Deja Vue és tudatos álmok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
Ezek néha egybeesnek.
Ezer álmot észre sem veszel, de ha egy egyezik, azonnal reagál az agy.
Ha valamilyen kapcsolata lenne az álmoknak a jövõvel, akkor sokkal több egyezés lenne.
Véletlen.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Épp erre írtam, hogy szerintem még izgalmasabb, ha ébren érzed ugyanezt, hogy az egész csak egy álom.
Idézet lankávatárából:
"Lanká ura, a lények jelenségek, olyanok, mint a falra festett alakok, nem rendelkeznek fogékonysággal se tudatossággal. Lanká ura, az egész világ mentes a cselekvéstõl és a tettõl, mivel egyetlen dolognak nincs valóságtartalma, nincs meghallott és nincs hallás. Lanká ura, az egész világ olyan, mint egy mágikusan alkotott kép. Ezt nem értik meg a bölcselkedõk és a tudatlanok. Lanká ura, aki a dolgokat így látja, az a valóságot látja. Az, aki a dolgokat másképp látja, az a megkülönböztetésben leledzik, az a megkülönböztetéstõl függ, és a kettõsséghez ragaszkodik. Ez olyan, mint a tükörben visszaverõdött képünket nézni, a vízen vagy a holdfényben lévõ árnyékunkat nézni, a házban lévõ árnyékunkat nézni, a völgyben hangzó visszhangot hallgatni. Az emberek megragadják a megkülönböztetés szülte önön árnyékukat, fenntartják a dharma és az adharma megkülönböztetését, haboznak megszüntetni a kettõsséget, folytatják a megkülönböztetést, és soha nem érik el a nyugalmat."
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
One man\'s hero, is another man\'s demon...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Szerintem tényleg az lehet, hogy az idõ nem lineáris. Illetve ha jól bele gondoltok az idõ az csak a mi fogalmaink és észleléseink alapján létezik. Talán létezik rajtunk kívûl egy másik világ ami általunk nem észlelhetõ vagy igen de azt nagyon ritkán - példáúl álmainkon keresztûl - tapasztaljuk meg. Hallottam már olyasmit is, hogy létezik az emberiségnek egy úgynevezett közös tudata ami minden embert összeköt.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Walk the Talk.
Nemrég - talán vmikor március - elején egyik éjjel azt álmodtam h az osztálytársaimmal állunk az osztály ajtajában és várjuk a tanárt, de csak annyit látunk h elviszik (talán egy koporsóban vagy hordágyon) és jön a másik tanár h õ fogja helyettesíteni. Aztán ezt is elmondtam több embernek is. Talán egy hétre rá mikor írtuk a dogát látszott a tanáron h vmi nincs rendben és nem is nagyon figyelt ránk. A haveromnak mondtam is h betegnek tûnik. Doga után jött az igazgatóhelyettes h a tanárnak olyan migrénje van h egy asztalon fekszik és nem tud bejönni, majd kórházba került... Egy hétre rá derült ki h több mint egy hónapig nem lesz és a helyettesítõ tanár az a tanár lett aki az álmomban jött h szóljon.
Ehhez az álomhoz mondjuk az is hozzátartozik h ez a tanár már nem elõször hiányzott migrén miatt, de azért az furcsa h azt is megálmodtam h ki lesz a helyettesítõ tanár.
Mi a véleményetek errõl a két álomról?
Engem is nagyon érdekel ez a téma 😊
Én két álmot szeretnék elmesélni ami aztán megtörtént velem.
Az egyik az volt, hogy elõfizette, egy magazinra de sohasem lehetett tudni h mikor jelenik meg és mikor érkezik, mert nem tudta elõre megmondani a kiadó (rendezvényekrõl írt beszámolók és ilyen dolgok miatt). Egyik éjjel aztán azt álmodtam, hogy megérkezett az újság és rávolt írva a megjelenési dátum (igazából nincs rajta), ami április 6 volt. Ezt aznap el is meséltem haveromnak suliban, hogyha tényleg akkor érkezik meg az újság vki higyjen is nekem 😊 Aztán végül április 6-án mikor hazamentem suliból ott volt a postaládában az újság...
Arról nem is beszélve, hogy a figyelem (dolgozik) alapjáraton megvan, csak szétszórt, random keres - talál - megragad, aztán újra keres, ezért aztán többnyire tudatlanul bolyong. Ennek a magatartásnak vannak olyan következményei, hogy soha nem éri el a nyugalmat, mert esélye sincs arra, hogy befejezze a keresést, akár egy kis idõre is. + szétszórtságból adódó járulékos hibák, amik aztán igazán nem pihentetõek.
Eleinte lehet megeröltetõ, de némi gyakorlás után már nincs is szükség a figyelem fenntartására, magától ott van és erõfeszítés sem kell hozzá.
Annyit még, hogy meditáció közben is elõjött egyszer, annak átvezetõ fázisaként.
Szerintem nagyon erõs figyelemmel elõhozható.
Ébren lehet érdekes ezt érezni.
"álmomban is álmodtam volna. Lehet furcsán hangzik de volt ilyen."
egy ilyen álmomat én már leírtam itt (álom az álomban 😊
A déja vu-hoz: Van direkt Déja Vu-topik 😊
Erre újra írtam az egészet. Nem semmi. Na mindegy.
Pontosan mit takarnak a tudatos álmok?
Az az mint amikor pl. úgy érzem, mintha azt álmodok amit akarok, vagy pl. hogy akarok egy helyen lenni, és álmomban oda kerülök, vagy bizonyos személlyel találkozni és benne lesz az álmomban? Meg olyan is volt, hogy tudtam hogy álmodok, és akkor keltem amikor akartam. De volt már olyan is, hogy mintha álmomban is álmodtam volna. Lehet furcsán hangzik de volt ilyen. A másik meg ezekkel a Deja Vu kkal kapcsolatban, egyszer érdekes esetem volt, mentünk haverokkal az utcán és tudtam elõre h. mi fog elmenni egy bizonyos helyen. Valahogy nagyon furán jött ki a dolog, meg is álltam egy helyben, és mondtam, h. ott az meg az megy majd el. Klassz volt. Meg pl. tegnap olvastam egy fórum témát, és ahogy olvastam, tudtam mirõl van szó, és úgy éreztem, h. már elõzõ nap azt olvastam, holott mielõtt felmentem azelõtt nem sokkal lett beírva. Érdekesen jött ki.
de a számolásodat fejleszd kicsit, 2006. okt 11.óta nem telt el 2év, hanem csak nemegészen 5hónap😄
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
Nekem tegnap volt egy érdekes érzetem, olvastam egy fórumot, erre totál tudtam mirõl van benne szó, pedig azok a hozzászólások nemsokkal látogatásom elõtt kerültek fel. Tudtam azt, hogy mirõl ír, és furcsa volt, hogy már ezt láttam. De egyszer volt talán a legjobb ilyen... Amikor pár másodpercre elõre kb. tudtam mi lesz, és ezt telyesen komolyan mondom, mondtam haveroknak akikkel voltam, hogy ez meg az fog elmenni ott, és tényleg elment...Már tisztán nem emlékszek, de vagy autó vagy valami ilyesmi volt az, amit tudtam merre fog menni. De pl. más nem is gondolta volna, hogy az fog elmenni amit mondtam. Érdekes egy helyzet volt, igaz régen volt már.
Kül. valójában a tudatos álmodás mit takar?
Pedig van ilyen. A tudatalattid az álmaidon keresztül képes üzenni
arról, hogy a látottak, hallottak alapján, mit feltételez a jövõrõl..
Ismered a Pistát? Én igen, egyet legalább is.. Ilyen az álom is.
Álmodunk valamit, amit annak hiszünk-látunk amit ismerünk.. Pedig lehet, hogy
az aktuális álom egészen másról szól.. Nem a Kis Pistáról, hanem a Nagy Pistáról..
A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Esetleg a munkádból fakad az álmod? 😄
Egyszerû, ne menekülj. Bízz magadban és legyél te a vadász!
Ha erõsen akarod, sikerülni fog!
Engem egy géppisztolysorozat talál hátba,miközben menekülök az engem üldözõ fegyveres elõl.Mivel ezt többször álmodtam,ezért ez nem egy sima rémálom.
De vannak olyan álmok is,amivel egy ,a jövõben bekövetkezõ eseményt álmodsz meg.
Tudok rá példát!
Vagy a probléma,vagy a megoldás része vagy.
volt már lovag korban, 2.világháborús módra, mai fegyverekkel.
szal mindenhogy. nézem a többiek arcát, velem együtt jól be vannak szarva,
látni a félelmet az arcukon, gyorsabban veszik a levegõt, tompán csörög a
felszerelés, izzad mindenki mint a kutya'.
nagyon valóságosnak tûnik.
de a harc elõtt mindíg felébredek.
de hogy ez mi a franctól van? nemhiszem hogy a sok pc-és gamétól
Mert a bûn az csak bûn marad, kezükhöz vér tapad. Istentõl embertõl ne várjon irgalmat! Ezernyi áldozat most sírjából felmutat, gyilkos és áruló, szent földben nem nyughat!
te kegyetlen
REAL MADRID
Kicsit kellemetlen ilyen erõs nyomóérzés, elgyengülés.
Tegnap 3x riadtam föl elalvás határáról.
Nem mertem/akartam átadni magam az álomnak.
Mint mikor megüt az áram. Többször éreztem az agyamban az áramütést, meg aztán a szívemben is egyszer, minden esetben felriadtam. Úgy érzem, talán még nem is akartam aludni, korán volt, én pedig nem szeretek úgy lefeküdni, hogy értelmetlennek tartom még az elalvást.