644
Az orosz csoda kivesézése :))
  • DIESEL DOG #604
    Nem-nem... :D

Egyik utcán ahol eleve nekem lett volna elsőbbségem ott akart áthajtani egy másik fazon aki minden gond nélkül belém hajtott fékezés nélkül. Mert ő nem vett észre... érdekes nem? De elismerte vétségét így rendőröket nem hívtunk, biztósító fizetett, roncsot elviszik, új autó meg már megvan egy kis szülői segítséggel. :)

Konklúzió: elsőbbsége annak van akinek meg is adják.
  • ladarevolution
    Már ha nem te voltál a hibás persze :D
  • ladarevolution
    Ladát javíttatni felesleges, csak a fényezés árából kapsz másikat. :)

GTK-ra veszik, vitatkozol egy sort a biztosítóval, fellebbezel ha megkapod h mennyit adnának érte, írsz a fellebbezésbe egy szép fogalmazást h szerinted miért ér többet. Aztán valamivel többet kapsz mint elsőre mondták. Plusz fizetik az új teljes átírását, a roncs hazaszállítását, stb.

Illetve ha a leadást megkerülöd, akkor talán 0-ba kijössz egy másik Lada vásárlásánál.
  • DIESEL DOG #601
    jobb oldalát vágták totálra... :(
  • ladarevolution
    Már nem jó a link...:(

Mi történt? Gondolom összetört, a beszélgetésből ítélve.
  • Vlala #599
    Jaj.
    El ne vidd bontóba!
    Ne fogadd le a GTK-t, mindenképp küzdj érte! Írd meg nekik, hogy ez Számodra nem egy autó, hanem Az Autó, ilyen nem lesz még egy.
  • Zsolti9014
    át tudom érezni a dolgot, de legalább neked nem lett komoly bajod. az számít a leginkább!
    persze tudom, milyen az amikor az ember szeretett autóját megtörik, a minap én is levezettem egy délelőtt vagy 200 km-t karc nélkül, másnap parkolóban, amikor ott sem voltam legyakták a suzukimat. Mondjuk nem nagyon sérült, csak a rendszámkeret, az első lökös meg amúgyis olyan amilyen, de akkor is.

A Ladákat meg külön imádom, reméljük mihamarabb tudod pótolni valami ésszerű, jó kocsival.
  • DIESEL DOG #597
    Ez az amit még én sem tudok, pénz se vet fel annyira, úgy hogy most marad egy darabig a nézelődés...
  • irarref456
    Lada lesz helyette, vagy valami komolyabbat?
  • DIESEL DOG #595
    Biztosító gazdasági totál kárra vette fel az autót, úgy hogy bontó lesz a vége sajnos.
  • irarref456
    Szerintem azzal már kár foglalkozni tedd be egy roncstelepre, vagy vonnasd ki a forgalomból és jó lesz csapatni vele, és veszel egy normális autót.
  • Teppik Amon
    Szegény szami :(
    Ilyenem van nekem is. Csak nincs összetörve. Inkább csak a rozsda csámcsog rajta, de még megy. Kezdő autónak vettem 8 éve..de nincs szivem megválni tőle.
  • DIESEL DOG #592
    Hát soha nem hittem volna azt hogy így fog lezárulni egy történet...

link
  • Vlala #591
    Üdv! Lenne egy kér(d)ésem.

A duplakereklámpás Zsiguli krómdísztárcsájának felfogatási mérete érdekelne.
    A perem mérete, amellyel a felni három bütykébe kapaszkodik.
    (egyedi kereket szerenék offtopic autómra, ehhez kellene - vbalószínűleg 2103-as kereklyukú felni lesz)
  • ladarevolution
    06 - Van ott még valaki Zsiguliéknál?

07 - Ordítottam, hát persze...
  • Zsolti9014
    hát igen, a legtöbb ilyen azért ennek legalább a duplája azt tudom, de lehet néha kifogni olyat, aki nem néz utána, nem tudja mennyit ér, és alkalmi vételt csinálni. de ahhoz nem elég pár fotó.
  • Teppik Amon
    Jah, gyanúsan olcsó. Ha igazi a hirdetés akkor már valszeg régen nincs meg, lecsaptak rá.
  • ladarevolution
    fényezve volt szerintem már, képekről nem derül ki miért ilyen olcsó, mert ez gyanúsan olcsó :)

Bár lehet h tényleg csak egy szimpla jó vétel lenne :)
  • Zsolti9014
    Én is követem ezeket a cikkeket, hát mit mondjak, nagyon lekötnek, és újra feltépik bennem a Lada iránti vágyat. :)

Azért nem semmik vannak benne. A limuzin, meg a 8 milliós gép. De akkor is a majdnem-gyáriak tetszenek a legjobban.

TEGNAP EZT NÉZTEM KI. De a szívem megszakad, ha lehetne, már ma megvenném...
  • eksy
    HI!
  • ladarevolution
    03 - Az enyém a leghosszabb

04 - Taxis, rendőr, két jó barát...

05 - Koppány öröksége
  • DIESEL DOG #583
    Zsiguli... nálam örökké kedvenc marad! :)
  • ladarevolution
    Egy ígéretes cikksorozat, első két cikke:

01 - Togliatti: hivatalos és nem hivatalos verzió

02 - Nagy Zsiguliteszt

folyt. köv.
  • l21128
    A többi nyugati szurtyokkal is ugyanez a helyzet
  • ladarevolution
    Nem lesz könnyű eladni. Ha van rá idő hirdetni és nem sürgős az eladás akkor talán sikerülni fog annyiért amennyit akarsz érte. Bár így képek híján nem lehet sok mindent mondani.

Egy ilyen autónak az árának a 99%-át a karosszéria állapota befolyásolja. Azzal h a küszöb cserélve volt jelentősen bukik az árából.
  • Csabesz6
    Pontosan, csak olyan helyre kerülhet, aki szépen helyrerakja azt amit kell, és mehet OT-ra is akár.
  • Zsolti9014
    csak jó kezekbe add el! :)

Nekem a legszebb a 2103, az még ritkább, de akár 01, akár 03, akár 07 lesz egyszer majd. Ha fenn tudom majd tartani, második autóként, kímélő módban. Egyet szívesen felújítgatnék, az lenne az első ilyen gépem, szakértelem van hozzá a családban (ne nekem :P), lelkesedés az bennem is megvan/meglesz.

Igazából amikor születtem, ezerötös kockával vittek haza a kórházból (nem a miénk volt, papámnak a szolgálatija), valószínűleg már akkor megfertőzhetett a Lada-mánia. Valamiért - talán rendellenesen - imádom ezeket az autókat.
  • Csabesz6
    padlóra rögzített gázpedál kimaradt;)
  • Csabesz6
    Nálam van egy '74-es.100% gyári az autó, 150ezer km van benne. Öreg papié volt, aztán miután meghalt szegény, az autó rossz kezekbe került. Hála Istennek idéjében megvettem.Sajnos abban a trehány időszakban megtörték a bal elejét, de nem vészes.Illetve elvették a forgalmiját, azon kívül minden apró cseprő doksija megvan.Elölszámos blokk, sűrűbordás műszerfal, fehér számlapos km óra, pecsétes kisablak hátul, fekete belső, nyomógombos ablakmosó téma.Motorja eszméletlen szépen jár, kasztnit simán megemeltem gyári emelési pontoknál, meg se nyikkant, taposók egyben, küszöbök cserélve, csomagtartó alja patent.Ha az eleje ép lenne, és lenne papírja, nagyon sokat érne.Így se adom majd olcsón, de csak van valaki, aki meglátja benne a potenciált, tényleg zseniális alap lenne (akár OT-ra is.)
    Ha van igény, teszek képet.Ja igen, 250ért tettem fel múltkor, nemsoká megismétlem, nem tudom még milyen áron.
    Legszívesebben megtartanám, de nincs hely hozzá, illetve van elég, fontosabb projekt már ('75ös szülők ex piros 01ese, illetve egy '77 Corolla).
  • ladarevolution
    Nagyon sokan akarnak irreális összegeket kapni az autójukért.
    Az hogy pontosan milyen típus azon sok múlik.

Az meg hogy "jó" Lada, az nézőpont kérdése. pl nekem ami már fényezve volt az nem jó. Tehát ha kalsszikoknál vagyunk akkor ha gyári fénnyel indítunk akkor maradt az országba vagy 25db eladó, ebből 10 elrohadt, 5 viszonylag rozsdás, 5 sérült fényezésű, és kb 5db szép állapotú. Utóbbiak a fél misit karcolják.

Szóval amit egy zsák krumpliért cseréltek az vagy szarrá volt rohadva, vagy ostoba volt aki annyiért eladta
  • skate00
    mondja már meg nekem valaki hogy:: hogy van az hogy felmegyek a vmeik használtautós oldalra, és az ilyen szutyok ladákat ilyen 150 ezrekért árulják, meg 200 ezrekért sima lada, még sérült is.

Nálunk (kisváros) 50 ezerért olyan jó ladát kapsz, meg volt egy gyerek így látásból ismertem, az meg ladát 1 kecskére, 10 zsák krumplira cserélte, használta vagy 3 hétig aztán eladta 100 ezerbe vmi "értelmesnek" a neten, gázos lada volt. volt olyan is aki meg ingyen kapott egy ladát egy öregúrtól, csak át kellet íratni és elvihette.
  • Teppik Amon
    Well, annyira nem vagyok képben ezzel a CNG-vel hogy azt hittem ez a sima gázos autó :o
    Kicsit utána olvasva még szörnyűbb a helyzet, tavaly csak 3 kút volt az országban és egyik sem a közelben. Ez a CNG nekem nem járható út egyelőre, sima LPG-s kút van 25 km-re több is.
  • ladarevolution
    Így van ahogy a google írja.

Földgáz. Magas nyomáson tárolva. Hátránya hogy kevesebb az ilyen autó mint az LPG így a kiépített kúthálózat is kicsi. Magyarországon például összesen 2-3 db kút van ahol lehet CNG-t tankolni.
    Oroszországban viszont jóval elterjedtebb. Európában pedig Német és Olaszország jócskán előrébb tart a többi országhoz képest ami a CNG kutak számát illeti. Így ezekben az országokban lehet alternatíva.

A CNG rendszer előnyei az LPG-vel szemben, a kisebb helyigény a nagy nyomáson tárolt üzemanyag miatt. Míg az LPG tartályok 40bar-ra vannak hitelesítve és üzemi nyomásuk 10-12bar addig a CNG 300bar nyomásra van hitelesítve és üzemi nyomása 200bar körüli.
    Az LPG-gázt folyékony halmazállapotban fecskendezik be a általában a szívószelep elé, míg a CNG rendszernél gáz halmazállapotban. Így jobban el tud keveredni a levegővel a gáz és homogénebb lehet a keverék.
    A károsanyagkibocsátást illetően egy X teljesítményű benzineshez képest egy ugyanolyan teljesítményű LPG autó 15%-al míg egy azonos teljesítményű CNG rendszerű autó 25%-al bocsát ki kevesebb károsanyagot.
    De fontos dolog az is hogy például Oroszországban a CNG harmad annyiba kerül mint a benzin. Tehát nem keveset spórolhat vele az ember.

Amúgy az Európai CNG kutak száma országonként ezen a képen látható:

Itt meg akkor az autó képei máshova feltöltve:

• Teppik Amon
    szoundz grét! De mi az a cng? A képeken (amit a firefox nem tölt be) metán felirat van.

gyors guglizás után:
    A CNG (Compressed Natural Gas) vagy sűrített földgáz folyékony halmazállapotú szénhidrogén gázok elegye, amelyet gépjárművek üzemanyagaként, valamint fűtésre használnak.

vagyis benzin/gáz üzemű a jármű GYÁRILAG! (ok, most esett le hogy ezt is írtad alapból) tutti!
    Az árára leszek kíváncsi majd.
  • ladarevolution
    Lada Priora 1.6i 16V CNG Plus:

Benzines verzióban: 98Le, 183km/h végsebesség, 160g/km Co2 kibocsátás, 43literes benzintartállyal több mint 600km-es hatótávolság

CNG verzióban: 88Le, 175km/h végsebesség, 120-130g/km Co2 kibocsátás, 23m3-es gáztartállyal 330km-es hatótávolság.

Együttesen közel 1000km-es hatótáv. Olcsóbb és környezetkímélőbb üzemeltetés. Teljesíti az Euro 4 és 5-ös környezetvédelmi szabványokat is, így euróbába is exportálható. A fő cél valószínűleg a hazai illetve a Német és Olaszországi export, ahol a legtöbb kiépített CNG kút van európában.

Várható sorozatgyártás kezdete: 2012-es év eleje.

• ladarevolution
    Pár kép Németországból:

Azért az együlésesben is befigyel a Lada blokk: :)

• Csabesz6
    Hol a drift?
  • Palesz2
    lada drift stb. :)
  • l21128
    Az általad minőségibb olajnak nevezett Motul inkább verseny célokra készít olajakat. Az viszont biztos, hogy a széria motorokba nem jó, mivel az az olaj teljesen más körülmények közt fejti ki jótékony hatását ( viszkozitás, sűrűség stb,stb).
    A másik hogy azért mert drága még nem biztos hogy jobb is. Sajnos vásárlói társadalomban élünk.
    A következő dolog, hogy immáron 30 éve használunk, használok Ladát és a rendszeres olajcsere miatt még ebből kifolyólag gondom még nem volt. Amikor többet ment az autó városban vagy jobban volt hajtva akkor hamarabb cseréltem olajat benne.
  • DIESEL DOG #565
    Ez egyértelmű...