2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
izb #788 Na egy kicsit figyelmetlen voltam, viszont..........
az álatalad említett 3-as Flash, Photoshop, Illustrator tökéletesen fog menni egy integrált cuccon is.
én az asusomon használom ezeket ami ezeknél a legfontosabb az a ram....
egy sima celeroncson elfutnak,de az 1GB ram kell nekik, főleg a photoshopnak...
hát én egyszer belefutottam a fujitsu siemens tákolmányba 1 év után 3 napra ment tönkre benne a cd rom majd megütött a guta 30.000ft volt a csere,mert nem hagyományos ajtaju kell bele.....
-
virs lee #787 Akkor marad a gagyi. Volt Acerem, pont a szervizük miatt mondtam azt hogy ilyet többet soha. Igazi szopinyali.
Esetleg még a HPOutletben körülnézhetsz a renew és asis modellek közt. -
virs lee #786 Cserébe nyáron is be lehet kapcsolni a megsütés veszélye nélkül. A másik linken van x300-as T43 is, de az ottani gépek eredete mint írtam elég bizonytalan, amikor én kérdeztem őket németből behozott gépeik voltak, ők vállalták a feltűntetett garit is, ami ugye távolról sem nem egyenlő az IBM gyári garanciájával. Az áraik viszont elég jók. Kinek mi a fontos. -
#785 Használtat nem veszek. Kizárt dolog. Silent, az előbb írtam le, hogy milyen programok fognak futni rajta. A lényeg a ramon és a videókarin van, de a proci se lényegtelen. A kérdések a következők: Mi a véleményetek az ATI x700-ról? Mi a véleményetek az AMD Mobile Sempron 3100+-ról?(szvsz:Nem lehet ez olyan szar, ha a nevében Mobile van, ugyanis ezek szerint laptopokhoz fejlesztették ki.) Valamint találtam ma egy nagyon fasza kis gépet 1 giga rammal, intel mobile-al: ACER TravelMate 4082 WLMI
Ha a 2 gép közül kéne választanotok, akkor melyiket választanátok?
Hálás köszönet a segítségért! -
izb #784 IBM nagyon jók.Bár meg is kérik az árát.
Lehet hogy ez az ATI 9000-es nem lesz elég neki... -
virs lee #783 Meg ugyanott lejjebb egy másik 190-ért, gyengébb procival és vga-val, illetve mérteben (14" >> 15"), de nagyobb felbontással (1024*768 >> 1400*1050). -
virs lee #782 Itt meg egy IBM ThinkPad T43, szintén 1 év garival, 220-ért. Bár ez utóbbi helyen inkább németből behozott cuccok szoktak lenni, saját garival, nem gyártóival. -
virs lee #781 Akkor miért nem gondolkodsz használtban? IBM Thinkpad T41p, még 1 év garival (ez azt jelenti hogy 2 éves a gép), 160k. Ez bőven belefér a keretedbe, és még elvileg jogtiszta oprendszert is kapnod kell hozzá (bár ezt néha lespórolják, pedig a serialja hivatalosan másik géphez nem is használható). Kicsi, könnyű, masszív, IBM szervízháttérrel. -
izb #780 mit is akarsz grafikázni pontosan? -
#779 biztos tök jó a turion, de szar grafikus kártyával hiába grafikázom. Inkább legyen egy 3100-as AMD Mobile sempron és egy x700-as ati, mint egy integrált vga turionnl. Mellesleg a képernyője 15-ös, nekem 15.4-es kell. A képernyő felbontása is nagyon kicsi(1024x768), a Fujitsué 1280x768. Nagyon a fuji felé húz a szivem. -
izb #778 Vegyél egy ilyet!Gari 2 év!!!!Tökéletes.
Elöttem látható hozzászólást szerintem komolyan venni csak akkor lehet, ha elég zsével rendelkezik az ember.A te esetedben és az esetek nagy többségében ez nem így van.
A fentebb általam belinkelt cumó a videókari kivételével egy überfasza választás.2 év gari, 4400mah akkumulátor,turion proci.Ennyi pénzért ez ajándék...
-
#777 Nem érted... Nincs több 250-nél... Én vennék félmilliós laptopot, ha adsz rá pénzt. :D Ez lesz az első laptopom életemben, arra jó nem? Próbálj érveket felsorolni mellette!! Mellesleg te úgy gondolkozol, h én vmi hatalmas businessman vagyok, aki 600 ezres tömegek előtt ad elő flash animációkat :D Nem, "magáncélra" kell -
virs lee #776 Ez egy Amilo, a FuSi olcsó sorozata, olcsó minőséggel. Nemcsak prezentációra kell megbízható gép, csinálsz egy munkát amiért kapsz mondjuk 5 kilót, erre leadás előtt hal be a géped, nemhogy a pénzt nem kapod meg, de még kötbérezhetsz is, mindezt egy töredékébe kerülő notin való spórolás miatt. Megéri? :) -
#775 Oks, köszi az infót! Nekem igazándiból nem ilyen prezentációsdira kell a gép, hanem grafikázni fogok rajta. Flash, Photoshop, Illustrator, Premier, stb. Tehát ezért fontos nekem a kemény videókari meg a sok ram. A másik szempont, hogy pályakezdő vagyok és 250 ezerből meg akarom úszni a cuccot. Ez a Fujitsu Siemens amit lejjebb emlitettem(Fujitsu Siemens Amilo A1667EX) megfelelőnek tunik erre a célra, ugyanis egy grafikus barátom is ilyen laptopon dolgozik több 100 MB-os képekkel és nagyon meg van vele elégedve. Az egyedüli baja vele, h kevés az 512 RAM. De ha bármilyen más gépet tudsz ajánlani ezen árkategórián belül(tehát 250 rugó alatt) azt szivesen venném. Mi a véleményed erről a Fujitsuról? Köszi! -
virs lee #774 Athlon, P4 meg a többi asztali kazán nem való notiba. Gondolj bele egy asztali gépben is mennyit fűtenek, itt nincs vízhűtés meg heatpipeos 12 cm-s borda. Ráadásul minden alkatrész egymás nyakára lóg a méretből kifolyólag, sokkal könnyebb megpörkölni. Ugyanez vonatkozik a másik nagy kazánra, a komolyabb videochipekre. A nyári kánikulát se árt beleszámolni, ami főleg most aktuális. És persze ami anyag, annak súlya is van, a komolyabbb hűtések, plusz vinyók kilókat adnak a noti tömegéhez, amit nemcsak cipelni nehéz, de zuhanásnál könnyebben törik a gépezet.
Ha munkára akarod használni, akkor amúgy is felesleges a brutál vga, inkább megbízható legyen, ne egy prezentáció közben dögöljön be, meg úgy általában is többet vesztesz egy tönkrement üzleti adattal, mint amennyit az egész noti ér. Nem véletlenül ajánlják munkára az eleve üzleti célra tervezett notikat. Ezek könnyűek, masszívak, megbízhatóak, és még aksiról is lehet ésszerű ideig használni őket. Cserébe persze nem épp játékgépek. Mivel csodák nincsenek, az extra teljesítménnyel a fent említett hátrányok is együtt járnak. Ezért inkább vásárlás előtt gondold át mire is van valóban szükséged, ami mellékes, azt inkébb hagyd el, utólag visszanézve majd te is belátod hogy jobban jártál vele.
Én járkáltam notival eleget szervízbe, szinte minden apróbb / nagyobb nyavaja előjött ami egy játékgépnél előjöhet, azóta "biznisz" notim van, és elégedett vagyok vele, nincs probléma, csak bekapcsolom és használom, nem aggódok elszállások, túlmelegedés, stb. miatt. Persze olyat veszel amilyet akarsz, én csak a sok szívást segítek megspórolni azzal hogy átugrod a tanulópénzt. Ajánlom még a PH notebookos fórumát, ott sok hozzáértő tud mindenféle tanácsot adni a neked megfelelő gép kiválasztásában. Ez a topik sajnos eléggé pang. -
izb #773 X700-ason és egy turionon például a serios sam II tökéletesen megy.
tehát olyan nagyon rossz nem lehet. -
#772 és? Az azt jelenti, h szar? Grafikázásra használnám. Véleményem szerint az x700-as ati laptopok között elég jónak számit. 3,1-es athlon se rossz, 512 ram nem sok, kell bele venni. A többit ti mondjátok el! -
virs lee #771 Olcsó. -
#770 Hali! Erről a cuccról mi a véleményetek: Fujitsu Siemens Amilo A1667EX? -
izb #769 hát a HD videókhoz szerintem minimum core duo proci kell, vagy turion.
ja és egy geforce go minimum. -
#768 Sziasztok
Keresnékolyan notebookot, amit tudok munkára használni...honlapszerkesztés, kisebb grafikus munkák(photoshop), és emelett azért ne legyen baja a HD-videók lejátszásával sem.
Nagyjából ennyi.
Előre is köszi. -
virs lee #767 Nem jó. A cerkának nincs speedstepje, a sempronnak meg kicsi a cache. Dothan / Core Duo ami jó, meg AMD-ből a Turion, X2. Mást nem szabad mobil gépbe venni. -
izb #766 nekem asus notim van
és celeron van benne
tökéletes a hűtése és halk
-
tomo #765 mondd ezt annak aki hallgatja oket :P -
#764 Celeron-M az jó.
Mobile AMD is jó. -
tomo #763 a celeron sem jo, mert melegszik, mint a dög. es a venti meg zug mint egy repulogep.
valszeg az amd is.
-
#762 Játékra nem jó semelyik, csak x600-x700 vagy az felett. Ezzel még minimumon sem tudsz játszani szvsz. -
Szmuuu #761 Hali!
Szeretnék tájékozódni, egy Asus A6R típusú notiról, hogy érdemes-e megvenni?
Játékra (nem max grafon akarom játszani a legújabb játékokat), netezésre használnám.
Tulajdonságai: Cel-m 1.7 GHz, 512 ddrII, 80Gb HDD, Ati X200, Wlan...
Érdemes celeront venni vagy inkább amd-t?
thx -
tomo #760 nem mondta milyen jatekra kell, ami nalam a jatek kategoria , arra jo.
a kisujjambol szoptam volna, hogy o mit akar rajt jatszani? -
#759 Játékra én inkább egy Gericomot vagy egy Clevot néznék.
Nyilván találsz más márkánál is jó gépet, de nehezebb kiválasztani a megfelelőt, és drágább. -
#758 Na látod, akkor mégsem jó. -
tomo #757 nezd meg a futtatni kivant jatekok minimum kovetelmenyet videokartyara es memoriara.
abbol eldontheted magad is. -
tomo #756 nem -
Vakeraka #755 Biztos? Mondjuk a The Godfather vagy a fifa 2006 elfutna rajta? -
tomo #754 jó -
Vakeraka #753 FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G EX
Szerintetek ez a típus jó arra hogy játszak is rajta néha meg netezzek? -
izb #752 köszkösz -
virs lee #751 // Azt hittem rossz a link, mert piros x volt a kép helyén, most meg jó, szal előző törölhető. -
virs lee #750 -
izb #749