2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
virs lee #1428 itt magyarországon mindenki zsebből ki tud fizetni 600000 Ft-ot egy ilyen gépre
280k mióta = 600k?? Ennyiért egy "jó videokártyás" szutyok acert nem kapsz. Csak okosan kell választani, nem bedőlni a "gazdaságos" marketingnek.
a teszkó gazdaságosat ugyanilyen felszereltséggel féláron
Álmodban... Azért olcsóbb, mert gagyi. A minőség nem azt jelenti hogy 10 ghz proci meg 1000000000 gb ram. Ez a parasztvakítás parasztoknak.
senkise élete végéig fogja használni a notikat
A teszkógazdaságosat biztos hogy nem. Örülhetsz ha az 1 év garinak csak a felét üli le a szervízben.
sztem Acer-t vagy Toshibát vagy Dell-t vegyen aki notit akar
1. szerintem... pff
2. ez mind ugye 1-1 gépet takar? Olyanról nem is hallottál hogy Inspiron vagy Lattitude? Azt már fel se tételezem rólad hogy a különbséget is meg tudnád mondani közöttük. -
virs lee #1427 Attól függ melyik. A legolcsóbb acer biztos olcsóbb mint a legdrágább asus. -
virs lee #1426 Vehetsz trabantot is, csak aztán ne rinyálj hogy minden sarkon szerelni kell! -
#1425 mindenki vegyen hp-t meg ibm-et!!!!..... mert köztudott hogy itt magyarországon mindenki zsebből ki tud fizetni 600000 Ft-ot egy ilyen gépre, holott megvehetné a teszkó gazdaságosat ugyanilyen felszereltséggel féláron DE NE!!! Ilyet vegyünk.... jah meg ha autót akar venni vki akkor vegyen bugatti veyron-t mert az is olcsó pár száz milla... miaz... zsebből... Naszóval lényegre térve senkise élete végéig fogja használni a notikat és nem fog itthon kiadni kétszer annyit egy márkanévért mert a Magyar ember örül ha részletre meg tudja venni a teszkógazdaságosat... szvsz nekem Acerem van, és semmi bajom vele... megy működik nekem jó... és nem kapok kiütéseket attól hogy nem HP vagy IBM van rá írva hanem Acer... sztem Acer-t vagy Toshibát vagy Dell-t vegyen aki notit akar mert teljesítmény ár arányban elég jók és a szervízháttere se rossz ha esetleg bekotlana.... mert csak a HP megy az IBM olyan mint egy Corolla hogy nincs olyan hogy nem indul.... nah ennyit a notivételhez!!!! -
#1424 Azért tegyük hozzá, hogy az Acer olcsóbb mint egy ASUS...
-
virs lee #1423 Hát ha csak ennyi a választék, akkor inkább Asus, azt 2 évig hordhatod a szervízbe. -
#1422 Milyen notebookkot érdemes venni acer és asusban gondolkodom (ezért mert abban aboltban ahol vásárlási kedvezményt igénybe tudok venni, csak ilyen van).
Legyen benne DVD író és egy jó video kártya, ami a régebbi játékos jól futnak (pl.half-life1 régi). És azért jó lenne ha autocad is futna rajta.
Sajnos nem tudom eldönteni, mit kell nézni.Mert a legtöbb notebook integrált kártyával van felszerelve (mert szerintem ez is számit, de sajnos nem értek hozzá).
Ezeket néztem: ASUS A9RP-5A015. F2HF-5017
CER Aspire 3000 sz., TravelMate 2492 sz. -
virs lee #1421 Toshibából is van 2 féle: Portege / Tecra az üzleti, a Satellite meg a kommersz sorozat. -
virs lee #1420 Néha olvasni is kéne, nemcsak írni! -
virs lee #1419 Az is csak egy asus. -
#1418 Amúgy a papámnak Toshiba gépe van, igaz hogy szervízeknél, néha volt már összeszólalás.... (pest)
De lassan 5 éves gép, iagz akkor kb 500.000-ért vette, de ma is pörög! 3 óra táp nélkül, (eredeti aksijával) igaz nem volt agyonra hazsnálva...
SP2-es Xp simán fut, kicsit néha lassúl, de nem is csak 11 program van rajta... igaz hogy dx 8-at csak szoftveresen támogatja, de attólmég ennyi év után nagyon is frankón megy. igaz talán a 2Gb memória ebben segít neki :) -
#1417 virs lee, leugatni a notebook-okat azt tudod, de eddig egy olyat se montál márkában, ami jó...............
-
#1416 Hi, ASUS A6M Q091-ről mi a véleményetek? -
virs lee #1415 Vistához majd lesz santa rosa chipset (800-as fsb), nyilván hozzá való integrált videóval. A mostaniak közül pedig egy x(1)300 tökéletesen elég hozzá, olyat üzleti szériában is találsz. A notebook lényege a hosszú konnektormentes használat, és a megbízhatóság. A játék nem szerepel a felhasználási területei közt. Amelyik ezzel próbálkozik, az parasztvakítás, melegedik, leszopja az aksit, és legalább olyan drága mint egy korrekt üzleti noti.
Van egy cikk a landwarriorról a főoldalon, ott írják hogy a katonák már a +6 kg többletsúly miatt nyavajognak, pedig azok se E kategóriás rokkerek. 6kg az pont egy gf7900-as Clevo desktop noti súlya. Más dolog felemelni 6kg-t, és más állandóan cipelni.
3 évre csak üzletit, Nyilván nem véletlenül adnak csak 1 évet a kommersz notikra. Annyi idő alatt garantáltan szétesik.
Táp nélkül max 5 órára használnám (csak szigórúan gépelni!!!!!)
Konzumer notit 2 óránál tovább üresjáratban se tudnál. 4.5 óra az üzleti notiknál is csak minimál fényerővel, minimál prociterheléssel érhető el (pótaksival +50%), kommersz notinál ne is álmodj ilyesmiről!
A legjobb cpu + vga az amelyik nem fogyaszt semmit. -
virs lee #1414 Mert szarok. Nekem is volt Acer, örülök hogy megszabadultam tőle. 50% eséllyel éefagyott ha rádugtam egy pendriveot, gyárilag szar videokártyával, meg ilyenek. Egyszerűen igénytelen hulladék, a notebookok teszkó gazdaságosa. De nemcsak az acer, hanem az összes hasonló kategóriás. Mert gyárilag csinálják szarra, hogy mindig vegyél újat. A biznisz notik pont azért kerülnek duplaannyiba, mert azokban ezen szarságok hiányát fizeted meg. Minőségiek, megbízhatók. De ha valakinek az kell hogy állandóan lefagyjon a gépe, ha ránézel, attól kettéreped a burkolat, rejtélyes hibahegyekkel akar hadakozni, akkor csak nyugodtan dobjon ki pénzt ilyesmire, de utána ne nyavajogjon a fórumon hogy miért szar ez, miért szar az, előre tudta hogy mit kap a pénzéért.
Acer laptopot már adtam el vagy 25-30 darabot az utobbi egy évben, mindegyik tökéletesen müködik, semmi bajuk, tudom ajánlani.
Én is tudom ajánlani a 4650 szériát azoknak akik szériahibás videokártyára vágynak, az 5024-et meg azoknak akik a rejtélyes lefagyásokat szeretik. Az asus is ugyanolyan hulladék, a rikvestbe ugyanannyi asust visznek vissza, mint acert. Az amilo pedig a fusi legalja, abból csak a lifebookot szabad megvenni. -
#1413 Na de, ba''''zzzz!
A Vistának, minimum 1Gb memória kell, és egy dx 9.0 támogatás, de nem árt ha a videókari kicsit jobb!
Nagyon nem játékra kell!!!!!!!!!!! Arra van itthon egy "erőmű" hogy idézzek...
A szemét 17" meg azért se ártana, mert mondjuk elég szarul látok, és ezért elég durva felbontásba nézem, ami miatt annyi "ablak" fér el egy 15"-on mint egy PDA-n, vagyis egy! És benne pár betű...
Na most az hogy mekkora hely kell.... A kezemben 2"-al több is elfér! Bármilyen hihetetlen, és mondjuk nem vagyoknádszálból! 3,8kg az semmi a napi cuccomhoz képest!
AZ elején már mondtam , hogy 280.000-ért már közepes kocsit veszek... használtan...
Arra, hogy majd úgyis el lopják, 230000 is bőven sok!
így is ****va nehéz lesz magamból kipengetni ennyit rá. (szinte sírni fogok)
A kérdéseim közül egyre se kaptam választ sajna :(
1. Most melyik fajtát éri megvenni, kb 3 éves használatra (többre biztos nem)? csak egy nevet kérek! légyszi...
2. Táp nélkül max 5 órára használnám (csak szigórúan gépelni!!!!!)
ÉS annyit kérdeznék az előző linkimben megadottak alpján, közülük melyik a legjobb VGA és Proci (mert attól, hogy nem játékra kell, attól még lehet jó................)
Köszi a válaszokat.
-
#1412 most miért szolod le ezeket nekem clevo-m van albacomp felirattal . most volt 2 éves, az ég világon semmi baja(valszinü kifogtam az egyetlen jol müködö darabot a raktárukbol :). sokat van használva, és az akksi is birja majdnem addig mint ujkorában. kb mindenre elég, c&c tiberium wars ugy megy rajta mint a huzat. (14,x", 1,7 m-p, fél giga mem, R X700 :) ennél manapság sokkal táposabbat lehet már venni 230-250k környékén. Acer laptopot már adtam el vagy 25-30 darabot az utobbi egy évben, mindegyik tökéletesen müködik, semmi bajuk, tudom ajánlani. az asus is jo. amilo-k szarok mint állat azokat nem szeretem. ha meg nagyon játszani akarok máshol viszem öcsi XPS-ét :)
-
#1411 nekem csak annyi a hozzászólásom, hogy aki játszani akar az vegyen asztalit és úgy tuningolja ahogy kedve van hozzá aki meg üzleti célra akar gépet az meg vegyen egy notit... az már tökmind1 hogy asus hp acer ibm vagy melyik szar.... csak működjön és kész.... -
virs lee #1410 Az Acer ugyanolyan szutyok mint a Clevo, ASUS, Compal, FuSi, Gericom. Kommersz vackok, néphülyítésre. Ilyen vga, olyan proci, aztán 2 hét alatt szétesik, error hegyek, meg minden nyavaja. -
virs lee #1409 A lenti linken van 280-ért T60, 2010-ig garis, ami tekintve hogy üzleti notira 3 év a gari, ebből lejön hogy 2007-es gyártmány, tehát kb. vadiúj. És minőség, és érvényesíthető világgari, nem ilyen rikvest féle vállvonogatós balkánszervíz. Ennél jobbat mit akarsz? -
virs lee #1408 Először azt mondod nem játékra kell, aztán meg vga... most akkor mégis mire? Olyan nincs hogy 8800gtx és nem fogyaszt semmit... Integrált videokártya kell, az fogyaszt a legkevesebbet >> legnagyobb aksis üzemidő.
15,4 helyett 17" az nem mindegy
Hát nem is. Minél nagyobb, annál nehezebb, annál többet fogyaszt (a kijelző), és annál kevésbé hordozható. Az ideális a 12", 1.5 kg. -
#1407 Mondjuk ez is csalogató:
LINK -
#1406 a 17"-tól csak abból a szempontból félek, hogy kicsit nagyobb!!... és hát könnyebben kiszúrni metrón, villamoson.... mint egy 15"-öst. és ezért is vacilálok...
-
#1405 És, hogy 4kg... ahhoz képest hogy közép és ács suliban hány kilókat cipeltem mindan nap: 5-6kg....... Plusz más .....
Ezt meg egyik kézbe a gép 4kg, a másikba meg egy 2kg cucc. -
#1404 És szögezzük le, hp egyáltalán nem bízok bennük, minden külső perifériám az volt, de aztná fuji-ra lecserélgettük, mert szarrá mentek..... IBM Na ezekre még álmomban sincs pénzem....... -
#1403 Ez most mit jelent?
Ilyen márkában keresgéljek?
De valaki megmondhatná, hogy a három közül melyik VGA és Proci szempontjából jobb! Memória mindegyiknél bővíthető.
Nem sulyzónak kell, de mondjuk 8000Ft-ért egy 15,4 helyett 17" az nem mindegy........ -
virs lee #1402 IBM T/X, HP nc/nw. -
virs lee #1401 17"? Súlyzónak kell? -
virs lee #1400 Mindig van jobb. -
#1399 Na ezek között vacilálok, aki ezeknél is jobbat tud! írjon :D köszi.
LINK -
#1398 Szerintem a 17"-os képével odabajszik :) -
#1397 Ezt néztem ki magamnak:
LINK -
#1396 Sziasztok, hát eljött ez az idő is.
Kéne vennem egy középkategóriás gépet :)
kb. 230.000 Ft-ből (220.000-240.000)
És nem tudom milyen márkájú gépet vegyek :(
Elsősorban állandó használat várna rá, nem játétkra! Ide-oda hurcipálás, egy közepes aksi elég.
Légysz valaki mondjuon valami jó márkát, persze tapasztalatból. Mert én ASUS-ra gondolok, de lehet vannak jobb minőségűek is..
Légyszi, help, és utánna még kérdezek.
Köszi -
#1395 ? -
#1394 milyet VEGYEK es MEnnyiert lehet? min 60 max 300e! mindegy mire -
#1393 Sziasztok! csak annyi lenne a kérdésem hogy venni szeretnék egy minipci wifi bluetooth combo kártyát a notimba mert épp egy olyan notit fogtam ki amiben megvan a bt kapcsoló gomb meg van olyan felszereltsége is amiben van bt de ebbe nincs.... nahszóval van ez ez a kártya ami mind 2 funkciót tudja csak az nem fér a fejembe hogy miért írják azt, hogy amd-s msi notikhoz (nekem is amd-s notim van csak nem msi hanem acer) szerintetek meg vegyem bele vagy ne? Jah és még egy kérdés, ha leszedem noti alját ahol lehet memóriát cserélni akkor veszti a gariját mert simán le lehet nincs semmi gari matrica??? -
#1392 az umpc-nek aztán az égvilágon semmi értelme :)) -
uborka666 #1391 Aki notebook-ot keres, az nezze meg ezt is mindenkepp, hatha ez lesz az igazi, bar nem egy szokvanyos darab, de rohadt erdekes :-) -
#1390 nálam a stalker megy akksirol majdnem full-on kb akadás nélkül olyan fél orát azt meghal a gép. ha be van dugva akármeddig :))) mondjuk az enyém kb másfél orát birja akksirol, csináljak vele akármit :) -
#1389 Kivan zárava:D hogy egy játék mennyen neked 2 órán keresztül főleg az olyan nagy gépigényüek mint a STALKER... mehet, hálózatról , de akksiról , nem hiszem hogy menne neked akksiról...de sok sikert...