Notebook vetel

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem, már euróval kell fizetni😊

http://gaborszantai.co.uk/

És a márkával nem lessz baj?
A Dothan nem gyorsabb, de van olyan jó. Wide-os monitoron is beállíthatsz 1024*768-at, de értelemszerûen oldalra nyújtott lesz. Az általad kinézett gép egy DTR notebook, ami azt jelenti hogy izmos videokártya és egyéb dolgok vannak benne, természetesen a nagyobb fogyasztás miatt az aksit hamarabb lemeríti. 1.5 óra talán akkor elérhetõ vele, ha nem csinálsz semmit, csak a windows képernyõvédõ fut. Ezeket arra tervezték hogy konnektorról használod, a mobilitás itt csak annyit jelent hogy egyik konnektortól a másikig cipeled. 😊 A mobil 6800-as kb. egy asztali 6600 GT-nek felel meg, kb. másfélszer annyi pontot csinál 3dmarkban mint az x700 és a 6600 mobil videokártyák. Komolyabb videokártyás notik, pl. amiben 7800 GTX lapul, valahol 450-500k ft-nál kezdõdnek.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Hello!

1-2 hónap múlva szeretnék venni egy notebookot, csak nemnagyon értek hozzájuk. Pl. egy pentium M processzor úgytudom gyakorlatban gyorsabb mint egy asztali proci, a nagyovv L2 miatt, de mennyivel? Mekkora asztali cpuvval eggyezik meg pl. egy 1.5-ös? Vagy az AMD turion64 jobb? A legnagyobb bajom a WXGA lenne amit ráeröltetnek az emberekre😞 . Nem lehet beállítani rajta 1024x768-ot?
Eddig egy gépet néztem meg komolyan, ezt, + még 512 ram bele. Árához képest szvsz jó a teljesítménye, de a Fujitsu Siemens-ról nemsokat hallottam, de azok sem voltak valami szépek. Ezeknek az aksija kibír 1.5 órát? Az geforce go széria eléri az asztali geforceok teljesítményét? Vagy jobb márka van ekkora áron hasonló teljesítménnyel?
Chili7
A ventillátort tudjátok/lehet valami progival szabályozni notin (turion ML-37)?

bocsi vissza az egész,közben megtaláltam.Köszi

Ezek ugyanúgy nem írják ki,csak százalékban,meg hogy mióta fut.

[Jakuza]

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Tud valaki egy jó battery monitorozó programot,mert a windows beépítettje alapból csak %-os töltöttséget mutat,de idõben nem írja ki hogy még meddig tudom használni a notebookot.

Hello!

Nekem olyan problémám lenne, hogy nem értek a notebook-okhoz. Világéletemben asztali PC-m volt. Most szükségem lenne egyre, de nem tudom milyen legyen a márkája. Tudna nekem valaki vmilyen konfigurációt ajánlani + ár ?
Min köv. 1024 ram; 120 GB; 2.xx proci; jó vidi kártya.
Elõre is köszi a segítséget. [email protected] is jöhetnek válaszok.

Csõ
Persze, nem erre lett kitalálva, de az általad ajánlott DELL M90 a quadro videokarival erre lett építve...

Egy építész terv több részbõl áll össze: a vonaton meglehet írni mûszaki dokumentáció szöveges részét vagy lerendereltetni a látványképeket😊

A fotókkal is lehet utazás közben dolgozni, kívéve a preciziós munkákat...

Tehát legjobban a Sony VAIO-val jártam volna, mivel úgy tûnik az az egyetlen buisness notebook 17"-es kijelzõvel (Toshiba között is van, csak kicsi a felbontása a képernyõnek).

Szóval ma okosabb leszek, hogy mennyi is ez a DELL...

Igazából azért mert a notebook nem erre lett kitalálva. Alapvetõ célja a mobilitás, buszon / repülõn közben meg nem készít mûszaki rajzot az ember. 😊 De mivel van rá igény, ilyen irányba is elmozdultak. Viszont egy notebooknak vannak korlátai. A komoly teljesítmény kis helyre összezsúfolva sokat fogyaszt, nagy súlya van, a nagy méret (a súllyal együtt) meg a hordozhatóságot zárja ki (Clevo M590 pl. 6.6 kg, az már csajoknak bicepszre is elég 😄). Tervezéshez amúgy is sok extra periféria szokott kelleni, ami utazásnál nemigen használható. Ez nem kifejezetten notebooknak való terület, erre jobb az asztali pc.

Más: consumer vs business class összefoglaló d900t-tõl (a notebook.hu-ban dolgozik).

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

én ezzel egyet is értek, de ha grafikusoknak/tervezõknek nem ajánlott ez a széria, akkor miért nincs a másik két prestige alosztályban 17"-os kijelzõvel szerelt gép?

Egy grafikus sem hajlandó megvakulni a kis kijezõk miatt...

.............

Amúgy a DELL-hez van Quadro chipset-es videókártya, csak félek az árától...
Márha egyáltalán kapok majd rá valamilyen ajánlatot...

Nézõpont kérdése, mind1, a HP üzletinek hívja, mégis ez a belépõ szint. Üzleti alatt a prémium kategóriát szokták érteni, Mg, Al, titán ötvözetû házas, könnyû, kicsi, nagy akkumulátor üzemidejû, tipikusan munkára, nem játékra szánt gépeket. Ha vmi jó videokártyát raknak bele, akkor az FireGL / Quadro, ezeket szánják grafikusoknak, a többieknek meg a minimálfogyasztású GMA900 és hasonlókat. Ha azt nézzük hogy az nx-ek többsége se játékos videokártyával van ellátva, akkor felhasználási szempontból minõsülhet üzletinek, de a prémium szolgáltatások hiányoznak belõle. Ilyen az IBM-nél az R sorozat is. gf6600, gf7900 gtx, x700, x800 és hasonló videokártyás gépek jellemzõen játékra vannak, otthoni júzereknek szánva. Itt szoktak spórolni a minõséggel a kedvezõ ár érdekében, nekik úgyis mindegy hogy lefagy-e párszor game közben, max rebootolnak egyet, úgyis megszokták már a Tomato - Asrock gépcsodákon. 😄 A lenti HP gépnél is erre utal a "kifejezetten a kisvállalkozások szükségleteinek kielégítésére" (= olcsó) kitétel is.

A HP Buisness családjába tartozik a nx széria, sõt csak ebben az alfajban lelhetõ fel 17-es kijelzõjû példány...

most ezzel a DELL géppel okoztál egy kis fejtörést, agondom, hogy a legjobb konfigban nem találok árat...

WOW, ez a DELL M90 tetszik, csak egyelõre nem látom max konfiggal az árát...

holnap ráúszítom az emberem😊

A Clevo nem véletlenül olcsó, eléggé aljamárka (igaz beszállítóként sokaknál közremûködnek, FuSi, Albacomp, stb.), olyan Acer, FuSi Amilo szint. Kommersz gépnek elmegy, ha szerencséd van, nem kell túl sokat rohangálnod vele a szervízbe, de üzleti felhasználásra nem építenék rá, ott 1-2 nap kiesés többe kerülhet mint az egész noti.

A Dothan nagyon jó proci, rengeteg P4 - Athlon64 - Dothan összehasonlító teszt van a neten, és nem kell szégyenkeznie. A Core Duo ennek továbbfejlesztése dupla maggal, SSE3 támogatással, meg kisebb csíkszélességen (van 1 magos Core Solo is). Teljesítményérõl mindent elárul hogy az Apple erre építi inteles Macjeit. Viszont ha tudsz várni legalább fél évet, akkor jön a Yonah (ez a mostani 32 bites Core család fedõneve) utódja, a 64 bites Merom (illetve az asztali változat, a Conroe), na ez lesz az igazi durranás. De ha most azonnal kell gép, akkor ez felejtõs, lehet hogy megvárják vele a Vistát is, az legalább fél, de inkább 1 év.

A HP gépek jók, de azt nem árt tudni hogy az üzleti széria az nc és az nw, az nx a home usereknek szánt "olcsított" változat. A linken ugyan üzletinek írják, bár az 1 év gari az nx jelentésének ismerete nélkül is elárulja hogy mégse, üzleti modellekre alapból 3 év a jellemzõ, videokártyából meg vagy vmi GMA900 - x300 szintû semmit nem fogyasztó "gagyi", vagy FireGL - Quadro OpenGL-es csúcs.

Itt ez a Dell Precision M90, van 17", 1920*1200-as változatban is, 256MB Quadro FX, de lehet hogy külföldrõl kell hozatni (nem egy tömegcikk). Viszont mindenben megfelel neked. Árban nem biztos, bár ha cég fizeti...

A másik lehetõség az ilyesmi. Minipc. Nem olyan mütyür mint egy notebook, de majdnem, emellé veszel egy akármekkora tft monitort, és cipelni is tudod. Természetesen vonaton, repülõn nemigazán fogod tudni használni, de 2 zötykölõdés közt notebookon se fogsz precíz mûszaki rajzot készíteni, a célra tehát megfelel. Természetesen nemcsak Dellben van ilyen, rengeteg barebone HTPC gépet lehet kapni, belehajítasz vmi komoly videokártyát, és kész. Ráadásul utólag is tudod továbbfejleszteni, és olcsóbb is, tft-bõl akár 30"-est is kapsz, notiban ilyet biztos nem.

Ha esetlegesen Clevo-t választanék, mivel ebbõl a bruttó is olcsóbb, mint a nettó Sony...

Az egyik Clevo-ban ilyen processzor van: Pentium-M 1.73/533FSB 2MB cache Dothan - ez mennyire jó?

Esetlegesen lenne ez a HP, de nem tudom, hogy jó ez a CPU? (Mobile Intel® Core Duo T2500)

Szia, köszönöm...

Sajnos ez a Sony volt a szerelmem, de már nem lehet kapni - néhol felbukkan egy-egy, de azt mondják, hogy mivel kifutott termék, inkább ne is keressem...

Sajnos a 17" a minimum számomra, mert az asztali 21" után ennél kisebben CAD-ezni borzalmasan kényelmetlen.

Kénytelen vagyok hordozható gépet használni, mert sokat ingázom két település és egy fotóstudió között, így legalább három asztali gépre lenne szükségem és azt külsõ fotózáshoz a pusztába nem is tudnám magammal vinni...

Sajnos a 17" alatti kijelzõs gépek kizárva...

Ezekbõl csak a Sony 17", a többi 15-15.4", de felbontásban mind hozza az 1600*1200-at, vagy nagyobbat. Professzionális videokártya (FireGL) viszont csak a FuSiban van, ami épp 15". Az elsõ kettõben a vram csak 128MB. Ha minden kell a felsoroltakból, akkor nincs nagy választék, csak a Sony. Grafikai munkára biztos notebook kell neked? Ez nem igazán a notebookok területe, egy asztali gép olcsóbb és / vagy jobb.

Srácok, segítség kellene - nagyon kellene egy új notebook...

A követelmények:
- min. 17-es kijelzõ, minimum 1600×1200 körüli felbontás
- 256MByte video
- 2 GByte Ram

A gép elsõdlegesen grafikai munkára kell: ArchiCAD és PhotoShop, 8 mpixeles fotók feldolgozásához, ezért a kijelzõnek a lehetõ legjobbnak kell lennie...

Clevo kizárva, azt nem tudok nettó áron, Sony Vaio 17-es miatt futottunk egy kört, már nem gyártják...

Lehetõség lenne még az új 17 colos MacBook Pro-ra, de azt meg szívesebben használnám saját op.rendszerével, csak félek, hogy nem tudok szerezni hozzá "biztonsági másolat" programokat (a PS, Office, még csak-csak megvehetõ, de az ArchiCAD nagyon drága)

Szóval egy nagy felbontású, izmos grafikus gép kellene...

Várom a tanácsokat!

Köszönöm.

Jól tetted. 😊 Kb. ugyanazt tudja mindkettõ. A Clevoban a proci energiatakarékosabb, viszont nincs WLAN + BT. A HP meg HP, hiába a 2 év gari a Clevora, valszeg többet is lesz szaervízben mint a másik. A PH-n egyébként is sokaknak bejött a HP nx6125.

maestro85
Sziasztok! Kellene egy kis segítség. Szerintetek melyik lenne jobb Archi-CAD-re, Auto-CAD-re?
<br>1. http://www.notebookgyor.hu/?page=pricelist&id=15
<br>2. http://www.notebook.hu/notebook/clevo/stylenote/m551g/m551g-07

Persze midkettõt bõvítenénk 1Gb ramra.
Én az elsõt javasoltam az építész barátomnak.
üdv:
Maestro

igen igen, számomra is fontos volt, hogy legyen benne jogtiszta op, és az is amit még mondasz, hogy dothan-os 2 mega kessel..
reméljük a legjobbakat, szerdán érkezik 😊

football without ultras is nothing

Sztem korrekt, fõleg hogy az árban az oprendszer is benne van, és nem celeronos (a teljesítményével annak sincs gond, de speedstep az nincs benne), hanem rendes dothanos. Ha majd lesz rá pénzed, érdemes megvenni hozzá a +2 év garibõvítést. Igaz hogy 40k, de ha azt nézed mennyibe kerül egy kijelzõ / alaplap / dvd csere, máris egész máshogy néz ki, és 3 évig nyugodtan alhatsz (valamint eladásnál sokat dob az áron, másnak is kell a gari). 😊

macros köszönöm a tanácsokat, végülis mellette döntöttem. remélem nem fogok csalódni, és az egyetemi tanulmányokhoz megfelelõ lesz.
mégegyszer köszi!

Hehe. 😊 A mostanában kapható HP-k tulajdonképpen Compaq gépek (ezért szokás HPQ-nak jelölni). "Eredeti" HP-t, pl. Paviliont itthon nem is nagyon forgalmaznak, általában külföldrõl kerül be 1-1 db. Az ASUS ugyanolyan mezei márka mint a Clevo, Acer, FuSi, amiben jobb náluk, az az alapból 2 év gari (általában 1 év a divat), ami sokat számít, lévén notiban cserélni / javítani vmit az horror ár. A Dell az valóban jó, csak nem nagyon kapni, és azt is (tudásához képest) drágán. Amcsiban olcsó, de Magyarországra közvetlenül nem is szállít, itt csak a helyi leányvállalatától tudod megvenni - természetesen jó drágán, illetve a szervízhálózata is eléggé gyerekcipõben van - nem Magyarország a célpiaca. Használtan már nem drágább mint egy hasonló kiszerelésû IBM, HP, de itt új gépekrõl volt szó.

Munch
Hp vacak... Asus, vagy Dell.

<#integet2><#law>

Anna
Ezt nem tudtam, köszönöm. Megnézem a HP-t is, ha már ennyien vagytok ellene az Acernek 😊

Sin City life don\'t let the system get you down

80-as 2.5"-es vinyót kb. 25k-ért lehet kapni. Olyan noti amiben ilyen van, sokkal drágább (a többi extrát is megfizettetik veled, amire nincs is szükséged) mintha vennél egy olcsó gépet és hozzá egy külön vinyót. Illetve van még az a lehetõség hogy kinézel egy típust és gyárilag nagyobb vinyóval kéred. Jobban jársz ha nem a vinyóhoz választasz gépet, hanem a kinézett géphez vinyót.

//Nézd meg azokat a HP-ket is! 😊

ja, így már érthetõ. akkor bocsi 😊

Anna
Nézd, én azt kérdeztem, hogy melyik Acert vegyem, mert anyám egy 80 gigás vinyóra vágyik, de azonkívül tkp. semmire nincs szüksége és nem azt, hogy mi a véleményetek a márkáról, mert sajnos nem kívánságmûsor, hogy mit tudok szerezni.
-.-

MacrosTheBlack,
Nem egydarabos hibastatisztikám van, ill. nem is az enyém, hanem apámé és a saját apám csak nem veri át a saját anyámat 😊 De még mindig nagykerbõl lesz a gép. HP-t biztos tudok, IBM-et talán, csak úgy gondolom/gondoltam, hogy semmi értelme és még mindig a 80 giga az egyetlen szempont, nem én találtam ki, teljesen tanácstalan vagyok. És hozzam össze ezt úgy, hogy ne legyen drága... és apám nem akar beleszólni, anyám meg nem tud.

Igen. És a hozzá tartozó véleményeket is. 😊

CSOCSO
lattatok az uj lambo notbukot?
Itt egy tanulságos olvasmány minden notebook vásárlónak. A szerzõje a notebook.hu-ban dolgozik, tehát nyugodtan lehet készpénznek venni. Ebbõl egy részt emelnék ki: "Mivel a termékminõség egyértelmû rongálása bizonyos vásárlói rétegek - közepes és nagyvállatok - körében mindenképp bizalomvesztést eredményez, ezért a konzumer - kiskereskedelmi - piacot célozták meg, ahol a vásárlónak csak egydarabos hibastatisztikája lehet, ergo bármikor a meghibásodást a balszerencsére fogni". Ezt csak azért mert "Soha egyetlen Acerrel nem volt problémánk ".

Korrekt üzletnek ajánlom az usanotebook.hu-t, Acer gép esetén különösen jól jöhet hogy az Acer Magyarországgal való jó kapcsolatuk okán olyanban is tudnak neked segíteni amire a Rikvest beint. Szintén sokan ajánlják a notebook.hu-t is. Mindkét helyen le is tapizhatod a gépeket, így nem veszel zsákbamacskát. IBM-hez, HP-hoz világgarit kapsz, saját szervízhálózatuk van, Acernek meg csak a Rikvest.

nem akarok belefolyni a vitába, mert nem értek hozzá nagyon, de szerintem alapvetõen értelmet is a márkákon veszekedni, ha valakinek az Acer jön be, úgysem tudod róla lebeszélni 😊
ugyanakkor azt nem értem Anna, hogy akkor miért kérdezel meg másokat? Ha csak megerõsítészre vágysz akkor kalkuláld bele, hogy nem mindenki fog bólogatni. de ha nem fogadod el a mások tanácsát, akkor meg minek kérdezõsködsz?

nah písz -.-

Anna
Eh, nem, semmi sem biztos, viszont arról nem fogsz tudni meggyõzni, hogy szar. Majd körülnézek, azért htx. Tényleg nem olvasok PH-t, mert különösebben nem érdekelnek az ilyen dolgok, csak ez most fontos és egyedül nem szívesen döntök.

Én tudom: azért mert nem olvasol PH fórumot. <#eplus2>

// Nekem van saját tapasztalatom az Acerrel mint notival és a szervizével is, ez bõven elég arra hogy soha többet.

---

Szempont mondjuk, hogy 40 GB-nál nagyobb legyen a HDD, de más nemnagyon
Ennek kb. bármelyik ma kapható Acer megfelel, szövegszerkeszteni, netezni nem kell erõmû. Celeron-M / Sempron, 256 / 512 ram, integrált video. Tessék, a legolcsóbb. Biztos ezt akarod, ha ugyanennyiért márkásat is kapsz (#1, #2 - ebben már jogtiszta oprendszer is benne van)?

Anna
Soha egyetlen Acerrel nem volt problémánk és még mindig nettó beszerzési áron kapom, de nem érdekes. Csak annyira lettem volna kiváncsi, hogy ha már biztosan Acer, akkor melyik, de te úgysem fogsz segíteni. Valahogy nem aggódom, nem is tudom, miért ...

jólsejtettem 😊 köszi

A szervizek Mistralja. <#vigyor> Az Acernek ezzel van szerzõdése mint hivatalos márkaszervíz, tehát ide kell vinned a géped javításra. Ha nem lesz rosszabb mint elõtte, az már eredmény. 😊 Eredetileg az ASUS is velük volt szerzõdésben, de a tengernyi panasz miatt felbontották velük a kapcsolatot. Igazi csicska brigád.

ezt a rikvest-et már ph!-n is csomószor olvastam.. mi ez?

nem fogja semmire sem használni, csak dolgozik, max filmet néz, ergo nem fog venni egy 290 ezres IBM-et, mert minek.
Ja, hogy minek... Akkor hagyjuk. Majd megtudod ha elromlik és viheted a Rikvestbe. <#eplus2> Márkás gépbõl is van olcsóbb, netezni, filmet nézni celeron-m-es HP nx, IBM R is több mint elég. 160 rongyért, nem 230-ért.

Anna
Sry, de jó 8 hónapja is 236-ért vettem az 5024-est, igen, a különbség ég és föld. Árban. Csak egy egyszerû kérdést tettem fel, a gép anyámnak lesz, nem fogja semmire sem használni, csak dolgozik, max filmet néz, ergo nem fog venni egy 290 ezres IBM-et, mert minek. És se az üzemidõ se a méret nem számít.

A ram a legolcsóbb alkatrész, kb. egy árban van az asztali változattal. Vinyót is lehet bõvíteni, igaz drágább mint az asztali változat. A Dell jó, de a 3 nagy márka közül a legkisebb a támogatottsága (szervíz + modellválaszték) Magyarországon, ezenkívül a legdrágább is.

Nekem is volt (meg a száriahibás 4652-es is), a bosszantó apró hibái, karcsú aksis üzemideje és k. nagy mérete miatt cseréltem le. Jó helyen 290-ért kaphatsz vadiúj IBM T43-ast, ennyibe kerül az Acer 5024 is, a különbség pedig ég és föld. 😊