644
Az orosz csoda kivesézése :))
  • toretto r34
    de ha gyári mocit veszünk, annak is jó a minőségi olaj, szerintem meghálálja a motor ha minőségibb olajakat raksz bele
  • l21128
    Hellyel-közzel nekem is sport motorom van és simán elmegy az általad emlegetett olajokkal. Bár geci nincs benne.
  • DIESEL DOG #562
    Te esetedben lehet hogy valóban nem jó a Shell olaj, mint írtad is nem gyári a motorod, ellenben az én Samarámban gyári, annyi hogy Brisk sport gyertyák vannak benne...
    2 hete volt olajcserén az autó akkor Mannol olajat kapott (Németországból származik), eddig semmi bajom nincs vele. :)
  • toretto r34
    az ilyen shell meg hasonló olajakat bele nem tölteném az autómba. Nekem nem gyári a motor, aki csinálta mesterember, ő mondta hogy shellt meg ilyeneket ne. Én speciel Motullal járok, és geci jó olaj.
  • MolniGee
    Szenzációs áron juthatsz Lada VFTS és egyéb rallys, autós pólókhoz a http://www.polo16.hu webshopjában!!!
    Márciusban:
    2DB PÓLÓ VÁSÁRLÁSA ESETÉN 500FT KEDVEZMÉNY
    3DB PÓLÓ VÁSÁRLÁSA ESETÉN 1000FT KEDVEZMÉNY
  • DIESEL DOG #559
    Szívesen!
  • ffxi
    Köszi szépen a tanácsokat!
  • ladarevolution
    Bármilyen 15W40-et önthetsz bele, de azért a teljesítményszintje legyen legalább SF vagy SG.
  • DIESEL DOG #556
    Nem befolyásolja. Nekem jelenleg 1.5 karbis Samara van, és abba is 15W 40-es olajat öntök. 10W-s már túl híg és érezhetően hangosabb a motor, meg sokkal jobban elcsipkedi... :)

Agip-os olaj sem rossz, de én inkább az OMV Bixxol-t vagy a Shell Helix olajakat javasolnám, multigrade, dízelbe, benzinesbe egyaránt tölthető, 100% szintetikus motorolaj. :)

Viszont LukOil-os olajat semmiképpen se! Ezzel majdnem megszoptam! 15W 40 LukOil-os hajlamos a parafin kiválásra, és jelentősen besűrűsödik az olaj, ezt tapasztaltam is, miközben nyugodt 90-100 Km/h-ás tempónál kigyulladt az olajnyomásra figyelmeztető piros jelzés. És mind e-mellé még jól hallhatóan, felerősödött a vezérműtengely bütykeinek csattogása amikor leütötte a szelepet... :/
  • ffxi
    Agip 15w-40 motorolajat szabad bele önteni 2105-ös LADA-ba:F Nem olajcsere, hanem ráönteni. De nemtom milyen olaj van benne jelenleg. Szabad ilyet csinálni:F
  • ladarevolution
    Az angolok rudtak valamit:

Lada Riva 1600 SLX Sport Kit

• DIESEL DOG #553
    Tyhűű... ez szép bizony... :)
  • ladarevolution
    Hétfőn megkezdődött a Lada Priora Coupe gyártása.

Az autó átesett az összes típusvázsgálaton, közte a károsanyag, zaj kibocsátás mérésen, illetve vezethetőségi, stabilitási ellenőrzéseken és a biztonsági berendezések ellenőrzésén.
    Természetesen megfelelt mert ezek nélkül nem gyárthatnának autót a mai világban. :)

A gyár a januári próbatermelés során 60db-ot akar legyártani a jelenleg futó 2112-es coupe utódjából.
    Az autó az elődhöz képest erősebb és kényelmesebb.
    Az alap verzióban 1600 ccm-es Euro 4-es motor kerül, 145Nm és 98Le-vel.
    Alapfelszereltségben jár hozzá például a vezető és utasoldali légzsák, pirotechnikai övfeszítők, légkondícionáló, ülésfűtés, szervókormány, kp.zár, riasztó indításgátlóval, elektromos ablakok, stb.

Az autó várható ára 375000 rubel lesz. (kb. 2,36millió Ft)

• cardeneu
    Új fórumunk elindult! Ez a fórum a szerelők és gépjármű tulajdonosok között teremt kapcsolatot! Bármilyen gépjárművel kapcsolatos problémát belehet írni melyekre szerelők válaszolnak! Minden márka rendszerezve és jól átláthatóan fent van az oldalon ezzel is könnyítve a felhasználók dolgát!És még sok más érdekesség pl. keres kínál, kiegészítők! Mindezt teljesen ingyen! Mindenkinek a figyelmébe ajánlom!

www.carden.eu
  • Teppik Amon
    ..meg nagyobb lesz a Ladák ismertsége/elismertsége.
  • hpeti86
    Ez tényleg jó hír!
    Remélhetőleg jó eredményeket fognak elérni az európai versenyeken is a Ladák
  • Teppik Amon
    Zsírkirály!
  • ladarevolution
    A Lada Sport Magyarországon létesíti európai bázisát.

"le tudtam ülni tárgyalni a LADA Sport vezetőjével és vele kezdtük el a beszélgetéseket"
    "Azt gondolom, hogy nagyon jó időben kezdtük el a munkát, hiszen a WTCC-ben is előkerültek a Ladák, már eredményeket is tudnak felmutatni és rallyban is egy új típussal állt elő a gyár. A Kalina különböző felszereltségben lett nemzetközileg homologizáltatva.
    Van belőle N-es autó, van A csoportos, an már kit-car és jövőre S1600 és S2000 lehet a következő lépcső."
    "A tárgyalás alapja az volt, hogy szeretnénk Magyarországról elindítani az európai képviseletet. Értelem szerűen saját tőkével és kapcsolatokkal támogatni az egész projektet. Cserébe természetesen gyári támogatást, kizárólagosságot és hátteret kérünk. Tetszett a gyáriaknak az ötlet, megszületett a megállapodás, aminek a részletei épp kidolgozás alatt vannak. Még eben a hónapban aláírásra kerülnek a papírok.
    Magyarországon alakult erre egy cég, amelyik ezeket a jogokat fogja viselni."
    "Innen könnyebb elindulni Európába, mint Oroszországból. Éppen ezért létesítünk Budapest mellett egy központot, ami az európai Lada Sport otthona lesz. Ott lehet majd megtekinteni a versenyautókat, ott lesz az alkatrészbázis is, illetve maga a műhely ahol a versenyautók építése, karbantartása fog zajlani."
    "Szeretném, ha tovább élne a Ladák iránti rallyongás. Magam is nagy kedvelője vagyok a hátsókerekes történetnek, de legyen egy kicsit modernebb változata is a típusnak.
    Áldozni szeretnénk a marketingre is, meg vagyok győződve róla, hogy ezek az elsőkerekes Ladák is fognak úgy üvölteni, úgy harapni, hogy könnyű lesz szeretni őket.
    Oroszországban több éve bizonyítottak már ezek az autók pályabajnokságokon, rallybajnokságban. Sikeresek, nagyon jók a visszajelzések. Nem elképzehetetlen a jövőben, hogy a gyorsasági bajnokságban csináljunk Kalina kupát, ezeket a dolgokat még körbe kell járni. A LADA pénzügyileg jelentősen barátibb árat tud mutatni, mint a korábbi kupasorozatok számai. Szerencsére a gyár megmaradt annál az ártáblázatnál, ami korábban is jellemezte és az üzemeltetése is jóval olcsóbb."

A teljes interjú Ivanov Ivánnal, a TmSport Europe vezetőjével a DUEN.hu oldalról:
    http://www.duen.hu/hir.php?o=hirek&id=3576
  • Csabesz6
    Hacsisoknak nem?XD És a Sierrások?:D
  • Vlala #545
    Ladásoknak egy jó matrica-ötlet:

• Csoby21
    :P
  • ladarevolution
    Lada Priora Sport:

• ladarevolution
    26-án a moszkvai Interauto Show-n mutatják be a Lada Priora Sport-ot.

Az autóban 1,6-os motor lesz ami 125Le-t (6200 1/min) tud, végsebessége 195km/h.
  • l21128
    Indításkor fel is kell villannia. Azt írtad, hogy az alapjáratod rendben van akkor a léptetőmotornak semmi baja. Viszont amit belinkeltem figyelmedbe ajánlom mivel azzal hamarabb megfejthető a hiba.
  • james88
    Csak indításkor villan fel de folyamatosan nem világít.
    Most azt tanácsolták nekem hogy az alapjárati léptetőmotor is okozhatja és azt nézzem meg!
    Ha ez nem jön be akkor a légtömegáram mérőt is megnézem.
    köszi, james!!
  • l21128
    Így elsőre légtömegáram mérő. Világít a chek engine vagy a motor jel a műszerfalon?

http://indafoto.hu/priora/image/3894127-6c0e8cdb/88301
  • james88
    Üdv!
    Van egy Lada 2110 1.5-ös 1999-es évjáratú. Alapjáraton normálisan megy de ha nagyobb gázt kell adni vagy emelkedőn megyek fel akkor elkezd rángatni és már-már meg akar állni. Már szét lett szedve oda-vissza mindent megpróbáltam de nem sikerült rá jönni a hibára.

Volt valakinek hasonló problémája???
    Mit tegyek vele? (A márka szervízeket szidják:()

Válaszok előre is köszönöm!

Üdv James
  • ladarevolution
    Szalagkorlátnak való ütközés szimuláció, fékezés nélkül, 90km/h-val, 20 fokos szögben, csak baloldali légzsákos Lada Priorán:

(az itthon kaphatóba jobb oldali légzsák is van)

Videó itt.
  • ladarevolution
    2130-as kocka ninsc.

Amúgy 5730ft ha elsőre átmegy.
  • ffxi
    Mennyi bekerülhet kb. '83 kocka LADA 2130 zöldkártyavizsgája?
  • Zsolti9014
    jahhaaaaaaa! így más. bocsi. :D
  • Csabesz6
    Tudja ő is, nézz át autós topikba:DDD
  • Zsolti9014
    nem volt belőle 1.4 :P :D
  • vftsforever
    P. Zoltán, [email protected], 2009-05-18
    Lada G222 gyári orosz, új, nem felújított generátor eladó Budapest és környékén.

Ár: 15.000.-
    Elérhetőség: [email protected]
    (telefonszámot itt tudok adni)
  • Csabesz6
    D:D:D:DDD:D dekeci
  • maffioso
    szerintem vegyél 1,4-s régi swiftet :D
  • matyi0323
    De az családé..anyu-apu:D Nem olyan, mintha saját lenne..jó persze boltba elmehetsz veleXD
  • ladarevolution
    Arra jó a 80e-res is :) Csak kérdés h kinek éri meg 80ezerér autót venni aminek az átírása kb 60 rugó és biztit meg teljesítményadót fizetni rá, mikor van most is normális autód :)

De te tudod :)
  • matyi0323
    ÖÖ hát figy nem operába akarok vele menni ( arra van normális, nem lebecslésből irtam így ), hanem itthoni használatra, hogy mégse gyalog kelljen. De azért az alja ne frédi-bénis auto feeling legyen:)
  • ladarevolution
    Mire kell az autó?
    80e-ért egy max fél év műszakis, szétrohadtat kapsz :)