2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • G_ArchAngel #668
    Szia, köszönöm...

Sajnos ez a Sony volt a szerelmem, de már nem lehet kapni - néhol felbukkan egy-egy, de azt mondják, hogy mivel kifutott termék, inkább ne is keressem...

Sajnos a 17" a minimum számomra, mert az asztali 21" után ennél kisebben CAD-ezni borzalmasan kényelmetlen.

Kénytelen vagyok hordozható gépet használni, mert sokat ingázom két település és egy fotóstudió között, így legalább három asztali gépre lenne szükségem és azt külső fotózáshoz a pusztába nem is tudnám magammal vinni...

Sajnos a 17" alatti kijelzős gépek kizárva...
  • MacrosTheBlack
    Ezekből csak a Sony 17", a többi 15-15.4", de felbontásban mind hozza az 1600*1200-at, vagy nagyobbat. Professzionális videokártya (FireGL) viszont csak a FuSiban van, ami épp 15". Az első kettőben a vram csak 128MB. Ha minden kell a felsoroltakból, akkor nincs nagy választék, csak a Sony. Grafikai munkára biztos notebook kell neked? Ez nem igazán a notebookok területe, egy asztali gép olcsóbb és / vagy jobb.
  • MacrosTheBlack
    HPQ NW8240 PG818EA

DELL Latitude D810

SONY Vaio VGN-BX197XP

FUJITSU SIEMENS Celsius H230
  • G_ArchAngel #665
    Srácok, segítség kellene - nagyon kellene egy új notebook...

A követelmények:
    - min. 17-es kijelző, minimum 1600×1200 körüli felbontás
    - 256MByte video
    - 2 GByte Ram

A gép elsődlegesen grafikai munkára kell: ArchiCAD és PhotoShop, 8 mpixeles fotók feldolgozásához, ezért a kijelzőnek a lehető legjobbnak kell lennie...

Clevo kizárva, azt nem tudok nettó áron, Sony Vaio 17-es miatt futottunk egy kört, már nem gyártják...

Lehetőség lenne még az új 17 colos MacBook Pro-ra, de azt meg szívesebben használnám saját op.rendszerével, csak félek, hogy nem tudok szerezni hozzá "biztonsági másolat" programokat (a PS, Office, még csak-csak megvehető, de az ArchiCAD nagyon drága)

Szóval egy nagy felbontású, izmos grafikus gép kellene...

Várom a tanácsokat!

Köszönöm.
  • MacrosTheBlack
    Jól tetted. :) Kb. ugyanazt tudja mindkettő. A Clevoban a proci energiatakarékosabb, viszont nincs WLAN + BT. A HP meg HP, hiába a 2 év gari a Clevora, valszeg többet is lesz szaervízben mint a másik. A PH-n egyébként is sokaknak bejött a HP nx6125.
  • maestro85
    Sziasztok! Kellene egy kis segítség. Szerintetek melyik lenne jobb Archi-CAD-re, Auto-CAD-re?
    <br>1. http://www.notebookgyor.hu/?page=pricelist&id=15
    <br>2. http://www.notebook.hu/notebook/clevo/stylenote/m551g/m551g-07

Persze midkettőt bővítenénk 1Gb ramra.
    Én az elsőt javasoltam az építész barátomnak.
    üdv:
    Maestro
  • skristof
    igen igen, számomra is fontos volt, hogy legyen benne jogtiszta op, és az is amit még mondasz, hogy dothan-os 2 mega kessel..
    reméljük a legjobbakat, szerdán érkezik :)
  • MacrosTheBlack
    Sztem korrekt, főleg hogy az árban az oprendszer is benne van, és nem celeronos (a teljesítményével annak sincs gond, de speedstep az nincs benne), hanem rendes dothanos. Ha majd lesz rá pénzed, érdemes megvenni hozzá a +2 év garibővítést. Igaz hogy 40k, de ha azt nézed mennyibe kerül egy kijelző / alaplap / dvd csere, máris egész máshogy néz ki, és 3 évig nyugodtan alhatsz (valamint eladásnál sokat dob az áron, másnak is kell a gari). :)
  • skristof
    macros köszönöm a tanácsokat, végülis mellette döntöttem. remélem nem fogok csalódni, és az egyetemi tanulmányokhoz megfelelő lesz.
    mégegyszer köszi!
  • MacrosTheBlack
    Hehe. :) A mostanában kapható HP-k tulajdonképpen Compaq gépek (ezért szokás HPQ-nak jelölni). "Eredeti" HP-t, pl. Paviliont itthon nem is nagyon forgalmaznak, általában külföldről kerül be 1-1 db. Az ASUS ugyanolyan mezei márka mint a Clevo, Acer, FuSi, amiben jobb náluk, az az alapból 2 év gari (általában 1 év a divat), ami sokat számít, lévén notiban cserélni / javítani vmit az horror ár. A Dell az valóban jó, csak nem nagyon kapni, és azt is (tudásához képest) drágán. Amcsiban olcsó, de Magyarországra közvetlenül nem is szállít, itt csak a helyi leányvállalatától tudod megvenni - természetesen jó drágán, illetve a szervízhálózata is eléggé gyerekcipőben van - nem Magyarország a célpiaca. Használtan már nem drágább mint egy hasonló kiszerelésű IBM, HP, de itt új gépekről volt szó.
  • Munch
    Hp vacak... Asus, vagy Dell.
  • MacrosTheBlack
  • Anna #656
    Ezt nem tudtam, köszönöm. Megnézem a HP-t is, ha már ennyien vagytok ellene az Acernek :)
  • MacrosTheBlack
    80-as 2.5"-es vinyót kb. 25k-ért lehet kapni. Olyan noti amiben ilyen van, sokkal drágább (a többi extrát is megfizettetik veled, amire nincs is szükséged) mintha vennél egy olcsó gépet és hozzá egy külön vinyót. Illetve van még az a lehetőség hogy kinézel egy típust és gyárilag nagyobb vinyóval kéred. Jobban jársz ha nem a vinyóhoz választasz gépet, hanem a kinézett géphez vinyót.

//Nézd meg azokat a HP-ket is! :)
  • skristof
    ja, így már érthető. akkor bocsi :)
  • Anna #653
    Nézd, én azt kérdeztem, hogy melyik Acert vegyem, mert anyám egy 80 gigás vinyóra vágyik, de azonkívül tkp. semmire nincs szüksége és nem azt, hogy mi a véleményetek a márkáról, mert sajnos nem kívánságműsor, hogy mit tudok szerezni.
    -.-

MacrosTheBlack,
    Nem egydarabos hibastatisztikám van, ill. nem is az enyém, hanem apámé és a saját apám csak nem veri át a saját anyámat :) De még mindig nagykerből lesz a gép. HP-t biztos tudok, IBM-et talán, csak úgy gondolom/gondoltam, hogy semmi értelme és még mindig a 80 giga az egyetlen szempont, nem én találtam ki, teljesen tanácstalan vagyok. És hozzam össze ezt úgy, hogy ne legyen drága... és apám nem akar beleszólni, anyám meg nem tud.
  • MacrosTheBlack
    Igen. És a hozzá tartozó véleményeket is. :)
  • CSOCSO
    lattatok az uj lambo notbukot?
  • MacrosTheBlack
    Itt egy tanulságos olvasmány minden notebook vásárlónak. A szerzője a notebook.hu-ban dolgozik, tehát nyugodtan lehet készpénznek venni. Ebből egy részt emelnék ki: "Mivel a termékminőség egyértelmű rongálása bizonyos vásárlói rétegek - közepes és nagyvállatok - körében mindenképp bizalomvesztést eredményez, ezért a konzumer - kiskereskedelmi - piacot célozták meg, ahol a vásárlónak csak egydarabos hibastatisztikája lehet, ergo bármikor a meghibásodást a balszerencsére fogni". Ezt csak azért mert "Soha egyetlen Acerrel nem volt problémánk ".

Korrekt üzletnek ajánlom az usanotebook.hu-t, Acer gép esetén különösen jól jöhet hogy az Acer Magyarországgal való jó kapcsolatuk okán olyanban is tudnak neked segíteni amire a Rikvest beint. Szintén sokan ajánlják a notebook.hu-t is. Mindkét helyen le is tapizhatod a gépeket, így nem veszel zsákbamacskát. IBM-hez, HP-hoz világgarit kapsz, saját szervízhálózatuk van, Acernek meg csak a Rikvest.
  • skristof
    nem akarok belefolyni a vitába, mert nem értek hozzá nagyon, de szerintem alapvetően értelmet is a márkákon veszekedni, ha valakinek az Acer jön be, úgysem tudod róla lebeszélni :)
    ugyanakkor azt nem értem Anna, hogy akkor miért kérdezel meg másokat? Ha csak megerősítészre vágysz akkor kalkuláld bele, hogy nem mindenki fog bólogatni. de ha nem fogadod el a mások tanácsát, akkor meg minek kérdezősködsz?

nah písz -.-
  • Anna #648
    Eh, nem, semmi sem biztos, viszont arról nem fogsz tudni meggyőzni, hogy szar. Majd körülnézek, azért htx. Tényleg nem olvasok PH-t, mert különösebben nem érdekelnek az ilyen dolgok, csak ez most fontos és egyedül nem szívesen döntök.
  • MacrosTheBlack
    Én tudom: azért mert nem olvasol PH fórumot.

// Nekem van saját tapasztalatom az Acerrel mint notival és a szervizével is, ez bőven elég arra hogy soha többet.

---

Szempont mondjuk, hogy 40 GB-nál nagyobb legyen a HDD, de más nemnagyon
    Ennek kb. bármelyik ma kapható Acer megfelel, szövegszerkeszteni, netezni nem kell erőmű. Celeron-M / Sempron, 256 / 512 ram, integrált video. Tessék, a legolcsóbb. Biztos ezt akarod, ha ugyanennyiért márkásat is kapsz ([URL=http://www.notebook.hu/notebook/compaq/nx6000/nx6110_py415es]#1[/URL], [URL=http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=685]#2[/URL] - ebben már jogtiszta oprendszer is benne van)?
  • Anna #646
    Soha egyetlen Acerrel nem volt problémánk és még mindig nettó beszerzési áron kapom, de nem érdekes. Csak annyira lettem volna kiváncsi, hogy ha már biztosan Acer, akkor melyik, de te úgysem fogsz segíteni. Valahogy nem aggódom, nem is tudom, miért ...
  • skristof
    jólsejtettem :) köszi
  • MacrosTheBlack
    A szervizek Mistralja. Az Acernek ezzel van szerződése mint hivatalos márkaszervíz, tehát ide kell vinned a géped javításra. Ha nem lesz rosszabb mint előtte, az már eredmény. :) Eredetileg az ASUS is velük volt szerződésben, de a tengernyi panasz miatt felbontották velük a kapcsolatot. Igazi csicska brigád.
  • skristof
    ezt a rikvest-et már ph!-n is csomószor olvastam.. mi ez?
  • MacrosTheBlack
    nem fogja semmire sem használni, csak dolgozik, max filmet néz, ergo nem fog venni egy 290 ezres IBM-et, mert minek.
    Ja, hogy minek... Akkor hagyjuk. Majd megtudod ha elromlik és viheted a Rikvestbe. Márkás gépből is van olcsóbb, netezni, filmet nézni celeron-m-es HP nx, IBM R is több mint elég. 160 rongyért, nem 230-ért.
  • Anna #641
    Sry, de jó 8 hónapja is 236-ért vettem az 5024-est, igen, a különbség ég és föld. Árban. Csak egy egyszerű kérdést tettem fel, a gép anyámnak lesz, nem fogja semmire sem használni, csak dolgozik, max filmet néz, ergo nem fog venni egy 290 ezres IBM-et, mert minek. És se az üzemidő se a méret nem számít.
  • MacrosTheBlack
    A ram a legolcsóbb alkatrész, kb. egy árban van az asztali változattal. Vinyót is lehet bővíteni, igaz drágább mint az asztali változat. A Dell jó, de a 3 nagy márka közül a legkisebb a támogatottsága (szervíz + modellválaszték) Magyarországon, ezenkívül a legdrágább is.
  • MacrosTheBlack
    Nekem is volt (meg a száriahibás 4652-es is), a bosszantó apró hibái, karcsú aksis üzemideje és k. nagy mérete miatt cseréltem le. Jó helyen 290-ért kaphatsz vadiúj IBM T43-ast, ennyibe kerül az Acer 5024 is, a különbség pedig ég és föld. :)
  • skristof
    nem a google dobta ki, de még jó, h szóltál akkor :)

sajna az már nem fér a keretbe az nc széria, főleg h kéne még bele ram-ot is venni meg azért a winyója sem túl vaskos..

a DELL gépekről mi a véleményed? bár azok is árban eléggé fennt vannak...
  • Anna #637
    Már van egy 5024-esem és imádom, nettó beszerzési ár és olcsóbb, mint a többi, amit szintén így kapnék, mert azért akármit nem választhatok. Rengeteg ismerősömnek van és senkinek semmi baja vele.
  • MacrosTheBlack
    Ezeket a google dobta mint tárolt változat? Már egyiket se árulják, a noti.hu aktuális listájában egyik sincs benne (egyébként a Dothan mindenképp jobb a Sempronnál). Viszont van ez, 258k-ért. Illetve 286k-ért már nc-t is kapsz, magnézium házzal, és bár 1 év van írva, valszeg 3 év garival, üzleti modellekre általában 3 év az alap mindenhol. Igaz a elszereltsége kicsit karcsúbb (feleannyi ram - de ez a legolcsóbb alkkatrész; dvd író helyett kombó drive, 80GB helyett 40GB vinyó), viszon kétségkívül magasabb minőségi kategória. Vagy ez az IBM R51 248k-ért.
  • MacrosTheBlack
    Miért akarod magad Acerrel szívatni? :)
  • MacrosTheBlack
    Pl. FEAR.
  • skristof
    HPQ NX6125 PY421EA
    vagy
    HPQ EVO NX6110 EK128ES LIGHTSCRIBE

szerinted melyik éri meg jobban? esetleg más hasonló kaliberű ajánlat?
    (mint említettem NEM játékra kell a gép, és jópont, hogyha könnyű a noti)
  • Anna #632
    Hali, tudtok ajánlani egy olyan Acer notebookot, ami munka (szövegszerkesztés stb) mellett max filmnézésre lesz használva? Szempont mondjuk, hogy 40 GB-nál nagyobb legyen a HDD, de más nemnagyon. Köszi
  • norbisz
    Sikerült találni egy leírást (normálisat) az ATI Mobility X1600/256MB HM-ről.

Úgy néz ki az egész, hogy 256MB saját memóriája van a videókártyának, és további 256MB-ot tud lefoglalni a rendszermemóriából (a HyperMemory technológiának köszönhetően).

Kérdés csak az, hogy mihez kell 512MB memória a videókarinak (ami még normálisan fut is rajta).
  • brunnerone
    Sziasztok. Szeretném kérdezni hogy milyen szerkentyű kell a laptophoz hogy mindenhol hozzáférhessek az internethez. Gondolom vmilyen műholdas cucc, de én nem tudom. Mert vmilyen szélessávú kéne.
  • norbisz
    Tehát megéri várni...

És mi a helyzet az X1600/256MB HM-el? Hogy is van akkor ennek a memóriája?