644
Az orosz csoda kivesézése :))
  • ladarevolution
    Polski Fiat 125

mellesleg, nem a legügyesebb sofőrrel ahogy elnézem :)

Vannak ennél sokkal jobb Ladás videók....
  • SimaSuna #483
    Magyarul mond meg neki légyszi mert nem fogja érteni :)

Fiat 125 :)
  • Csabesz6
    1 baj van hogy ez egy Nagypók, nem Lada.
  • Bogyo5
    Na de amúgy valami pozitív is legyen már:
    csapatás pályán
    Hmm hmm hmm
  • Bogyo5
    Na neeeee
  • Vlala #479
    Végignéztem párat, nem volt. Újonnan nem tud valaki?
  • Teppik Amon
    ez legyen a legnagyobb szórakozásuk az életben :(
    normálatlanok
  • DIESEL DOG #477
    Hogyan lehet valaki ennyire hülye??!!

És ráadásul egy ilyen remek autóval ilyet csinálni... :(
    R.I.P Samara :(
  • Csesza
    hát sztem bontóban biztos hogy van
  • Vlala #475
    Látni én is láttam, de nem találtam.
    Elég lenne csak az index helyére fehér búra, a fék-helyzetjelző búrájából megtartanám a pirosat.
  • DIESEL DOG #474
    Biztos hogy van mivel láttam már ilyet. De azt hogy honnan lehet beszerezni azt sajnos nem tudom...
  • Vlala #473
    Egy kérdés.

2101-esre (Zsiguli) átlátszó hátsó lámpabúra létezik?
    (Tudom, google a barátom, de ő többnyire fórumokat talál)
  • l21128
    Pár darab kallódik még az országban. Egyet én is láttam ezüst színben.http://indafoto.hu/priora
  • ladarevolution
    Nem kapni már. Nem is gyártják már a 2110-est.
  • _Neo
    lol 110-est már nem is lehet kapni cask priorát?
  • l21128
    Jobban ismerem a tízes ladákat mint némelyik márkakereskedő. Nem feltétlen lehet rossz vétel. http://indafoto.hu/priora
  • Teppik Amon
    Igazából valami öreg tatától vennék autót, nem vagyok biztos benne hogy meg van kímélve ;) Bár tény hogy sosem lehet tudni.
  • l21128
    06 48/510-044 gyárt év:2003 10. hó Műszaki: 2009 10. hó . 749-re tartják, ha komolyan érdekel és megvan esetleg elmehetek megnézni. A címemet megtalálod a nevem alatt :).http://indafoto.hu/priora/for_sale
  • l21128
    Már lejárt a hírdetés szerintem de nekem valahol el van mentve a címe majd előkeresem.
    http://indafoto.hu/priora/for_sale
  • Teppik Amon
    a hirdetésre nincsen linked? Jól néz ki az autó.
  • l21128
    Pedig vannak a neten eladó 112-sek.Kazincbarcikán is láttam egy szép zöldet ezüst acélfelnivel.
    http://indafoto.hu/priora/for_sale
  • DIESEL DOG #463
    Nekem a kocsin még gyári gyújtás elektronika van. Az a jó nagy bömszli orosz csoda! :) De annak ellenére hogy gyári még hozzá sem kellet nyúlni.
  • Teppik Amon
    Nekem 1,3-asom van. Imádom! Téli gumival tényleg könnyű a kormányt tekerni, majd a nyárival küzdünk kicsit ;)
    Motort SOSE mosassál..az elektronikámat nekem úgy tönkre tette hogy csak a komplett csere javította meg.. 2 hetente szervízbe jártam miatta mert valami mindig elment (féklámpa, világítás, ablaktörlő)
    Csillag garázsba parkol az enyém 3 éve..kezd meglátszani rajta hogy hanyagolva van :\
    A fűtését imádom a legjobban :D Verhetetlen. Első autóm, most egy lada 110-en gondolkozok, csak alig lehet kapni használtban :o Egy ferde hátú érdekelne, valakinek nincs eladó? ;)
  • DIESEL DOG #461
    Szeretnék egy tapasztalatot megosztani Veletek én is: Idén immáron a 4-ik Lada Samara típusú gépkocsit vezetem és ebben hónapban sikerült vennem egy sajátot is. Nekem ez a típus azért jött be mert olcsón tudom fent tartani, de ugyanakkor számomra egy rendkívül megbízható autónak bizonyult a sok éves tapasztalatok után. A mostani 1.5-as karburátoros Samarámmal teljesen elégedett vagyok. Nagyon halk a motor, egyenletes sima az alapjárat és 6.5 liter 98-as üzemanyagból simán elmegy bárhova. A fék vajpuhán mozog, köszönhetően a kiváló állapotú fékszervónak. A kormányra sokan mondják hogy nagyon nehéz mozgatni. Ez nem így van. Én egy kézzel teljesen könnyedén mozgatom annak ellenére hogy nincsen benne kormányszervó. A kasztni csodálatos állapban van, még a tipikus helyeken sincs rozsda, vagy púposodás. Sokféle Samarához volt már szerencsém, de a mostanit nagyon jól kifogtam. Egy hozzám hasonló autómániás embertől vettem meg, aki ugyanolyan odaadással ápolta és karbantartotta az autót. Egyszóval ez a típus legyen akár sedan, ferdehátú, 1.3-as, 1.5-ös, ha van gazdája és odavan rá figyelve akkor egy nagyon megbízható autó.
  • mandelbroth
    szerintem simán megállja a helyét a "nyugati" autókkal szemben már csak a szívóssága miatt is, a fogyasztása is hihetetlen, autópályán már 5liter alatt is mértem átlagosan 5,5-6 liter.
    5. aautóm és nem hittem hogy valaha is ladám lessz, mikor vettem végigjártam az összes autókereskedést és skodát akartam, persze csak ujjat, végül egy fiat albea lett megrendelve, erre futotta.., és a hazaúton megláttam ezt a rondaságot, és kiváncsiságból megnéztem mert várni kellett a buszra, kipróbáltam, még aznap lemondtam a fiatot...
    kettő milla, de ugy érzem az első kocsim ami megérte az árát. Fura beleülni és kiszállni belőlle vezetni még furcsább, de megszokod és megszereted nincs szervő mégis ujjal lehet tekergetni a kormányt, bár az ujjabbakba már van. az uton hihetetlenűl stabil a motor elég erős és barátságos. a problémái meg ha vannak filléres igaz eddíg vezérműszijcsere volt csak a motoron azzal eggyütt vizpumpa görgők meg féltengelygumiharang meg kuplungbowden, meg fékbetétek pofák mert ment műxakira, abs nincs de nem hiányolom, jó a fék ha jól használod,
  • mandelbroth
    Üdv

Na ja mikor én a 110 esem vettem volt kettő, belőlle és 2 hiacback (112) csak kicsit voltak mások szín ajtókárpit müanyagozás. alapból metál mert nincs más szinrefujt szinezett üveg elektromos ablak (állítólag extraként lehet kérni mechanikust) pótféklámpa, ködfény hátul, ajándékként elől ha ezt kéred, teleszkópos motorháztető, és még sk más amiért máshol kemény pénzt kérnek, most 5 éves és nagyon kedvelem rohadt keveset eszik, és olcsó a fenntartása. a műanyagok nem igazán jó minőség de meg lehet szokni és ha van türelmed akkor zajmentessé teheted. nagyon egybe van és a futómű csodálatos, csak le kell dobni az orosz gumikat, és esetleg a felnit is, az enyémen alfa rómeó feni van és elég jónak tűnik nem ráz nem dorombol, 15' 195/55 gumi, stabil és nem vibrál be 110 fölött ami korábban megvolt a régi gumikkal.
  • l21128
    No de képről kiválasztani és venni egy autót úgy, hogy nem ültél benne nem nézed körbe még ha mellé tesznek pézt is nehezen menne. Ez vicc.
  • ladarevolution
    Igazából mindenhol így megy, csak a többi márkának több autója van az országba:)

Elvileg márkakerbe megrendeled amit te szeretnél ha nincs olyan a márkakernél, vagy a vezérképviselet valamelyik telepén, akkor a márkaker a vezérképviselethez elküldi a megrendelőlapot ami alapján a vezéképviselet megrendeli a gyártól az autót.
    Felszereltségtől függően kb 3 hónapos futamidővel legyártják. Majd a vezérképviseletnek leszállítják a raktárába ahol vámkezelik, majd ezután viszik a márkakerbe ahol rendelték.

Ez lenne a menete, legalábbis én így tanultam :)
  • l21128
    Sorry. Én az Orosz listát vettem figyelembe ugyanis a hazai piacra hozottat a HL mai napig nem tudja mi az alap felszerelés.

Most az a helyzet hogy: Bemégy egy Ladakereskedésbe és elmondod milyen felszereltségű Priorát szeretnél az adott körülményeknek megfelelően. Aztán ha van vámszabad területen akkor indulhat a fizetési procedúra és ha azzal is megvagy akkor kihozzák onnan az adott kereskedéshez az autót, és a szokásos hülyeség után átveheted . Így ebben a formában egy van a Kaposváriaknál eladó és a HL-nek saját. Ezzel a kör be is zárult.... .
    Úgyhogy ha valaki Priorát akar vásárolni az látatlanba teheti meg és kap azt amit. Nagyon imádom a Ladát de ez már tulzás.

Ezek tutti biztos forrásból vannak az infók.
  • ladarevolution
    kaposvári márkakernél.

Nincs infód a különböző felszereltségekről, és azok tartalmáról?
    Esetleg valamilyen formában nem tudnád ide betenni őket?
  • l21128
    Azt a multimediás történetet hol olvastad? Mert pl az alufelni széria a 2172-nél mind a hat felszereltségben és csak a 2170 esetében a legolcsóbbnál van acélfelni a többi hatnál szintén alu. :-)
  • ladarevolution
    ja és most veszem észre h annó kihagytam a felszereltségből az elektromosoan állítható és fűthető jobb és bal tükröt:)
  • ladarevolution
    Szerintem ez nézőpont kérdése. Ha úgy nézzük akkor ABS-el sincs magas ára. Ár/érték arányba nem rossz.
    Az meg h a leendő tulajdonos inkább a biztonságra költ, vagy pl 6 hangszórós mp3-as fejegységre az már legyen az ő dolga. Jelen esetbe van választási lehetősége. Más márkáknál meg van kötve a keze. Szóval akár előnynek is fel lehet fogni.
  • _Neo
    kár, hogy az abs nem alapfelszereltség...
  • DIESEL DOG #450
    Köszi szépen!!! :)
  • ladarevolution
    3,5 liter
  • DIESEL DOG #448
    Sziasztok! Szeretnék érdeklődni hogy Valaki nem-e tudja esetleg hogy a Lada Samara 1.3-as karburátoros motorjába mennyi (hány liter) motorolaj szükséges? (az autó 96-os évjáratú, és eddig 15W 40-es olajjal ment)

Köszönöm előre is a választ!
  • l21128
    Remek kis autó lenne :(
    http://indafoto.hu/priora
  • Zsolti9014
    Nekem is tetszik!
  • DIESEL DOG #445
    De szívesen elfogadnék egy ilyen gyöngyszemet!!!