2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • virs lee
    Ha celeront veszel, akár ki is dobhatod az aksit az ablakon, úgyis csak konnektorról fogod tudni használni. Energiagazdálkodás 0, pikpak lemerül.
  • virs lee
    Ár / teljesítmény viszonyban jók, de a minőséget nem lehet ilyen mutatószámmal leírni. A horpadós billenytűzet, vékony, festett borítás, igénytelen összeszerelés, rejtélyes hibák nyilván egyik katalógus ajánlásában sincsenek benne. Mert az ugye szép és jó hogy mi mindent tud a gép, kérdés hogy meddig. Meg az is hogy mi az ami téged zavar. Engem pl. eléggé zavart hogy az Acerem lefagyott pl. egy pendrive rádugásától is, időnként taskot váltott a gép magától, stb., de lehet hogy mást ez nem zavarná, csak menjen az NFS ezerrel, legfeljebb állandóan rebootol majd. Én viszont olyan gépet kezembe nem veszek aminek a stabil működése nem garantált, sose tudom mikor fognak a függőben lévő adataim elveszni.
  • virs lee
    Sztem felejtsd el a hifi hangzást notin. Max egy AC97 kompatibilis akármi, esetleg Azalia hangchip szokott lenni, utóbbi valamivel jobb, de ez nem egy hifi szerkó, arra való hogy fejhallgató alá valami csipogjon. Kb. egy mezei alaplap integrált hangkártyáinak minőségét hozza, nem rosszabb, nem jobb.
  • virs lee
    Keresd Xedost a PH fórumon, neki volt ilyen MSI notija. Állítólag a konzumer gépek (otthoni használatra) jobbik fajtája.
  • tomo
    ha nem zavar hogy hasznalt de 1.5 év garancia még van rá !!!
    HP NW 8000 Mobile Workstation Fizetendő: 220,000,-
    http://laptopinfo.hu/used.htm

vagy varj egy IBM gepre (T42 , T60 ) , azok a legtutibbak, garanciaval, es jo aron. ( igaz hasznalt, de garancia mellett ez sztem tokmindegy )
  • tomka5050
    hello!
    http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=870
    közben rátaláltam erre a notebook-ra. Ez jobb mint az előzőleg általam leírt MSI?
    itt van mégegyszer. http://www.notebook.hu/notebook/msi/ms1032...e/msi_ms1032_01
  • tomka5050
    Clevo notebook-ot semmiféleképpen ne vegyek?
  • tomka5050
    jah még egy kérdés.
    ebben a notebook-ban bit sztereó hangkártya van viszont van benne Dolby hangzást nyújtó audio interfész. Ez mit takar?
  • tomka5050
    Akkor azt mondjátok hogy ez megfelelő mind megbízhatóság mind teljesítmény szempontjából is?
    Még egyszer a link :)
    http://www.notebook.hu/notebook/msi/ms1032_barbone/msi_ms1032_01
  • amok
    Meggyőztél!
  • virs lee
    Gondolom a multiknál ez úgy megy hogy mittomén németben az anyacég bevásárol ilyet, nem kell senkinek, és házon belül lepasszolják a leányvállalatoknak, hátha. Erre nyilván tud garit adni a bolt, de azt nem ő végzi, hanem utaztatja a gépet ki az anyacéghez, az továbbpasszolja a márka szervízének, majd egyszercsak visszaküldi hogy kész. Nem egy high speed ügyintézés az biztos, meg ha visszahozottan is szar, akkor megint utaztatás móka, te a szervíznek nem tudod elmondani mi a baj, ők meg szokás szerint nem találnak semmit (egyszerűbb így), aztán majd csak megunod hogy hónapokat vársz a gépedre, és nem történik semmi. ennél még a Rikvest is jobb annyival hogy legalább személyesen bemehetsz szétverni a szervízt.
  • virs lee
    Az biztos.
  • Csacsi
    Imádkozz, hogy ne legyen baja :D Nekem eddig egy notimmal sem volt baj, szerencsére.

Persze ez lehet szerencse is.
  • amok
    Ezt konkrétan egy hazai Plus áruházban láttam. Én is attól tartok, hogy a garanciális ügyintézés nem menne valami gyorsan.
  • virs lee
    Magyarországon tudtommal nem forgalmazzák, tehát a szervízháttér is olyan.
  • amok
    Sziasztok!
    A Packard Bell notikkal kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak?
    Ezt az R0902-t most láttam brt. 149eFt-ért.
  • virs lee
    Konzumer kategóriából talán az egyik legjobb.
  • izb
    Über...
  • tomka5050
    http://www.notebook.hu/notebook/msi/ms1032_barbone/msi_ms1032_01
    ezt a notebook-ot néztem ki magamnak. Véleményeteket szeretném ha leírnátok róla.
    Köszönöm előre is
  • tomka5050
    Hello.
    Megszeretném vásárolni életem első notebook-ját és ehhez szeretnék egy pár tanácsot kérni. Olyan 200 - 300ezer forint körülire gondoltam és nézegettem is már egy párat viszont kiváncsi lennék arra, hogy egyáltalán milyen márkában gondolkodjak, amely megbízható. A Dell-ről sok jót hallottam már és a helyzet az MSI-vel?
  • virs lee
    Az.
  • BADE
    tehát szar?:D
  • virs lee
    Clevo notebook magyar összeszereléssel súlyosbítva.
  • BADE
    Kinézetre elég gyengének néz ki,nehogy szétolvadjon...
  • BADE
    Albacomp Activa Eco Mobil Business V3 notebook

A Intel Core Duo processzor T2300 (2MB Cache, 1.66GHz, 667MHz) nagyon szívja az aksit?
    ATi Mobility Radeon X1600 256MB videókari,512MB DDR2/667MHz és 2 év gari

Teljesítményben simán jobb,mint Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533, ATi Mobility Radeon® X700/128MB,512MB DDR2-400.Vagy tévedek?
  • virs lee
    Tömör, de lényegretörő. :D
  • virs lee
    Miért ilyen fostalicska Amilot akarsz? Ennyi pénzért már van IBM R, vagy HP nx is.
  • Inquisitor
    Ha nem akarsz játszani, akkor tök mindegy, ha játszani akarsz és nincs külön VGA beleépítve, csak integrált, akkor azon meg nem lehet játszani. Ebben integrált Intel van, mondjuk megfelelően régi játékok talán elmennek rajta, leggyengébb beállítások esetén.
  • streetracer
    És erről mi a vélemény grafikára?: Fujitsu Amilo M1450G Az integrált intel videókari nem gyengus?
  • Inquisitor
    Azért a 128MB-os jobb, viszont vigyázz, mert árulnak olyan notit, amiben X700SE van, ami kapásból fele olyan gyors, mert csak 4 renderelő "csővezeték" működik benne a 8-ból. Az X1300 meg valószinüleg lasabb, de picit többet is tud.
  • tomo
    szerintem az elso dothan magos lehet. ( 2M L2 cache is errol arulkodik )
  • virs lee
    Az.
  • BADE
    Itt van ez a proci:
    Intel Pentium-M (2M L2 cache/FSB533), 1700 MHz
    Dothan-es?

itt van egy Dothan-es is:
    Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533

• virs lee
    Semmi. Ugyanolyan beszállítóból lett, saját márkanéven is forgalmazó cég mint a Clevo.
  • virs lee
    64 MB
  • BADE
    mi a különbség egy ATi Mobility Radeon® X700/64 MB külső DDR video RAM-mal és egy
    ATi Mobility Radeon® X700/128MB videókari között?
    Valamint van ilyen is:
    ATi Mobility Radeon® X1300/128-512mb és ATi Mobility Radeon® X1300/128-512mb között
  • BADE
    itt van egy:
    MITAC 8258
  • izb
    hát kb ennyi
  • izb
    na végre hogy leesett:)köszönöm teremtőm:)
  • BADE
    mi a véleményetek a Mitac laptopokról?