2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • streetracer
    tehát azt mondjátok,h grafikához nem is olyan fontos a vga, hanem a jó proci és a sok ram?!
  • virs lee
    Jó a turion, egyenrangú ellenfele a dothannak. Alapjáraton a dothan fogyaszt kevesebbet, full terhelésen pedig a turion, aki gyilkolja a gépét, az egy turionnal még jobban is jár. :) Lightos használattal viszont valamivel tovább megy aksiról a dothan.
  • izb
    a turion sem egy melegedős fajta.ne általánosítsunk:)
  • tomo
    azoknal a prociknal, amelyek nem dothanok , iszonyuan zugni fog a ventillator. ha a zugas zavar, akkor sztem megeri a csendes dothan.

(hugomnak vettem egy hasznalt T23 as IBM et ( mobil p3 procival ( dothan elodje ) es a ventillator nagyon ritkan kapcsol be , gyakorlatilag nema a gep. mig a hapsijanak egy mobil pentium 4 ( nem dothan ) procis laptopja van, az meg zug mint a veszedelem, nem lehet tole megmaradni , sosem all le a ventillatora. )

17 colos monitoru gep hany kilo? hogy fogod cipelni?
    egyaltalan, ti a mobilitas vegett vesztek notebookot , vagy azert mert ... ?

ha nem akarjatok hordozni egy 19" monitor es egy miniPC sokkal jobban megeri teljesitmeny / ár aranyat tekintve.
  • BADE
    Közben találtam még 1-et:
    FUJITSU SIEMENS Amilo A3667G

Képernyőméret:
    17.0" WXGA 16:9 GlareType
    (1440x900)
    Mobile AMD Mobil Athlon64 3400+(2200 MHz)

prociról vélemény?
    mondjuk túl nagynak tűnik...
  • izb
    FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G EX
    gigabites ez jelenleg a leggyorsabb adatátviteli rendszer amit meg tudsz fizetni.512mbram 333mhz rammal.

FUJITSU SIEMENS Amilo M1437G 07
    én ha ennyi lóvém lenne, ezt választanám még a lassabb lan miatt is.
    a proci ütős, a videókari ugyanúgy, az aksiról már nem is beszélve.
    a képernyó felbontás meg egyszerűen fenomenális.
  • BADE
    315k-ba bele fog kerülni 2 év garimeghosszabítással
    Ramban ill. Lanban miben különböznek egymástól?
  • izb
    szerinted?dotham mindenképp............
  • BADE
    erre valaki?
  • izb
    na látod ez egy jó kérdés......ő sem tudja.
  • tomo
    en sem ertettem miert kell 3d gpu streetracernek a photoshophoz ...
  • izb
    ok mindent bele...
  • virs lee
    Az öszvér megoldások olyanok is. Játékra inkább asztali gép való, amit lehet bővíteni, hűteni. A noti hordozásra van kitalálva, ahhoz hogy megbízható legyen bizonyos dolgokról le kell mondani, legfőképp a játékról. Ahhoz kellenek ugyanis a sokat fogyasztó, nagyon melegedő alkatrészek.
  • BADE
    sikerült leszűkíteni a kört:
    FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G EX SULINET - olcsóbb,valamint sulinetes is (Mobile AMD Mobil Sempron 3100+,512MB DDR333pc2700 bőv,Gigabit LAN)
    FUJITSU SIEMENS Amilo M1437G 07 (Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533,512MB DDR2-400 (bőv),10/100mbps LAN)

zárójelben a 2 noti közötti különbség
    itt van a másodikhoz rendszerteszt eredmény(felülről a 10.):
    http://www.tlnptr.fw.hu/notebooksys.htm
    Megér +50k-t az M1437G?
    Ramban ill. Lanban miben különböznek egymástól?
  • streetracer
    megpróbálom a tatyót belealkudni, vannak ismerősök a hrp-nél... Nagyon kösz a segítséget Mindkettőtöknek!
  • izb
    na akkor acer és minden ok.....
    én a te helyedben az első hónapban plussz 2 év garit vennék hozzá.
    ja és egy nagyon überfasza bélelt lapi táskát....
  • streetracer
    hát notit, munkára, de azért nem árt néha kikapcsolódni, de arra majd otthon a nagy PC-n :P
  • virs lee
    Most játszani akarsz vagy notit?
  • izb
    fogsz ne izgulj,persze kérdés az hogy mivel.
    oblivionnal biztos nem.........
  • streetracer
    ok, de azon fogok tudni néha játszogatni is, vagy az felejtős az x1300 miatt?
  • izb
    ja.gondoltam odaírom aztán inkább nem írtam gondoltam...
  • streetracer
    gpu? Az a vga?
  • izb
    acer mindenképp.a dotham mindent überel.és ismét mondom amire neked kell tökéletesen elég mindkét gép.
    de a grafikai műveletek amikre te használni fogod ott nem a gpu a lényeg.
  • streetracer
    x1300-al lehet játszani? GRAFIKÁRA melyik a gép a jobb? Most teljesen összezavartatok... :S Az előbb az volt, hogy a Travel a zsír, mostmeg az, hogy a Fuji x700-a sokkal jobb, mint a Travel x1300-a. Most akkor melyik, hangsúlyozom GRAFIKÁRA és kicsi játékra kéne, css vagy ilesmi... De a lényeg a GRAFIKA...
  • virs lee
    Az x1000-es sorozat nem más mint az elődjeik SM3.0-val felruházott változata (illetve emellett kisebb csíkszélességgel készülnek, meg 1-2 apróbb változtatás, de a lényeg ugyanaz). Az x1300 kb x300 szintű. Az x700 nyilván többet tud, de többet is fogyaszt.
  • virs lee
    Amilo és Acer... hát te tudod. Tanulópénznek jó.

Keresztkérdés: Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB400 vagy Sempron Mobile 3100+ a jobb?
    Ez nem kérdés. A dothan egy teljes értékű mobil proci, a sempron pedig a turion butított változata. A dothan és elődje a banias takarja a pentium-m-et (mostmár kizárólag csak dothant lehet újonnan kapni). Erről az architektúráról azt kell tudni hogy a pentium3-ra épül, és erre épít a most divatos Core illetve az épphogy csak bemutatott Core2 procicsalád is, aminek asztali változata a Conroe. Annyira szar nem lehet ha még az asztalra is ezt teszi az intel a P4 helyett. :)

Sose voltam amd / intel fan, asztali gépemben athlon64 van, notiban dothan, mikor és mire mi a jobb. :)

Acer notikra 1 év gari jár alapból, de lehet 1-2 évet hosszabbítani, természetesen pénzért. Az meg egy másik kérdés hogy a Rikvestért minek még fizetni is?
  • streetracer
    ok, Travel nyert! Közben beszéltem laptopos kollégákkal, ők is ezt mondják, amit Ti, hogy a sempronok nagyon gyengére sikerültek és az intel a király. Már csak 1 kérdés maradt hátra, amit ők sem tudnak: Ati x700 vagy Ati x1300 a jobb? "Laikus" szemmel gondolom az x1300 a jobb, de azt mondták, hogy a középkategóriába az x700 a jobb, nem a szám számít mögötte. Erről mi a vélemény?
  • izb
    a travel procija sokkal jobb meg úgy önmagában minden ok, csak a gari, na azt nagyon szar intézni:(

ezek után döntsd el te magad. a dothan gennyesre veri a mobil sempromt ez tény tehát??!!
  • virs lee
    Tudom, csak kiegészítésként írtam hozzá. :)
  • streetracer
    Ja, de idén tönkrebaszódott az aksija, komplett csere volt X ezer forintért... :)
  • streetracer
    Ok. Na most a következő a dolog: Nagyon vacilálok a Fujitsu Siemens Amilo A1667G EX és a TravelMate 4082 között. A TravelMate azért csábítóbb, mert X1300 videókari van benne, valamint 1GB rammal rendkelkezik, ezekkel a paraméterekkel kitűnően futna a PhotoShop és a hasonló nagy memóriákat evő grafikus dolgok... ...viszont Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB400 van benne, amiről nem tudok semmit, de eddig soha nem volt intelem pc-ben, ezért most is szivesen venném ha AMD lenne benne. Keresztkérdés: Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB400 vagy Sempron Mobile 3100+ a jobb? Tegyétek félre az Intel illetve AMD elfogultságotokat és tényleg a teljesítmény mércéjében adjatok választ. Apámnak is egy TravelMate laptopja van kb 3 éve, a HRP Hungary-től vettük, ők nem tudom mennyi garit adtak rá, 2 évet biztos. Tehát a végső kérdés: Fujitsu vagy TravelMate?
  • izb
    hát azon tényleg nincs semmi hüvi ez tény....
  • izb
    ja de nem is mondtam, hogy vegyen olyat amiben 1GB van:)
    de az általa említett progiknak ez a legfontosabb, ja és egy viszonylag erős proci..
  • virs lee
    Egy prescotton nagyon nincs mit takarékoskodni, 1 MHz-en is fűt ezerrel. :)
  • izb
    asuson csináltam ezt photoshoppal....
  • virs lee
    Köztük velem is.
  • virs lee
    Tegyük hozzá hogy a ram a legolcsóbb alkatrész, ne ez alapján válasszon gépet, inkább utólag vesz hozzá még ha kell.

A celeron-m-mel az a gond hogy semmi energiatakarékosság nincs benne. Ez direkt van így, mert teljesítményben nem rosszak, ha még spórolnának is az aksival, ki venne pentium-m-et? Így viszont... A Sempron a másik fele, abban vannak energitakarék funkciók, viszont csak 256k cache figyel bennük.
  • izb
    Be lehet álítani manuálisan is, hogy takarékos legyen e vagy ne..
    lehet játszani akkuról is csak nem érdemes.max 30 perc fps.
  • izb
    ja acer gari intézése katasztrófa.tele van vele az internet a pórul járt emberkékkel.
  • virs lee
    szvsz:Nem lehet ez olyan szar, ha a nevében Mobile van, ugyanis ezek szerint laptopokhoz fejlesztették ki.
    Az még önmagában nem jelent semmit. Hallottál már a "mobil" Pentium4-ről? Szted mennyire lehet mobil egy prescott kazán?

De az X700 mobility az valóban notihoz való, képes takarékoskodni is valamennyire az energiával, de ez értelemszerűen abból áll hogy amit nem használ azt lekapcsolja, tehát ha gamelsz rajta, semmivel nem lesz energiatakarékosabb. Érdemes tudni azt is hogyha aksiról használod, a proci mellett a videokártya is csökkentett órajelen fog futni, kb. fele teljesítménnyel. Quake4, GTA: San Andreas félék megfelelő kompromisszummal elfutkároznak rajta (konnektoros üzemmódban), ennél többet ne várj.

Nem írtad melyik 2 gép közül kéne választani.