2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
Inquisitor #908 Hát speciel én Acer-re szavaznék, mert lehet nem neves gyártó, de legalább ő gyártja a saját cuccait ... -
#907 Még egy kérdésem lenen hozzád. Igy szol: Acer vagy Fujitsu-Siemens? -
Inquisitor #906 "Szóval az egyik egy Fujitsu-Siemens (az jó?)" - Attól függ ki gyártotta
"A lényeg az, hogy kb. 60%-ban játékra kéne a cucc, ..." - Az akkor elég nagy gáz, olyan noti ami még csak nem is csúcs VGA-s, olyan 320-350.000 között indul.
"csak nem tudom eldönteni, hogy mi a fontosabb a memória, vagy a jobbik videokártya?" - Hát játéknál mind a kettő, de az első VGA olyan, amivel semmi se megy emberi sebességgel, ezért annak tök mindegy a ram és a proci is.
Amúgy kettő közül a 7300-as jobb, nem is kicsit, de mivel az is eszi a rendszermemóriát ... hát nem árt majd sűrgősben +512MB még bele. -
kisaba #905 Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Szóval most tervezek notebookot vásárolni, két olyat találtam ami tetszik, csak nem nagyon tudok dönteni.
Szóval az egyik egy Fujitsu-Siemens (az jó?) Intel Core Duo T2050 1600MHz + 1024 Mbyte RAM + Intel Graphics Media Accelerator 950
A másik egy ASUS Sempron 3300-as proci, 512 mega RAM, GeForce GO 7300 Turbocache 256 mbyte.
A lényeg az, hogy kb. 60%-ban játékra kéne a cucc, csak nem tudom eldönteni, hogy mi a fontosabb a memória, vagy a jobbik videokártya? Mármint mekkora a különbség a két vid.kártya között? Márkában melyik a megbízhatóbb, az ASUS vagy a FS? Mert mind a kettőről hallottam jót is rosszat is...
Ja és notebookot összerakatni mennyire éri meg?
Aki tud adni valmi jó tanácsot, írjon!
Köszi
Bálint
Köszi -
virs lee #904 ...kicseréltetni másik típusra... -
virs lee #903 Szériahiba, nem tudsz csinálni vele semmit. Még a "szak"szervízben (Rikvest) is csak azt fogják neked megmagyarázni hogy a gf 6600 nem játékra való. Komoly, ez a szakvélemény, ennyire hülyének nézik az embert. Hol vetted a notit? Ha vmi jó helyen, akkor megpróbálhatod kicseréltetni (ha még a vásárlástól számított 3 napon belül vagy), ha nem, akkor bebuktad. Én is pont ugyanezzel szoptam, soha többet Acer. -
Peti25 #902 a problémárol irtam a játékosok fóruma,segitséget kérek és a Geforce 6-os topikba is
-
Peti25 #901 sziasztok valaki segítsen:( Van egy ACER TRAVELMATE 4652LMI notebookom,geforce go 6600 VGA-val.az a gond,hogy játékok futtatása közben állandóan ujrinditja magát a gép,mi lehet az ok? mit xsináljak? hova menjek? a grafkártyához meég drivert sem találok a [email protected] köszi köszi köszi -
virs lee #900 ja -
#899 Ezek 4000 mAh koruli aksikkal felszerelt notik.
-
#898 erre gondolsz?:)
tehát 2 óra átlagos
-
virs lee #897 Ehh, minek írtam eddig, ha el se olvasod? -
izb #896 játékra értettem,és sajna tényleg nem nagyon bjrják a szuflát.
lehet trükközni a proci visszavételével meg a videokarcsival,de az a játék lassulását okozza elég keményen.
-
#895 ezek az adatok állítólag sima futtaás alatt ekkorák
Én sima terhelésre gondoltam az előbbi kérdést -
#894 Azert a 4000 mAh-s aksik tovabb birjak 1 oranal.
Igaz nem olcso mulatsag, mint ahogy mar a 2000-es sem az. -
izb #893 nincs az az akkumulátor ami kibírná full terhelésen 1 óránál tovább.vagy ha van
nincs az a pénz amiért hozzájutnál.de szerintem egyenlőre nincs olyan aku. -
#892 akkor ezek szerint egy noti sem bírja 2 óránál tovább vagy mi? -
izb #891 Játék alatt a dothan sem fog jól szerepelni.
max 1 óra.. -
virs lee #890 1-2 óra. -
#889 egy 4400 mAh (Lithium-ion) aksi Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533 procival ill. ATi Mobility Radeon® X700/128MB videókarival meddig bírja?Játékkal ill. sima terhelés alatt? -
virs lee #888 2 óra egy konzumer gépnél átlagos. Ennél többet úgy tudszkihozni a gépből hogy kevesebbet fogyasztó (és így nyilván kisebb tudású) hardverelemek vannak benne, illetve az ilyen üzleti modelleknél gyakorlatilag alap hogy lehet hozzá pótaksit / utazó aksit venni, van ahol pl. a dvd meghajtó helyére is kerülhet extra aksi. Így "kimaxolva" akár 7.5-8 óra üzemidőt is megadnak rá, ami persze a szokásos laboratóriumi körülmények közt mért, soha el nem érhető érték, de 5-6 órát azért azzal már elmennek. -
tomo #887 van firewire csatolot igenylo keszuleked?
nincs? akkor nem gond.
svideo ? akarod Tv re kotni a szamitogeped? nem ? akkor nincs problema.
( el tudom kepzelni, hogy a kompozit VGa kimenet ramkotheto valami kulso hardverrel a tv re , utana kene nezni ) -
virs lee #886 Az Acer az csak egy Acer. :) A notebookok Suzukija. De nemcsak az, gyakorlatilag az összes kommersz márka / széria ugyanolyan. Egy cél van csak ezek gyártásakor: olcsó legyen. Olcsó kínai. Persze minden kínában készül, a márkás is, de nem mindegy abból mit használnak fel.
Az hogy ez egy gagyibb minőség, nem azt jelenti hogy be se lehet kapcsolni, meg 10 perc alatt garantáltan elfüstöl, csak azt hogy jóval nagyobb az esély rá mint egy profibb cuccnál. Meg egyáltalán az anyagválaszték. Autónál se mindegy hogy fröccsöntött műanyag, vagy bőrülések mahagóni műszerfallal. Kezedbe veszel egy kommersz gépet, annak olyan érzete van, hogy mindjárt szétesik. Vékony műanyag az egész, recseg-ropog, lenyomsz egy gombot, az egész billentyűzet behajlik (van hogy egyszerre többet is sikerül így)... egyszóval olyan lengyel piacos vietnami bóvli. Amikor állandóan csak a bosszantó apró hibákkal szembesülsz, akkor nem nagy vigasz hogy "de legalább gyors".
FireWire és S-Video kell egyáltalán neked? 3800 mAh nem olyan rossz, de van jobb is, 4000-4400 mAh szokott lenni az átlagos notiaksi. Ezek 4-6 cellásak szoktak lenni, a nagyobb utazóaksik 8-9 cellásak (és ki is lógnak a gépből, nyilván az extra celláknak is kell a hely valahol). A használati idő attól függ mire használod a gépet, és egyáltalán milyen hardver van benne. Játék, filmnézés, minden egyébb erőforrásigényes dolog hamar lezabálja, netezés nem annyira. Az erősebb hardver nyilván többet is fogyaszt, de a régebbi konstrukciókból a gyengébb is fogyaszthat többet. Konzumer gépeknél olyan 1-2 óra a tipikus használati idő, üzleti notiknál 3-5 óra, de ebben benne van az is hogy az utóbbit nemigazán játékra, multimédiára használod, az előbbit meg igen. -
#885 azt írják,hogy játék alatt 1-1,5 órát bír,tehát sima terhelés mellett bír 2 óra körülit -
#884 Most ezzel mit akarsz mondani? Azt, hogy az Acer igyis-ugyis szar? A kérdés nem igy szolt! A kérdés a következő: Szabad-e laptopot megvenni FireWire és S-Video kimenet nélkül? Valamint 3800mAh-es benne az aksi, ezzel mennyi ideig tudok vele dolgozni áramcsatlakozás nélkül? -
virs lee #883 Egy dolog a felszereltség, és egy másik a minőség. Hiába tud sokmindent a gép, ha állandóan a szervízben van, meg pikpak lemeríti az aksit. -
virs lee #882 Az egyikbe X700 a másikba X1600 van.
Hát akkor azért ennyi. Ezek nem épp a legenergiatakarékosabb cuccok. Ha akkora aksit adnának hozzá amivel ez elbír 5 órát, az +10 kg lenne, tolhatnád talicskával. :) -
#881 Igen ez egy Acer, mert ehhez húz a szivem a proci, a memória és a videókari miatt, de azért egy kicsit gondolkozom, h biztos érdemes-e megvenni firewire és s-video csatlakozás nélkül. -
#880 az egyikbe Intel Pentium-M a másikba Intel Core Duo T2300 van,elvárható lenne,hogy egy 350k körüli notihoz normális aksit adjanak.Az egyikbe X700 a másikba X1600 van. -
virs lee #879 Ez is csak egy Acer. -
virs lee #878 Celeronos? -
#877 a Toshiba notik akkuideje miért olyan kevés?
pl.lítiumionos, maximális élettartam : 2,4 óra (Mobile Mark�) óra
pl. a Toshiba Tecra A7-108-nál 2,08 órát ír
Pedig ezek 350k-s gépek. -
tomo #876 svideo t hasznalhatod projektorhoz ( de a sima kompozit vga is ok hozza ) vagy TV re koteshez.
firewire, nem tom, nem terjedt el annyira pc s korokben.
szerintem a memoria nem lesz szinkronban a cpuval igy mindketto a maga frekvenciajan megy , cpu 400 memoria 533.
de ennek nincs is nagy jelentosege.
vagy miert tartasz ettol? -
#875 Valamint ez egy FSB400-as viszont a memóriája az 533-as. Ez azt jelenti, hogy a memória is csak 400-on fog dolgozni emiatt? -
#874 Én eztezt
néztem ki magamnak csak az a gond vele, hogy nincs benne FireWire és S-Video kimenet. Ez nagy gond? A mostani laptopokba már jó, ha van ilyen, nem? Mondjuk az S-Video az mire szolgál? Talán, hogy projektort tudjak rákötni?! -
virs lee #873 Kb. semennyivel. -
#872 Mekkora különbség van egy Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB400-as és egy Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533-as között? Mennyivel lassabb az FSB400-as? Írjátok le a véleményeteket! Köszi -
virs lee #871 100% megbízhatóság nincs. De van különbség a 30% és a 90% közt. :) Akár szállítás közben is keletkezhet hiba (elmozdul a hűtés, stb), de jobb helyeken nem a vállukat rángatják hanem kicserélik / megjavítják, és még ők kérnek elnézést. Ebben különbözik az IBM / HP az Acer / FuSi / Clevo, Gericom / ASUS brigádtól. Meg az átfutási időben, ami jobb helyeken nem úgy megy hogy te vársz heteket az alkatrészre, hanem vagy van nekik eleve a szervízben, vagy adnak egy másik (új) notit. A komolyabb márkák a céges ügyfelekhez vannak szokva, ahol a vásárló nem tolerálja ha szopatják, és legközelebb nem fog tőlük vásárolni, ezért kinyalják a seggét is. -
izb #870 Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533 --nagyon baba
-
tomka5050 #869 hello
Azt tudom hogy celeront nem szabad venni de ezek közül egyik sem volt az. A kérdésem a leírtakhoz a következő, lehet olyan notebook-ot venni amit te leírtál hogy 100%-ig megbízható?
Annyira válaszoljál még légyszives hogy a Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533 prociról mit hallottál (fogyasztás/teljesítmény ez egy 1730-as frekvenciájú) és az AMD Sempron 3300+ (2000 frekis). Aksi kímélési szempont is érdekel.