2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
virs lee #948 Akkor minek kérsz itt segítséget? Döntsd el, aztán vedd meg! -
izb #947 kicsit szűklátókörü vagy....
Ha nem csak az sg bújnád akkor lehet hogy tudnád miről ír lee kolléga...
Az a sok sok emberke aki besz@pta az Acer supportját most téged emleget...
nem csuklassz? -
#946 1: Használt cuccot sose veszek! 2: Ne te döntsd már el, hogy én mit veszek meg, ezt nyugodtan bízd ide! Köszi -
virs lee #945 Mondom, ott van Peti25 notija, miért nem veszed meg? Jó az neked... -
#944 Dob a halál... Már ne is haragudj, de nagyon el vagy te vetemülve, ha szabad ilyet mondanom. Én nem gondolnám, hogy egy 250 ezres lapival ennyi gond lehetne, túlreagálod a dolgot. ...vagy pedig annyit szoptál már ezekkel, h teljesen kibolyhosodott az agyad a sok ideggörcstől, amit a márkaszervizben elszenvedtél... Pech. -
kisaba #943 Köszi a segítséget!
Esetleg tudnátok ajánlani valamit ebben az árkategóriában?
bruttó: 250000 körül? -
virs lee #942 Éljél te együtt azzal hogy időnként kidobsz az ablakon majd fél milkát! Nem akarod megvenni Peti25 notiját? Szuper Acer minőség. -
virs lee #941 Pontosan. És ez a legnagyobb baj, mert mégha nagyobb arányban hibásodik is meg mint mondjuk egy üzleti modell, ha szó nélkül javítják / kicserélik, akkor a kiesett időn kívül nem ér veszteség. De ezzel a balkáni hozzáállással... -
virs lee #940 Apámnak 5 éve van egy
Egy... Hát akkor nagy hibastatisztikád lehet. :D -
tomo #939 azert az ibm szervizhattere nem emlitheto egy lapon az acerevel. es eleg szar hozzaallas ez a hozza kell szokni duma. -
#938 szvsz minden ilyen szervizes dolog szar itt kis hazánkban... meg kell tanulni együtt élni velük... -
izb #937 annyi hogy szar a supportjuk itt kis hazánkban.......... -
#936 Nemtom mi bajod van ennyire az Acer laptopokkal. Apámnak 5 éve van egy, soha nem volt vele semmi gond. Viszont nekem van egy 17-es Acer TFT monitorom, azt 2x kellett visszavinnem forrasztási hibával hozzájuk, hogy megjavitsak. Amugy semmi. Az egyedüli gond a notikkal, hogy nincs bennük firmware és s-video kimenet, ami azért jo ha van, de megvan az ember nélkülük is. Köszi -
Peti25 #935 -
Inquisitor #934 Visszavonom, iit csak régi Omega driverek vannak :( -
virs lee #933 Túl sok értelme nincs. Esetleg továbbpasszolhatod vmi lúzernek az aproneten. Nyilván buksz rajta, mert használt árban (sőt hogy hamar elvigyék, kedvező áron) kell kínálni, de legalább nem a teljes összeget. -
Peti25 #932 nem fogom annyiban hagyni,bemegyek a rikvestbe,viszek magammal 2 bepipázott niggert akik majd jól megdolgozzák őket lángvágóval meg hegesztőpisztolyal,aztán majd megnézzük,hogy mit írnak a munkalapra:)) -
Peti25 #931 van értelme egyáltalán letöltenem akkor egy drivert? ott vagyok a driverheavendownloads.net-en,az nvidia résznél,de itt annyi van mint a fene és fogalmam sincs,hogy melyik jó illetve nem jó,vagy hagyjam a fenébe? mondom multkor irtam a rikvestnek,és ugyan azt irták vissza amit te mondtál,hogy nem játékra való.plusz tegnap irtam az acernek is egy levelet,hogy mi a f.sz van,erre ma kaptam egy válasz mailt az EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBÓL ANGOLUL,valami lengyelnevü f.sztól.valaki nézze má meg nekem ezt a driver oldalt,hogy melyiket szedjem le,a gépemre.köszi -
izb #930 -
virs lee #929 Én már nem csinálok semmit, mert a Rikvest ellenében is az usanotebook.hu lerendezte az Acerral és kicserélték (nagy pirospont nekik, végre egy üzlet ahol kellemesen csalódtam) másik típusra. De ha nem ilyen korrekt a bolt, hát én is beszopom a fallikus szimbólumot. -
virs lee #928 Az. A poén meg az benne, hogy én többször is felhívtam a Rikvest figyelmét hogyha nem boldogulnak vele, nem kell megjavítaniuk, csak adjanak egy papírt hogy ez bizony valóban szar, nekem cseréli a forgalmazó, nekik is csak egy ilyen papírra van szükségük hozzá. De nem, ők ilyeet nem írhatnak le, hiába látják saját szemükkel hogy tényleg szar, mert (figyelem!) _elképzelhető_ hogy van olyan program amivel hibátlanul működik. Ez igen... Kocsiban is ha szar a kormány, akkor a megoldás hogy nem vesszük be a kanyart, csak egyenesen megyünk. :DDD -
izb #927 Tudod mit kéne csinálnod?
Mikor visszakapod a boltban ott teszteld le,és ha elöttük ugyanazt a hibát generálja,akkor jöhet a panaszkönyv és egyéb kényszerítő elemek..
Gumibot,ágyú,sokkoló,vipera... -
#926 Típikusan, ha nem tudják a hiba okát, akkor csak a "javítva" szöveget írják oda a munkalapra, a cserélt alkatrészt már nem sorolják fel (mivel nincs is). -
izb #925 ez egy vicc...
lehet kéne írni egy memoárt a gyárnak..... -
virs lee #924 Én nem tudom mit néztek, mit nem, ilyenre figyeltek-e, vagy sem, csak azt hogy a Rikvest az Acer szakszervíz, tehát nekik meg kéne tudni oldani a problémát, főleg ha már 3. alkalommal adom be hozzájuk a gépet, mindig azt írják a munkalapra hogy javítva, és utána is szar. -
virs lee #923 Nem túlmelegedés. Akkor is jelentkezik, ha bekapcsolás után egyből indítasz vmi játékot, ideje sincs túlmelegedni. Ugyanakkor 3dmarkokat akármelyiket akárhányszor lefuttathatod, nem jön elő. 1. rikvestes körömben nekem is a hűtőt piszkálták hátha csak annyi, de nem. Háromszor adtam be a gépet, nyomatékosítva hogy még mindig ugyanaz a hiba, előttük is reprodukáltam a jelenséget, mégse tudnak hozzászólni (az okához mondjuk én se). -
Inquisitor #922 Láttam már sorozatban gyártot notiban Bétás "nem eladásra készült" Biost, ami okán nem ment normálisan a beépített Mobility Radeon, és mindenki a GPU-t szidta. Aztán sima Biosfrissítés után (ami nem egyszerű, ha nem tudod valójában ki gyártotta) egyből ment hiba nélkül. -
Inquisitor #921 A hiba amit leírtál túlmelegedésre utalhat, vagy a CPU vagy a GPU, Utóbbira tippelek. Mázli esetén "csak" szarul van felrakva/felkenve a hőátvivő, vagy nem rendesen van a hűtés rajta. Próbáld meg az Acomp-ot szerviz gyanánt, régebben legalább is bevállaltak sokféle gépet. Ha nem Acer típúshiba, hanem a szerviz töketlenkedése volt, akkor kiderülhet.
Driver ügyben meg látogasd a Driverheaven.net oldalt. Ott van sok alternatív driver, meg notikhoz való módosított driverek. -
virs lee #920 A biznisz modellek. Mert ott pont erre fektetik a hangsúlyt, a céges ügyfél ugyanis nem tolerálja ha egy filléres hardver miatt bukik milliókat. Viszont ezek a modellek nem kifejezetten játékra valók, ezért nem érdemes notit játékra venni. Nincs olyan ami megbízható, sokat tud és még olcsó is, a komoly hardver (főleg videokártya, dupla magos proci) ráaadásul az aksis üzemidőt is gyorsan leírja.
IBM, HP, Dell, Toshiba Tecra / Portege, FuSi Lifebook: ezek üzleti modellek. -
tomka5050 #919 Peti25 neked milyen géped van? -
virs lee #918 Passz, ezt az Acer se tudta megmondani. Ha 1 gépen fordulna ez elő, még azt mondom véletlen. De hogy 5-ből 5-nél? Na az már nem véletlen.
Az x700-assal szerelt 5024 pl. jó volt ilyen szempontból (helyette voltak más, igaz apróbb, de ugyanolyan idegesítő hibái), nekem az a gyanúm hogy a "szokásostól" (128MB) eltérő, 64 MB vram kavar be, lehet hogy 128-ként próbálja kezelni, aztán egyszercsak kifogy alóla a valós memória és dob egy hátast, de ez csak egy kókler találgatás. -
Peti25 #917 megprobálok mindent,de most nagyon pipa vagyok,már jó pár hónapja vettem,nemhiszem,hogy visszaveszik,de az miért van,hogy néhány játék fut vígan,néhány meg nem? tökéletesen fut pl:Far Cry (full felbontásban),COD2,FIFA06 NFS Most Wanted? -
tomka5050 #916 És akkor milyen márkájú notik a "megbízhatóak" és minőségiek? -
virs lee #915 A Rikvest a szervizek Mistralja, nem értenek a szereléshez, csak kifogásokat tudnak gyártani, mint pl. ez a "nem való játékra" is. Sztem ezt közölhetnék az Nvidiával is. :D
Hacsak a boltban ahol vetted nem tudod kicseréltetni másik típusra, akkor igen, kidobtál 440k-t feleslegesen. Ez az Acer minőség és az Acer szervíz. Mert az még hogy szar, egy dolog, de legalább elismernék és kicserélnék, de nem, csak vállvonogatás meg pingvinezés van. Pont az ilyenek miatt igyekszek lebeszélni mindenkit az ilyen gagyi márkákról. Előfordulhat hogy nincs vele hiba, és nem is lesz, de ha csak egyszer is igen, simán szarban hagyják a vásárlót. -
#914 A Radeon-os megoldás a jobb a kettő közül.
A videokártya vs. RAM küzdelemben fontosabb a jó videokari megléte, mind a nagyobb méretü RAM, hiszen utóbbit könnyen feltornázhatod bővítéssel, cserével. -
Peti25 #913 Ne má,pont ugyan ezt mondták a rikvestbe,pár hónapja,hogy NEM JÁTÉKRA VALÓ A LAPOTOPOM.akkor kidobtam 440000FT-ot??? -
Inquisitor #912 Mind a kettő a rendszermemóriát eszi, és így picit lassítják a rendszert. Elvileg az X1600 nem picit gyorsabb. A 7300GO-nál a 64MB azt jelenti, hogy max. 256MB grafikus memóriát tud használni, tekintve a sebességét ez nem gáz. -
virs lee #911 x1600
Számít a memória is, de csak a gpu teljesítménye után. Egy S3 Trio 512MB-tal se lesz jobb mint egy 7900 GT 256-tal.
A kettő közül a lenovo a (még)szarabb. -
tomka5050 #910 jó estét kívánok?
3 kérdésem lenne:
ATI Mobility™ RadeonX1600 128/256MB HyperMemory™, vagy NVIDIA GeForce Go 7300 (64MB) a jobb?
Mennyire számít hogy mennyi memóriával rendelkezik egy videokártya? Nagy különbség van egy ugyanolyan 64MB és 128Mb-s között?
és hogy ez: http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=780 (ehhez még jönne plusz 512 Ram és eléggé szimpatikus az aksija)
vagy
http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=892 ő
-
virs lee #909 Egyik se. :) Illetve a FuSiból a Lifebook az jó, de gondolom te nem ilyen kaliberre gondoltál.