2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • tomo
    kerdes, hogy hany vasbeton fodem valasztja el a ket gepet egymastol.
  • BADE
    azt hittem műholdról jön:(
    A másik:
    koliba kellene a notebook és szeretnék internetezni wifin keresztül
    Láttam usb-s wifit(olyan mint a pendrive),ha ezt belerakom az egyik kolis gépbe(amin természetesen van net) odafent a szobából tudok netezni?Vagy az nem is erre való?Persze bekapcsolt állapotban kell lennie a gépnek.
  • reaper4
    mindent ami a kábelen jön. v amit rádugsz :D
  • virs lee
    tv adásokat ~~
  • virs lee
    A leírásában. Értelem szerűen ha van benne wifi, akkor tudsz, ha nincs, akkor nem.
  • Gladiator
    van én nekem egy albacomp activa-eco mobil 8080C notebookom. Hol tudom megnézni, hogy ezzel lehet-e wireless internetezni-e, vagy sem? vagy ez hogy működik?
  • BADE
    Tv tunerrel milyen adásokat tudok fogni?
  • streetracer
    Láttam a Fukarban egy Sony VAIO VGN-FS 315 H-t 259-ért. Van benne egy Intel M 1,73GHz, 1 GB RAM, 100GB-os SATA vinyó, és egy GeForce Go 6400-as. Ez jobb, mint az Acer Travelmate 4082? Melyik a jobb videókari, a Geforce Go 6400 vagy az ATI x1300? Köszi
  • tomo
    en hasznaltam/hasznalok mobil p3 akat, es igenis erzodeik a cpu teljesitmenykulonbseg, plane flashsel agyonpakolt csillivilli weboldalakon.

a dothanos megjegyzesed nem ertem.
  • streetracer
    Az Acer TravelMate 4082 kifutó modell? Havonta futkorásznak kifele ezek a notik...
  • virs lee
    Ha aksiról használod, ugyanúgy visszaveszi az órajelét mint egy Dothan, akkor meg nem olyan nagy a különbség. A sempronnak meg hiába a nagy órajele, a gyök 2 cache miatt csak egy celeron.
  • tomo
    tudom, hogy lehet kapni 5000 forint korul.
    en csak a tenyekre szoritkoztam.
    szerintem meg 30 ezret ra kell kolteni , hogy gatyaba razzon egy ilyen gepet ( 60 GB vinyo+ DVD iro + kulso "rack" + usb2.0 kartya )

de a CPU gyenge.( a hasonlo aru 1130 MHz esekhez kepest ). emiatt nem az igazi ez a gep.

a sempronos gep CPU teljesitmenyben , vinyoteljesitmenyben nagyon , es memoriameretben is agyonveri ezt. ezek azert elegge erzodnek, akkor is ha nem jatszik az ember.

tenyleg az lenne az ok , ha ki tudna egy ilyet probalni.
  • virs lee
    USB 2.0 portot lehet kapni PCMCIA kártyán is, pár rugó.
  • virs lee
    T23-ban van 1 GHz-es is, és talán 1.2 is. Természetesen megéri, a sempronos konfigodnál nem lesz rosszabb, mivel játékra úgyse használod.
  • tomo
    ha van lehetoseged kiprobalni a T23 at tedd meg.
    lenyegesen gyengebb, mint a regi geped.
    jobb lenne ha 1130 MHz es CPU lenne benne.
    az USB portja 1.1 es! (lassu kulso DVD irot nem biztos hogy elviszi , meg kene kerdezni olyat , aki probalta ).

az optikai meghajto valszeg elhasznalodott az evek soran, csereje draga mulatsag.
    uj vinyot is lehet hogy kell bele venned, a regi kicsi es valszeg az is elhasznalodott.
    a TV outot en nem birtam eletre kelteni ( lehet en hibam ).

ha az akkumulatora nem jo, akkor csak halozatrol tudod hajtani.

a hugomnak ilyet vettem ( 1130 as procival, a hutoje meg se szolal , ha csak netet nezeget / irodai alkalamazasokat futtat , ez nagy pozitivuma annak )

amugy massziv gep, nem nyikorog.

Bovitheto? nem hinnem, memoriat arany arban merik, ha egyaltalan hozza lehet jutni. belso optikai meghajto IBM iszonyu draga.

hirtelen ezek jutottak eszembe.
    esetleg irj tobbet , mire hasznalnad, mik az elkepzeleseid. ( es kukkants be a hwsw forumaba EVO altopikban van thinkpad topik. )
  • Sylvester
    Szerintetek megéri e lecserélni a PC met, ha már nem használom játékra stb...egy laptopot akarok , egy
    IBM ThinkPad T23

Pentium M III 750-800MHz, SpeedStep, AGP 2x, 256KB onboard cache, 100MHz front-side system bus
    20GB HDD, 384MB RAM
    3Com combo Mini-PCI card, (56K-s V.90-es modem és egy 10/100-as hálókártya)
    S-Video out port (TV out), USB, AUDIO (line out is!), Infra, DVD 8x
    337.8mm (13.3 inch) TFT display (1024x768-ban a legjobb)

Bővithető...

Megérné e az én PCmre mert nekem csak Multimédiára, Netre, és officehoz kellene..

Amililyen : http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=29428

Köszi előre is a választ!% HELP:)
  • Inquisitor
    Elég jó árához képest, sok egyébb "márkanév" alatt is kapható, persze drágábban :)
  • izb
    írd vissza hogy kapják be a gyíkot mert az jobban működik....
  • Peti25
    ezt kaptam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Peti25
    Tisztelt Hargitai Péter!

Az Ön leírásából kiindulva csupán bizonyos játékok fagynak le, működnek hibásan, míg a többi nem.
    Ebből az következik, hogy ezek a játékok valamilyen rejtélyes beállitás, vagy probléma hatására működnek hibásan.
    Ezekért a problémákért az Acer Computer nem tud felelőséget vállalni ( ahogy ez a garanciajegyen is fel van tüntetve )

Érdemes a játék fejlesztőinél érdeklődni frissítések, patch-ek után,
    melyek megoldhatják a problémát.

Pusztán az információ kedvéért érdemes körülnézni szakmai portálokon, fórumokon, egyéb internetes siteokon,
    ahol megoldást lehet találni az adott problémára.
    Érdekes, hogy az nVidia mGPU-jaival van több probléma a játékosok körében,
    míg az ATi mGPUk nagyon szépen muzsikálnak.

Tisztelettel,
    Pikószky András
    Acer Computer Magyarország
  • tomka5050
    A Mitac márkáról hallotattok vmit?
  • tomka5050
    Amint így végigolvastam a kis memoárotokat az Acer notikról és egyéb lelki érzékenységekről. Na mind1. Az érdekesség az hogy felhívtam egy jó pár boltot ahol notikat árultak és mindenhol más-más márkára esküdtek. Szóval olyan nincsen ami 100%-ig megbízható, persze azért különbségek vannak. Itt az Sg fórumon mint látjátok "Silent" és "Virs Lee" kollégánk a tanácsadó és van benne igazság hogy az Acer notiknak a szervíze kaka. Viszont most nyílt "állítólag" még egy Acer szervíz úgyhogy bizakodhatnak az ilyen notival rendelkezők, hogy a szervíz minősége javulni fog.
    A kérdésem amiért írok végülis hogy az Albacomp gépekről mit hallottatok esetleg vkinek van vmi személyes tapasztalata az ilyen tipusú gépekkel?
  • izb
    Van sima és fordított is:)ja x2-es
  • izb
    teljesítmény,energia felhasználás
  • kisaba
    Sziasztok!

egy kérdés:
    a Turion 64 proci kétmagos, vagy sima?
    csak mert láttam Turion 64x2-t, amihez oda is írták, hogy ketmagos, de a másikhoz nem. Csak akkor mitől sokkal drágább mint mondjuk egy Sempron 3300-as?
  • streetracer
    kk
  • izb
    hajrá.ha majd gond van vele,vagy nincs,mindig tájékoztass minket.
  • streetracer
    Köszi a segítséget, rendesek vagytok, de nekem nagyon sok szempontom van. Ha hülye vagyok, akkor az az én hibám, a hülye ember meg szopjon a szervízben a hülyesége miatt. Szempont az is, hogy a képernyő bírja az 1280x800-as felbontást, meg stb. Memória tényleg nem fontos annyira, de kinéztem már az 4082-es Acert. Köszi
  • virs lee
    A memória nem szempont, az a legolcsóbb alkatrész. Utólag veszel bele egy 10-esért +512MB-t. A celeront a speedstep hiánya miatt én se ajánlom, de van ebből pentium-m-es modell is, pl. ez itt. A komoly videokártyát meg inkább felejtsd el, amitt van legtöbb probléma. Melegszik, nehéz a hűtése (+kg, +cm), hamar lemeríti az aksit, és gyakorlatilag csak konzumer modellekben van nagyobb tudású. Nem véletlenül nincs az üzleti modellekben, pont az említett hátrányok miatt. Csodák nincsenek, olyan gép nincs ami mindent tud, semmit nem fogyaszt, és még olcsó is. Viszont elég a játékról lemondani, máris rakás számodra megfelelő gépet találsz a piacon. Ha játékgépet akarsz, akkor vállalnod kell a vele járó hátrányokat is, leginkább azt hogy sokszor fogsz vendégeskedni a szervízben és aggódni mikor fog vmi rejtélyes hibával elszállni az elmentetlen anyagod.
  • virs lee
    Egyébként 290 volt az én notim, vadi újonnan, laza 130-at spóroltam rajta a(z akkori) listaárhoz kpest, szal a 700k nem nagyon jött be. Nem feltétlen kell sok pénz a jóhoz. Igaz, ez alkalmi vétel volt, nem minden sarokról beesőnek áll ez a lehetőség, de még bolti áron is lehet jót venni. IBM-ből is van R sorozat, HP-ből nx, Dell-ből Lattitude, ami ugyan ezen márkák olcsó sorozatai, de még így is jobb vétel mint egy minőséget utolsó szempontként kezelő gagyimárka akármelyik gépe (a FuSi kivétel a Lifebook, a Toshiba meg a Tecra / Portege miatt).
  • izb
    hehe.írtam hogy nem egy erőgép,de ne tévesszen meg a gyenge külső.
    egy IMB-nél nem a felsorolt alkatrészek tudása a legnagyobb érték,hanem maga a noti.
    A probléma hogy válogatós vagy,de lóvé nyista.így nehéz lesz megfelelő notit találnod...
  • streetracer
    Ez több szempontból sem alkalmas nekem. Kevés a RAM, béna a proci nagyon sokat eszik, nagyon gyengus a videókari, kicsi a HDD. De azért köszi :)
  • streetracer
    Na mind1, nem vitázom. Máskor legyél egy kicsit kedvesebb. #942 #940
  • izb
    én a helyedben ez első notimnak vennék egy IMB-et mondjuk nem a legdrágábbat,hanem egy ilyet.

nem egy erőgép,de mindent tud amit egy notinak tudnia kell,és nem is drága.
    Játékra nem igazán alkalmas,de arra ott a PC.

lenovo
  • virs lee
    Már nem azért a 10 fillérért, de ha itt valaki bunkó volt, az csak te voltál, a #944-es hsz-ed már inkább flém mint témába vágó eszmecsere. Idejössze, segítséget kérsz, tanácsot adunk, ami lehet hogy nem vág egybe az elképzeléseddel, dehát ez benne van a pakliban. Nekünk ez a véleményünk, mivel te meg azt kérdezted, ezért voltunk szívesek és megosztottuk veled. Ha nem tetszik, nem kell megfogadni, dehogy még le is ugasd azt aki neked segít, majd még teszel rá egy lapáttal és bunkónak is nevezed azt, az nem semmi.

Nekem elég egy ilyen "olcsószar" Acer is első laptopnak.
    Lelked rajta, de ha már előre eldöntötted, miért nem vetted már meg? Mégis mit vártál tőlünk, hogy megerősítsünk abban hogy jól döntöttél? Akár ez is lehetett volna, ha szerintünk is jó a döntés, de egy kérdéshez az is hozzátartozik hogy a másik lehetőség a jó (/jobb). Ha ezt nem tudod feldolgozni magadban, akkor inkább ne is kérdezz semmit!
  • izb
    Na de akkor milyen érzékeny leszel,mikor a baba kis Acer notid beadja a kulcsot,és a szakszervíz csak vonogatni fogja a vállát.Na?
  • streetracer
    "De nem annak szántam, így béke."

Nekem neked címeztem speciel a bunkó szócskát, hanem lee kollégának, de ha már így magadra vetted... :DDD
    Najó, csak vicceltem.
    Érzékeny vagyok, és?! Na mind1, erről ne nyissunk vitát. :)

• izb
    Ha neked ez a hozzászólás bunkó volt, akkor kicsi lelked nagyon érzékeny lehet.
    De nem annak szántam, így béke.
    De meg kéne végre értened, hogy nem az ACER a szar,hanem a supportja.
    Tehát a gyengébbek kedvéért ismét leírom, hogy ha elromlik, akkor szívni fogsz vele mint atom,mert a Magyar szakszervíz idióták gyülekezete..
    Érted már??
  • streetracer
    Attól még nem kell bunkónak lenni és lenézni azt aki nem ért annyira az adott cucchoz. Hogyha valaki segítséget kér tőlem vagy hozzá szeretnék fűzni vmit valamihez, akkor nem azt csinálom, h bunkó módon elkezdek vele viccelődni és azértis a tudtára adom, hogy Hűű öreg te mekkora béna vagy, hogy ennyi hülyeséget összehordasz, hanem megpróbálom rávezetni, elmondani neki, hogy mi miért nem jó és akkor ő is belátja, hogy valóban igaza van. Mellesleg leírtam, hogy 250 rugóm van laptopra, ő biztosan dúsgazdag meg tellik neki 700ezres notira, nekem sajnos 18 évesen még nem. Tehát mondhatja azt, hogy az Acer szar meg minden, de mit csináljak ha nincs több zsém? Gyűjtsek hozzá? Az sok idő... Nekem elég egy ilyen "olcsószar" Acer is első laptopnak. KÖszi
  • izb
    ez tényleg egy jó kérdés.....