Notebook vetel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy szervizes ismerõstõl hallottam, hogy ha az eladott darabszámot nézzük, minden márka ugyanolyan hibalehetõséggel dolgozik, viszont az Acer és Clevo gépekbõl azért visznek többet javításra, mert jóval több fogy belõlük, mint HP vagy IBM/Lenovo (kínai gyártmány), Asus stb... minden 10eladott notiból 7db Acer/Clevo, aztán a többi Asus/LG/HP/IBM.
Viszont nagyon sok Asus/HP gép belseje (ami nem 800ezerbe van) Clevo termék...
ASUS A8N-E nForce4 Ultra, AMD Athlon64 3700+, CoolerMaster rézmagos hűtő, Coolink 500W táp (védelmekkel), Club3D GeForce 7900GT 256MB, 2X1GB TwinMOS RAM, 160GB és 120GB Seagate Barracuda 7200RPM.
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Egyébként FuSi-ról és HP-ról is hallottam pár fura dolgot...
ASUS A8N-E nForce4 Ultra, AMD Athlon64 3700+, CoolerMaster rézmagos hűtő, Coolink 500W táp (védelmekkel), Club3D GeForce 7900GT 256MB, 2X1GB TwinMOS RAM, 160GB és 120GB Seagate Barracuda 7200RPM.
Ha mindenképp játékra kell, akkor: FuSi M3438G GF6800-zal 384k, ha még egy kis lóvét rádobsz, akkor Clevo M575A GF7800-zal 480k-ért. Az asztali kártyákkal ellentétben a mobil 7800 kb. dupla olyan erõs mint a 6800, ha van rá annyi léd, én inkább azt javaslom.
Ha netán rád szakadna az OTP: CLEVO M590K GF 7800 512MB SLI-vel mindent visz, a pénztárcáddal együtt. 😄 És még súlyzónak is ideális. 😊
Amennyiben nem kell játékra, 4 kilóba simán belefér pl. egy 12"-es IBM X40, vagy egy 14"-es T43.
Akkor ajánlj olyan gépet (max. 400-410ezerért), ami: nem Intel videókártyás, Intel Pentium M Dothan 1.8-2Ghz-s (533), 80GB SATA vinyó, 1GB DDR2 RAM, 15" TFT Glaretype...
Ha tudsz valami bíztató ajánlatot tenni, megfontolom 😊
Elhiszem, jót akarsz és biztos van alapod, hogy ezt állítsd (én is tudom, megbízhatóbb márkák), DE: Max 400-410-em van rá... És azt hiszem, a CLEVO-ra adnak 2év garit.
Clevo szervizelésrõl nem hallottam rosszat (notebook.hu-ról venném). Munkatársam vett tõlek egy notebookot, és egyszer volt vele gondja, 15napon belül megcsinálták normálisan (ha jól emlékszem, MSI-t). HP-t elvbõl nem vennék semmi pénzér...
Ja, és köszi a tanácsokat.
Ha hosszú távban gondolkodsz, én azt mondom a játékot felejtsd el! Arra asztali gép kell, amit bármikor bõvíthetsz (kell is). Minden másra nem kell komoly videokártya. Ha minõséget akarsz, akkor IBM T / X, HP nc /nw, Dell Lattitude sorozatból válogass, ha kevés a pénzed ugyanezek olcsó szériái (IBM R, HP nx) is sokkal jobbak mint egy Acer, ASUS, FuSi (mondjuk a FuSi Lifebookban vannak jók, de az Amilo felejtõs minõség szempontjából).
Érdemes figyelni arra is hol veszed, sajnos kishazánkban a garanciaérvényesítés is csak ott mûködik, ahol korrekt a bolt hozzáállása is. A leginkább ajánlott helyek (PH! fórum alapján) a notebook.hu és az usanotebook.hu, ha használt cuccban gondolkodsz, a laptopinfo.hu-n idõnként elég jó vételeket kifoghatsz. Ha olyat veszel amit a Rikvestben szervizelnek (pl. Acer gépek, de sok üzet is velük szerzõdött), akkor pedig készülj fel a Mistral szintû ügyintézésre (gyakorlatilag széttépheted a garipapírodat 😄 - saját tapasztalat).
Biztos van olyan, akinek van notebook, vagy ért hozzá. Gondolkodtam, hogy veszek egyet, de akkor már olyat kellene, ami 3-4évig kihúzza normálisan. Szóval egy ilyenre gondoltam:
Clevo M40AE Pro: 15.1" SXGA+(1400x1050) TFT GlareType, Pentium-M 2.26/533FSB 2MB cache Dothan, Intel 915PM chipset, 1024MB DDR2-533, 80GB 5400 RPM 8MB CACHE SATA, 8x DVD+/-RW+RAM, ATi Mobility Radeon X700/256MB PCI-E 16x, 3in1 Card reader, 56K modem, Bluetooth, CMOS Webcamera, Digital Audio S/PDIF, FireWire I-link, Gigabit LAN, Infra port, Párhuzamos port, PCMCIA, S-Video, USB 2.0 (4db), VGA monitor, 802.11g Wireless Lan 54MB/s (Intel).
Szerintetek elég jó ez a konfig? Lehet ebben cserélni késõbb a videókarit? Elõre is köszi a válaszokat.
Ezt választom:
FUJITSU SIEMENS Amilo M6450 01 SULINET
14.0" (1280x800) WXGA 16:9 GlareType Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB400 1700 MHz CPU 512MB RAM 80GB HDD 5400RPM 8MB CACHE SATA 8x DVD+-RW DL Intel Graphics Media Accelerator 900 Windows® XP Home Magyar
Ha azt mondjátok, hogy ennek a videokarija van olyan jó mint egy X200-as.
258.666 ft
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
segítek,mert egyszerû.
Fogyasztás......
HPQ EVO NX6110 EK128ES LIGHTSCRIBE SULINETMobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533 1730Mhz
Már nem tudom, hogy mitévõ legyek....
Ha a HP-ban AMD Sempron 3100+ van, akkor semmiképpen, mert az asztali proci, többet fogyaszt... Amúgy nem tudom ,hogy miért ,de a Macropolis az AMD 3100+ helyett 3100MHzet ír....kicsit hibásan, mert valójában "csak" 1.8Ghz
There is only one Boss!
FUJITSU SIEMENS Amilo M6450 01 SULINET
HP Compaq nx6125 (BNS042)
Szerintetek melyik a jobb vétel? Egyébként nekem a vidkari csak annyira fontos, hogy egy minimális szinten tudjak 3ds maxozni. Na nem kell utál brutál modellekre gondolni. Meg tudjak filmet nézni, esetleg kicsit játszani.
There is only one Boss!
Vennék 256 Mb RAM-ot,lehetõleg 266mhz-eset. (bár nemtom mennyire kompatibilesek a magasabb frekvenciák a 266-ossal) Ha van eladó vagy tudtok olyan helyet ahol olcsón lehetne venni megbízható minõségben,ide írjatok: [email protected]
A depo.hu szerint csak bruttó 20k van a 2 noti közt, azt simán lefedi a vinyó + ram.
3D gyorsítással ma már mindegyik rendelkezik, még az IE2 is, kérdés hogy az mire elég. Általában semmire. Egy Far Crynak minimum az x700 ha nemcsak diavetítést akarunk látni, persze GMA900-on is lehet low detailen régi játékokkal nosztalgiázni, kérdés kinek mire van igénye.
Videokírit cserélni kb. az x700 - gf6600 kártyáktól felfele lehetséges (MXM foglalat az Nvidiának, AXIOM az ATI-nak), de csak elméletben. Ilyen mobil videokarit gyakorlatilag sehol nem lehet kapni, így nincs is mivel bõvíteni. De ha lenne is, el lehet képzelni milyen áron.
Szóval értsd: ebben a kategóriában sztem ez nagyon is jó. A Celeron M-el én se vagyok kibékülve , semmi aggodalom, hozza a kívánt teljesítményt- sajnos ebben az árkategóriában bekell érnünk ezzel is- szóval vszeg nem fog eszembe jutni Doom3mazni meg MWezni rajta<#vigyor2>#vigyor2> Ezt nem arra találták ki. Amire én használni fogom(most is erre használom már nagyrészt a P4 2GHZes gépem): Net,photoshop, DVD/xvid nézés, vmi egyszerûbb játék...Mivel egyetemista vagyok ,mostmár úgy gondolom, hogy minek ez a "batár" dög, a notit legalább oda viszem magammal ,ahova akarom+ mivel sokat utazom, jól jön a wifi+noti is....
Én most inkább minõségre hajazok: 190ért van sulinetbe Toshiba L20-182(ezt még irDa
SZóval ,kedves Black: szted miért van a 40 k árrés?<#wow2>#wow2>
Macros sztem te egy örök elégedetlen vagy-most mondd meg õszintén, vegyek notit 400k-ért?<#vigyor3>#vigyor3>
Bocsi a nagyon láma kérdéseimért.
Visszaolvasgattam kicsit- én a 4:3 mellett tenném le a voksom, engem idegesít "lapítottság" a 16:9 widescreenben...tényleg annyira jó, hogy minden gyártó lecseréli a 4:3asokat?
Vennék egy notit sulinetben és ezek a "befutóim"(melyiket?)
Nem tudom, hogy melyiket válasszam, miért van pl a Sempron 3000Mhz? és a Celeron M 1600Mhz egy árban? Vagy válasszak AMD-t ,igaz gyorsabb, megéri ezért feláldozni az 512MB ramot? a wlan az ugye a wifivel egyenlõ?bocsi elõre is ,hogy ilyen tudatlan vagyok...
Asus A6U-5040
vagy A6U-5001 (60gb)
• AMD Sempron
• 3000Mhz
• 256Mb
• 40Gb
• DVD+-RW
• WLAN b/g
Asus A9T-5005
• Intel CeleronM
• 1600Mhz
• 512Mb
• 40Gb
• DVD+-RW Dual Layer
Toshiba Satellite L20-183
• Intel CeleronM
• 1600Mhz
• 512Mb
• 60Gb
• DVD+-RW Dual Layer