2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
#548 Én úgy tudtam, hogy az összes laptopos video kari osztott, viszont mindegyiknek megvan határozva, hogy mennyit lehet neki megosztani. Engem az érdekelne, hogy ennek mennyit lehet megosztani. És akkor ezekszerint ez a grafikus "kártya" is rendelkezik 3d-s gyorsítással? Még egy kérdés. Ennek ellenére, hogy van benne integrált videokari, 'rendes' videokártyával lehet bővíteni?
Bocsi a nagyon láma kérdéseimért. -
MacrosTheBlack #547 Integrált. Ramja semennyi, a főmemóriából foglal. Az x200 picivel állítólag gyorsabb, de ez kb, olyan mint hogy az éti csiga gyorsabb vagy a meztelen. -
#546 Hali! Engem is elért a notebook láz. Viszont nekem sincs túl sok tapasztalatom velük. Tulajdonképpen csak 1 kérdésem lenne mert erre nincs ötletem. Milyen video kari az Intel Media Graphics accelerator 900?? Egyáltalán ennek mennyi ramja van? És összehasonlítás képp egy x200-assal, melyik a jobb? Hopsz ez 3 kérdés lett. -
MacrosTheBlack #545 És? -
#544 Lehet, de a TOSHIBAban xpress 200as radeon van.... -
MacrosTheBlack #543 Egyik szarabb mint a másik. Olcsóert pl. ez, több pénzért meg ez vagy ez, esetleg HP nc, nw széria. Játékra meg pl ez, bár az téged nem érint.
A 16:9 nem jobb, nagy batár lesz tőle a notebook, de ránk kényszerítik. -
#542 Jah, tanulásra kellene, egy kis DVD nézés, photoshop,....NEM játékra....
Visszaolvasgattam kicsit- én a 4:3 mellett tenném le a voksom, engem idegesít "lapítottság" a 16:9 widescreenben...tényleg annyira jó, hogy minden gyártó lecseréli a 4:3asokat? -
#541 Egy kis segítséget kérnék tőletek:
Vennék egy notit sulinetben és ezek a "befutóim"(melyiket?)
Nem tudom, hogy melyiket válasszam, miért van pl a Sempron 3000Mhz? és a Celeron M 1600Mhz egy árban? Vagy válasszak AMD-t ,igaz gyorsabb, megéri ezért feláldozni az 512MB ramot? a wlan az ugye a wifivel egyenlő?bocsi előre is ,hogy ilyen tudatlan vagyok...
Asus A6U-5040
vagy A6U-5001 (60gb)
• AMD Sempron
• 3000Mhz
• 256Mb
• 40Gb
• DVD+-RW
• WLAN b/g
Asus A9T-5005
• Intel CeleronM
• 1600Mhz
• 512Mb
• 40Gb
• DVD+-RW Dual Layer
Toshiba Satellite L20-183
• Intel CeleronM
• 1600Mhz
• 512Mb
• 60Gb
• DVD+-RW Dual Layer
-
MacrosTheBlack #540 A szélesebb kijelző szélesebb notebookot jelent, itt meg a minél kisebb a lényeg. A wide-al csak 1 baj van, nem a kijelző magassága csökken, hanem a szélessége nő. -
#539 Media marktban megtudtam, hogy mostmár nem lesz sima 4:3-as arányú semmiből. Mert jön a HDTV szabvány mindenhol. A TFT-k is már csak utolsó darabok, és a notik is. Mostmár minden WXGA vagy 16:9-es TFT-k jönnek. Fujitsuban Acerban már lattam is , na meg valami noname ben. Azt mondta amik még itt vannak azok csak utolsó darabok, több már nem jön, hanem csak a szélesvászon. És szerintem jobb is, minden téren! Szélesebb felhasználói felület, többminden fér el a moncsin. yeah, nekem nagyon bejön. Amúgy lehet igazad van. Túl sokat vártam el egy laptoptól. Ami tényleg fontos, a mobilitás, és a nagy teljesítmény. A mobilitás, meg inkább azért fontos, hogy a lakásban bárhol tudjak tanulni rajta, nem inkább az, hogy a vonaton ezerrel dolgozzak, ami ott nem fog menni. -
#538 kösz!
megnyugodtam. megveszem. -
MacrosTheBlack #537 Miért lenne gáz? Sok játék alapból támogatja, ami nem, azt igaz hogy széthúzza a képet, de annyira nem vészes. Egyedül annyi hogy pár centivel szélesebb a noti. -
#536 köszönöm, valóban valamilyen marketing fogást gyanítok mert nekem is ez agondom hogy azokkal a paraméterekkel (asus A6KM-Q001) csak ez a 16:9-es van. ami nem 15,4" abból vagy hiányzik valami vagy sokkal drágább:(
szóval hiába akarnék olyat (csak asus jöhet szóba) lehet hogy 15,4" nél maradok. De azért nyugtass meg annyira nem gáz ugye, hogy széles (nem érdekes annyira a noti nagysága) -
MacrosTheBlack #535 Mindkettő. Mostanában a wide-os kijelzők valamiért divatba jöttek, de ez valószínűleg inkább csak marketing. Ugynakkora képernyőfelület laposabb de hosszabb elrendezésben nagyobb képátlót tud felmutatni, ez marketingszempontból jobban hangzik. Bár a notiknál inkább a fordítottja a fonto: minél kisebb legyen, hiszen nem IFA-val lesz cipelve. Én személy szerint a 15"-est választanám, érezhetően kisebb és barátságosabb. Az enyém sajnos wide-os, de ilyen felszereltségben nem volt más (elérhető árban), de ha rajtam múlt volna, nem widescreen lesz. -
MacrosTheBlack #534 A notebook mindenképp kompromisszum. Nincs nagytudású, kicsi, kisfogyasztású és még pláne olcsó is noti! Döntsd el mit is akarsz! Hordozható, nagy aksiidő kell? Akkor felejtsd el a nagy teljesítményt! Teljesítmény kell? Akkor meg az aksit és a kis méretet felejtsd el! 250k-nál kezdődik a celeronos belépőszint, használtan esetleg kapsz jót is ennyiért. Egy IBM T vagy X modell még használtan is jobb mint egy Acer, FuSi és hasonlók újonnan. Nagyfelbontású kijelzőt itt nem nagyon találsz (bár létezik, cserébe az aksi üzemidő lesz gyengébb), főleg energiatakarékossági (aksi) okokból, 1024*768 a standard. A memória igazából ne legyen szempont, az a legolcsóbb része a notinak, ráadásul utólag is bővítheted. Súly: van a tipikusan 1.5-2 kilós, 10-12"-es subnoti, illetve a kb. 3 kilós, 14-15"-es hagyományos. A DTR-eket felesleges is említeni, ott az aksi igazából már csak dísz. Subnotiban gyakran még optikai egység (cd/dvd) sincs, azt vagy usb-set veszel hozzá külön, vagy a dokkolóban szokott lenni. Döntsd el neked mi fontos, az általad felvázolt ideális noti nem létezik. -
#533 Na de félre az ilyet, azért komoly segítséget is kérnék:
1.: Fericom milyen márka, attól független hogy német? Mert a nem ajánlatosak között hallotam mtalán egyszer.
2.:Webdesignra kelle notebook(grafika munkák is, FLASH programozas, de főleg web programozás) : 250ezerig vagy a körül keskeny sávban. a tft felbontása nagyobb legyen 1024*768 nál ami eleve sok lapit kizár. Már a 1280*800 is jó ahogy nézegettem a lapik felbontását. Mobil processzoros legyen, mert sokszor előfordulhat, hogy vonaton is dolgoznék. Lehetőleg AMD, de ha a konfig indokolja az Intel is elmegy, de akkor csak Pentium M, mert fontos a teljesítmény is. Celeron gyenge. Videokri mind1. Memória 512 vagy jobb. Aksi minél tovább tartson. A súly sem elhanagyolható. És WiFi sem ártana.
Hosszú voltam tudom, bocsi, de nem tudom hogy ami notebokkokokat néztem mennyire fedi le a skálát, és hogy mennyire jó árban nézegettem e őket.
Köszi! -
#532 Elég sokan belesenek ebbe a hibába attól függetlenül mennyire értenek a notebookokhoz: Neharagudjatok olyan ki butusok vagytok, akik a centinot processzornak nevezik: "vegyé centrinos processzorosat, mert az erős!" stb... A Centrino elnevezés csak egy technológiai "csomag" ami azt jelenti, hogy, adott technológákat tartalmaz a notebook. ez csak azért mert elég sokan eltévesztik... -
#531 Üdv!
15" vagy 15,4" ??
Melyiket a hasznáhatóbb? Photoshop, DVD-nézés, sok irodai alkalmazás, pici játék.
-
#530 nekem is aspire 5024wlmi van és tökéletesen jó :) -
juventus #529 Hát nekem pont egy Aspire 5024Wlmi-m van és teljes mértékben jó másoknak a koleszban elszáll a laptopba az alaplap, a másiknak leég a vinyója és hasonlók nekem még le se fagyott egyszer sem! Jó az Acer! -
#528 Akinek van Compal notebookja az dobhatna egy pm-t. -
Mersh #527 -
MacrosTheBlack #526 Az IBM nagyon beszteszt kategória, gyakorlatilag nem létezik róla rossz vélemény. Egyedül a felszereltségével szokott gond lenni, a T és X sorozatban valamiért nagyon szeretik a kombó meghajtókat, a dvd írót meg nem ismerik. Az R sorozat ilyen szempontból jobb, de tudni kell hogy ez az "olcsított" sorozat, az igazi üzleti modellek a T és X-ben vannak (titánötvözetű ház, stb). Persze azok ára is olyan. Sztem jó vétel amit kinéztél, még a mezei műanyagház is elég kemény az IBM-nél, nem úgy mint sajnos gyakorlatilag az összes többinél, ahol simán benyomod a kijelzőfedelet, meg recseg-ropog az egész gép kézbevételkor. -
MacrosTheBlack #525 Nekem is acer van, a 4650-es sorozatot kerülni kell, a 64 megás gf6600 szériakaki, gyakorlatilag minden játék alatt leresetel, viszont az 5024 teljesen okés. -
juventus #524 Te aztán csak tudod hogy acert nem szabad venni.. kár hogy nekem is az van és maximálisan megvagyok vele elégedve, hpt tényleg nem szabad venni mert túl drága! -
Mersh #523 zsír
csak acer-t és hp-t ne vegyél, mert megjárod :) -
#522 210-220K körül melyiket érdemes venni?
Én a notebook.hu-n ezt néztem ki...
Vélemény? -
MacrosTheBlack #521 Legfőbb ismertetőjele hogy olcsó. Beszállító nagyobb márkákhoz (pl. az Alienware is épít rá), de saját néven is forgalmaz. Minőségéről megoszlanak a vélemények, az biztos hogy nem egy IBM, de árban se. Szerintem otthoni felhasználásra megfelelő, a nagy márkák hasonló kategóriás modelljei se jobbak minőségben. A homeusereket megcélzó gépeknél mindenki igyekszik a lehető legolcsóbb lenni, ezt a minőségen spórolják le. Gyakorlatilag márkától függetlenül. Sajnos a notebookoknál is terjed a tucattermék gyakorlata, ami igazán minőségi, azt cégeknek szánják, és az ára is olyan. -
MacrosTheBlack #520 Ilyet nem tudunk. Teljesen jól mennek együtt, természetesen a lassabb, 333-as sebességen. Egyébként sok érte a 6k, főleg használtan. -
Mihail #519 bár videókonferencia? meg mobiltelefon csatlakoztatása? meg bt-s nyomtató? ezt a sok jót kihagynád? -
Mihail #518 hát akkor jó. én csak magamból indultam ki :D -
elen #517 a webcam és a bluetooth nem érdekel. nem hinném, hogy túl nagy hasznát venném
-
Mihail #516 bár nemértem h wlan bluetooth meg esetleg webcam miért nincs benne?
legtöbb notinál az első 2 az alap -
Mihail #515 jó -
elen #514 sziasztok!
laptopot keresek, és érdekelne a véleményetek erről: clevo
mennyit tudtok erről a márkáról?
köszi -
#513 kösz. megnéztem egész jó árak vannak csak vigyázni kell mert van hogy egy agyonpróbált mintadarab a delikvens:( -
#512 A hp-nak van outlete, a többinek nem hiszem. -
#511 Nagykereskedése esetleg oultlet üzlete van valamelyik notebook gyártónak ahol egyéni vásárlót is kiszolgálnak? ASUS,FSD,esetleg ACER -
izb #510 nagyon gyorsan húzás az apróhirdetésekhez ember....
-
#509 Sziasztok!
Lenne egy új Apacer 256Mb /333MHZ Notebook Ram-om eladó.
Ár :6000.-FT
Tökéletes,de Notebook váltás miatt megmaradt,mert az űj notiban 400-as van,és mint tudjuk nem igazán dolgoznak együtt jól a 400-as a 333MHz-essel.
érdeklödni:[email protected]