2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • illesbela
    az előző üzim jól "megmagyartam :))" szval -felölelem...
    oda aszem mást írtam, de kitöröltem :))
    nah szval tény hogy a notebookoknál az a fontos hogy keveset fogyasszanak, de ha lenne egy izmosabb aksi a tűrhető fogyasztás mellé, egész sokáig bírhatná a cucc...
    kicsit furcsa nekem, hogy sehol nem találtam a neten izmosabb aksit, pláne nem ehhez a tipushoz (Acer Aspire 3692)
    jah és még valami, a procik ill vidkarik fogyasztásáról nincs véletlen valamilyen teszt oldal?:) szintén kerestem ilyesmit de nem találtam...
  • virs lee
    A szervíz a legnagyobb gáz, de van elég baja anélkül is. De tény hogy a többi kommersz gép se jobb nála.
  • virs lee
    Az Asust ugyanott szervizelik ahol az Acert, illetve van egy másik szerződéses szervize is, amiről szintén rosszakat hallani.
  • izb
    asus elviekben okés....
    ez az akkumulátor dolog nemcsak a teljesítményekről szól, hanem a noti fogyasztásáról.
    És főleg erről.
  • illesbela
    hmm köszi az infót, Pesti vagyok, de Pécsen tanulok, szval felölelem az utazok eleget :)
    hmm de Pesten csak van szervíz...
    jah és az Asus jobb ilyen szempontból?
    esetleg konkrét tipust tudsz ajánlani?:)
    jah és még 1 kérdés, bár ezt írtam az elöbb is...
    szval érdekelne hogy lehet e mondjuk 6000 mA-os aksit kapni notebook-hoz, vagy hasonlót, szval nagyobbat, ami többet bír...
    köszi a választ! :)
  • izb
    az acerrel nincs baj,max a M.O szakszervíz nem áll a helyzet magaslatán.
    Tehát a szervíz egy vicc és ha elromlik a cumód akkor szívás van...
  • illesbela
    üdv

szeretnék én is hamarosan egy notebook-ot, nézegetem is a gépeket...
    hmm úgy hallottam, hogy Siemens-t nem érdemes venni, de mit szóltok ehhez a notyhoz?
    Acer Aspire 3692WLMI
    szerintem nem olyan rossz 180e-ért
    szval mit szóltok az "Intel GMA 950 128" vidikarihoz?
    gondolom hogy nem egy nagy szám, de jobb egy "ATI X200M 64"
    jah és még valami, úgy olvastam 2-2,5 órát lehet használni, ha csak aksiról megy...
    szval lehet idővel kellene valami erősebb, de nem tudom hogy lehet e kapni.
    szval örülnék pár jótanácsnak :)
  • [Jakuza]
    ACER Aspire 5101AWLMi www.usanotebook.hu Sulinetes es 198,000Ft (Radeon X1100)

vagy

ASUS A6Km Q056 ugyanitt 210k es Nvidia 7300Go VGA van benne.
    Ezekkel mar azert lehet jatszani is.
  • izb
    www.laptop.hu ott a telcsi számukon hívd fel a márvány utcai boltjukat és segíteni fognak.
  • izb
    nagyon ajánlott.
  • izb
    nem érdekli őket viheted linuxal is.
  • duran5r
    csoki tom hogy nem a témához tartozik de szeretném megkérdezni hogy "Albacomp Activa Mobil 220" << ilyen tipusu (amugy 3 éves) laptophoz lehet-e vhol uj akku-t kapni mivel ez az egyetlen baja mármint hogy gyorsan lemerül. neten nem találtam albacomp típusu laptophoz akksit :S help!
  • bacardi93
    csáó all! az lenne a kérdésem h notebook ot lehet e bővíttetni?? és ha igen adna vki egy honlapot hol vannak árak meg miden h mi mennyi??
    thx bye
  • dave69
    Sziasztok!

Van valakinek ilyen notija: (alulról a 2.)

dell inspiron 6400

Érdemes megvenni?
  • Csacsi
    Sziasztok. Van egy Fujitsu Siemens notim. Elszállt benne az alaplapi hangkártya. Mivel már nincs meg az eredeti home cd amit adtak hozzá. Ha feltelpítek linuxot, és úgy viszem be szervízbe, akkor azért nem fognak krákogni?
  • Amse
    ideis hátha valakinek ez van fav-ban

hiak!

sulnetes notebook-ot szeretnék venni nettó 200e körül.
    legfőképpen netezni és fotókat feldolgozni kell szóval proci + ram az kell azért, de néha elindítanék rajta egy counter strike -ot:)
    ezt néztem ki, de a a vga nem mond sokat. ezzel lehet futtani vmi game-et?
    vagy tudtok ilyen árért jobbat javasolni?
  • Meiser
    Sziasztok!
    Notebookot szeretnék venni,de egyszerűen nem tudok dönteni két gép között.
    egyik: http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/amilo_a1667g_ex_sulinet
    másik: http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/amilo_pi1505_sulinet
    Az első AMD procival,512 rammal,80gigás vinyóval,és ATi x700-as vidkártyával van szerelve. A második Intel Core2 Duo T5500(64bit),1024ram,120giga vinyó, integrált intel gma 950 videókártya.
    Igazából ez az integrált videókártya ami nagyon zavar.Sok rosszat hallottam róla, de egyesek dícsérik...Igazából játszani is szeretnék rajta.Melyik a jobb gép? Légyszi segítsetek,előre is köszönök minden választ.
  • virs lee
    Amíg egyszer nem kell szervízbe vinni... Ahhoz képest a Mistral a korrektség példaképe.
  • rvn
    Üdv! Van egy Acer travelmate 2492 es laptopom a bisoban van oylan h lehetséges usb röl bootolni és vettem is hozzás egy usb n ráköthetö winchestert...de semmi képpen nem engedi a bootolást arrol:S! Mi lehet az oka?
  • Paál
    Hát örülök is
  • virs lee
    Örülj neki, mert nekem 2 Acerem is volt, egyik kapásból gyári hibás (amit a szervíz ugyan tapasztalt, de hivatalosan nem akart elismerni), a másikat meg csak a "szokásos" bosszantó hibái miatt adtam el.
  • virs lee
    Neked lehet hogy gagyi a lenovo,de sajnos semmilyen tapasztalatod nem lehet ezek tartalmi,tartóssági és egyéb tulajdonságairól.
    De annak igen, aki pl. IBM szakszervízben / notebook.hu-nál dolgozik, bár te még nekik se hinnéd el.

Tehát elég érdekes ez a gagyi hozáállás a lenovohoz,mert kb 1 éve lepte el a Magyar piacot igy semmilyen tapasztalatod nem lehet róla negatív irányba.
    Elég sok infót össze lehet szedni a netről, csak a megfelelő fórumokat kell látogatni.

Annyit azért szeretnék kérni tőled, hogy a biznisz kategória állandó éljenzése mellett azért foglalkozni kéne azzal is ami megfizethető.
    Olcsó húsnak híg a leve, ezt már évszázadok óta tudják. Másrészről viszont belépőszintű business modellek is voltak már lejjebb belinkelve ajánlottként, csak olvasni kéne.
  • virs lee
    Ha nem érdekel mások véleménye, akkor meg minek kérdezel? Vedd meg amit akarsz, aztán majd rájössz magadtól is hogy ugyanannyi pénzből vehettél volna jobbat is!
  • Paál
    Itt csak HP-ről meg IBM-ről érdeklődjetek mert az összes többi a sz*r.... igaz nekem egy Acer van és semmi bajom vele.... de amúgy sz*r gagyi kinai ócskaság....
  • Match
    wow..
    Na ez már tetszik!
    Köszi!
  • Thibi
    A HP nx7400 szélesképenyős,van belőle core duo-s verzió is
    HPQ nx7400 (EY508+)
  • Match
    Az a HP amit már egyszer linkeltem tökéletes lenne, egyedüli bajom vele hogy nem WXGA. Hasonló erőnlétben lévő WXGA-s gép pedig 400 ezer...
  • izb
    2010-ig használhatja a lenovo a az IBM nevet.
    Utána megszünik a thinkpad IBM név alatti forgalmazása.
    Neked lehet hogy gagyi a lenovo,de sajnos semmilyen tapasztalatod nem lehet ezek tartalmi,tartóssági és egyéb tulajdonságairól.
    Tehát elég érdekes ez a gagyi hozáállás a lenovohoz,mert kb 1 éve lepte el a Magyar piacot igy semmilyen tapasztalatod nem lehet róla negatív irányba.Viszont a pozitívumok gyorsan megmutatkoztak annak, aki találkozott már velük.
    Arról nem is beszélve hogy több szervízes kollégával beszéltem és az elromlási statisztikájuk mutatója teljesen pozitív,természetesen az általad erőltetett biznisz kategória kihagyása nélkül.
    Annyit azért szeretnék kérni tőled, hogy a biznisz kategória állandó éljenzése mellett azért foglalkozni kéne azzal is ami megfizethető.
  • izb
    felejtsd már el az üzleti modelleket.
    a userek 90% nem fog olyat venni,te meg mást sem szajkózol itt, hogy biznisz biznisz biznisz.
  • virs lee
    aksi 2-2,5 órát bír,tehát nagyon pöpec
    Mint minden konzumer gép: Acer, Gericom, FuSi, Clevo, Asus, stb. Üzleti modelleknél a duplája az alap, amihez még rakhatsz pótaksit is.
  • virs lee
    thinkpadet ugyanaz a gagyi kínai gyár nyomja
    Erről már őket is tájékoztattad? Legalább tőled tudjanak róla, ha már a saját szemükkel nem tapasztalják...

A Lenovo megvette az IBM pc részlegét, benne a ThinkPad üzletággal. Nemcsak a márkanevet, az egész infrastruktúrát is! Az egész teljesen független az eredeti gagyilenovotól. Lehet, sőt valószínű hogy az ex-IBM szervízekben a saját márkájukat is bevállalják javításra, de ennek mi köze a gyártáshoz? Semmi.
  • izb
    2 hete.tökéletes.
    szervízháttere ugyanaz mint az IBM nek lévén mindkettő egy cég alá tartozik.
    aksi 2-2,5 órát bír,tehát nagyon pöpec..
  • izb
    ok köszönjük....
    a thinkpadet ugyanaz a gagyi kínai gyár nyomja..
    tehát nem kell itt a púder és az állandó okoskodás,meg még megárt a szépségednek...
  • virs lee
    Ez az oridzsi kínai gagyi Lenovo, semmi köze a ThinkPadekhez!
  • Match
    mióta van meg?
  • izb
    arról nem is beszélve,hogy a háttér (szervíz) is ugyanaz mint anno az IBM esetében...
  • izb
    na ezt kapásból elsőkézből tudom lektorálni.
    hülyeség amit írtál.
    Baba összeszerelés minőségi alkatrészek ezek jellemzik ezt a laptopot.....ezt láttam,éreztem,vettem...
    mint a többi IBM is kínai mióta a lenovo megvette, tehát ez igencsak gyenge érv...
  • virs lee
    Kínai gagyi.
  • Match
    Erről Mi a véleményetek?
  • Match
    Használtat azért nem akarok, mert az aksi érzékeny jószág, és inkább abban bízok ha én baszom el :D
    Annyit hallottam erről a hp-ról még hogy (munkatársam ismerősének van) állandóan szervízbe kell vinni, mert mindig van valami kínja...
    Nekem az valahogy nem szimpi :D