2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
virs lee #708 A HP se kisebb név mint a Toshiba, nem kell vele szégyenkezni. :) Garit viszont vegyél hozzá pluszban, csak 1 évet adnak alapból, hamar letelik, notit javítani meg horror ár. Asszem 40k a +2 év. Még ha nem is használod ki, mert addigra eladod, eladásnál igen sokat dob rajta ha még garis. -
G_ArchAngel #707 Már úton van ez a HP, 2 Gbyte rammal, 470e HUF-ért kapom, Toshiba ezt a teljesítményt 700e alatt nem adná, és nem jobb ennyivel, csak a név egy +100e... -
virs lee #706 A 15" már eléggé feszegeti a notebook fogalom határait, még éppen nem DTR. Elsősorban könnyűnek és kicsinek kell lennie a gépnek, ekkora méretbe meg nem lehet 1920*1200-as felbontást rakni, mert akkor nagyító is szériatartozék lenne. :) Most néztem ki a főoldalra, itt a te embered. -
G_ArchAngel #705 nem felbontásra értem, képátlóra...
buisness szegmensben rengeteg mérnök, grafikus dolgozik, néha notebookon kell folyamatábrákat, grafikonokat bemutatni - erre a 15" nagyon halvány...
sajnos amit kinéztem 17"-es Sony-t, állítólag kivonták, így marad a HP... -
virs lee #704 Nem feltétlen, van 14"-ben is 1400*1050 felbontású, de a Sony pl. extrémebbeket is szokott csinálni. Nekem viszont elég az 1024, legalább nem kell belebújni a monitorba hogy lássam a betűket. :) -
G_ArchAngel #703 jó ez a buisness kategória, csak nem értem miért használhatatlan kijelzőkkel szerelik... -
virs lee #702 Az ASUS meg a "A megbizhatóság, a jó minőség, és a jó szervízháttér" hogy egyeztethető össze? :) Jó, már nem a Rikvest szervizeli, de az új szerződéses szervízre is vannak panaszok. Az ASUS kb. a Clevo meg Acer gépekkel van azonos minőségi szinten, a 2 év gari ami jó benne, de pl. a Clevo is annyit ad. -
virs lee #701 IBM T vagy X széria a te embered, vagy a HP nc-k. Titán / Al / Mg ötvözetű ház, (érvényesíthető) világgarancia, és a névhez járó megszokott minőség. A PH!-n is ezt ajánlják. -
G_ArchAngel #700 glare jelentése:
vakító fény
szemét mereszti
rikít
ragyogás
ragyog
fixírozás
átható pillantás
fénylik -
G_ArchAngel #699 sorry, beírtam google-ba, hogy "Glare Type + jelentése" - egy fórum kommentből szedtem ki... -
#698 Hat pont nem.
"A Clevo GlareType kijelzőnek keresztelte azt az LCD-típust, amellyel a D900T-t felszerelték. A megjelenítő a Hitachi által szabadalmaztatott IPS (In Plane Switching) technológiát alkalmazza, amely több szempontból eltér a hagyományos TN rendszerű egységektől. A felület fényes, üvegszerű hatást kelt, melynek hátránya ugyan, hogy némileg tükröződik, viszont kevésbé kényes, sérülékeny mint a hagyományos panelek." -
G_ArchAngel #697 nem tükröződnek benne a világos felületek, mint pl. most az asztali monitoromon az ablak... -
Blackrav3n #696 A GlareType pontosan mit is jelent? -
G_ArchAngel #695 igazából én a CAD miatt úgy indultam, hogy 17" - ez alatt nem tudok dolgozni...
próbáltál 15"-os kijelzőn rajzolni? Öngyilkosság...:( -
bydes #694 Halihó!
Fél milliót sem szeretnék rákölteni, inkább kompromisszumot kötök, és nem szeretnék "17"-es képernyőt. Láttam hasonló konfigú Asus-t (A6JC-Q007), 325 bruttoért, max teszek bele +RAM-ot.
Erről mi a véleményed?
Jó lenne több típusból választani ha lehetséges.
Üdv. -
G_ArchAngel #693 ha félmilliónál nem szánsz rá többet, akkor nézd meg az én linkemet a hozzászólásod előtt...
ha van rá egy milliód, akkor jöhet a quadró chipsetes Dell... -
bydes #692 Üdv!
Laptop vétel előtt álok és szertném a hozzáértők segítségét kérni!
Munkára szeretném használni, kell futtatnom rajta grafikai, és építőipari tervező progikat, nameg út közben egy kis DVD-zés.
A megbizhatóság, a jó minőség, és a jó szervízháttér fontos szempontok.
Előre is köszönöm. -
G_ArchAngel #691 Futottam pár kört és megrendeltem ezt a masinát, összesen 2 GByte ram-mal...
Remélem 1 évig hű társam lesz, és jól együttdolgozik majd az ArchiCAD-del és Photoshop-pal:) -
virs lee #690 Igen, mert full 24 pipeos. A 6800 (ultra) go volt a becsapós, az csak 8 pipe, míg asztaliban 12. Valójában egy tuning 6600 go. Az x800 mobility 12 pipeos.
A Clevo nem épp a minőségéről híres, de ha ez megnyugtat, ebben a kategóriában egyik se az. :) A minőségi cuccok az üzleti modellek, ott viszont nem véletlenül nem találsz játékvideokártyákat. Ezek termelik a hőt rendesen (hűtés!), és leszopják az aksit pik-pak. Az ára azért ennyi, mert itt a minőség helyett a felszereltséget fizeted meg. Nyilván a 7800 gtx többe kerül mint a gma900. -
Blackrav3n #689 A x800xt és a 7800gtx között notebookokan is nagy a külömbség? A neten elég ritkán találtam összehasonlítást :(. A noti ez lenne. Csak az ára kicsit magas, 440-450k körül lenne pont jó. Nem lehetne valahol nagykerből ilyet szerezni? Esetleg hamarosan járok ausztria felé, ott ezek olcsóbbak valamivel? Vagy a clevo is nagyon gyenge minőség? -
G_ArchAngel #688 nem, már euróval kell fizetni:) -
Blackrav3n #687 És a márkával nem lessz baj? -
virs lee #686 A Dothan nem gyorsabb, de van olyan jó. Wide-os monitoron is beállíthatsz 1024*768-at, de értelemszerűen oldalra nyújtott lesz. Az általad kinézett gép egy DTR notebook, ami azt jelenti hogy izmos videokártya és egyéb dolgok vannak benne, természetesen a nagyobb fogyasztás miatt az aksit hamarabb lemeríti. 1.5 óra talán akkor elérhető vele, ha nem csinálsz semmit, csak a windows képernyővédő fut. Ezeket arra tervezték hogy konnektorról használod, a mobilitás itt csak annyit jelent hogy egyik konnektortól a másikig cipeled. :) A mobil 6800-as kb. egy asztali 6600 GT-nek felel meg, kb. másfélszer annyi pontot csinál 3dmarkban mint az x700 és a 6600 mobil videokártyák. Komolyabb videokártyás notik, pl. amiben 7800 GTX lapul, valahol 450-500k ft-nál kezdődnek. -
Blackrav3n #685 Hello!
1-2 hónap múlva szeretnék venni egy notebookot, csak nemnagyon értek hozzájuk. Pl. egy pentium M processzor úgytudom gyakorlatban gyorsabb mint egy asztali proci, a nagyovv L2 miatt, de mennyivel? Mekkora asztali cpuvval eggyezik meg pl. egy 1.5-ös? Vagy az AMD turion64 jobb? A legnagyobb bajom a WXGA lenne amit ráeröltetnek az emberekre:( . Nem lehet beállítani rajta 1024x768-ot?
Eddig egy gépet néztem meg komolyan, ezt, + még 512 ram bele. Árához képest szvsz jó a teljesítménye, de a Fujitsu Siemens-ról nemsokat hallottam, de azok sem voltak valami szépek. Ezeknek az aksija kibír 1.5 órát? Az geforce go széria eléri az asztali geforceok teljesítményét? Vagy jobb márka van ekkora áron hasonló teljesítménnyel? -
#684 A ventillátort tudjátok/lehet valami progival szabályozni notin (turion ML-37)? -
nutiform #683 bocsi vissza az egész,közben megtaláltam.Köszi -
nutiform #682 Ezek ugyanúgy nem írják ki,csak százalékban,meg hogy mióta fut. -
#681 http://www.newfreedownloads.com/Windows-Utilities/System-Utilities/BatteryMon.html
http://www.newfreedownloads.com/Windows-Utilities/System-Utilities/AccSmart.html
-
nutiform #680 Tud valaki egy jó battery monitorozó programot,mert a windows beépítettje alapból csak %-os töltöttséget mutat,de időben nem írja ki hogy még meddig tudom használni a notebookot. -
bandeszbiro #679 Hello!
Nekem olyan problémám lenne, hogy nem értek a notebook-okhoz. Világéletemben asztali PC-m volt. Most szükségem lenne egyre, de nem tudom milyen legyen a márkája. Tudna nekem valaki vmilyen konfigurációt ajánlani + ár ?
Min köv. 1024 ram; 120 GB; 2.xx proci; jó vidi kártya.
Előre is köszi a segítséget. [email protected] is jöhetnek válaszok.
Cső -
G_ArchAngel #678 Persze, nem erre lett kitalálva, de az általad ajánlott DELL M90 a quadro videokarival erre lett építve...
Egy építész terv több részből áll össze: a vonaton meglehet írni műszaki dokumentáció szöveges részét vagy lerendereltetni a látványképeket:)
A fotókkal is lehet utazás közben dolgozni, kívéve a preciziós munkákat...
Tehát legjobban a Sony VAIO-val jártam volna, mivel úgy tűnik az az egyetlen buisness notebook 17"-es kijelzővel (Toshiba között is van, csak kicsi a felbontása a képernyőnek).
Szóval ma okosabb leszek, hogy mennyi is ez a DELL... -
MacrosTheBlack #677 Igazából azért mert a notebook nem erre lett kitalálva. Alapvető célja a mobilitás, buszon / repülőn közben meg nem készít műszaki rajzot az ember. :) De mivel van rá igény, ilyen irányba is elmozdultak. Viszont egy notebooknak vannak korlátai. A komoly teljesítmény kis helyre összezsúfolva sokat fogyaszt, nagy súlya van, a nagy méret (a súllyal együtt) meg a hordozhatóságot zárja ki (Clevo M590 pl. 6.6 kg, az már csajoknak bicepszre is elég :D). Tervezéshez amúgy is sok extra periféria szokott kelleni, ami utazásnál nemigen használható. Ez nem kifejezetten notebooknak való terület, erre jobb az asztali pc.
Más: consumer vs business class összefoglaló d900t-től (a notebook.hu-ban dolgozik). -
G_ArchAngel #676 én ezzel egyet is értek, de ha grafikusoknak/tervezőknek nem ajánlott ez a széria, akkor miért nincs a másik két prestige alosztályban 17"-os kijelzővel szerelt gép?
Egy grafikus sem hajlandó megvakulni a kis kijezők miatt...
.............
Amúgy a DELL-hez van Quadro chipset-es videókártya, csak félek az árától...
Márha egyáltalán kapok majd rá valamilyen ajánlatot... -
MacrosTheBlack #675 Nézőpont kérdése, mind1, a HP üzletinek hívja, mégis ez a belépő szint. Üzleti alatt a prémium kategóriát szokták érteni, Mg, Al, titán ötvözetű házas, könnyű, kicsi, nagy akkumulátor üzemidejű, tipikusan munkára, nem játékra szánt gépeket. Ha vmi jó videokártyát raknak bele, akkor az FireGL / Quadro, ezeket szánják grafikusoknak, a többieknek meg a minimálfogyasztású GMA900 és hasonlókat. Ha azt nézzük hogy az nx-ek többsége se játékos videokártyával van ellátva, akkor felhasználási szempontból minősülhet üzletinek, de a prémium szolgáltatások hiányoznak belőle. Ilyen az IBM-nél az R sorozat is. gf6600, gf7900 gtx, x700, x800 és hasonló videokártyás gépek jellemzően játékra vannak, otthoni júzereknek szánva. Itt szoktak spórolni a minőséggel a kedvező ár érdekében, nekik úgyis mindegy hogy lefagy-e párszor game közben, max rebootolnak egyet, úgyis megszokták már a Tomato - Asrock gépcsodákon. :D A lenti HP gépnél is erre utal a "kifejezetten a kisvállalkozások szükségleteinek kielégítésére" (= olcsó) kitétel is. -
G_ArchAngel #674 A HP Buisness családjába tartozik a nx széria, sőt csak ebben az alfajban lelhető fel 17-es kijelzőjű példány... -
G_ArchAngel #673 most ezzel a DELL géppel okoztál egy kis fejtörést, agondom, hogy a legjobb konfigban nem találok árat... -
G_ArchAngel #672 WOW, ez a DELL M90 tetszik, csak egyelőre nem látom max konfiggal az árát...
holnap ráúszítom az emberem:) -
MacrosTheBlack #671 A Clevo nem véletlenül olcsó, eléggé aljamárka (igaz beszállítóként sokaknál közreműködnek, FuSi, Albacomp, stb.), olyan Acer, FuSi Amilo szint. Kommersz gépnek elmegy, ha szerencséd van, nem kell túl sokat rohangálnod vele a szervízbe, de üzleti felhasználásra nem építenék rá, ott 1-2 nap kiesés többe kerülhet mint az egész noti.
A Dothan nagyon jó proci, rengeteg P4 - Athlon64 - Dothan összehasonlító teszt van a neten, és nem kell szégyenkeznie. A Core Duo ennek továbbfejlesztése dupla maggal, SSE3 támogatással, meg kisebb csíkszélességen (van 1 magos Core Solo is). Teljesítményéről mindent elárul hogy az Apple erre építi inteles Macjeit. Viszont ha tudsz várni legalább fél évet, akkor jön a Yonah (ez a mostani 32 bites Core család fedőneve) utódja, a 64 bites Merom (illetve az asztali változat, a Conroe), na ez lesz az igazi durranás. De ha most azonnal kell gép, akkor ez felejtős, lehet hogy megvárják vele a Vistát is, az legalább fél, de inkább 1 év.
A HP gépek jók, de azt nem árt tudni hogy az üzleti széria az nc és az nw, az nx a home usereknek szánt "olcsított" változat. A linken ugyan üzletinek írják, bár az 1 év gari az nx jelentésének ismerete nélkül is elárulja hogy mégse, üzleti modellekre alapból 3 év a jellemző, videokártyából meg vagy vmi GMA900 - x300 szintű semmit nem fogyasztó "gagyi", vagy FireGL - Quadro OpenGL-es csúcs. -
MacrosTheBlack #670 Itt ez a Dell Precision M90, van 17", 1920*1200-as változatban is, 256MB Quadro FX, de lehet hogy külföldről kell hozatni (nem egy tömegcikk). Viszont mindenben megfelel neked. Árban nem biztos, bár ha cég fizeti...
A másik lehetőség az ilyesmi. Minipc. Nem olyan mütyür mint egy notebook, de majdnem, emellé veszel egy akármekkora tft monitort, és cipelni is tudod. Természetesen vonaton, repülőn nemigazán fogod tudni használni, de 2 zötykölődés közt notebookon se fogsz precíz műszaki rajzot készíteni, a célra tehát megfelel. Természetesen nemcsak Dellben van ilyen, rengeteg barebone HTPC gépet lehet kapni, belehajítasz vmi komoly videokártyát, és kész. Ráadásul utólag is tudod továbbfejleszteni, és olcsóbb is, tft-ből akár 30"-est is kapsz, notiban ilyet biztos nem. -
G_ArchAngel #669 Ha esetlegesen Clevo-t választanék, mivel ebből a bruttó is olcsóbb, mint a nettó Sony...
Az egyik Clevo-ban ilyen processzor van: Pentium-M 1.73/533FSB 2MB cache Dothan - ez mennyire jó?
Esetlegesen lenne ez a HP, de nem tudom, hogy jó ez a CPU? (Mobile Intel® Core Duo T2500)