Lada
Oldal 1 / 13Következő →
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha tud vki vmi érdemlegesen a Vesta típusról, akkor kérem itt megosztani. azt akarok venni, HA megéri az árát
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
Az 1500-ös Szamara karburátorját lehet valami más típus karburátorjával kicserélni/ helyettesíteni?
Van olyan ami kompatibilis, egyező? Helyettesíthető másfajtával?
Kinek mi a tapasztalata?
Kellene egy kis segítség!
Az 1500-ös Szamara karburátorját lehet valami más típus karburátorjával kicserélni/ helyettesíteni?
Van olyan ami kompatibilis, egyező? Helyettesíthető másfajtával?
Kinek mi a tapasztalata?
de jó lenne ha még gyártanák ezeket a típusokat... 2105, 2107...
Igen, a tegnap nyíló moszkvai autószalonon mutatták be.
2015-re tervezik a gyártást.
Addig pedig ezek a modellek vannak/lesznek gyártásban:
Lada Priora (komolyabb facelift várható 2013ban valamikor)
Lada Kalina facelift, mely most be is mutatkozott
Lada Kalina Electric, mely szintén most lett bemutatva
Lada Granta
Lada 4x4
2015-re tervezik a gyártást.
Addig pedig ezek a modellek vannak/lesznek gyártásban:
Lada Priora (komolyabb facelift várható 2013ban valamikor)
Lada Kalina facelift, mely most be is mutatkozott
Lada Kalina Electric, mely szintén most lett bemutatva
Lada Granta
Lada 4x4
Hát ööö... kissé futurisztikus... de gondolom még csak koncepció. :D
Hû de messze került már a Lada a jó öreg 1200-as meg 1500-as korszaktól!Nagyon dögös gép!
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
Illa berek, nádak, erek a motorosok jó emberek! SIMSON, IFA 4EVER
Illa berek, nádak, erek a motorosok jó emberek! SIMSON, IFA 4EVER
igen, végülis megláttad, hogy mit rejtettem el a kérdésemben :)
a WTCC-re (is) céloztam. bár nem voltak azért olyan szörnyûek amikor indultak, de szerintem se nagyon térnek már vissza.
a WTCC-re (is) céloztam. bár nem voltak azért olyan szörnyûek amikor indultak, de szerintem se nagyon térnek már vissza.
Hajrá Magyarország!
úgy lett építve h a nemzetközi szabályoknak megfeleljen, a homologizáció elfogadása után, lehet vele menni mindenféle nemzetközi versenyen. Pl WTCC
De gyáriként nem hinném h újra nevezne a Lada gyár.
De gyáriként nem hinném h újra nevezne a Lada gyár.
Ez a Granta nekem nagyon tetszik! :)
Esetleg van arról hír, hogy valami komolyabb sorozatban is indulnak vele a Granta Kupán kívül?
Meg hogy esetleg Magyarországra kerül-e majd belõle?
Mondjuk azt tudom, hogy a Hungarolada megszûnt, szóval lehet hogy meg is válaszoltam a saját kérdésemet.
Persze nekem a versenyváltozat tetszik igazán, de ha lenne többféle motorral, meg felszereltséggel, lehet hogy piacképes lenne a Granta. Szerintem jól néz ki. Bár az utcainak kicsit a fara...nem tudom. Ízlések és pofonok, de nem rossz autó.
Esetleg van arról hír, hogy valami komolyabb sorozatban is indulnak vele a Granta Kupán kívül?
Meg hogy esetleg Magyarországra kerül-e majd belõle?
Mondjuk azt tudom, hogy a Hungarolada megszûnt, szóval lehet hogy meg is válaszoltam a saját kérdésemet.
Persze nekem a versenyváltozat tetszik igazán, de ha lenne többféle motorral, meg felszereltséggel, lehet hogy piacképes lenne a Granta. Szerintem jól néz ki. Bár az utcainak kicsit a fara...nem tudom. Ízlések és pofonok, de nem rossz autó.
Hajrá Magyarország!
Lada Priora 2011 video:
http://www.youtube.com/v/iMHxhr2s9Fk&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Lada Granta Sport videó:
http://www.youtube.com/v/pzJG3xFCxUI&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Illetve egy rakás jó kép:
http://www.zr.ru/a/320913/
http://www.zr.ru/a/321299/
Lada Granta Sport videó:
Illetve egy rakás jó kép:
http://www.zr.ru/a/320913/
http://www.zr.ru/a/321299/
nem rossz ez!
A szériát meg annyi pénzért simán el lehetne adni nálunk is. Jó, persze, mire nálunk piacra kerülne, lenne vagy a duplája...
Egyszer akkor is lesz egy Ladám! (na, nem az újak közül)
A szériát meg annyi pénzért simán el lehetne adni nálunk is. Jó, persze, mire nálunk piacra kerülne, lenne vagy a duplája...
Egyszer akkor is lesz egy Ladám! (na, nem az újak közül)
Hajrá Magyarország!
A Lada Granta Cupában induló autó adatai nagyjából:
Lada 21126 TMS blokk
Furat/Löket: 82mm/75,6mm
Lökettérfogat: 1597 cm3
Turbonyomás: 1,2 Atm
Legnagyobb teljesítmény: 235 Le (6000 1/min)
Legnagyobb nyomaték: 310Nm (4000 1/min) /260Nm (2600 1/min)/
5+R sebességes szekvenciális váltó + sperr
Autó üres tömege versenyzõ nélkül: 1030kg
330mm átmérõjû, 4 dugattyús hûtött tárcsafék elöl
280mm átmérõjû, 2 dugattyús hûtött tárcsafék hátul
9x17 colos kerekek, 240/610 R17-es pályagumikkal
Május elsején befejezték a Lada Kalina (1118) sedán változatának gyártását. A gyártósorok átállítása után az új Lada Granta (2190) gördül majd le a sorokról. A gyártás szeptemberben indul meg, és a kereskedõkhöz még idén eljut az új típus, mely a Lada Klasszik (2105/2107) és a Szamara típust fogja váltani.
Alapára 220.000 rubel körül fog alakulni (~1,5m forint).
Három féle benzines motorral lesz kapható, mely mindhárom 1600cm3-es Lada blokk. Egy 80 és 90 lóerõs 8 szelepes, illetve egy 98 lóerõs 16 szelepes motorral lesz elérhetõ.
2012-re tervezik a hybrid változat gyártását, amit már nagyban tesztelnek közúton is. Ebben a verzióban egy 1600-as turbós benzines erõforrás és egy 27kW-os villanymotor kap majd helyet. Fogyasztása 4 liter/100km benzin. Ára kb 450.000 rubel körül fog alakulni.

Alapára 220.000 rubel körül fog alakulni (~1,5m forint).
Három féle benzines motorral lesz kapható, mely mindhárom 1600cm3-es Lada blokk. Egy 80 és 90 lóerõs 8 szelepes, illetve egy 98 lóerõs 16 szelepes motorral lesz elérhetõ.
2012-re tervezik a hybrid változat gyártását, amit már nagyban tesztelnek közúton is. Ebben a verzióban egy 1600-as turbós benzines erõforrás és egy 27kW-os villanymotor kap majd helyet. Fogyasztása 4 liter/100km benzin. Ára kb 450.000 rubel körül fog alakulni.

Na de azért nem is versenyautó... :D
Injektoros.
1.0 szuzi nem karbis?
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
Az otthon eljátszadozás, meg a hozzáértõ szakember által mûszerekkel belõtt beállítás között óriási különbség van.
Egy 1.5-ös Ladának egy 1.0 befecsis Swift nem ellenfél :D
Amúgy a 8.5-9-es fogyasztás is sok, hacsak nem non-stop városban járkáltál rövid utakon.
Na de most már mindegy. Remélhetõleg az új autónak jobb sorsa lesz mint a Szamarának lett. :)
Egy 1.5-ös Ladának egy 1.0 befecsis Swift nem ellenfél :D
Amúgy a 8.5-9-es fogyasztás is sok, hacsak nem non-stop városban járkáltál rövid utakon.
Na de most már mindegy. Remélhetõleg az új autónak jobb sorsa lesz mint a Szamarának lett. :)
Nem volt egy mai darab az biztos... :)
Samaránál mindig az elõgyújtással játszadoztam, aztán a sokadik beállítás után sikerült eltalálni, majd rájöttem arra hogy úgy meg üzemi hõfokon csörögve ég el az üzemanyag akkor meg azonnal visszatettem gyári értékre...
Illetve ott volt a karburátoron a központi csavar, azzal is lehetett játszadozni, de nem szerettem azt se ha túl sok naftát porlaszt be a karbi mert akkor meg zabál, így meg volt neki a 8,5-9L/100km kombinált fogyasztásban.
Viszont a Suzukiban hiába csak 1 literes a motor, de abban a beporlasztást már nem karburátor hanem injektor végzi, magasabb nyomáson.
Samaránál mindig az elõgyújtással játszadoztam, aztán a sokadik beállítás után sikerült eltalálni, majd rájöttem arra hogy úgy meg üzemi hõfokon csörögve ég el az üzemanyag akkor meg azonnal visszatettem gyári értékre...
Illetve ott volt a karburátoron a központi csavar, azzal is lehetett játszadozni, de nem szerettem azt se ha túl sok naftát porlaszt be a karbi mert akkor meg zabál, így meg volt neki a 8,5-9L/100km kombinált fogyasztásban.
Viszont a Suzukiban hiába csak 1 literes a motor, de abban a beporlasztást már nem karburátor hanem injektor végzi, magasabb nyomáson.
hmm, egy 1.5 Szamarát ha gyengébbnek érzel egy 1.0-ás Swiftnél, akkor ott a Szamara nem állt a helyzet magaslatán. Beállítási, vagy egyéb problémák miatt...
Sokat számít a "szeretem" faktor, de egy GTK-s Ladát nem érdemes megcsináltatni. Egy igényes fényezés is 200e ft attól függ mennyire tört, és sosem lesz olyan jó egy megcsinált törött, mint egy gyári amit használtan 300-ért kapni.
Azt hiszem hogy GLX... de nem vagyok benne biztos. Felszereltségét tekintve meglepõ módon tele van extrákkal, abs, szervó, központizár, riasztó, immobiliser.
Papíron 53 lóerõnek kell benne lennie és meg is van. :)
#609: Köszi! :)
Papíron 53 lóerõnek kell benne lennie és meg is van. :)
#609: Köszi! :)
Én is így vagyok, bár néha gyõznek az észérvek. Szintén offtopik autóba öltem bele a pénzt 2 évig, de mivel bizonyos dolgokon már nem lehetett értelmes keretek közt segíteni, így váltottam:
Diesel Dog: gratulálok a vételhez, ha a szükséges karbantartást megkapja a swift, akkor biztosan meghálálja, ez már tapasztalat. :)
igaz, az enyém 94-es, 1.3, de ugyanaz a cég. :D
Diesel Dog: gratulálok a vételhez, ha a szükséges karbantartást megkapja a swift, akkor biztosan meghálálja, ez már tapasztalat. :)
igaz, az enyém 94-es, 1.3, de ugyanaz a cég. :D
Hajrá Magyarország!
A suzuki üresen 775 kg, azért viszi jól az a kb 50 lóerõ :)
A Samara meg 8-900 körül mozgott, és gondolom már a motorja se nagyon tudta a gyári értékeket.
Amúgy jó választás a swift, biztos keveset fog fogyasztani.
Azt tudod, hogy milyen felszereltségû? GL, GLX, GS stb?
A Samara meg 8-900 körül mozgott, és gondolom már a motorja se nagyon tudta a gyári értékeket.
Amúgy jó választás a swift, biztos keveset fog fogyasztani.
Azt tudod, hogy milyen felszereltségû? GL, GLX, GS stb?
Mercedes E320 kaszinó rójál
Végülis ez is egy megoldás. (csak én vagyok ennyire hüle, hogy a szívemhez nõtt az (offtopic) autóm, és inkább ennek a felújítása drágán, mint eg másik olcsón?)
Amit összetörtek az egy 1.5-ös Samara volt (karburátoros). Hozzám nõtt az az autó mert idestova 4 éve van "B" kategóriám és az volt életem elsõ saját autója, még a spórolt kis pénzembõl jutottam hozzá. :)
De most sikerült jó áron kéztõl venni egy 2002-es évjáratú ezres swift-et.
Pont most értem haza, még délután lecsérltettem az olajat és az olajszûrõt, meg a levegõszûrõt... meg teletankoltam és lényegében ennyi. Felnire szerelve kaptam hozzá egy garnitúra 90%-os téli gumit és egy szintén majdnem új nyári garnitúrát ugyanúgy felnin. Nagyon korrekt autó most este mentem vele egy hosszabb kört, és elmondhatom hogy semmilyen téren nem okozott csalódást. Vétel elõtt elvittem az egyik mûszaki állomásra ismerõshöz hoyg nézzék meg az autót, mérjenek rá a motorra tudja-e az értékeket, plusz rázópad, fékpad, minden a legnagyobb rendben van, a motor nagyon csendben jár, fûtés kiváló, kényelmes is... úgy hogy meg van az örömöm is. :)
Ja és ahhoz képest hogy ezres injektoros sokkal jobban húz mint a Samara, meglepõ de érzem hogy több a nyomaték.
De most sikerült jó áron kéztõl venni egy 2002-es évjáratú ezres swift-et.
Pont most értem haza, még délután lecsérltettem az olajat és az olajszûrõt, meg a levegõszûrõt... meg teletankoltam és lényegében ennyi. Felnire szerelve kaptam hozzá egy garnitúra 90%-os téli gumit és egy szintén majdnem új nyári garnitúrát ugyanúgy felnin. Nagyon korrekt autó most este mentem vele egy hosszabb kört, és elmondhatom hogy semmilyen téren nem okozott csalódást. Vétel elõtt elvittem az egyik mûszaki állomásra ismerõshöz hoyg nézzék meg az autót, mérjenek rá a motorra tudja-e az értékeket, plusz rázópad, fékpad, minden a legnagyobb rendben van, a motor nagyon csendben jár, fûtés kiváló, kényelmes is... úgy hogy meg van az örömöm is. :)
Ja és ahhoz képest hogy ezres injektoros sokkal jobban húz mint a Samara, meglepõ de érzem hogy több a nyomaték.
Nem-nem... :D
Egyik utcán ahol eleve nekem lett volna elsõbbségem ott akart áthajtani egy másik fazon aki minden gond nélkül belém hajtott fékezés nélkül. Mert õ nem vett észre... érdekes nem? De elismerte vétségét így rendõröket nem hívtunk, biztósító fizetett, roncsot elviszik, új autó meg már megvan egy kis szülõi segítséggel. :)
Konklúzió: elsõbbsége annak van akinek meg is adják.
Egyik utcán ahol eleve nekem lett volna elsõbbségem ott akart áthajtani egy másik fazon aki minden gond nélkül belém hajtott fékezés nélkül. Mert õ nem vett észre... érdekes nem? De elismerte vétségét így rendõröket nem hívtunk, biztósító fizetett, roncsot elviszik, új autó meg már megvan egy kis szülõi segítséggel. :)
Konklúzió: elsõbbsége annak van akinek meg is adják.
Ladát javíttatni felesleges, csak a fényezés árából kapsz másikat. :)
GTK-ra veszik, vitatkozol egy sort a biztosítóval, fellebbezel ha megkapod h mennyit adnának érte, írsz a fellebbezésbe egy szép fogalmazást h szerinted miért ér többet. Aztán valamivel többet kapsz mint elsõre mondták. Plusz fizetik az új teljes átírását, a roncs hazaszállítását, stb.
Illetve ha a leadást megkerülöd, akkor talán 0-ba kijössz egy másik Lada vásárlásánál.
GTK-ra veszik, vitatkozol egy sort a biztosítóval, fellebbezel ha megkapod h mennyit adnának érte, írsz a fellebbezésbe egy szép fogalmazást h szerinted miért ér többet. Aztán valamivel többet kapsz mint elsõre mondták. Plusz fizetik az új teljes átírását, a roncs hazaszállítását, stb.
Illetve ha a leadást megkerülöd, akkor talán 0-ba kijössz egy másik Lada vásárlásánál.
jobb oldalát vágták totálra... :(
Jaj.
El ne vidd bontóba!
Ne fogadd le a GTK-t, mindenképp küzdj érte! Írd meg nekik, hogy ez Számodra nem egy autó, hanem Az Autó, ilyen nem lesz még egy.
El ne vidd bontóba!
Ne fogadd le a GTK-t, mindenképp küzdj érte! Írd meg nekik, hogy ez Számodra nem egy autó, hanem Az Autó, ilyen nem lesz még egy.
át tudom érezni a dolgot, de legalább neked nem lett komoly bajod. az számít a leginkább!
persze tudom, milyen az amikor az ember szeretett autóját megtörik, a minap én is levezettem egy délelõtt vagy 200 km-t karc nélkül, másnap parkolóban, amikor ott sem voltam legyakták a suzukimat. Mondjuk nem nagyon sérült, csak a rendszámkeret, az elsõ lökös meg amúgyis olyan amilyen, de akkor is.
A Ladákat meg külön imádom, reméljük mihamarabb tudod pótolni valami ésszerû, jó kocsival.
persze tudom, milyen az amikor az ember szeretett autóját megtörik, a minap én is levezettem egy délelõtt vagy 200 km-t karc nélkül, másnap parkolóban, amikor ott sem voltam legyakták a suzukimat. Mondjuk nem nagyon sérült, csak a rendszámkeret, az elsõ lökös meg amúgyis olyan amilyen, de akkor is.
A Ladákat meg külön imádom, reméljük mihamarabb tudod pótolni valami ésszerû, jó kocsival.
Hajrá Magyarország!
Ez az amit még én sem tudok, pénz se vet fel annyira, úgy hogy most marad egy darabig a nézelõdés...
Lada lesz helyette, vagy valami komolyabbat?
Biztosító gazdasági totál kárra vette fel az autót, úgy hogy bontó lesz a vége sajnos.
Oldal 1 / 13Következő →