251
Szal...
  • I.C.ram
    Nevetséges vagy, már ne is haragudj :/
  • QuippeR
    ez szerintem eddig is így volt.
  • hen-tes
    multy theft auto ? :DDD
    [vitszelek:P]
  • K.András
    Okés,játszunk ilyet,rendben igazatok van.
    De mostantol bele fogok kötni minden irásodba ami helytelen,tehát ha te leirhattad hogy helytelen az ez miatt akkor én nyugodtan szolhatok a te hibáid miatt.Rendben?
  • I.C.ram
    Most értünk el ahhoz a stádiumhoz, hogy "nehogymármásnaklegyenigaza,ezértjólbelekötök"
  • I.C.ram
    Valahogy úgy éreztem, hogy nem fogja elismerni az igazunkat Kandris... De ez nem szokatlan a polfórumosoknak.

Kandris mi kell még, hogy elismerd, hogy nekünk lett igazunk???? Írjak az MTA-ba levelet, hogy írják le hivatalosan is????
  • Dynamic
    Legalább egyszer olvasd már el az #55-öst és a #65-öst!
    Egyértelműen helytelen.Nem is értem miért megy még a vita...
  • hen-tes
    így van
    elég szár teszt :D
  • Cat #121
    sztm akit érdekel a téma, nézzen át a helyesirás topikba, én ott akadtam ki egy két dolgon :)
  • QuippeR
    a google kiköpi az összes találatot, amiben szerepel az ez és a miatt szó is, azoknak nem kell egymás mellett lenniük. ezért kapsz jóval többet.
  • K.András
    Én még mindig azt mondom,azt fogja mondani hogy mindkettö helyes...
  • fm
    keress rá a "de viszont"-ra,azzal is találhatsz legalább ennyit,de ha ott nem is,a tv-ben tuti. Viszont ha vmit gyakran használnak,az nem azt jelenti,hogy helyes is.
  • K.András
    Az emiatt szora pedig 109 ezer találatot kapsz!
  • K.András
    Egyébként nem csoda hogy ugy éreztem hogy helyes,csak keress rá a google-n és 280 ezer hivatkozást kapsz!!!
  • fm
    ha Neked lesz igazad (Grétsi prof szerint) akkor én tuti nem kezdek el kötözködni minden apróságon,hanem elismerem a kötelezőt.
  • hen-tes
    és ezzel a téma le van zárva! :D
  • K.András
    Bennem az élt hogy helyes az ez miatt...Majd megkérdem Grétsit mi ezzel az ábra...
  • fm
    pont ezt akartam én is idézni :) ez nagyon jó :DD
  • hen-tes
    haggyátok már.. :D
    één eccerűn csak ezeket használom:
    ezé/azé :)))
  • Sephi
    Baszus ez nem lehet igaz :)) Javaslom irjuk at a topik cimet :))))
  • QuippeR
    "Jo lesz ha megnézed :)
    Aztán keress meg egy bocsiért..."

én már nem is akarok ebbe nagyon beleszólni, de azután hogy ezt írtad, a jóérzés minimum egy bocsit megkövetel tőled.
  • fm
    Ebben részben igazad lehet,de én NEM ÁLLÍTOTTAM, hogy helyes az,ha kisbetűvel kezdem a mondatom,vagy ha azt írom,hogy "nemtom". Pusztán azért írok így,mert ez egy fórum és itt szinte tökmind1 mit írsz. Fórumozgatásom elején mindig nagybetűvel kezdtem a mondatokat,illetve ügyeltem a helyesírásra és az írásjelekre is,azonban az egyszerűség és gyorsaság kedvéért leszoktam erről,ami lehet,hogy hiba volt.

De én akkor sem állítottam helytelen dologról, hogy helyes, ellenben veled. Ezentúl talán figyelni fogok a helyesírásra,de méginkább arra,hogy tujam mi helyes és helytelen a magyar nyelvben!
  • QuippeR
    az a baj, hogy veled lehet vitázni, csak meggyőzni nem. a kisbetűvel kezdődő mondatok a neten elfogadottak, csakúgy mint az ékezet nélküliek. az "ez miatt" sehol nem elfogadott. egy dolog, hogy doktori disszertációt nem írnék úgy, mint ahogy most írok, de az "ez miatt" kifejezést soha és sehol nem használnám, egész egyszerűen mert nem helyes. ez olyan, mintha a lyuk szót j-vel írnám, nem helyes, és kész.
  • K.András
    De ugy nem lehet beszélgetni hogy te kisbetüvel kezdesz egy mondatot és engem akarsz oktatni a helyesirásrol!!!Lehet azon vitázni hogy ez miatt vagy emiatt,de nincsen értelme ezt ugy megtenni ha közben legalább olyan hibának számito szavakat használsz,persze közben azzal takarozva hogy az szleng,hát ez is szleng,ugyanis a szleng az a köznyelv és mivel a köz igen sokat használja akár az ez miatt szot igy nevezhetö szlengnek...
  • fm
    téged és engem,legalábbis eddig úgytűnt,hiszen erről beszélgetünk.
  • K.András
    Na jo,ki a gecit érdekli?
  • Tikal #103
    :)

az oké, de az ezmiatt nagyon csunya, akkor inkább legyen isa és hamu :)
  • QuippeR
    nem foglaljuk szabályokba, de mint hús-vér emberek mi is ismerjük, tehát tudjuk, hogy egy szlengben mi az elfogadott és mi nem. ne próbáld már megmagyarázni a bizonyítványt!
  • fm
    nanecsináldmárszerintemeztmártesemgondolhatodkomolyan!ajánlanám figyelmedbe a 99es hozzászólást!
  • K.András
    "az ez miatt kifejezés egyetlen általam ismert szlengben sem elfogadott."

Mi az hogy általad ismert szlengben sem elfogadott?nehogymár a szlenget mint olyat szabályokba akarjátok foglalni...
  • Dynamic
    Azért a szleng és a rosszul/hibásan ismert szó között van némi különbség.
  • K.András
    "látom még mindig nem érted,vagy csak nem tudod elviselni,hogy tévedtél. tehát a kérdésem a következő:"

Látom te nem értesz engem,kb olyan amit csinálsz mintha te megütnél valakit és én is,majd pedig megkérdeznéd hogy én milyen alapon ütöttem meg...Van erre egy mondás:"Más szemében meglátja a szálkát, az
    magáéban a gerendát sem. "
  • QuippeR
    az ez miatt kifejezés egyetlen általam ismert szlengben sem elfogadott. (nem kell, hogy meghunyászkodj, csak ne tedd a sértődöttet!)
  • fm
    látom még mindig nem érted,vagy csak nem tudod elviselni,hogy tévedtél. tehát a kérdésem a következő:

szerinted helyes a szleng? szerinted helyes az "ez miatt" kifejezés?
  • Davidus
    Miért sajnos? Ha nem így lenne még mindig isa por és hamu vogymukokat nyomnánk:D
  • K.András
    " akkor lett volna helyes,ha ! jel van a végén,ugye tudod! most egyébként nem is erről van szó,hogy ki milyen kifejezéseket szlenget használ hanem hogy a magyar nyelvben mi helyes és mi helytelen. "

Talán a szleng helyes?Akkor idéznék:"hanem hogy a magyar nyelvben mi helyes és mi helytelen."
  • Tikal #93
    viszont ara kiváncsi lennék hogy ehhez pl mit szolnak a sulikban.... nehogy tovább terjedjen ez a kór is :)
  • QuippeR
    akkor újra ki fog veszni a nyelvből, mert sokkal nehezebb kimondani, mint az emiatt és amiatt alakokat. a kínai nyelv nem véletlenül olyan rövid kis szavakból áll. a néhány évezredes csiszolódás eredménye ez.
  • Tikal #91
    sajnos lehet...
  • Dynamic
    Félre értés ne essék, én sem vagyok bp-i és én is rühellem:)