Deja Vue és tudatos álmok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ddomi87
ide még nem írtam soha:remélem nem baj ha beírom ide....
tegnapi álom nagyon érdekes volt:
a saját utcánkaban álltam és leparkolt mellénk egy furgon amibõl kiszállt három fiatal csajszi-hölgy:egy szõke, egy fekete hajú...a harmadikra nem emlékszem...
mindhárom csaj normálisan öltözve volt(farmer,poló,edzõcipõ mittomén)és a kezükbe fogtak egy pohár vizet...
minden csaj elindult különbözõ irányba..én csak álltam és lestem....
a fekete hajú el ment mellettem, a szõke odaállt elém és odaadta pohár vizet(lehet h nem víz volt:áttláccó volt-lehet vodka,pálesz<#szomoru1><#hehe>).miután odaddta azt mondta:" a halál kegyetlen".aztán pucérra vetközött😄(érdekes...amugy jó nõ volt😄)és elsétált...
aztán visszafelé jött a fekete hajú csaj -aki elment mellettem- és oda akarta adni az õ poharát is, de mondtam h én már kaptam egyet...valamiért mégis meggondoltam magam és elfogatam a poharat erre azt mondta ez a csaj h:"a halál pontos".szintén pucérra õ is.aztán mögém lépett, a jobb kezével átkarolta a mellkasom(kurva erõs volt,de megsem próbáltam kiszabadulni)...és egy ollóval elvágta a torkom....
fullra éreztem ahogy végigszántja a penge a nyakam-nem jó érzés bazzeg...térdre estem és tuttam h meghalok...aztán felébredtem....
nem volt rémálom de kurva elgondolkodtató he....

bocsesz ha rossz topicba írtam de nem nagyon találtam semmi ien jellegû témát csak itt...
amugy egy üde és vidám srác vagyok és nem álmodok ien betegeket....
vélemények?

ööö...retekegér...!

sz4bolcs
Nem tudom, de sztem nem szükséges.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Aquir
néha vannak, de nagyon jók 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

fsgh
jaj én olyan szarok álmodtam mindig kiskoromban...pl nem tudom kiyitni a szemem mert mindig visszacsukodik,Nemtudok futi valaki elõl pedig nagyon akarok...:SS eze szarok:S

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Nekem is volt már sokszor olyan, hogy ugyanabban az utcában futok valaki elõl. Voltak ilyen szûk kis utcák, ahol kiskoromban mászkáltam. Ez egy visszatérõ álom. És az még a furcsa, hogy az álmaim nagy része azon a helyen történik, ahol gyerekkoromban laktam...nem csak ez a menekülõs, hanem más is. Vajon mitõl lehet ez? Hogyan lehetne ezeket megszûntetni?

Én vagyok olyan mazochista, hogy az álmaimban átélt dolgok fájnak ha olyat álmodok. Magam se értem miért...

Velem is elõfordult már néhányszor, hogy álmomban rájöttem, hogy álmodom. Mindig az jutott eszembe, hogy fel kéne ébredni (nem sikerült), aztán vhogy elveszett az álom tudatossága.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

fsgh
én életemben egyszer voltam magamnál az álmomban de akkor is csak egy kis ideig😊) akkor arra gonoltam ha ez egy álom akkor ha megcsípem magam akkor nem fáj megcsíptem és tényleg nem éreztem semmit😊

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

sz4bolcs
ja, egy idõben sok tudatos álmom volt, de elhagytam õket. Neked elõjönnek, vtudatosan gyakorlod?

Aquir
a tudatos álom a legklasszabb 😄 annál élethûbb dolog nincs! 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

sz4bolcs
igen, ..de az emberek így szoktak általában álmodni. 😊

idézõjelbe akartam tenni

sz4bolcs
õõõ hangokat szokott hallani az ember. ;]

Én 13 vagyok, és már legalább 100 deja vum volt. Mindre emlékszem, és nemcsak az adott esetben elmondott szavakat, de a saját gondolataimat is hallom az álmaimban!

sz4bolcs
Igen, ez már ellenérv a feltevésemre, de akkor hozzáteszem: "elõzõ életedben" ...

Amúgy erre már sokszor beírtuk a tudományos magyarázatot, illetve hogy miben különbözik a jóslás és a deja vue.

sz4bolcs
Ezután pedig feltételezhetõ, hogy a pillanatot, amit megálmodtál, csak nem emlékszel rá, azt már átélted elõtte, csak nem emlékszel rá.

Számomra ez olyan bármibõl bármi következik.. Occam borotvája elég jól lereszeli az ilyen dolgokat. ;]

Aquir
természetesen amiatt is lehet akár 😊

fsgh
és szeintem ezt az érzést egy elfeledett álom fejti ki😉

#141:igaz!😊

Aquir
de a deja vu nem azt jelenti, hogy átélted életed során pontosan azt a pillanatot (mert még emlékeznél is rá), csak az az !érzés!, hogy ezt már megélted =)

Aquir
de mind a kettõ olyan érzés mintha már megélted volna 😄

fsgh
sztem meg lehet ez is az is😛 mert nekem deja vu-m volt mikor elütött az autó de azt nem élhettem át ezelõtt mert csak 1x ütött el!!!😊 itt a bizonyíték az álmos verziomr😉

😮

nahh ez de zavaros

szval sztem deja vue nem az amit megálmodtunk hanem amit már egyszer átéltünk

REAL MADRID

fsgh
ez egyáltalán nem biztos mert ha azt a pillanatot megálmodtad csak nem emlékszel az álmodra és átéled akkor olyan rzés mintha átélted volna már 1x. vagyis szvsz ez az álomból indul ki😛

és minél többször megéljük annál nagyobb az esély a változtatásra 😊

REAL MADRID

Aquir
a Deja vu csak az az érzés hogy mint hogyha már azelõtt megélted volna azt a pillanatot 😊

nekem is volt hasonlo csak már elfelejtettem 😊

elsõ deja vue m 10éves koromban volt és a "középpontjában" a sültkrumpli volt 😄

REAL MADRID

fsgh
na akkor most 2 féle deja vu van?! egyik amit megálmodod és átéled másik meg hogy 2 dolgot élsz át egymás után..!?

sz4bolcs
Ja az elég faja. 😄

Aquir
Nekem 3x volt ugyan az a Deja vum, azt mondtam magamban, hogy uristen, ezt ezt már 2x megéltem, és egyszer már mondtam rá deja vut!! 😊

másból lehet hogy már többször volt, de attól a deja vutól kicsit leálltam egy pillanatra 😊

nem régen történt, most vasárnap😊

fsgh
nekem erre van egy elméletem hogy mitõl lehet!: nem bonyolult:p sztem azt éljük át amit már 1x megálmodtunk vagyis megálmodjuk a jövõ egy kis pillanatát amit el is felejtünk csak akkor tûnik rém ismerõsnek amikor átéljük azt amit megálmodtunk... nekem ilyen még csak 1x volt (igaz csak 16-vok) amikor elütött az autó:S(csak a visszapilantoja a homlokomat de 40km/h-val az is kellemetlen:S de mind1)és a földön voltam láttam a kocsit lefékeni és iszonyúan ismerõs volt a szitu ahogy ott fekszem stb....

CheAteR88
ha alszok ha nem akkoris ilyenek a szituk:S

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

nekem gyakran van!

bár mostanában nem volt 😊

de az benne a jó hogy váratlanul jön

REAL MADRID

pontosan mindent

REAL MADRID

Aquir
öö, este aluggy 😄

CheAteR88
az mi?:
néha olyan komám van hogy nemtom:S
ébren is vok meg nemis de máshol járnak a gondolataim(pl melo közben:S) amikor becsukom szemem:S
olyan szinten fáradt leszek seperc alatt hogy már utána semmihez nincs kedvem de 10 perc lapátolás(melo)után ki vagyok pihenve:S
ez mitõlvan?😄

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

Aquir
nekem érdekesen többször volt - van dezsa vûm 😊

Ron Ragm
eddig csak egyszer volt dezsavûm, hátborzongató alkalommal kapcsolatban, de az az egy elég is volt

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Aquir
de csak egy dolgot láttál elõre, vagy azt hogy pontosan mik és hogyan fognak történni abban az öt másodpercben? 😊

én egyszer 5 mpre elõre tudtam mi fog történnni 😊

REAL MADRID

sz4bolcs
Akkor én nagy álomidézõ lehetek, mert emlékszem az álmaimra. Persze nem azt mondom, hogy mindegyikre, de nagyon sokszor szoktam. Volt olyan, hogy egy héten naponként 3-4 álmomra emlékeztem, hétvégére össze is gyûlt tisztességes mennyiségû adag olyan 15, és emlékeztem rájuk. De nem vett el sok idõt az "elemzésük", mert erõsen emlékszem az álmomban fellépõ érzésekre. Van néhány álmom, amiknek viszont több jelentõsséget tulajdonítok, van például egy álom, amit körülbelül két éve álmodtam, de még azóta is amolyan etalon.

Én azt hallottam, hogy valamilyen számunkra fontos pillanatokat élünk meg deja vu-nek, nem tom ez mit takar pontosan. De én pl. tudom befolyásolni, meg tudom szakítani, mert "emlékszem" valami rosszra ilyenkor, szal elkrerülöm

3. Ha nem sikerül az álomidézés:
- próbáljuk ki az esti álompajzsot!
- elalvás elõtt próbáljuk felidézni eddigi álmainkat!
- elalvásunkig próbáljuk megtenni ezt!
- Ekkor remélhetõleg álmunk végeztével egyszerûen vagy újralátjuk azt felkelésünkig, vagy azonnal felkelünk.

A 2-es talán könnyebb! Elsõre semmi sem sikerül! Hát ennyi

2. Ha nem emlékszünk az álomra, és érdekel minket, próbáljuk az álomidézést! Ez egy olyan folyamat, amellyel megpróbáljuk visszahívni emlékezetünkbe az álmot. Ez nem mindig sikerül, még a legnagyobb mestereknek sem. Ha az álom túl mélyre jutott el az agyunkba (túl védett), szinte lehetetlen visszahozni. Az álomidézés folyamata:
- Gondoskodjunk a teljes csendrõl! (hallgas zúgást a rádión, olyan hangerõn, hogy mást ne hallj! tipp)
- üljünk kényelmes helyzetbe, majd összpontosítsunk emlékeinkre (tipp: kezd az elalvással!)
- Várjuk meg az elalvás pillanatát!
- Ekkor összpontosítsunk álmunkra!
- Engedjük lejátszódni újra a múltat, az álomig!
Nekem már sikerült!

Valahol ezt olvastam:

A deja vue használata(nem pont ez volt a cím):

1. Az éjszakai álom gyakran megvalósodik (deja vue). Ennek kétfajta oka lehet:
- Az ember annyira kíváncsi vmire, vagy fél vmitõl, hogy saját magát arra kényszeríti, hogy meglássa azt
- Itt az álom van elõl, ami csak álomként jön létre, és az embert ez az álom annyira érzékenyen érinti, hogy belehajszolja magát abba a helyzetbe

sz4bolcs
na ez az, amit jóslásnak nevezünk, és több köze van a cirkuszhoz, mint a deja-vue-hoz.

berlinboy6329
Ilyen nekem is volt csak én azt éreztem ami 1mp múlva fog következni.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

sz4bolcs
jaja.. jó kis flash <#gonosz1><#eljen>

nekem ez a de ja vu dolog sokáig csak annyit jelentett, hogy szószerint 1mp-ig azt éreztem, hogy ez a jelenet egyszer már megtörtént.. mostanában viszont hosszabbak, vagyis inkább olyan, mintha több lenne egymás után. pl. valaki leejt egy tollatt, aztán egy másik ember mond valamit, azon páran nevetnek, és ezek között van egy kis szünet, de mindegyiket külön-külön de ja vu-ként élem meg..a végén pedig úgyérzem, hogy bakker ez az utóbbi 10mp egyszer már megtörtént!

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

Tetsuo
Így van, márcsak egy feszülõs hacuka kell és összejövök Nyúlánykával! 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Jah, persze<#vigyor5>

ivjoe
Errõl már volt szó! Én nem használom egyszerre a két szemem!