214
A következő generáció
  • aabyssx
  • aabyssx
    Belinkelem ide, hátha itt népszerűbb:

Azér' valami ilyesmit el bírnék képzelni... :)
  • Borg
    Kiszivárogtak az XBOX2 specifikációi
  • aabyssx
    http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=231928

Úgy tűnik, hogy a M$ tanul! Nem sokat (mer' az XNA kifejezetten hülyeség), de ez nem rossz!
  • aabyssx
    200 EUR = 50 000 HUF !!!

Hát erre nagyon kiváncsi leszek, mert ez nem egy kifizethetetlen összeg. Ha ez tényleg így lesz, akkor tényleg csak a játékkínálattól függ, hogy én mikor ruházok be egyre.

...ja, meg persze a játékáraktól! Mer' szép lenne, ha egy játék meg 25-30-ba kerülne.
  • Davidus
    Mondjuk a PS2 konkurencia nélkül jelent meg szal nyugodtan kijöhetett százötvenezer forintos áron. A Nintendo még a N64-el bohóckodott a DC eladások meg szarok voltak. Most "kicsit" keményebb lesz a terep mert az XBOX2 ugye elöbb akar megjelenni mint a PS3 szal nincs kamu szaga az alacsony árnak. Főleg hogy nem is pletyka hanem SONY infó.
  • UNREG
    PS3-200euro.. szép lenne...
  • UNREG
    576.hu

Elképzelhető, hogy a PS3 kapásból két fajta változatban jelenik meg (hasonlóan a jelnlegi PS2-PSX felálláshoz). A minden földi jóval felruházott "Home Server" verzió (beépített merevlemez és komoly hálózati képeségek) 600-700 euróért (ez jelenleg 150-170 ezer forint) lesz megvásárolható, míg az alap PS3 ára 200 euró (50 ezer forint) körül mozog majd.

Valószínűleg már az idei E3-on bemutatják a PS2 újradizájnolt / lekicsinyített változatát (PS1 - PSone jellegú lépés, ugye), a Pstwo-t.

A Sony nem tekinti a PSP konkurenciájának a GBA-t, mivel az ő gépük jóval "többet tud" a Nintendo handheldjénél, és ezt a tudást a későbbiekben még szélesíteni is akarják - például GPS és GPRS expanziókkal. A PSP egyébként 30 megányi memóriát tartalmaz majd, a grafikai képességei pedig valahol a PS1 és PS2 között helyezkednek el.

A Sony a PS3-al bele akarja vetni magát a hálózati szoftverdisztribúcióba: a játékosok a neten keresztül tudnak majd játékokat letölteni, a Sony saját fejlesztésú DNAS-ének (biztonságos adatforgalmat garantáló hálózati protokoll) segítségével.
  • Davidus
    itt e
  • Davidus
    Állítólag a herélt PS3 csak 200 euro lesz. Utoljára az N64 nyyitott ilyen olcsón:P
  • aabyssx
    ???
  • CSOCSO
    ha egy HDTV ben lehet allitani valami 4**i szamra meg valami 1***i szamra akkor az ezres a jobb??? nagyobb felbontasa van vagy mi?
  • aabyssx
    Az történik (majd), mivel a tévé képernyőjének mérete ua., mint az alanlóg tévéké.
    De szinte mindegy, hogy egy mai pixelnek megfelelő területen 4 különböző szín van (akár egy egész festményt is kirakhatnak 1 mai pixel területre), ha Te 3 méterről már majdnem csak egy foltnak látod...
  • Anubys
    Mondjuk úgy, hogy: 2048*1536...
    Bár ennek már értelme nincs...
  • UNREG
    Na igen, ehhez a képpontokat kellene sűríteni/kicsinyíteni.
  • aabyssx
    De erre nem azért van szükség, mint egy monitornál. 3-4 méterről alig van értelme. Annyit fogunk max. érezni, hogy a kontúrok erősebbek lesznek, de ha nem ülünk 1 méteren belülre, akkor ugyanúgy nem tudjuk elolvasni a kis betűket.
  • aabyssx
    Viszont digitálisan downsampling-elheti a DTV (NTSC) felbontásra, mivel USA-ban már ha olyanod van, akkor nincs is analog vonal. Implementáció kérdése.

Nem vagyok elégedetlen. Azért írtam, hogy nyomatékosítsam, hogy ez a digitális (főleg a nagyfelbontású) tévé dolog nem általános dolog.
  • UNREG
    "A digitális felbontás 1920 x 1080."

Ha eljön ez az idő, hogy fognak a pc-sek belekötni a felbontásba?
  • aabyssx
    A cél képarány pedig (egyelőre még senki sem tartja) 16:9.
  • UNREG
    Pont ezért mondom... egy hagyományos képcső nem tudhat nagyobb felbontást, ezért csodálkoztam... mintha elégedetlenkedtél volna, hogy "nem támogatja".
  • aabyssx
    A digitális felbontás 1920 x 1080.
  • duc
    olyasmi. ha jól tudom, a képcső fizikai felbontása is nagyobb.
  • aabyssx
    Úgy legyen! 5 évig most nem szeretnék új tévébe beruházni.
  • aabyssx
    A HDTV egy szabvány digitális, nagyfelbontású kép és hang átvitelére.
  • UNREG
    Ha a DVD lejátszók áresését veszem alapul, sokkal hamarabb eljöhet az az idő. Nemrég láttam akciósan 700ezerért Philips plazmát.
  • UNREG
    "HDTV? A kettő hetes $ony tévém nem támogatja."

Ezt most nem értem. Persze hogy nem támogatja, ez nem támogatás kérdése. A HDTV az HDTV, a hagyományos meg hagyományos, még ha a legújabb is.
  • UNREG
    Leegyszerüsítve akkor a fejlődés ellen vagy. A HDTV a jövő, teljes joggal, a Blueray úgyszintén, az 57giga pedig nem is olyan nagy szám már, még az is lehet, hogy felvevőként is funkcionálhat majd a PS3.
  • aabyssx
    Ezek a plazmák pedig lazán 1 milla fölött vannak (1.5 milla és 1.7 milla kb. az átlag).
    SZVSZ sok év kell, amíg ezek olyan árban lesznek, hogy egy munkabérből élő, átlagos halandó meg tudja engedni magának.
  • aabyssx
    Végülis egyik sem az a túl általános.
    HDTV? A kettő hetes $ony tévém nem támogatja.
  • UNREG
    "megalománia"

Mi? A Blueray, a HDTV, vagy az 54giga?
  • Anubys
    És akkor majd jönnek az első játékok, amik nem 4.7, hanem 4.8 gigat fognak foglalni... Bár a warezolás megállítására is jó ötlet, mert ki a fene akar 54 gigás iso-t letölteni...

• aabyssx
    (576 Online-ról)

"Kiyoshi Nishitani, a Sony Broadband Network divizójának elnökhelyettese elhintette, hogy a Blu-Ray technológia alkalmazását fontolgatják a Playstation 3 esetében. A Blu-Ray az optikai adathordozók új generációja, melyet kifejezetten az eljövendő HDTV korszak számára fejlesztettek ki: a lemez alapesetben 27 GB adatot képes tárolni, de létezik duplasűrűségű, 54 gigás verziója is."

...megalománia.
  • Jibe

Belátom, helyesebb lett volna realisztikus környezeti szimulációt írnom, arra gondoltam. Ez az, ami elött nagy lehetőségek állnak a játékokban.

• aabyssx
    http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=55018

Hát...
    ...SZVSZ ez egyelőre nudni... :(
  • aabyssx
    AI fejlesztése inkább több ember csapatban való együttműködésekor problémás (főleg harcban).
  • Dzson
    Jó fizikát és AI-t már a psx is tudott számolni korrektül, lásd GT1-2, F1 '98 vagy ubi soft f1. PS2-n 40 kocsit számol a nem kifejezetten optimalizált NASCAR 2004 akármi olyan 20-23 stabil fps-sel - de kurta jó AI-val!.
  • aabyssx
    Deeehooogy. ;)
  • Neme.
    Egyelőre semmilyen szinten nem lehet fejleszteni, max elolvasni és megérteni a 'Cell multithreading programozás módszertana' című nemlétező könyvet, ami viszont elengedhetetlen. A kezdeti próbálkozások gyengék lesznek, ezt simán elfogadhatjuk tényként, de a Cell nem két-három hónapra készült, hanem igen-igen hosszú távra.
  • Jibe

Ejj, de bizalmatlan vagy... :)
  • Jibe

Természetesen itt olyan fizikára és AI-ra gondoltam, amiről most még csak álmodunk.