2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • MacrosTheBlack
    A Vista alapból 64 bitesre van tervezve, lesz belőle 32 bites "butított" verzió is, de ott már alapból támogatva lesz a 64 bit, a drivereket is megírják hozzá rendesen, és persze ezután a programok is 64 bitesek lesznek, mert elég elterjedt lesz ahhoz hogy megérje rá fejleszteni (az XP64 inkább csak kísérleti jellegű, nem sok embernek van, így rá fejleszteni se nagyon kifizetődő).
  • MacrosTheBlack
    Amire az van írva hogy "mobil" Pentium4, meg "mobil" Athlon64, az minde asztali proci. Mobil procik a Pentium-M és a Turion64.
  • MacrosTheBlack
    "AMD Mobil Athlon64 3400+ 2200 MHz CPU"
    Erről.
  • gurubefree
    Nekem M740 / 1,73MHz / ... 6400GO 128MB ... 2x512MB DDR2

A BF2 már nem igazán akar működni . De a Colin2005 v. Colin 4 - 1024x768-ban gyönyörűen fut.
  • norbisz
    Tényleg. Az X1600/256MB HM-nek 256MB saját memóriája van az ASUS A6Ja-Q015-ben? Mert van valami írva, hogy a HM le tud foglalni a rendszermemóriából is, ha szüksége van rá. A 256MB-on felül, vagy a teljes egészében a rendszermemóriából foglalja le (tehát nincs saját memóriája).

Különben mi értelme van? Ha valaminek több, mint 256MB videókari memória kell, az már nagyon kemény progi/game lehet, az nem is megy rendesen 1.6os procival és 1GB rendszermemóriával, nem?
  • norbisz
    Miben van asztali proci? Vagy ez nem nekem szólt?

Akkor várjak fél évet? Kérdés, hogy mennyibe fog kerülni (mennyivel lesz drágább)... És hogy beválik-e ténylegesen a 64bit-es proci. Már régóta van 64bites asztali proci is, mégsem igazán használja ki semmi...

Gondolod, a Vista után pár hónapon belül már ki fogja használni sok minden a 64bit-et?
  • gurubefree
    Nem értem miről beszélsz .......
  • MacrosTheBlack
    A FuSi-ból a Lifebook az üzleti széria, azok általában jók is, de ott nem nagyon találsz játékgépet. Az inkább a kommersz gépek "kiváltsága", az otthoni felhasználókat a cégek nem a minőséggel, hanem a felszereltséggel próbálják megcélozni. Gyakorlatilag a minőség és a felszereltség közül kell választania az embernek. Vannak persze olyan csúcsmodellek, amelyek egyszerre nyújtják mindezt, nyilván olyan áron is (milka környéke).
  • MacrosTheBlack
    Ebben asztali proci van, csak az fogyaszt 60-80W-ot! A Turion64 meg 25-37W, attól függően hogy MT vagy ML széria, nagyon nem mindegy!
  • MacrosTheBlack
    Hogy lenne már gyönge? A Pentium-M a P3-asok továbbfejlesztése, ahogy egy azonos órajelű P3 és P4 közül is a P3 volt a gyorsabb, itt is jóval gyorsabb az M-es penya. Az AMD PR jelöléséhez lehetne leginkább hasonlítani, a 3000+ megy asszem 1800 MHz-en.

Jó a Core Duo, egy gáz van csak vele hogy fél év múlva itt a 64 bites változat, a Merom, ez meg mehet a kukába, főleg mikor kijön a Vista.
  • MacrosTheBlack
    IBM R, HP nx sorozatokban találsz ennyiért Pentium-M-es, illetve Turion64-es (HP nx6125) gépet is. Ezek a nagy márkák olcsó sorozatai, de ezek is sokkal jobb minőségűek mint egy Acer, Clevo, FuSi (kivéve Lifebook). Az Asus is csak némileg jobb ezeknél.
  • MacrosTheBlack
    De van. :)

200 MHz nem a volág, persze nyilván gyorsabb valamivel, de egy notinál nem ez a lényeg, hanem a fogyasztás. Ezért nem jók a játékos notik, a jó videokártyák nagyon sokat fogyasztanak. Ha meg csak konnektorból fog menni, akkor meg inkább egy komoly DTR-t vegyél, azokban sokkal jobb videokártyákat is találsz (van gf 7800 SLI-s is, de a FuSi 3438-at gf6800-al megfizethető árban is lehet már kapni).
  • skristof
    hát nemtom, ahogy így visszaolvasok a FuSi-k nem valami acélosak minőségben
    és mellesleg mindegyik 3kg fölött van :\
  • gurubefree
    Pentium-M 740 1.73GHz • 1024MB (2x 512MB) • 100GB • DVD+/-RW DL • NVidia GeForce Go 6400 128MB • USB 2.0/FireWire/Modem/LAN/WLAN 802.11bg • MemoryStick (Standard/Duo/Pro) Slot • 15.4" WXGA TFT (1280x800) • Windows XP Home • Li-Ionen-Akku • 2.90kg

Ez lenne az enyém .[IMG][/IMG]
  • gurubefree
    Vagy ez / ez már 250.000 alatt van /

FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G EX

15.4" (1280x800) WXGA 16:9 AMD Mobil Sempron 3100+ 1800 MHz CPU 512MB RAM 80GB HDD 5400RPM 8x DVD+-RW DL ATi Mobility Radeon® X700/128MB
  • gurubefree

FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G 11

15.4" (1280x800) WXGA 16:9 GlareType AMD Mobil Athlon64 3400+ 2200 MHz CPU 512MB RAM 80GB HDD 8x DVD+-RW DL ATi Mobility Radeon® X700/128MB

Annyi hogy 20.000- hosszabb . De ez éri meg a legjobban szerintem .

Nekem egy SONY VAIO FS315H van ezt is tudom ajánlani de ez egy kicsit drágább .
  • norbisz
    Hát, én sem nagyon értek az ilyen notebook-os dolgokhoz...

Ezért is kérdeztem, hogy mennyivel jobb az 1.8as proci, mint az 1.os (egyik 1830MHz-n megy, a másik 1660MHz-n). Szerintem az 1.6-os picit gyengécske, bár nem tudom... Ja, Centrino Core Duo változat.

1.8-as procival nem találtam még sehol. Sokkal drágább az?
  • skristof
    sziasztok!

mobil piacon abszolút nem vagyok képben, próbálok visszaolvasgatni de most késő van, szóval felteszem a kérdést...
    250 körül mi a best buy? persze nem játékra kell, gondolom ennyiből nem is lehet olyat kapni :) sulinet is játszik, feltéve ha megéri. szerintetek?
    abszolút hülye vok ezen a téren, szóval szívesen várok minden ajánlatot

addig meg bújom a notebook.hu-t meg olvasgatok itt

előre is köszi
  • izb
    ja benéztem.azt hittem vettél.
  • norbisz
    Ki vett Clevo-t? Ezt nekem írtad???

"Csáó. Hallgattam rátok, és nem vettem meg a Clevo-t. Kinéztem egy újabb alanyt"
  • izb
    ???
    ha vettél már egy clevot,akkor minek más?
  • norbisz
    Csáó. Hallgattam rátok, és nem vettem meg a Clevo-t. Kinéztem egy újabb alanyt

Mit szóltok ehhez? :
    ASUS A6J-Q015

Mekkora különbség van a következő videókártyák között:
    nVIDIA Geforce Go 6800 - ATI Mobility X700 - ATI Mobility X1600 - nVIDIA Geforce Go 7400

Nincs valakinek egy jó link, ahol mobil videókártya összehasonlítások vannak?
    Ja, és mikor olvastatok róla, mikor lesz kapható a fenti ASUS 1.8 illetve 2.0GB-os procival??? Szerintem az az 1.6os proci kicsit gyengus, nem? Az 1.8-as jóval gyorsabb szerintetek?

Előre is köszi a válaszokat...
  • MacrosTheBlack
    Passz. Most mondanám hogy "Access IBM", de ez nálad valszeg nem segít. :)
  • [Jakuza]
    Mivel az oldal azonositoszamot ker ezert, nem lehet belepni. :P
  • gurubefree
    Nagy a gond !!!!!!!

http://www.vaio-link.com/downloads/select/select.asp?l=en&m=2014

Megmondatná valaki innen mire van szükségem ahoz , hogy tökéletesen müködjön a gépem !!!!!

Nincs semmi driverem a 2 napos gépemhez
  • izb
    1.Partition magic 8.0
  • gurubefree
    Sziasztok

Ma lettem a tulajdonosa egy SONY VAIO vgn-fs315h-nak .

Az lenne a kérdés , hogy milyen módon lehetne azt megoldani más operációs rendszer telepítését a gépre .

100GB vinyó van benne amit szeretnék particionálni .

Szóval ez az első ilyen gépem és tök süket vagyok a dolghoz .ááááá

előre is köszönöm
  • MacrosTheBlack
    Cserélhető, de nem olcsó mulatság. Esetleg próbálkozz noti bontókban, aproneten, stb. keresni a tiedbe valót. Lezúzott gépekből szoktak lenni kiárúsított alkatrészek, de ez eléggé esetleges, vagy van, vagy nincs. A notebookos egy ilyen kis piac.
  • Mihail
    Sikerült teaval leöntenem a notebookomat. Egyböl kikapcsoltam. Letörölgettem, hajszaritoztam, amennyire tudtam billentyüzetet szetszedtem hogy ott is kipucoljam. Hat nem kapcsol be :( Es csak akkor reagal vmit ha kivezsem az akksit majd beteszem. Ma viszem el szervizbe. Ilyenkor lehet rajta meg vmit segiteni?
    Elvileg notikban cserelheto az alaplap vilyen modon? mert gondolom az fekszik a klaviatura alatt. Volt vkinek mar ilyen tapasztalata?
  • MacrosTheBlack
    IBM-ből se csak milkás van (hacsak nem FireGL videokártyás kell), bruttó 400-450k-ért lehet nagyon jót kapni, ennyit egy konzumer modellért is elkérnek. A különbség az hogy a biznisz széria inkább kevesebbet ad, de azt jól, a konzumer meg a felszereltséggel próbál hódítani, a minőséget meg felejtsük el, úgyis az ár / teljesítmény alapján vásárol az egyszeri felhasználó.

Az IBM-nek is van "olcsított" szériája, az R (HP-nak az nx, Dellnek az Inspiron), ami hozzáértők szerint még így is fényévekkel jobb az Acer / Clevo / FuSi szintnél. Érdemes a Prohardveren a notebookos fórumon utánaolvasni a témának, ott olyanoktól kapsz választ, akik az IBM / HP Magyarországnál, vagy notebookos boltnál dolgoznak, így nagy rálátásuk van a témára.
  • MacrosTheBlack
    Ez arra volt példa hogy elég egyszer átverni a vásárlót (K6 a P2 "killer"), többet se megy vissza. Volt turionos notim, tudom hogy jó, de amelyik cégvezetőnél elásta magát, az nem vesz olyat sokáig. Notiban is ez van, ha átverik a minőséggel, utána már csak a konkurrenciát fogja venni. És mivel pénzt is hajlandó áldozni rá, neki kiválogatják a jobbat. Ez az üzleti széria.
  • norbisz
    Azt elhiszem, hogy a business notik válogatott hardverelemekből van, amik elég jók és megbízhatóak. Viszont attól, hogy HP/IBM/Asus, nem csak business notebookokat gyárt. A sima otthoni felhasználó számára összeállított notijaik ugyanúgy nem válogatott alkatrészeket tartalmaznak, tehát hibalehetőség ua.

Vagy amikor IBM-et ajálottad, arra gondoltál, vegyek 1milliós notit? :)
  • izb
    Ja kialakult a kép,mert azok akik a gépeket beszerzik,szart nem értenek a számítástechnikához,azon belül is a processzorokhoz....

Pedig már vagy 3 éve az AMD a jobb asztali pc-nél(mondjuk elötte sem volt velük probléma) és a turionnal szerelt notik is kivágják a rezet elég rendesen kb másfél éve...

• MacrosTheBlack
    Pedig de, jobb helyeken kiszűrik, ugyanis amíg a home user 1 db-ot vásárol, nem tud általános következtetést levonni, addig (nagyobb) cégek százasával vásárolnak, és bizony kijön ha sok a selejt, és ott el is ásta magát az a márka, többet nem vesznek olyat, márpedig a nagy lóvé a céges dolgokban van. Nemcsak szoftver, de hardver szinten is. Egy manager, vagy igazgató nem engedheti meg magának hogy egy 10 milkás tárgyalás közepén beszarjon a gépe prezentáció közben, az egész üzlet elúszhat a rossz bemutatkozáson. Ráadásul ezek hajlandóak is megfizetni a minőség árát, a rajta futó szoftverek mellett úgyis kis tétel, meg többszörösen behozza az árát. Ezért aztán van külön üzleti széria, meg otthoni széria.

Esetleg legyárt x db-ot, és abból fele saját néven fut, másik fele pedig megy a HP-hoz
    Ott ásná el magát a gyártó, amit nagyon nehezen köszörülne ki. Ahogy az AMD procikat se nagyon használják üzleti téren (mostanában kezd csak betörni az Opteronnal), mert kialakult az a kép az amd-ről hogy szarabb mint az intel, és ez nehezen változik.
  • norbisz
    Mindegy, a lényeg, hogy ebből is, abból is kifoghat az ember olyan gépet, ami nem az igazi...
    Azért azt nem hiszem, hogy valamelyik gyártó direkt kiszűri a gyengébb termékeit, és azt adja saját nevén, ami pedig jobb minőség, azt eladja másnak... Esetleg legyárt x db-ot, és abból fele saját néven fut, másik fele pedig megy a HP-hoz, stb.
  • MacrosTheBlack
    A Clevo beszállító cég, amely utóbbi időben saját márkanév alatt is forgalmaz. Olyan mint cd/dvd-ben a Sanyo, a jobb darabokat eladja a Plextornak, a szarabbat meg saját márkanéven értékesíti.
  • arnyek1000
    Ha leszűröd a tanúlságot a lentebb olvasottakból és csak 1 kicsit körbejárod érdeklődve a témát akkor nem teszel fel ilyen kérdést. Amúgy a válasz az hogy a HP belerakja a clevos alkatrészeket , bővebben hogy kevés gyártó állít elő valóban saját maga ilyen cuccokat a tervezés, kutatás, fejlesztés magas költségei miatt ezért mástól megveszik a kész termékeket és saját nevük alatt futtatják, ( árulják őket).
  • norbisz
    Mit engednek felhasználni a sok kacatból.[i]

Az hogy lehetséges, hogy pl egy HP notebookban Clevo-s cuccok vannak?
  • MacrosTheBlack
    (kínai gyártmány)
    Melyik nem? A különbség ott van hogy mit engednek felhasználni a sok kacatból. Van ahol csak a legjobbat, van ahol akármit, jó lesz az a parasztnak... Az üzleti notebookok épp ezért drágábbak, megfizeted a minőséget. És persze a szervízt is, ami nem Mistral színvonal, ellenben a kommersz márkákkal.

Suzukiból is többet adnak el mint Ferrariból, akkor jobb is nála? Nyilván nincs mindenkinek pénze megfizetni a jobbat. Egy kis info a témáról, egy notebook.hu-s dolgozó tálalásában (valszeg van rálátása).
  • Taranov
    Hiába szervizes az ismerősöd, mindent nem tudhat. A vállalati titkokba őt sem vonják be.