2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • Rasti
    Hummm megsugom az enyimbe x600 vga van
  • dave69
    Sziasztok!

Szerintetek ez a gép megfelele Autocad és más 3D progikhoz????
    Megéri az árát, van valakiek tapasztalata?
    ALBACOMP ACTIVA-ECO MOBIL BUSINESS
  • MacrosTheBlack
    Az ilyen integrált vga + celeron szintű gépekben nincs is minek melegedni. Az melegszik, amelyik sokat fogyaszt, és nem azért fogyaszt sokat mert made in albánia, hanem mert izmos teljesítményű. Főleg a videokártya. Ebben szinte lényegtelen a gyártó, vagy típus. Egy x800-as vagy gf 6800-as DTR jó ha fél órát bírja aksiról, egy IBM T vagy X meg 4-5 (pótaksival akár 8). Természetesen ezért cserébe szinte semmit nem is tud. Vagy nagy aksiidő + kis melegedés, vagy Quake 4. A kettő együtt nem megy. De nem is mindenkinek kell izomvga, netezni, filmet nézni, programozni (kivéve 3D) felesleges, arra jobb az integrált videós, kisfogyasztású cucc.

Celeront mobilban se vennék, mivel nincs benne speedstep, meg energiatakarékos funkciók, ezért aksiról is full üzemben megy. Ellenben egy Pentium-M vagy Turion lekapcsolja a nem használt részeit, ott spórol energiát ahol csak tud, jóval kevesebbet fogyaszt --> tovább bírja ugyanazzal az aksival.
  • Rasti
    Hummm nemek is AMD Sempron 3000+ M-es procival szerelt noti van ( Acer Aspire 3020 )és nem igazán hangos a venti és nem vettem észre tulzott melegedést se.
  • Taranov
    Az melegít, mint egy kazán szerintem. Ölben nem tudod tartani (ha férfi vagy :) és a procihűtő hangos.
    Egy kisteljesítményű Celeron-M felé inkább hajlanék.
  • Neurotoxin
    Ez aztán kielégítő válasz volt Én Asus A6U-5040 notebookot láttam 210körül az extremen.asus Mi róla a véleményetek? AMD Sempron 3000+?
  • MacrosTheBlack
    celeron
  • Neurotoxin
    Hello!

220ropiból mit lehetne kb kihozni?a válszt előre is kösz!
  • tekila
    Sziasztok,

Melyik gépet vennétek meg?
    Compal AL50 15' SXGA+ X600 VGA PCI EXPRESS 128MB vagy a
    Compal DL70 15'4 WSGA+ 1680x1050 a VGA ugyanaz.
    Egy haverom vett 2éve Compalt,jól működik,gondoltam meglepem magam karácsonyra.
    A www.compal.hu-n találtam két gépet aminek a felbontása megfelelő.
    A kijelzővel vacilálok 15,1 vagy 15,4, melyik a jobb?

Köszönöm,
  • MBugi
    Ja bocs egy még kimaradt!

8. 15" vagy 15.4"

Köszönöm!
  • MBugi
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, amiben kérem a véleményeteket.
    Akit érdmeleges hozzászólást tud, az írja meg nekem a [email protected] -ra.

Köszönöm!

Tehát:

1. Ati Xpress 200 vagy Intel 915G ? Mi a különbség melyik jobb mennyivel stb.

2. Fujitsu / Acer / ASUS

3. Intel M 1600 Mhz vagy Amd 3400+

4. Üzemidő?

5. Probléma: Fujitsu: nagyon érzékeny a touch pad-ja
    Acer - jó lenne, de nem tudom mennyit bír ki az aksí és a video milyen
    ASUS - Minden tökéletes, csak a formája nem tetszik.

6. Milyen DVD író van a fent említett gépekben, 512 MB -ram elég-e, 60 GB HDD miklyen márkájú és paraméteres?

7. Hol lehet olcsón részletre sulinetben venni?

Kérem aki tud segítsen!

Üdv: BUGI

• nazgul
    Egy kis újdonság

http://www.notebook.hu/catalogue/notebook/index?min_price=&max_price=&text=¬ebook_state=¬ebook_available=&cat_docpath=notebook%2Ffusi%2Familopi&prod_cat=&category=nb&fwizs_notebook_search=1&page=1&fname=notebook_search
  • nazgul
    megoldodott
  • MacrosTheBlack
    Előbb egy partíció is kéne rá. :)
  • nazgul
    Hali!
    A notebookomba rakattam még egy merevlemezt az eszközkezelőben látszik de a sajátgépben csak továbbra is a C meghajtó van.Azt tudom,hogy formázni kellene de hogyan????????????
  • nazgul
  • MacrosTheBlack
    Nem nagyon késtek az ötlettel... :) De legalább pótolták a többéves hiányosságot, az is valami.
  • nazgul
    De ez is nagyon baró de előbb távolitsd el a régi drivert
    http://www.omegadrivers.net/
  • nazgul
    Már mobility drivereket is lehet frissiteni az Ati oldaláról.https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=27
  • wander01
    ja
  • MacrosTheBlack
    Akkor x700.
  • wander01
    a 3dmark03 valamiért nem indul el. kifagy indításnál nemtom miért
  • wander01
    nem 2005
  • MacrosTheBlack
    3dm03-ban? Akkor valszeg radeon 9600-asod van. :)
  • wander01
    5.9-es atidriverrel 2531 pontot kaptam 3dmarkban a laptomora
  • wander01
    nemolvastam el a kisbetűset nem szoltam :D
  • wander01
    jihad, amikor az ati telepitö kiirja hogy inf-el baja van, annak a futása alatt kell a dhmodtool-t használni? vagy zárjam be és kész, a c:/ati-ba kicsomagolt cuccokal elszorakozik magától? mert ugyanis mikor adhmodtool-t probálom indítani, akkor kiir egy ilyen hibaüzit hogy "component 'Richtx32.ocx' or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid' press ok

??????????
  • arnyek1000
    Köszönöm a segítséget.
  • wander01
    kössz ez baromi jó cucc. valami ilyesmire vártam már régóta :D
  • jihad
    Mert neked x700-as van benne, annak kb annyit is kell tudnia. Itt meg csak egy 9700-ról volt szó.
  • jihad
    Hogy hogy a picsába került bele az sg.hu, azt nemtom, de a cím helyesen:

dhmodtool
  • jihad
    A notebookgyártó honlapjáról. Ha van. Általában nem törik magukat a driverfrissítésekkel. De hála egy jóembernek, letölthető a dhmodtool nevű cucc, amivel a mezei catalyst drivereket lehet felrakni notebookra. Elindítod a driver telepítést, az matyizik egy kicsit, majd kiakad hogy nem jó a kártyádhoz, ekkor jön a dhmodtool, amiben kiválasztod melyik mobility chiped van (x800-ig bezárólag bármi), felülírja a driver telepítőben a megfelelő fileokat, aztán folytathatod a driver telepítést, és így már jó lesz.
  • juventus
    Elég gyenge 3d mark eredmények az én aspirém 5500 at csinált pedig nem nagy szám ez a gép se!
  • wander01
    nem tudja valaki hogy ati mobil X700-hoz honnan lehet szedni friss drivert?
  • jihad
    3D Mark 2003 Build 340 (Default): 2896

3D Mark 2003 Build 340 (Default): 2891
  • nazgul
    Érdekes nekem mobility radeon 9700-al [IMG][/IMG]
  • jihad
    Annyit akkor se érne ha mobil proci lenne benne, de ilyen asztali kazánnal még a 160 is sok. A mobility 9700 meg egy nagy átverés, teljesítményben semmi köze a radeon 9700-hoz, a legjobb eredmény ettől 2800 pont 3dmark03-ban, de a legtöbb notiban még pár ponttal kevesebbet is produkál, mint a mobility 9600 2600 pontja!
  • Mihail
    esetleg 180-at vegülis 1 ev alatt nem amortizälodik akkorat
  • nazgul
    Szerintem jihad jól írta 160-nél többet ne adj érte.
  • izb
    szerintem volt