan ömlöttek 3 irányból!Huh,elég idegölő volt!:) De ami még ennél is meglepőbb,hogy ezen idő alatt 2500-nál (!!!) is több ellenséges egységet semmisítettünk meg csapataimmal.Számszerint 2517-et!!!:D Saját veszteségeim ezek mellett eltörpültek,csupán tizede az ellenséges csapatok hatalmas vérveszteségeinek(255 fős aját veszteség)!Nagyon szuper csata volt!!:) Deutschland für immer!;)
  • Axon
    Na ezen a pályán van egy német tank üresen, tőle nem messze pedig a tank legénysége fogságban. Ki kell szabadítani a tank személyzetét és akkor azok odamennek a tankhoz és... na igen elvileg beszállnak és ezután már te irányítod. Nekem viszont (talán valami bug miatt) nem voltak hajlandók bemászni a tankba.
  • Nameny56
    Ezek az afrikai pályák nekem nagyon tetszettek,sztem elég ötletesek voltak!;) Főleg ez,amin most vagy!Az első afrikai német pályán FLAK-88-asokat kell kimenekíteni!:P Am grat a képekhez,jól sikerültek!
  • magyargyerek
    A következő pálya: The Rats of Tobruk, Africa: Desert Barracuda 1942.
    Nincs tankom, csak gyalogság. Este van. Egy rádióállomást kell elfoglalni. Nagyon tetszik hogy van kutya az ellenségnek. Egész ötletes ahogy meglát és fut, támad rám.

Látszik ahogy jönnek felém a kutyák.
  • magyargyerek
    Átmentem az első sivatagi pályán. Gyerekesen könnyű volt. Igazából nem értettem miért ilyen egyszerű. Egyetlenegy falut elfoglaltam alig néhány tank védte. Aztán kaptam 3 teherautót amivel a pálya másik végéből átkelett hozni 3 db légvédelmi ágyút. Axon biztos jobban tudja a tipusait. A szállítás útját biztosítottam harcjárműveimmel. Maradt még egy angol zászlóval jelölt város, azt nem is kellett bevenni. Nem értettem.
  • Axon
    Ezekre a pályákra már emlékszem, mivel nemrégen vittem őket végig, ugyanis a blitz2 megjelenésekor nekiugrottam, és a sivatagig jutottam, majd félre tettem hosszú időre. Aztán újra toltam, de már párhuzamosan a Frontline-al. Mivel a Frontline-ból már az utolsó előtti pályán járok, így most csak arra koncentrálok, bár bevallom, annyira megtetszett a játék, hogy valószínűleg az oroszokkal is bele fogok kezdeni.
  • magyargyerek
    Axon: Jó hogy taktikai segítséget írsz, mert ha majd ott járok a Frontline - Fields of Thunder-t mikor nyomom, átnézem mit tanácsoltál.
    Alapjáték 6. pálya. Afrikában állomásozó csapataim láthatóak a képen amint pihengetnek a pálmafák árnyékában egy oázisnál. Este felé várhatóan megérkezik a vezérünk, a sivatagi róka.
    Megérkeztek az első német egységek Tripoli-ba (az 5. könnyűhadosztály), amelyet később, május elején követ a 15. páncéloshadosztály. A megérkezés után Rommel rögtön a saját kezébe vette az irányítást. Habár elvileg az olasz parancsnokság alárendeltségébe tartoztak, Rommel rájött, hogy a demoralizált és ódzkodó olaszok csak hátráltatnák a terveiben. Villámgyors támadásokkal visszaverte a meglepett briteket, visszafoglalta Cyrenaica területét, Benghazi-t, Bardiá-t, és Solum-ot. Tobrukot kétszer is ostrom alá vonta, bevennie azonban nem sikerült. Ellenben súlyos harcokat vívott a britekkel a Halfaya-hágónál és Sollum-nál. Wavell tábornok ellentámadását ugyan sikerült Rommelnek visszavernie, de a harcok után mindkét fél kimerült, ezért védelemre rendezkedtek be a front mindkét oldalán, és megkezdődött a készletek feltöltése. Ezekben a harcokban tett szert Erwin Rommel legendás hírnevére, valamint a "Sivatagi róka" becenévre. Ugyanis az afrikai hadviselés teljesen más volt, mint addig bármi a II. világháborúban. Egyetlen út vezetett végig a sivatagon, a Via Balbia. Nem voltak természeti akadályok, civil lakosság is csak elvétve, a mozgási szabadság gyakorlatilag végtelen volt. A közös ellenség pedig maga sivatag volt, amely ellen mindkét oldalnak küzdenie kellett.

"Igen merész és ügyes ellenfél áll velünk szemben.
    Egy, a háború vérzivatarából kiemelkedő nagy hadvezér"
    Winston S. Churchill 1942 januárjában, a brit alsóházban mondott szavai Rommelről.
  • magyargyerek
    Jók az akcióid.
  • Axon
    A 9. pályán a leírás szerint védekezésre kell berendezkedni, így ez lesz az első pálya, ahol nem támadni kell.
  • Axon
    9. pálya kezdőkép:

• Axon
    A jól megérdemelt jutalmam:

• Axon
    Győzelem:

• Axon
    A végső roham előtt. Minimappon jól látszik az oroszok utolsó kis szigete:

• Axon
    IS2-es tank kivégezve:

• Axon
    A minimapot érdemes nézni, már enyém a térkép fele:

• Axon
    Egyre nő az armada:

• Axon
    8. pályán a pálya fele az enyém. Egészen a kis kék nyíl-ig (ami az északot mutatja) az enyém a terület. Pont a kis kék nyíl alatt van egy domb 3 db orosz nehéztüzérséggel. Azt 2 párduc és egy Pz IV D hősies feláldozásával teljesen megtisztítottam. Bár elveszett mindhárom tank, így kiiktattam egy jelentős probléma forrást, amivel a jövőben jónéhány tankomat megmenthetem.
    Egyébként ez a pálya tényleg magasan a legbrutálisabb, bármelyik másik pályát ver nehézségben. Itt aztán tényleg minden négyzetméterért kínkeservesen meg kell szenvedni.
  • magyargyerek
    Blitzkrieg 2 alapjáték 5.pálya
    Ellenséges(francia)védelmi állások. Igen jól megerősített,nehezen feltörhető pontok. Még jó hogy lehet kérni bombázást. Azt hiszem élni fogok ezzel a lehetőséggel.

Tankjaim szembeszállnak a francia csapatokkal. Meg kell törni harciszellemüket. Fogunk mi még masírozni a párizsi diadalív alatt...
  • Nameny56
    Ham ég jobban érdekel ennek a nagy dögnek a kifejlesztése vkit,akkor ajánlom figyelmébe ezt a linket: ISZ-2
  • Nameny56
    Igen,én is figyeltem ezt az IS-2-es nehéztankot,mivel a az én felderítőim is észlelték!Hát fel kell,hogy háborodjak,mert egy oltári nagy baromsáááág!Most először találtam ilyet a Blitzkrieg-gamek történetében!:S
    Íme a forrás:
    "A harckocsi sorozatgyártása 1944 januárjában kezdődött. E hónap folyamán már csak 40 darab ISZ-85 készült cseljabinszki gyárban, február elején végleg leálltak a gyártásukkal, és már csak ISZ-122- eseket gyártottak. 1944 márciusában az ISZ-85- öt átnevezték ISZ-1- nek, az ISZ-122- t pedig ISZ-2- nek. A tavaszi hónapok alatt a tank megvivta első harcait német Párducokkal és Tigrisekkel - nagy tűzerejű, robusztus gépként mutatkozott be, annak ellenére, hogy eleinte problémák voltak az orosz páncéltörő lövedékek átütőképességével. A Párduc vastag, döntött frontális páncélzatát csak 700 méterről tudta átütni az ISZ-2 ágyúja. Az orosz tervezők május-június folyamán új páncéltorő lövedékeket terveztek az ISZ-2 ágyújához, és ez lényegesn megnövelte az átütőképességet - az új lövedék 2000-2500 m- ről teljesen át tudta ütni a Párduc és a Tigris páncélját. Az ISZ-122 minden tekintetben egyenragú ellenfele volt a német nehézharckocsiknak. Legnagyobb hátránya, ugyanúgy, mint a T-34- esnek, a kezelőszemélyzet kiképzetlensége volt, és harckocsiegységek nem megfelelő megszervezése, amely miatt a tankok taktikailag "sikertelenebbek" voltak német ellenfeleiknél. Hiányosságként lehet még emliteni a viszonylag alacsony tűzgyorsaságot - a tank átlagosan 1,5 lövést tudott leadni percenként - és a löszerkamra kapacitását, amelybe csak 28 darab lövedék fért. Mindkét dolog a 122 mm- es lőszer nagy méretéből és súlyából adódott, és a tervezők a háború végéig nem tudtak javitani rajta."
  • Nameny56
    Hmm...az a 8.pálya sztem szörnyű!Én nem is kínlódok most vele! A Fall of the Reich kieghez tértem vissza,de ez is nagyon durva...! Habár itt legalább már tudom,hogy töröm meg a szovjet kutyák védelmét!