2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
#1468 1.AlienWare
2.HP
3.Apple
4.Sony -
virs lee #1467 A Satellite sorozat az nem is jobb semmivel az Acer-Clevo-Gericom brigádnál, de a Portege / Tecra az üzleti sorozat, fényévekkel jobb minőséggel. A FuSinak ugyanígy szar az Amilo szériája, de a Lifebook az üzleti modell. Acer / Asus / Clevo / Gericom nem gyárt üzleti szériát, gyakorlatilag mind ugyanolyan gagyi. -
izb #1466 hp
nem rossz... mondjuk 4-5 helyen -
izb #1465 toshiba mint utolsó....lol ez aztán nem semmi. -
#1464 nálam utolso elötti... utolso a toshiba :))) -
#1463 Szerintetek a HP gyártó milyen szinten áll a laptopok világában? sorrendet pl . 1. 2. 3. :) thx -
TTomi #1462 oké rendben! egyébként csak "pcmaci"nak hívom
és lehet olyan kártyát kapni ebbe az express slotba ami "pcmacit" csinálnekem? vagy egyéb megoldás? pl usb-n kersztül?
-
izb #1461 Majdnem fonetikusan írta le, a lényeget közvetítette....érthető...
-
virs lee #1460 PCAMCA
Az mi? Gondolom pcmcia, de nem ugyanaz, nyilván azért hívják másként. -
TTomi #1459 Hi! Lenne egy f@szláma kérdésem! Az express card ugyanaz mint a PCAMCA?
Vagy mi a különbség a kettő között? Kompatibilisek egymással? Vagy legalább le tudja kezelni az express card slot a pcamca kártyát?
Köszi!
-
virs lee #1458 Nuku reklám! -
virs lee #1457 Kb. ugyanannyira. A notik nagy részét olyan gyártók gyártják, akikről soha nem is hallottál: Quenta, Compal, stb, ezek gyártják mindnek a cuccot, csak a doboz más. Home usernek csak az ár számít, mindegy hogy 3 napon belül széthullik, csak olcsó legyen, és reménykedik hogy hátha őt elkerüli a balszerencse. De nem, mitől is kerülné. Mivel ez nem is balszerencse, hanem "feature", ilyennek lett kitalálva. Egyrészt spórolás az alapanyagon (ha már felfele nem lehet növelni az árat, akkor az előállítási ktsg--et nyomják le), másrészt ne is legyen túl jó, mert akkor nem veszel 1 év múlva újat.
Ez a mentalitás az ami a biznisz vonalon nem válik be, és mivel a kereslet határozza meg a kínálatot, ide olyat gyártanak amit elvárnak: minőséget. Cégeknél nem divat évente cserélni a hardvert, és azt meg mégkevésbé díjazzák ha a hw-nál 1000x értékesebb adatok elszállnak. Ezért drágább ua. a konfig biznisz szériában mint home user kategóriában. Én a minőségre szavazok, mert nem szeretem ha mindig azon kell parázni mikor szarik be. Inkább legyen gyengébb a hw, de az 100% rendelkezésre álljon, minthogy hipergyors cucc, de 1 hónapból 3 hetet mindig a szervízben tanyázzon. -
foxxi #1456 Dell Inspiron 9400 Eladó -
Taybor #1455 Iegn erre én is kiváncsi vagyok, mert én is nézegettem a notebookokat és egyértelműen a fusi adja a legjobb gépeket a legolcsobban(a benne levő technikára gondolok).
DE akkor lehet hogy az összeszerelésnél sporolják meg ezt a pénzt? Mennyire hibásodnak meg a gépei a többihez képest(pl acer)? -
#1454 Kifejtenéd? :) -
#1453 ez hüjeség, nem létezik hogy ilyet ráirjanak egy korszerü laptopra. olyan nincs :D valaki nagyon hüje volt ott :) -
virs lee #1452 Tanulópénznek kiváló. -
#1451 Az #1443-ben lévők függvényében mi a véleményetek erről?
Fujitsu Siemens Xa1526 L
Akárcsak az ACER-ek ez is 1 év garis, de mennyire Siemens (német) a cucc... Ami viszont rohadtul érdekel, hogy ez olvasható a notebook.hu-n minden egyes FS Amilo gépnél:
"A FUJITSU SIEMENS az Amilo modellcsaládját elsõsorban otthoni felhasználásra ajánlja, ezért a MICROSOFT® XP operációs rendszer PROFESSIONAL változatát nem támogatja."
Ez annyit takar, hogy nem forgalmazzák OEM XP Proffal, vagy valamilyen úton módon megoldották, hogy nem is lehet felrakni rá?
Eddigi válaszokat és a következőket is előre köszönöm.
-
virs lee #1450 Drága. 100-ért már ugyanilyen konfigot IBM-ben is kapsz, ami azért nem kicsit jobb. -
#1449 Eladó Gericom Notebook!!!
Eladó kb. másfél éves Gericom Notebook: Intel Alaplap, Intel Pentium 1.6GHz 2MB CPU – ami egy 3.2Ghz-es asztali PC-nek felel meg, 512MB RAM, Samsung 80GB HDD, Intel Graphics Controller (Integrált) VGA, Hálózati Kártya, Smart Link 56K Modem, 4db USB Port, VGA Kimenet, S-Video Kimenet, Kártya Olvasó, DVD Író, 15” LCD Monitor. Tökéletes állapotú a Notebook, anyagi okok miatt eladó!
Iá.: 160.000 Ft
Érd.: 30/904-7664 Számon vagy a [email protected] E-mail címen. -
#1448 talán az acer-es kicsit gyengébb lehet a kevesebb saját mem miatt, de nekem személy szerint még mindig az a legszimpibb gép :) -
#1447 Szerintetek mennyivel lehet erősebb az MSI MSI M677X-015HU-ben lévő vidkari a ACER TM7514WSMi és mennyire szállhat velük szembe az ACER Asp515WLMi-ben lévő Ati? -
#1446 csak nehogy beszopassák mert nekem is még anno 1x512 volt benne elvileg, aztán nagy szart, raktak bele 2x256-ot. kicsit ideges voltam, tessék rá figyelni. sztem kérje a 7514-est erösebb procival azt csá -
#1445 Inkább a prociért meg a videokariért fizessen mint a ramért amit bármikor egy 10-esért bővíthet.
Videokártyák terén ha jól emléxem az nvidiák jobban szerepeltek (én is nvidiás notit tervezek, pedig ati párti vagyok). -
#1444 sztem vagy a második, de abban nekem nem tetszik az x1600, vagy a harmadik, és ne foglalkozz az akksicellákkal, dtr gépnél ugyis tökmindegy. ha nálunk a 17"-es XPS kibir másfél orát lazán használva, akkor sztem az is elmegy ennyit.
én a 7514-esre szavaznék :) a memoria sztem fontosabb mint a proci (1,8 vagy 2 ghz tökmindegy) és a gef kari is jobb az atinál. -
#1443 Sziasztok!
Most tervezem egy új notebook vásárlását. Igazából főként hálózatról fogom üzemelni, aksiról csak néha-néha. Játszani is szeretnék vele és nem full low-felbontás-low-detailen ezért az integrált Intel szintű videókártyák szóba sem jöhetnek.
Amiket nézegettem:
ACER Asp5112NWLMi
Ennél a gépnél igazán a 8 cellás akksi és az ára tetszik.
ACER Asp515WLMi
Hasonló az előzőhöz de ez 2 giga memóriával és 2 GHz-es 2 magos 64 bites Turion procival van szerelve, kérdés, hogy ez a többlet megér -e 50e forintot?
ACER TM7514WSMi
Szintén hasonló az előző kettőhöz ez 17"os monitorral, 1,8Ghzes procival 2 giga memóriával és az előző kettővel ellentétben Geforce7600 128MB saját (256 hypermemory) memóriával. Hátránya az előző kettőhöz képest, hogy ebben 6 cellás akksi van amit gondolom a 17"es kijelző mégjobban "megesz", de mivel főleg hálózatról megy majd ezt még lehet kibírom, ráadásul játékhoz a 17" csábító...
MSI M677X-015HU
6 cellás akksi 1,8Ghzes proci, 256 mega saját memós Go7600. Ami elég csábító az a 2 év garancia, viszont ami nem az, hogy elég borsos az ára...
MSI L735X-050HU
Az ACER TM7514WSMi-hez hasonló gép, gyengébb procival, kevesebb memóval viszont jobbnak tűnő videókártyával, körülbelül azonos áron 1 évvel több garival...
Szóval kérdéseim: Szerintetek ár/érték arányban melyik gép tűnik a legjobbnak? Melyik videókártya képes nagyobb teljesítményre (x1600/Go7600) és ahogy elnézem itt azonos típusú kártyákból is több fajta van, 128 saját 128 Hyper, 256 saját memória... Válaszokat előre is köszönöm, ha esetleg ilyesmi árkategóriába a felsoroltaktól eltérő gépet is tudtok ajánlani ami az én igényeihez esetleg jobban illeszkedne azt nagyon megköszönném. -
virs lee #1442 Kínai?? Ez IBM. A Lenovo csak a nevét adja hozzá. -
izb #1441 jó kis cucc...
ajánlott kategória. -
#1440 szorgalmadat büntipontokkal jutalmazzák? :)
ez a lenovo amugy milyen? látszik rajta kinai mivolta? még nem volt dolgom ezzel a márkával. -
virs lee #1439 Az utolsó Lenovo ThinkPad T43 gépekért nagyon megéri rohanni ... Igazán ellenállhatatlanná mégis a 225 000 forintos ár teszi a gépet.
Na akinek ennyiért se éri meg, az tényleg megérdemli hogy acernál jobbat sose lásson. -
virs lee #1438 Ha felmész a ph-ra, ott egy egész fórum osztja. :P -
izb #1437 nekem ezt tetszett....
"mert azokban ezen szarságok hiányát fizeted meg"
Virs lee látom még mindig osztod a semmit.....de azt legalább jól csinálod.. -
#1436 monnyuk nekem x1300 van 256 megás nekem elég -
#1435 Ez azért elég nevetséges:
ATi Mobility Radeon® X1100/64mb
Apa régi Toshiba Sattelites gépébe is jobb van.... -
#1434 ezt lesd meg! -
virs lee #1433 230-ért olcsó neked az acer, 280-ért meg drága az IBM? LOÁL! Itt van T43 140-ért is, az se jobb mint a szutyok acer?
Ja és ez a 280.000Ft-s gép nem tom hogy ugrott be neked, vagy csak úgy írtad, hogy van ilyen is
Mondom hogy olvasni is tudni kéne, nemcsak írni! Lejjebb más linkeltem. -
virs lee #1432 Nekem is volt gericomom, aminek semmi baja se volt, mégis elhiszem hogy ha 1000 ember szidja, az nem a véletlen műve. Főleg ha olyanok is, akik foglalkozásuk révén nem 1, hanem több 1000 darab után tudnak véleményt nyilvánítani róla (boltos, szervizes). Az okos ember más kárából tanul. -
#1431 Ez most jól beszolt :)
Így tovább, győzzön az egyik!
Amúgy egyébként most már biztos, hogy ASUS-t vagy ACER-t veszek. A legfontosabb okom, hogy én is egy magyar vagyok a kevés közül, és nekem is kevéls pénzem van, nagyon! Ez a 230.000Ft 3 évi spórolás, és még sorolhatnám, milyen ill....
Szóval lehet virs lee, hogy "kő" gazdag vagy, de azért nem mindenki Pesti... Van aki falun él! A bére meg 50.000Ft körül se mozog.... A Trabantról meg annyit, hogy egy községben abból is örülnek, ha van.
Ja és nagyon fontos! Ez nem Nyugat-Európa! Mi Kelet-Európa egyik szutyok kis országa vagyunk, és elsősorban örüljünk, ha a kenyérre való összejön, ja és ügyelünk arra, hogy ne legyünk betegek!
Ja és ez a 280.000Ft-s gép nem tom hogy ugrott be neked, vagy csak úgy írtad, hogy van ilyen is, de az én kérdésemre választ nem ad! Mert már régebben leírtam: 230000-ért veszek gépet! többért nem! Mert nincs több!
-
#1430 jó... figyelj kockulj a Hp-d vagy IBM-ed előtt... nem vitatkozom veled mert neked lesz igazad mindig, csak közlöm hogy nekem most egy éves a gépem és semmi baja.... nah erről ennyit.... biztos én is kifogtam az egyetlen működő képes példányt.... -
virs lee #1429 De a legjobb hogy az IBM / HP az neked drága, de az ugyanolyan árszínvonalú Dell az már milyen olcsó... LOÁL!