Deus Ex 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az meg, hogy ugy játszak egy játékal, hogy megvettem és nem loptam független a kiadótól az nagyrészt neveltetés vagy gerinc kérdése, persze tudom, hogy itt az sg-én az a fasza gyerek aki lop mint az állat...
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Másrészt ha te fontosabbnak tartod a kiadók érdekeit a sajátodnál, akkor meg is érdemled.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
egyébként szerintem ez a teljes játék 1/3 része sem volt, esetleg tizedrésze lehetett, vagyis remélem😊
Nem tudja valaki, hogy lehet majd közelharcot fejleszteni olyan irányban, hogy ne feldaraboljuk az ellent mint a sok ingame videóban, hanem simán leütjük (mint a Thief szériában), vagy lesokkoljuk mint az elsõ DX játékban?
Csodás játék lesz ez, még ezen tunningolnak is egy kicsit, itt ott kis bugmentesítés, ÉV játéka, szerintem grafika is OK, ide ennél több nem kell, ez nem Crysis 2, és gépigény is nagyon baráti, nálam 2 magos Core i 3 és ATi 5770 fullon viszi röccenés nélkül, 1280x1024 ben, minden maxon beállítással. Ezt vártam, ez a játék lesz az 1. rész igazi folytatása(bár elõzmény), megéri majd érte fizetni, én úgy gondolom...
Nem gondoltam volna, hogy új játék 10K alatt jön majd ki. A "sima" verzió meg 7900 elõrendelésben. Akkor már megéri a bõvített verzió szerintem. Lesz valami gyûjtõi verzió is, de az közelebb lesz a 20.000-hez ...
Következõ fizunál elõ kéne rendelni, nehogy elfogyjon megjelenésig és/vagy drágábban adják. Fenti verzióból van PS3 és X360 verzió is, nyilván picit többért.
A játékmechanika remélhetõleg még a teljesig kicsit lecsiszolódik..néha a nézetváltás elég érdekes.. furcsa hogy egy fpsben belülrõl kb. csak a nézelõdés és egyszerû mozgás történik.
Ami még nekem egy kicsit fáj mert nem vagyok túl nagy rajongója. Meglátszik rajta a Square Enix..Nyugatias de erõteljesen megjelenik benne a japán..megnéztem az art designért felelõsök ha jól látom franciák..Ja végül is Montreal..Õk meg sajna szeretik ezt. Nekem a rendõrõrsön levõ régi barátunk, a pilótánk, a voltbarátnõnk anyja mind-mind erõs ellenszenvvel töltenek el sajnos emiatt..
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
A Human Revolutions grafikájával meg nem értem mi a baj, azért max. beállításknál Serif irodájában nagyon brutálul festettek a dolgok, meg a reluxán átsejlõ városkép. Más tészta, hogy a "szokásos" raktárépület, kutatólabor témában nyilván sterilebb a környezet. De mondjuk nincs annyi karakter animáció hiba benne, mint pl. a BulletStormban.
Az OST nagyon bejövõs, anno a trailerben ellõtt zenérõl nem gondoltam volna, hogy a tényleg ilyen a játék zenéje! Remélem valamelyik gyûjtõi kiadásban benne lesz az OST.
Tetszett, hogy olyan vagy ahhoz nagyon hasonló környezetben folyik a játék, mint amiket az elõzõ Deus Ex játékokban láthattunk. Mondjuk a bevezetõben át kell menni egy laboron, ami esküszöm benne volt egy az egyben az IW-ben. Csak nyilván "kissé" kidolgozottabb. A történet már az elején is elég csavarosnak tûnik ...
Ja és szvsz már közepes fokozatban is elég nagy kihívás, hiszen nem lesz minden bokorban lõszer.
Minden estere már most késztetést érzek egy kis gép upgradre, no meg nem mellékesen a játék megvételére.
Igaz, 15"-os laptopon toltam, az azért sokat segít rajta.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Mondjuk az azért nem semmi, hogy a játék 2000ben jelent meg, a New York-i látképrõl hiányzik a WTC, aminek a sztori szerint az a magyarázata, hogy terroristák lerombolták.
Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W
Ha valami látványosat akarnak, akkor ahhoz új engine kell, saját, vagy licenszelt. Fel kell alá építeni a pályákat, karaktereket, egyebet.
És itt jön a vízválasztó: hosszú, tartalmas legyen, vagy szép?
Ha hosszú és tartalmas, akkor a pályakészítés, meg úgy egyébként a tartalommal feltöltés (párbeszédek, sztori, sok pálya, ellenségek) annyi ideig tart, hogy elavul a grafika.
Illetve ki lehet adni lófasz mennyiségû pályával, rövid sztorival, és akkor még idõben jön ki ahhoz, hogy szépnek számítson.
Szal az szinte biztosra vehetõ, hogy ami játékot a grafika miatt érné meg játszani, az szar, ami meg jó játék, ott elõször le kell küzdeni a látvány alapján elõbukkanó "miezaszar?" érzést.
Mondjuk az ilyen játéktörténeti klasszikusok rendszeresen így járnak. A "saját koruk" nem érti õket, és lassan jut el az olyan emberekhez, akik értékelni tudják.
2000 ben!!! majdnem hogy felnõtt egy generáció azóta.
Most 2011 van, amikor a méltó folytatás megjelenik, sajnos az a potenciál ami akkor benne volt az elsõ részben a 2. résznek köszönhetõen igen csak megkopott és amennyire emlékszem az elsõ rész sem kapott akkora publicitást mert akkor ha jól emlékszem a Daikatana volt a sztár.
Másrészt sajnos az elsõ rész óta, ami igen csak csendben jött ki aztán egész szép sikereket könyvelt el elég sok idõ eltelt. A 2. részrõl szerintem nem érdemes beszélni sajnos minden szempontból vissza lépés volt.
Szóval legalább bekerült a köztudatba a dolog. És nekem pld van elõ rendelésem.. de azért féltem a játéktól, persze volt sok szép video meg sok sok info és ígéret de a 2. rész elõtt is volt legalább ennyi és mi lett a vége? Ez a béta csak megerõsített a dologban hogy érdemes megvenni. Szóval Zero-val egyet értek szerintem sokan állnak így hozzá. Minden esetre elképzelhetõ hogy réteg játék lesz RPG FPS keverék egyrészt (amibõl nem sok van), másrészt nem csõjáték ami manapság nem divat.
Így elsõre tetszik a dolog, a játék is egészen igényes és a köré épített dolgok is azok (pld a kamu Sarif honlap).
És az sem utolsó ha már kikerült valahogy a béta, nem véres szájú fenyegetõzésekkel van tele a világháló hanem próbálják ebbõl is a pozítivumot kihozni. (lásd hivatalos forum)
Olvasgatva a neten simán 90% az elégedettek aránya. Ezek között bõven akad olyan is, aki most játszik elõször Deus Exszel.
Jó lenne persze néhány játékélmény tapasztalat, pro/kontra összevetés. Részemrõl nagyon örülök, hogy kiszivárgott ez a verzió, mert bár nem vittem végig (elvileg kb. a játék egy harmadát tartalmazza), azért az elsõ, bemelegítõ küldetést lezavartam (illetve így kettõt, mert ugye az intró utánira gondoltam), és véleményem már van: játék elõrendelve!
Pro:
- Deus Ex feeling, de persze akinek ez nem mond semmit: borongós jövõkép, ahol egyértelmûen érezzük magunkon a nyomást, ahogy azt is, mennyire apró láncszemek vagyunk egy átláthatatlan érdekhálózatban. Mindez megspékelve társadalomkritikával, morális kérdésekkel, döntéshelyzetekkel!
- hangulatos összkép: bár a grafika nem egetverõ, a látvány összességében meggyõzõ, köszönhetõen a futurisztikus színvilágnak és a precíz designnak!
- back to the first part játékmenet! itt aztán megvan minden, amit szeretnénk: többféleképpen megoldható küldetések, részletgazdag és méretes pályák, amiket tényleg érdemes felfedezni! aprólékosan kidolgozott háttér, amivel neked kell megismerkedned, mert nem rágnak a szádban semmit: ha mégis úgy döntesz, hogy kíváncsi vagy, bejegyzések, újságok, levelek, e-mailek, e-bookok tömkelege fog rajtad segíteni!
- az ellenfelek hatástalanításának, vagy inkább mondom úgy: a küldetés céljának elérésének rengeteg módja van! a Ramboként szanaszéjjelaprítok mindent-tõl az észre sem vettek, pedig már kijöttem-ig terjed a skála, te döntöd el, mit csinálsz. én maradtam az arany középútnál: kábítottam mindenkit, így hozzáfértem a cuccaikhoz, infókhoz, stb.
- mindezt egy nagyon logikus értékelõrendszer pontozza, ez alapján kapod majd az xp-t. ész nélküli aprításért jár a legkevesebb, de állítólag ez is bõven elegendõ, aki viszont nem csak végig akar rohanni a pályákon, az cserébe gyorsabban fejlõdhet!
- AI jó, agresszív, vakítógránátozik, ha kell, összedolgozik és több éberségi szintje van, így max nehézségen már fingat, ha arról van szó
- gépigény nulla
Kontra:
- grafika lehetne egy fokkal szebb, bár akkor meg talán nem futna ennyire szépen... mindenki döntse el maga, én simán beérem ezzel a látvánnyal, a sebesség fontosabb. rondától azért nagyon messze van.
- hangok elég szarok. ez viszont már kicsit sarkalatosabb pontja az összképnek, nem igazán sikerült eltalálni ezeket. bár ez megint egy szubjektív dolog, de nekem nem igazán jöttek be.
Mindent összevetve fantasztikus játék lett, alacsony gépigénnyel, lebilincselõ játékélménnyel. Hiánypótló darab, olyan ûrt tölt be, ami a mostani, CoD fémjelezte FPS-ek korában egyre fájóbb.
Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W
Amúgy mi ez a kihaltság mindkét témába vágó topicban?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
A jó gamek eladják magukat, a szar tucatgameket eladja a marketing, ld cod. (ha pl a szar tucatgameknél lenne egy ilyen leak, na az tényleg katasztrófa lenne)
A játékról: Igen jó lett, hangulatban, történetben, a világban abszolút hozza az 1 színvonalát. Vannak kisebb, nagyobb hibák, de a játék összességében rendkívüli szolidnak tûnik már most is. (2 hónappal a megjelenés elõtt)
A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3
Ez nem egyértelmüen FPS pld az elsõ pálya is ugy alakul hogy vagy bemész lelõsz mindenkit vagy szépen belopakodsz (szelözõkön stb-n átt) Ugye itt nem lesznek társaid (mig a mass efectben voltak) viszont maga a játék sokkal nyitottabb mint a mass effect van egy csomo plusz és minusz is a mass effecthez képest
Nekem mondjuk tetszik mint a kettõ de mind a kettõvel kicsit más miatt játszik az ember.
Az inventory:
Enyhe Resident beütés tényleg, de ugye "jótól lopni"... 😊
Fejlõdési fa:
Ez az erõsség fejlesztése például, szintekre van bontva, a szintek mellé automatikusan kapsz meg bizonyos képességeket is, pl. a hack-elés is ilyen szintekre bontott rendszerû. Vannak viszont csak képességekre irányuló fejlesztések, más irányokban, szintekre bontás nélkül.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Képességek is jók lettek szerintem. Különbözõ implantátumokat lehet feljeszteni, szem, test, láb, kéz stb... szemnél pl van olyan, hogy átlátsz a falon, vagy nem tudnak beflashelni. Van ahol ezeken belül több féle irányba is lehet fejleszteni.
Párbeszédeknél van ilyen választós, mint a mostanában kijött többi RPGben is.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Remélem azért a végeleges kis felbontásban elszortyog majd a gépemen.
Next PC upgrade: 2022
A kamu mûvégtag reklám meg tök jó lett, amit a vírus kampányhoz csináltak 😊
Inventory, képességek, fejlõdési rendszer milyen lett?
Esetleg képeket ezekrõl tudna valaki linkelni a topikba?
Az elsõ résszel játszottam (teljes játék volt valamelyik játékmagazinban annó), de nem tudott igazán lekötni, viszont a Mass Effect 1-2vel rengeteget játszottam, ahhoz képest mennyivel egyszerûbb/összetettebb?
Párbeszédek alatt van lehetõség választani a válaszlehetõségek közül?
A Pre-alfát nem akarom letölteni, nincs most igazán idõm játszani, de maga a játék érdekel.
A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3
- nem tudom mi a történet: ez szintén odafigyelés kérdése, kutatgatni, nyomozni kell, persze sokminden ködös ha bizonyos kérdéseket kezdünk el feltenni, de nagyon érezni hogy a jéghegy csúcsa csupán ami a bétában megmutatkozik sztori terén...éppen ott fejezõdik be ahol jobban beindulna, ennyi alapján nem érdemes megítélni. A jó sztorik amúgy is általában úgy alakulnak, hogy kezdesz kapizsgálni dolgokat egy idõ után, aztán kiderül amit igaznak hittél nem igaz, avagy részigazság, sokkal több van mögötte, aztán a sokkal több mögött is sokkal több van...úgy érzem jó lesz ez ha kirajzolódnak a részletek a teljes játékban, fokozatosan haladva elõre, nincs gond azzal hogy szándékosan homályban tartanak, sõt... 😊
- nem játszottam elõzõ játékokkal: Én csak a második résszel játszottam, az elsõvel nem, a másodikból sem emlékszem igazán semmi lényegesre, játszható rendesen a játék akkor is, ha nem tudtad eddig abszolút mi az a Deus Ex... 😊