1406
  • Axon
    Nincs msn címem mivel sosem használtam. Küld el privátban, mostmár ott is lehet csatolt fájlokat küldeni.
  • magyargyerek
    Gyere msn-re hogy átdobhassam a jó Game.exe-t. Add meg a címet.
  • Axon
    Lejött, de nem sikerült elindítanom. keresi az eredeti cd-t.
  • magyargyerek
    Várom a véleményt! Attól tartok hogy nagy hasonlóságot látsz az alap B.2 és a Tobruk között. Én most a napokban a B.2 orosz küldetéseit bűvöltem. Meglátszik maguk felé hajlott a készítők keze mert szerintem jobbak a német küldetéseknél.
  • Axon
    A Tobrukból lejött 21 file a 22-ből. Kb. 1 óra múlva tudom tölteni az utolsó darabot. Ha kipróbáltam, akkor tolok egy kis minivéleményt is róla.
    Azután elkezdem húzni a Mongol (#1036) játékot. Arra is roppant kíváncsi vagyok.
  • Axon
    Igen ez lesz az egyik hiányzó Blitz2-es játék a kettő közül. Mindenesetre szétnézek.
  • magyargyerek
    Igen azt tudtam hogy ezt a játékot nyomtad végig...
    Most pedig ezt a játékot kellene keresni, beazonosítva:
    Великие Битвы: Сталинград
  • Axon
    Ez a 3 kép ugyanazt a játékot takarja, csak Magyarországon jelent meg Kurszki csata néven. Én ezt megvettem és ebből raktam be folyamatosan képeket a topikba. Először azt gondoltuk róla, hogy a Blitzkrieg 2 kiegészítője, de a készítők szerint ez a Blitz2 motorjával készült önálló játék. Ha visszanézed a képeket belőle, akkor láthatod, hogy gyakorlatilag a Blitz2 kicsínosított változata.
    Amire viszont én gondoltam, az a Blitzkrieg 1-hez készült add-on, és mindenképpen igényli az alapjátékot:

• magyargyerek
    "Vagy egy általam eddig teljesen ismeretlen kiegészítő, vagy kizárásos alapon ez lesz a Mission Kurszk kiegészítő, mivel egyedül erről a kiegről nem találtam semmilyen adatot a ruszki játék oldalakon."
    Szerintem meg ez lehet a Kurszki csata.:

Ami oroszul ez:

És hogy teljes legyen a "káosz" angolul ugyanez:
  • Axon
    Szóljatok ha megfejtettétek hogyan lehet tölteni a filearchiv orosz szerverről.
  • Axon
    Wow!
    Rátaláltam a Монгол. Война Чингисхана nevű játékra amit én eddig csak Kína-ként linkeltem ki.
    Itt van:

http://www.pofig.com/forum/thread17621.html
  • Axon
    Kicsit frissítettem a Blitzkrieg 1 es kiadási térképemet (hamarosan elkészítem a Blitz2-es verziót is.

Önálló programok nem pedig kiegészítők (alapjátékok):

- Blitzkrieg
    - Burning Horizont
    - Rolling Thunder

Hivatalos CDV által kiadott kiegészítők, használatukhoz valamelyik alapjáték szükséges:
    - Mission Barbarossa
    - Green Devils
    - Mission Kurks

Ezen kívül megjelent a Blitzkrieg Anthology:
    - alapjáték (Blitzkrieg)
    - két hivatalos kiegészítő (Burning Horizont, Rolling Thunder)
    - Iron Division
    - Budapest ostroma

Más kiadó, de agyanaz a motor:
    - Great Battles Of WWII: Stalingrad
    - Day the After (nem II. vh-s környezet, hanem a hidegháborúban játszódik)
    - Cuban Missile Crisis (A Day the After-t ezen a néven adták ki európában)
    - Cuban Missile Crisis Ice Crusader (Ez a folytatása a Cuban Missile Crisis-nak)
    - World war I
    - Монгол. Война Чингисхана

Hivatalosan kiadott modok, de nem a CDV kiadó adta ki őket(igazi csemegék):

- Total Mission
    - Total Mission 2
    - Bourning Earth
    - Desert Fox
    - Leningrad Battle
    - Battle of Berlin
    - Beyond Overlord
    - Talvisota
    - Frontal attack 1 (franciák készítették, francia nyelvű)
    - Frontal attack 2
    - Total Challenge 1
    - Total Challenge 2
    - Total Challenge 3
    - Total Challenge 4
    - Total Challenge 5 (ez az utolsó már nem 2. vh-s egységeket vonultat fel, hanem a modern kor harci egységeivel háborúzhatunk)
  • Axon
    Remek Blitzkrieg 1 kiegészítőket találsz még ezen az oldalon:
    http://www.total-mission.de/
    Az itt található kiegekből nekem hiányzik a:
    Total Mission 2
    Leningrad Battle
    Battle of Berlin

Blitzkrieg 2-es kiegekből hiányzik a:
    Normandia
    Sztálingrád

Blitzkrieg motort használó játékból pedig hiányzik a:
    Kína
  • Axon
    Vagy egy általam eddig teljesen ismeretlen kiegészítő, vagy kizárásos alapon ez lesz a Mission Kurszk kiegészítő, mivel egyedül erről a kiegről nem találtam semmilyen adatot a ruszki játék oldalakon.
  • Axon
    Na megvan a 3. kiskép címe is ez a Blitz2 második hivatalos kiegje a Liberation.
    Szóval összegezve egyetlen képről - a 9 kiskép közül a 2.-ról - nem tudom micsoda.
  • Axon
    Na egy kis tévedésem volt a legelején. Az #1024-es beírás első kisképe és a nagy kép takarja a Blitz 2 első hivatalos kiegjét a Fall of the Reich-et. A 3. kisképet bedig már biztos, hogy láttam valahol. Meg fogom azt is találni.
  • Axon
    Két kép maradt csak. A 9 kis kép közül a 2.-ról nem tudom micsoda és az #1024-es beírás első kisképéről - a nagy kép is ugyanabból a játékból van - nem tudom, hogy micsoda.
  • Axon
    A 6. kép pedig a Roling Thunder, ami szintén hivatalos kiegje a Blitz 1-nek.
  • Axon
    A9 képből az 5. az a Bourning Horizont hivatalos kiegészítő
  • Axon
    A3 kis kép közül a középső az a Green Devils kiegészítő
  • Axon
    Hajaj. Na most vagyok bajban. Egy-két borító ismerős de a ciril betűket nehezen tudom kibetűzni. Bár 10 évig tanultam oroszt, a tudásom gyakorlatilag megegyezik a tanulás elkezdése előtti szinttel.
    Kicsit körülnézek én is a neten és megpróbálom mindegyiket beazonosítani.
    Az első csomagból az utolsó az a Blitz 2 első hivatalos kiegje lesz ha jól emlékszem.
    A kilenc képes összeállításból a 3. 4. 7. 8. 9. Az a Total Challenge sorozat 5 része lesz.
  • magyargyerek
    Kalandoztam kicsit orosz weblapokon és elég sok blitz 1-2 kiegészítő részt találtam. Axon te biztosan jobban képben vagy ezekben.
    Neked ismerősek ezek?:

Így néz ki az orosz kiadású Blitzkrieg 2 lemez borítója. Erre már én is rájöttem. Aztán tovább:
    ++
    +
    ++
    +
    ++
  • magyargyerek
    Még mindíg van:
    ++
    ezeket mintha már láttam volna...
  • magyargyerek
    Igazad lehet a tiger kérdésben. Tegnap csak nem hagyott nyugodni a másik game:"Great Battles: Landing in Normandy". De sajnos megint nem találtam sehogyan sem. Hiába, még oroszul ha keresem sem jön be. Lehet még nem tették fel a rapidra, sajnos. Képeket arról nézegettem, az volt pár helyen.Pedig az is tetszik.
  • Axon
    Nagyon jók a képek. Sajnos nekem még várnom kell erre. Most töltöttem le a 12. darabot a 22-ből. Továbbra is úgy látom, hogy szombatra lent lesz, ha minden jól megy.
  • Axon
    Úgy tudom, hogy kapott Rommel néhány tigrist, de azt is a VIE típusból.
    A blitkrieg 1 Roling Thunder kiegjében is szerepel afrikai harcokban (majdnem az egész kampány afrikában játszódik) tigris.
  • magyargyerek
    Támadás az ellenség raktárai ellen.
  • magyargyerek
    Harc a Battle of Tobruk-ban.
  • magyargyerek
    Rázoomolva az egységeimre..nekem teszik.
  • magyargyerek
    Itt enyhén szólva gyér az utánpótlásom. Védekezés. De az épületek, sátrak,járművek jól néznek ki.
  • magyargyerek
    Battle of Tobruk: A tutorialba betették a Tiger tankot. Na ez nem hiszem hogy valós lehetett mivel ez a típus már később jött létre amikor már afrikába nem igazán voltak harcok. A háború végső szakaszán Rommelt is áthelyezték a nyugati frontra.
  • Axon
    Amikor megjelent a blitz 1 (2003-ban), kiadtak egy szerkesztőcsomagot. A mérete 300 mega volt, de install után több mint 7 gigát telepített fel a vinyóra. Ezért is nem tartotta meg szinte senki. Nos ebben a csomagban minden egység minden létező paramétere és textúrája benne volt és nagyon könnyen módosítható volt benne minden. Volt egy komplett szerkesztő programja amivel mindent buherálni lehetett benne. Az egyik barátom ezzel készített néhány gyönyörű repülőt a magyar légierőhöz. Meseszép festésű stukákat például. Természetesen tudtál vele teljesen új egységeket is gyártani. A neten valahol biztosan rá lehet még találni.
    A blitz 2-höz viszont nem tudok ilyen csomagról. Úgy általában is elmondható, hogy a Blitz 2-höz nem készítenek semmit. Egyetlen kezdetleges mod van hozzá, meg vagy 20 pálya mindösszesen. Magad is megnézheted a bkportalon. Míg a blitz 1-hez van legalább 20 mod és kismillió hang és textúra mod. Nincs olyan hét, hogy 2-3 vadonat új textúra modot ne készítsenek hozzá. Ugyanez a helyzet az új egységekkel is, már számtalant készítettek hozzá, többek között a magyar Nimrod rohamlöveget is, meg mindenféle lángszórós egységeket és prototípus tankokat és pályákat ezerszám.
  • vfrtom1
    Helló!

Milyen programmal lehetne egységeket csinálni a blitzkriegbe az egybe ill. a kettőbe? És honnan lehetne ezt letölteni?
    köszi

vfrtom
  • Axon
    Nekem munkahelyi netem van és itt fix ip cím van, így ez a módszer tárgytalan.
    Mindegy. számításaim szerint hétvégére lent lesz mind a 22 db file. Úgy is hónapok óta keresem ezeket a kiegeket, ez az 1 hét már nem számít. Egyébként most reggel kezdtem tölteni a 3. darabot. Napi 4 darabbal számolva talán pénteken lent lesz.
  • magyargyerek
    Adsl van amivel ha letöltök és újracsatlakozom új ip-t kapok és 3 percet vár csak az új letöltésre. De még ezt is automatikusan végeztetem,otthagyhatom a gépet és az USDownloader letöltésvezérlő letölt,bont,újraconnect,3 perc,letölt...na így. Nem vagyok ebben ász, ezeket is fórumokból olvastam mit és hogyan, én csak használom. Nálam a kérdezett fájl összesen 2.2GB.
  • Nameny56
    Értem,nem vagy semmi!:D Én is tudom használni a google-t,legalábbis eddig azt hittem!:P :) Mekkora ez a kieg? 1 GB???
  • Axon
    Hogy tudsz ilyen gyorsan tölteni a rapidról?
    Nekem minden darab letöltése után várnom kell legalább 100 percet.
  • magyargyerek
    Új hír: Lent van a Tobrukom, feltelepült rendben,kicsit vacakolt a daemon toolsommal de a játékhoz mellékelt 4.03 daemonnal szépen látja a gamet. A lényeg hogy megy és már be is izzítottam az első pályát.
    Nem, nem tudok oroszul csak jól használom a google keresőt. Ennyi és nem több. Többnyire fórumokból szedem az infókat, + a rákeresek a rapidos linkekre amit a google szépen bead és csak ki kell válogatni az élő linket. Ez többnyire bejön. Nos itt a menü, hát meg kell szokni, végülis minden menüpont ott van ahol az eddigi gamekban, csak hát oroszul.
  • Nameny56
    Magyargyerek!Nem vagy semmi!:D 1000 köszönet!!!Tudsz oroszul?Vagy hogy vágod ennyire?Végre a Tobruk is meg lesz!Faszaaaa!!!
  • magyargyerek
    Sajna a Высадка в Нормандии-t nem találom sehol. Pedig nagyon kerestem.
    Már töltöm a Battle of Tobruk-t, már kb. a fele lejött. Holnap már tesztelem.