A Vazz es Bazz beszolas eredete
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Látom te nem értesz engem,kb olyan amit csinálsz mintha te megütnél valakit és én is,majd pedig megkérdeznéd hogy én milyen alapon ütöttem meg...Van erre egy mondás:"Más szemében meglátja a szálkát, az
magáéban a gerendát sem. "
http://druglord.buzz.hu/ ;)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
szerinted helyes a szleng? szerinted helyes az "ez miatt" kifejezés?
Talán a szleng helyes?Akkor idéznék:"hanem hogy a magyar nyelvben mi helyes és mi helytelen."
http://druglord.buzz.hu/ ;)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
V9ykn8_TZL0
Kedves K. András,ez Te írtad:
"Szerintem nézzél utána..." akkor lett volna helyes,ha ! jel van a végén,ugye tudod! most egyébként nem is errõl van szó,hogy ki milyen kifejezéseket szlenget használ hanem, hogy a magyar nyelvben mi helyes és mi helytelen. Te TÉVEDTÉL,ennyi...
pl mikor mondazs olyat hogy: a auto vagy az tábla, azért van két névelõnk hogy könnyitse a kiejtést, nem azért hogy ilyen ocsmány szavak jöjenek létre mint az ez miatt.
Ja és a másik undorito számomra, a szoljatok A Pistának, majd A Lászlo megmondja, stb mondatok...pfff
falra tudnék tõle mászni

a MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAI 11. kiadásában SEHOL SEM lehet fellelni az "ez miatt", vagy "az miatt" kifejezéseket,ellenben az egybe/különírásról írnak benne:
tehát,mivel nem szerepel sehol,hogy "ez miatt" így ez a kifejezés HELYTELEN!!
Hol is van az "ez miatt"? :p
Azt hiszem, inkább te tartozol bocsánatkéréssel...
Ui.: kérdezz meg egy irodalomtanárt, de sok jóra ne számíts 😉
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
mi talatuk ki oket." ez az elsõ hozzászólásodban volt,nomeg nem csak rád/rátok vonatkozott eme kijelentésem,hanem az illetõre is,akin felb*szódtál..
"eme" helyett lehetne "ezme" ?? 😄D
Régen lehet, hogy használták. Sõt régen sok mást is használtak, ami ma nagyon nem helyes.
"Grammatikai tesztek a verbális lexikon részét képezõ irreguláris morfológiai alakzatok meglétének vizsgálatára (a magyar nyelv sajátosságait figyelembe véve, itt elsõsorban névszói tesztek jöhetnek számításba, szemben az angol, német, olasz, vagy spanyol igei tesztekkel). Ilyenek:
- névutós mutató névmási szerkezetek a ???z” hangot megõrzõ hibás alakzatok kimutatására (pl. amiatt – az miatt, azmiatt, emellett – ez mellett, ezmellett); "
Itt.