Deus Ex 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
HÁLLELÚJÁ!
Parasite Eve 2, best game EVER!
-Keveslem a védõ augokat. Nem lehet "tank" karaktert létrehozni, mint a DE1-ben (összes defenzív aug+recirculator, bulletproof vest). A maxolt dermal a 45%-ával annyira jó, hogy kevesebb fastload kell, de ugyanúgy döglök fél sec alatt, 200 HP-n is.
-nem elég eltérõek a fegyverek, amit tovább súlyosbít a skillrendszer hiánya; ráadásként a helyszínek sem elég nagyok pl. egy sniperre épülõ játékhoz. A nehézfegyvereknek nincs meg a "hevi" érzete, nem érnek fel egy revolverrel... (vö. DE1 plazma, GEP, flamer)
-kb. mindenhol azt éreztem, hogy az elvileg harcra fejlesztett karakterrel inkább lopakodnék, stealth, silence és cloak nélkül, mert még így is egyszerûbb, reálisabb
-hiányoltam a zárakat, minden csak hack, mintha nem jutna neki elég szerep enélkül is (míg pl. az emelõs aug 1 pont és kész, felemeled a legnagyobb ládát)
-energia regen nem tetszett, állandóan a 3mm-es csíkot kell lesni, mert ha lejár, ugrott egy cella
-közelharci fegyvereket érdekes módon nem hiányoltam
-a rendes outro hiánya nagyon irritáló
-az elején dög lassan beinduló cselekmény hirtelen átvált rohamtempóba
Összességében szerintem a DE1 szintjét nem éri el, de méltó folytatás. Egy jó moddal, vagy majd második résszel felnõhet az elõdhöz. Pár nap múlva kezdek egy ghost karaktert (nulla interakció), már ha megoldható, max idõnként egy-egy stun vagy kábítás.
Sajnos a bossfightok és a befejezés az, ami elszomorítja kicsit az embert.
A múltja után nyomozva, arra is fény derül, hogy az igazi szülei nem a Jensen-ek voltak. Õk csak örökbefogadták, mint nevelõszülõk. Jensen anyuka gyermeknemzésre képtelen volt és ráadásul hivatalosan örökbefogadásra is képtelen, mert depresszióban szenvedett. Próbálkoztak örökbefogadással de elutasították õket számtalanszor, a nõ alkalmatlanságára hivatkozva. Jensen igazi szülei (?) a White Helix laborban dolgoztak, amely leégett. Szándékosan. Gyermekekkel kísérleteztek, kíméletlenül, embertelenül, pontosan mit, nem tudni, annyi biztos, hogy bármit is tettek, az akkor még gyermek Adam szerepelt a legjobban a kísérleteikben, ellenben több hozzá hasonló, kevésbé szerencsés gyermek meg is halt. Adam egy génkezelt gyermek volt, az augmentációval kapcsolatos biológiai kutatások sikeres végterméke. Az eredeti szülei (a tudós pár), adták át Adam-et egy ápolónõnek, hogy vigyázzon rá, kijuttatva õt ezzel a létesítménybõl. Aztán csodák csodája, ezután kigyulladt (avagy felgyújtották szándékosan) a komplexum, progi égve és sohasem derült fény arra, mi is történt, mit is tettek ott valójában. Mindössze annyit tudni, hogy a gyermektelen Jensen-éknek egyik napról a másikra volt egy makkegészséges öt éves gyermekük, Adam...
Sarif nem azért választotta Adam-et a biztonsági fõnökének, mert a nagy-nagy privát security cégeknél nagyobb védelmet tud nyújtani. Hanem a múltja miatt. A kutatásaik miatt. Kinyomoztatta azt egy magánnyomozóval amit fentebb írtam. Adam szervezetében volt a kulcs ahhoz, hogy az evolúció folytatódhasson, hogy az augmentációkat minden ember teste 100%-osan be tudja fogadni, és ne lökje ki, ne kelljenek a folyamatos injekciós kezelések a megelõzésére. A játék elején Megan szobájában, a kanapén olvasható egy memo, egy bizonyos Patient X-rõl, a kutatással kapcsolatban. Véletlen egybeesés hogy õ is egy 32 éves férfi, egy bizonyos ritka vércsoporttal - mindenben pont mint Adam, és fontos szerepet játszik a kutatásban. Itt kezdõdik a sztori, hogy az illuminátusok által felbérelt tyrants elit zsoldosai betörnek a laborba, magukkal viszik a tudósokat, azért hogy a kutatás eredménye ne kerülhessen napvilágra, hogy az augmentációkat teljesen kompatibilissá tudják hamarosan varázsolni minden ember számára, injekciók és mellékhatások nélkül - Adam miatt. A doktorok természetesen nem halnak meg, egy távoli titkos létesítménybe vitték õket Szingapúrba, ahol dolgoztak továbbra is, az illuminátusoknak. Az általuk kontrollált Picus TV-n keresztül halottnak hitették õket, mindenféle sz4rt kavartak, az általuk kreált történésekkel, szándékosan befolyásolva, megtévesztve a közvéleményt, összeugrasztva az augmentációt ellenzõket és támogatókat. Mindezt azért, mert szerintük még az emberiség nem érett meg az augmentációkra.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
XD ez enyhén fail mert azok a cuccok benne vannak csak nincsenek aktiválva XD
Detroit:
Elsõ körben mindenképpen a legfontosabb hogy meglegyen a hack a 3. szintig, felette nagyon elvétve találni ajtókat-számítógépeket, arra az elhanyagolhatóan kevés esetre pedig érdemes beszerezni auto unlocker cuccost a fegyverkereskedõtõl a benzinkútnál.
Második a social enhancher, a dumás részeknél megkönnyíti a választást, esetleg hamarabb is tudod befejezni a beszélgetést sikeresen, a feromonok használatával - opcionális dolog, de hasznos. B
Back augmentations - A dupla takedown az egyik mellékküldiben jól jön, amikor két gangsztát kell elintézni, egymás mellett állnak, békés módon így le lehet õket csapni egyszerre, észrevétlenül, és a dolog megoldva hamar, elegánsan. Lövöldözve ez nem túl szerencsés, mert jönnek még páran (felfegyverezve természetesen) besegíteni nekik a környékrõl, ha elkezded reptetni a golyókat.
Detroit-ban ennyi elég is gyakorlatilag ha sunyi mód lopakodni szeretnél hatásosan.
Heng Sha:
Hack: A 4. és 5. szintre itt már érdemes beruházni, találkozhatunk már elterjedtebben magasabb szintû védelmi rendszerekkel. (a capture melletti "?" ikontól jobbra lévõ két képesség maxolása is jól jön - "+" és a másik)
Icarus landing system: Az ejtõernyõs ikon. Elég sokat kell majd mászni a háztetõkön, a magasban, jelentõs spórolás idõben hogyha visszafelé már nem kell újra lemászkálni ahol felmentél csak leugrasz az utca közepére. Ezen felül egyes küldetésekben is újabb útvonalakat tudsz használni ezúton.
Cloak: Úgy éreztem hogy ennek is eljött az ideje, amikor a hacker lakórekeszes búvóhelyét betámadták a katonák. Magyarázni felesleges, aki odaér megtudja miért, a lényeg hogy nagyon sok katona életének kioltását spóroljuk meg így. Rögön max-ra fejleszteni érdemes. 😊
Energy converter: A hosszabb távú cloak mellé nem árt egy kis plusz kakaó.
Montreal:
Typhoon: Rögtön maxra a 2. fõellenségnél.
* A kevésbé fontos, de hasznos fejlesztések: *
Röviden ennyi, amelyre igazán szükségem volt a játék során, ahhoz hogy a számomra megfelelõ lopakodós stílusban tudjak játszani. Minden ami maradt, az már igazán mellékes, de helyenként nem haszontalan.
A falak átütése helyenként jól jön és nagyrészt nem jár öléssel (zajcsapással annál inkább, arra vigyázni kell). Csak mert így promózták az elõzetesekben hogy falon át lehet ölni, az csak egy-két helyen van úgy, a többinél igazán csak mozgási szabadságot ad, útvonalat tekintve, esetleg itt-ott rejtett felszerelésekhez és praxis kit-ekhez lehet hozzáférni vele. 😊
A nehéz dolgok emelgetése is útvonalbeli szabadságot tud adni helyenként, mert takar egy-egy környezeti elem néha szellõzõ bejáratokat.
A lábak fejlesztése is mellékes, ha kicsit jobban tempózni szeretnél, de nem létszükséglet. A hangtalan futást pedig már-már csalásnak tartom, nem akartam vele lerontani a fílinget.
Lélegeztetõ rendszer: A játék utolsó felében fejlesztettem csak, elvétve nem haszontalan.
* Fejlesztések amelyek számomra szükségtelenek voltak: *
Életerõ és páncél fejlesztések: Mivel kerültem a harcot, így ez számomra miért lettek volna lényegesek? Boss-ok közül Barrett-nek ment pár robbanó hordó és toxikus palack aztán feküdt. Yelena kapott 2 typhoon-t. Yaron kapott 3 typhoon-t. A végsõ harcban pedig ott volt a felfejlesztett sniper-em. 😊
A mindenféle mikrobisító', könnyítõ, plusz információt kiírató rendszerek fejlesztését kerültem, semmi szükségem rájuk, a hack-ben is legyen annyi élvezet végig, hogy ne tudjam már hogy melyik csomópont észrevétlen elfoglalásának mennyi a lehetõsége és hasonló bullshit-ek. Plusz mindenféle krájziszkettes' harci taktikai nézet, és fejlesztett radar, 56 millió információval. Nonszensz. A Crysis 2-ben sem használtam soha a taktikai nézetet, van szemem, látom amit látok, nem egy kémmûholddal szeretnék játszani, hogy folyton szkennelgessem a játékteret.
A fegyver visszarúgását elnyomó, scope mozgását megszûntetõ fejlesztéseket is kihagytam kompletten. A sokkolóhoz és kábítóhoz nem volt szükséges. Amúgy ezt is cheat-nek tartom, legyen a célzásban kihívás. Ne csak odatartsam a fegyvert ahová, és 120 golyó repüljön ezredmilliméter pontossággal a bizonyos helyre.
Az utóbbi kettõ fejlesztés szerintem nagyon a fiatal, esetleg tapasztalatlan, casual gémerek számára lett kitalálva, akik mindenféle könnyítésen rögtön kapnak, és még nem tudják mi fán terem a taktikai gondolkodás, esetleg a célzás mûvészete.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Végeredményben meglepö, hogy milyen mélysége lett dolgoknak. Frankó.
Asszem megnézem a röbbi befejezést is.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
A kamerákat gyártó cég nevén jót röhögtem (BgBro).
Ami viszont nagyon idegesít az, hogy mindenki parkinson kóros lesz ha leállok dumálni vele. De ez annyira, hgoy inkább nem is nézem, csak akkor nézek oda lehetõleg mikor elhallgatnak, hogy válaszoljak... Ezt nagyon elszúrták.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
ehhez képest egészen pontosan 0 pont van a stealth augokon 😄
no offense! csak kicsit vicces
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Az F5-t köszi, a baj az h a beállításoknál nem láttam ezt 😞
Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3
* A zöld ugye amelynél minden megvan, a szürkített aminél semmi, a narancssárga ami hiányos, de fejlesztettél bizonyos dolgokat, a második képen utóbbiak vannak.
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Két kérdésem van így a játékról. Az elsõ, hogy csak én nem találtam quick save gombot ? (((gyakran kellene :S ))
Illetõleg aki végigvitte.... Ki lehet maxolni a képességeket, vagy úgy csináljam, h nem nagyon van rá esély ? 😊
Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3
... csak nekem ugrott be ez? 😄
Amúgy meg találtam egy
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN
ez simán 9.5 pont!
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.