Blitzkrieg 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nos fiúk, végignyomtam a Blitzkrieg 2 Liberation 6.pályát. Viszonylag egyszerû volt, utánpótlásom bõven volt, csak tankot kértem. Nálam is jönnek sorban a Blitz részek a játszásban. Nagy kedvet kaptam úgyhogy már nyomom a Blitzkrieg 2 alapjátékot is. De megvan letöltve a következõ (amit Axon nyom) a Frontline - Fields of Thundert, és aztán készen áll a Fall of the Reich. A gépemen már mind itt csücsül feltelepítve! 4 Blitzkrieg 2 vár rám.:) Plussz nézegettem egy map-os oldalt ahonnan már húztam is le (kipróbáltam megy) új pályákat. Visszatérve a Liberation részre: sajna kevés légitámogatást lehet kérni, szinte semmit. Jobban belegondolva a történelembe, 1944 telén a luftwaffe már nem volt képes ellátni feladatát. Magyarul, agyonbombázták a gépeket, reptereket az amcsik. Ezért a játék követi a történelmi hitelességet.

A hetedik pálya már megint havas lesz. Ráadásul a térképet nézve nyolc várost kell majd elfoglalni. Vagy nem anyit, mert az elõzõ részben is volt egy másik német század ami egyik várost elfoglalta de azt a gép irányította. Encounter Attack

nem kitartásozunk<#felkialtas>
Látom te is benne vagy ebben a témában!Egyre többet csalódok benned kellemesen Axon!:) Kitartás!Hozzon az Isten...SZEBB JÖVÕT!!!
Csáó Axon és magyargyerek!Szuperek a képeitek!<#alien2> <#vigyor3> Elõször is!Axon,merre jársz a Blitz2-ben?Amúgy a Frontline:Fields of thunder ezen pályája(8dik) kurva nehéz!<#guluszem1> Kíváncsi vok,te mire mentél vele!<#smile> A Fall of the Reich-rõl annyit,hogy meg fogsz vele szenvedni rendesen!Fõleg a magyar hadszíntéren...Én egy pályánál lassan 2 és fél hónapja el vok akadva!<#szomoru1><#rinya>
Axon
Ez a 7. pálya igazán jó volt. Fõleg ez a 3 statégiai pont elfoglalása volt kemény dió. Jó ötlet volt a Grosstraktor, az eltévedt javítócsapat és remek húzás volt az SS alakulat segítsége is, bár mire elindultak én már teljesen elfoglaltam két pontot és a 3. pont teljes páncélos és ágyús fedezetét elpusztítottam, csak a beásott gyalogság egy része maradt, amit az SS lángszórós tank szinte egymaga kifüstölt. A magaslatot meg jól megszórtam a két rakétavetõvel majd egy hatalmas kétirányú rohammal elfoglaltam (1. kép).

Axon
Kaptam 2 Grosstraktort is:

Axon
Érdekesség, egy olasz páncélvadász:

Axon
Kezdõ egységek a 8. pályán, köztük egy Bison II:

Axon
Végre kivégeztem a 7. pályát:

Axon
Ez a video nekem semmi újat nem mondott, ennél jóval mélyebben is benne voltam a témában. Az meh pláne nem újdonság, hogy a nyugati "fejlett" országok összes vezetõje szabadkõmûves. Orbán Viktor és gyúrcsány csótány is az.
Rengeteg könyvet találsz ebben a témában bármelyik Szkítia könyvesboltban, de jó elolvasni Csurka István Magyar Fórum újságjának régi számait, mert abban az akkori aktuál politika szintjén beszélt a szabadkõmûvesekrõl, mármint, hogy éppen abban a pillanatban (90-es évek eleje, közepe) mit is csinálnak az országban, na persze akkor közröhej tárgyát csináltak belõle, de ma már minden akkori "röhögõ" láthatja, hogy minden szava igaz volt. Többek között ezért is feszítették keresztre Csúrkát és a pártot.

Axon
Wow! Sturmtiger! Utoljára a Sudden Strike-ban láttam. Úgy tudtam, hogy hivatalosan 13 lõszer fért bele nem 14, de mondjuk ezen nem fogok fennakadni. Ez a liberation kieg nekem a sor végén szerepel. Hamarosan befejezem a Frontline - Fields of Thundert, majd befejezem a Blitz2-t is, ahol már szintén a vége felé járhatok. Ezután Jõn a Fall of the Reich és majd csak ezután a Liberation. Legalábbis ez a terv.

Egyik párducom éppen akcióban a 6-os pálya elején, az ellenfél egy Sherman. A sorozatfelvételen látszik ahogy lerepül a Sherman tornya.

Megnéztem amit belinkeltél a játékról. Láttam a screenshotot a Squad Assaultról. Hát a grafikán lehetne srófolni. Visszatérve a Close Combatra nekem a 4,5, meg az elsõ rész megvan. Még mikor laptopom volt, na azon lehetett nyomni,annak a kis vidkarija elbírta.
Nameny56: érdekes volt ez a video. Mai Metro újságba meg Bush arab fejfedõvel van címlapon + az izreli vezetõk.
Blitkrieg 2 Liberationra vissszatérve lenyomtam az ötös pályát. Rájöttem hogy nem kell leállnom minden beásott gyalogosnál és legyilkolászni õket. Átgázoltam rajtuk tankjaimmal, néhány egységem hullott csak el. Az áttörés után 10-nél is több tankom maradt. A végén gyors rohammal bevettem mindent. Íme a hatos pálya induló csapatai:

1944-et írunk. Bocage a helyszín. Tetszik nagyon a Sturmtiger ereje...800! Csak ahogy látom 14 lõszere van. De az ágyúja akár egy csatahajóé.

http://www.youtube.com/watch?v=iwJX4y4FfFE

Ehhez mit szóltok?Ma találtam a youtube-on!:S
Elgondolkoztató,mert sok tény van benne,amit nem is nagyon titkolnak!(Bush szabadkõmûves)
Axon
Huhh, Close Combat! Minden részét végig toltam, kivéve az elsõt, mivel az nem játszható a mai gépeken. Nemrégen kiadták a 3. részt felújítva, Close Combat Cross of Iron a neve. Egy új részt is kiadtak a napokban Close Combat - Modern Tactics a neve és ebben már modern kori egységekkel kell nyomulni.
Nem tudom ismered-e a Close Combat sorozat 3D-s feldolgozását (vagy legalábbis kísérlet volt rá). A neve GI. combat. Elég buggos lett és egy idõ után újra kiadták immár Squad Assault néven és a hibákat is próbálták orvosolni. A Squad Assaultnak már második része is van. Szerintem nem lett rossz.
Weboldal

Hi. Szenvedek még mindíg az ötös pályánál. A végén idõre kell elfoglalni egy hidat és egy állomást. Nem sikerül, folyton vissza kell térnem a mentéshez. Ugyanez volt a négyes pályánál is, nem értem miért tették be hogy stratégiai játékban idõre menni? Kértem még erõsítést és mire a pálya másik végébõl felértek lejárt az idõ és "Failed".

Értem!Axontól tuti nem vagy idõsebb!:DxD
Axon: igazad van, a havas pályán nehezen kivehetõek az egységek. Nekem az tetszett csak rajta hogy a mai dátumra nézve aktuális a havazás mert most nálunk is havas tél van. Stratégiai játékban mondjuk emlékeim szerint hajdanán még a századforuló elõtt:-) nyomtam egy Close Combat nevû statégiai játékot, na abban volt havas pálya. Emlékszem felülnézetes terep volt és úgy ment az irányítása a csapataimnak hogy jobb klikk az egységre majd ott kiválasztani hogy zöld gomb a "move",vagy a piros gomb "fire", stb. Kicsit kezdetleges volt de hangulatos.

Aztán ennek a sorozatnak utolsó része Close Combat V: Utah Beach néven futott. Na ehez az õskori játékhoz hasonló nagyon a B2 csak hát más a grafika ugye már, meg forgatni lehet az egészet,és zoomolni.Kérdezted a koromat, nos a leírtak után nem meglepõ ha leírom hogy nálatok idõsebb vagyok.
Close Combat V: Utah Beach

Igen,a II.világháborúval kapcsolatban teljesen igazad van!:) A képek itt is faszák!;) Am hány éves vagy?
Axon
Igazán jók a képek!
Az éjszakai havazós pálya roppant látványos, de számomra kevesebb a játékélménye. Jóval nehezebben láthatók az ellenség egységei, azok persze egybõl kiszúrnak bennünket.
A második képadag már jóval közelebb áll hozzám. Nappali nyári vagy õszi pálya (szerencsére hó nincs). Ezeken szeretek igazán játszani.

Hi! Természetesen magyarnak érzem magam. Máskülönben pedig a német (úgymond) hadigépezetet mindíg is csodáltam. Ha kicsit okosabban és néha ész nélkül nyomultak volna és ha a vezér nem erõlteti akaratát hadikérdésekben a vezérkarra, akkot talán másként alakult volna...Ha mondjuk a Bismarck csatahajó helyett gyártanak 30! igen 30 db U-Boot merülhetett volna le...akkor sokal nagyob kárt tehettek volna az amcsi utánpótlásban. Vagy egyéb melléfogások nem lettek volna...a nem erõlteti sztalingrad bevételét akkor megmarad az a kétszázezer katona aki ott lett hadifogoly és akikbõl hazatért vagy 10% a háború végén, a többi elpusztult fogság alatt. De lehetne sorolni tovább, ha...
Ismerem a Liberation 3. pályát. Vannak mentéseim most felidézném képekben mi is volt azon a pályán: Hell's Road
Elsõre egy kis védvonalat kell lerohanni:

Aztán jön egy kisváros bevétele:

Majd pedig egy laktanyát elfoglalni mert onnan kap az ellen utánpótlást:

Ez látszatra nem tünt volna nehéznek de az a löveg,+ 2 ellenséges tank megnehezitette. Íme egy másik kameraállásból mindez:

Csáó magyargyerek!:D Üdvözlünk a Blitz-rajongók táborában!<#integet2>
Én is nyomtam a Blitzkrieg 2-Liberation-t,de most jegelem azt a game-et,én a 3dik pályán tartok benne!:) Látom,te már az 5.dik pályán jársz,gratulálok hozzá!;) Ja,és remélem,hogy a nevedben azért található meg a "magyar" jelzõ,mert ilyen érzelmû is vagy!:)<#smile> Elõre a Hazáért és a Vezérért!<#violent>
Most itt tartok. Ma elfoglaltam két várost de a harmadiknál megállítottak. Be kell várnom a erõsítést. Égnek a kilõtt harckocsijaim...:(

Kemény ellenállásba ütköztem. A beásott gyalogság mögött lövegek lehetnek, mert sorra hullanak ki a tankjaim. Próbáltam elõreküldeni egységeket...

A sötétben, ház mögül leselkedõ ellenséges tank.

Egész hangulatos kis város így kivilágítva. Természetesen az elõbbi képemen a PIII-nek 2 fényszórója világít.

Sziasztok!
Két hete kaptam a Blitzkrieg 2 Liberation játékot és azóta lelkesen nyomom. Nagyszerû game-nak tartom. Wach am Rein pályánál tartok ami a német kampányban az 5.rész. Éjszakai harc lesz ahogyan a bevezetõ képeket nézhetitek. Tök jó, a tankoknak világítása is megy és hûen visszaadja a játék hogy a PIII-nek 1 fényszórója világít,a PIV-nak meg egy.

Rendben,tégy úgy!Én még annyit fûznék hozzá,hogy a következõ pályától úgy besokaltam,hogy egyelõre jegelem ezt a game-et!:S :S :(
Axon
Hajaj. Én már annyira kimerítettem a javító kocsikat, hogy azok már nem tudják megépíteni a hidakat. Ettõl függetlenül már megindítottam a harapófogó mindkét szárát a nehezebb útvonalakon és ha csiga lassúsággal is, de török elõre. Ráadásul a balszárnyon pont ott harcolok, ahol az SS egységek érkezni fognak, így addig elõkészítem nekik a terepet. Ha megjönnek, akkor totális támadást indítok.

Szóval Axon!:) A tanácsaim neked,jó hadnagyom!:D Bekeríteni úgy lehet õket,hogy a hidat megépíted és átmész az egységekkel!Azon a parton csak egy kis védvonal van,amit én az aknvetõsömmel szétbombáztattam!:) Aztán az utászkocsikat gyorsan fel a hídhoz,onnan lebombáztatni a szembe lévõ magaslaton lévõ falut,benyomulás és bekerítés!:) Mivel én sokat javítgattam,pöcsörögtem a játékkal,nekem hamar megjöttek SS-egységek(legalábbis nekem túl korainak tûnt)...Ott fognak érkezni,ahol a mûszaki alakulat!Elõször állnak egy helyben egy kcisit,utána pedig megindulnak a célok ellen!Ez nekem nem annyira teccett,mert ha én még nem voltam kész a bekerítéssel,õk akkor is megindultak és így csak a harapófogó egyik vége záródott ráfelé a ruszkikra,ezáltalál az SS-ek hamar felmorzsolódtak...Amúgy teljesen ugyanolyan egységeknek tûnnek,mint a többiek...!
Axon
Ez a 7. pálya igazán megizzaszt. Tele a pálya védelmi vonalakkal. Szögesdród, tankcsapda, és a legalattomosabb az aknamezõ. Páncélosokkal nem tudok nyomulni mert aknára futnak, de aknát sem tudok felszedni mert legéppuskázzák az aknaszedõket. A pálya elején kapott mesterlövész aranyat ér. Õ is tudja álcázni magát, így láthatatlan az ellenség elõtt és remekül fel lehet vele deríteni a terepet.
Feladatként az kaptam, hogy foglaljam el a megadott 3 pontot. Amit nem értek, hogy azt írja, hogy kerítsem be õket északról. Na most a bekerítést is ugyanannyi akadály gátolja, mint a frontális támadást, így nem értem mi értelme lenne. A pálya kezdetétõl rögtön balra van egy lerombolt híd. elvileg azért jött a mûszaki alakulat, hogy a hidat megjavítsa. Na most a híd mögötti úton sem lehet bekeríteni, mert azt is ezer védelmi vonal védi, ráadásul a következõ híd a pálya tetején van és az is le van rombolva. A szerelõ autók meg amúgy is kellenek a sérült egységekhez, már kettõ (a négybõl) teljesen üres és még igazán el sem kezdtem nyomulni.
A bekerítési utasítás végén azt írja, hogy a feladatban segítenek majd az SS páncélosai. Na azok hol vannak? És mitõl lesz SS egy egység? Tudtommal egyik játékban sem szerepelhetnek SS egységek, mert az húderossz és a kiadók megtiltják a játékkészítõknek, hogy SS egységek legyenek a játékokban. Én egyedül a Sudden Strike modjaiban találkoztam velük.
Szóval tele vagyok kérdésekkel és kételyekkel ezzel a 7. pályával kapcsolatban.

Axon
A tíltásról én is tudtam, már a sulis törikönyvben is benne volt, de késõbb más forrásokból is ezt olvastam. Ami viszont most teljesen új volt, ez a paktum mely az oroszokkal köttetett és a németek tesztelhették a prototípusaikat oroszországban. Egyrészt érdekes az akkori orosz hozzáálás a nemzetközi egyezményekhez, másrészt érdekes a németek hozzáálása a "megvetett" kommunistákhoz (mégis csak jó volt velük bratyizni).

Axon
A játékban is ez a szöveg van amikor rájuk találok. Prototípus tankok, amelyeket a németek teszteltek oroszországban. Ez nekem is teljesen új volt. Elõször azt hittem, hogy orosz prototípus tankok, de aztán felfedeztem a vaskeresztet az oldalukon. Majd csak amikor már irányíthattam a tankokat, akkor írta ki az információkat róluk.
Tényleg nagyon jó ötlet volt betenni a játékba. Egyébként is elmondható a Frontlines játék pályáiról, hogy nagyon ötletesek. Pontosabban a játék keretei között (amit a játék motorja enged), megpróbálják a maximumot kihozni belõle. Jó példa erre, hogy a tankok elfoglalása után jön egy mûszaki alakulat, amely egy tapasztalatlan tiszt miatt bajba jutott és segíteni kell neki.
Egyébként a Grosstraktorok tényleg remek kis egységek a játékban, jól meg legetett velük rohamozni a betonbunkereket.

Titkos fejlesztések

A háborút követõ békeszerzõdés minden korszerû fegyver, köztük a harckocsik gyártását és fejlesztését is megtiltotta Németországnak. Ez azonban már az 1920-as években titokban sort kerített a harckocsigyártás megalapozására.

Az 1920-as évek közepén a nehézipar mérvadó cégei, a Rheinmetall-Borsig, a MAN, a Krupp és a Daimler-Benz megrendelést kaptak arra, hogy titokban lássanak hozzá könnyû-, illetve közepes/nehéz harckocsik prototípusainak tervezéséhez és építéséhez. A programok Großtraktor (nehézvontató), illetve Leichte Traktor (könnyûvontató) néven futottak. Az elkészült prototípusokat alapos tesztsorozatnak vetették alá a szigorúan titkos kámai (szovjet) gyakorlóterületen, amelyek az 1922. évi rapallói egyezmény nyomán nyíltak meg a német hadsereg és hadiipar elõtt. E harckocsik korszerûtlenek voltak, technikai hiányossággal küszködtek, bonyolult szerkezetük miatt nem voltak alkalmasak a tömeggyártásra. Segítséget jelentett, hogy a német mérnökök konzultálhattak szovjet kollegáikkal, akik ekkorra már több mint ezer legyártott harckocsival büszkélkedhettek. A korai német prototípusokkal szerzett tapasztalatok fontosak voltak a késõbbi, a második világháborút végigszolgáló típusok megtervezésénél.

Akit érdekel!:)
Igen a németek az orosz pusztákon tesztelték a fegyvereiket.
csáó!én is ezen a pályán járok,de már túl ezen!:) Tényleg királyul néznek ki,de ha jól tudom,ezek csak prototípusok voltak,ezeket nem használták a II.vhban!A németek a versailles-i szerzõdés szerint nem fejleszthettek páncélosokat,de kijátszották az ENSZ(népszövetségi)-ellenõröket és traktor fejlesztés néven tüntették fel minden dokumentumon a tankok nevét!:) Ezért lett Großtrakor a nevük!:)Am Oroszországba úgy kerültek,hogy a németeknek a II.vh elõtt titkos paktumaik voltak a ruszkikkal és a kifejlesztett prototípusokat Oroszországban tesztelték!:) Ezek az egységek,amelyek a játékban fellelhetõek valszeg úgy kerültek oda!:) HAbár tudomásom szerint nem váltotta be a hozzáfûzött reményeket,és elavult volt a valóságban,a játékban nagyon fasza kis egységek!:) Jó ötlet volt beletenni õket,mert így én sem néztem volna utánuk!:)
Tényleg fasza képek Axon,grat hozzájuk!;)
királyan néznek ki
Axon
A paraméterek alapján közepes hosszúságú 75 mm-es ágyúja lehet. A páncélzata pedig jobb mint a legerõsebb Pz IV-esé.

Axon
Már az enyémek is:

Axon
A 7. pályán találtam egy Grosstraktor telephelyet:

Hát sztem itt most két elvet láttunk.
Az egyik az aki sokast hallot róla de nem látta és az aki látta, megélte.
Én jártam a horvát tengerparton és Szarajevóban is.
Jött egy szerb rendszámú autó hirtelen mindenki megdermedt.
Kiszállt a hapsi és megszólalt magyarul egybõl tovább mentek.
Szóval mondom kész idegbaj az egész. terelõdjünk a Blitzkriegre!

Szóval...150-et akartam írni!Ahogy azt cica is tette!xD xD xD
A fasisztaság nem itt kezdõdik...Nem vagyok fasiszta,mert akinek annyi török,német,afro-amerikai meg egyéb külföldi barátja van,mint nekem,az nem igazán fajgyûlölõ!Én csak egyes népeket utálok,nem mindet!Ennyit errõl...de aki szerint 1150 millió ember halt meg a vh.-ban,az gyógykezelésre szorul!:D
Ne is mond Axon,abszolúdt egyet értek veled,sõtt én szerettem volna még szorossabb haverságot kötni veletek,az az te irányodba rendületlen vagyok,de amit ez fasiszta barom írkál az már türhetetlen és betüért kiáltott...így hát kénytelen vagyok leköszönni,mert ez a forum látogatása számomra émelygést okoz...csatlakozom NYUZGA-hoz agyõ!!!!!!!!Axon legjobbakat!
Jójó,Axon!Igazad van,mint a legtöbb esetben!:) De a tények,azok tények!Az elvek pedig...hát azok elvek!Amúgy meg egymás mocskolódását nyuzga kezdte el,látszik,hogy az "õ fajtája" a zûrzavar keltéshez ért mesteri fokon!Cicának is van igaza,de mellette nekem is...!Nem engedek az elveimbõl,"MINDENT VISSZA!!!"!
Ezek után pedig dumáljunk a Blitzkrieg-rõl!:D
Axon
Sajnálom, hogy ilyen irányba tolódott el a topik. Jó volt az egyik kedvenc játékomról beszélni másokkal, akik szintén szeretik. Jó volt képeket megosztani belõle és kommentálni azokat.

hát gyerekek és még ez után csodálkoztok h magamat szerbnek nevezem? De nem vagyok az...mert nem számít h mi a nemzetiségem, ember vagyok és ez a külömbség te közted Nameny56 és én köztem. Te akarsz engem ki oktatni a háborúról? Te? Szomszédaim haltak meg a nagy szerbiáért,apám mozgósítva volt...és te akarsz engem ki oktatni? Bombáztak bennünket még te othon a fagyit szopogattad...úgyhogy én joggal mondom h az összes rossz az ilyen nacionalista emberek miatt van mint te.
Igazad van Nosssssss!Ez abszurd,amit ez a degenerált nõszemély írt!Jönnek itt a Jugokkal,meg hasonló "világmárkájú" autókkal,még hogy Los Angeles!Hah...!:D
Én nem vagyok vajdasági de ha Szegedre jönnek a szerbek vásárolni inkább
mi vagyunk nekik Los Angeles. pl. autójuk kicsit szar
Nem értem amikor miénk volt a Délvidék meg tudtunk élni de mikor az övéké akkor nem.
Ja igazat beszélsz!
Kész idegbaj az egész Balkán!
Európa puskaporos hordója.......