1532
ki mit szeret(tőmény , sőr stb) ill. milyen gyakran fogyasztotok alkoholt..
  • Punkerwork
    minek él az ilyen? az ivás az egyik legszebb és legrégibb magyar népszokás, a hagyományokat pedig őrizni kell
  • ollie
    Én szinte soha nem iszok alkoholt, mert nem szeretem. Talán 2 havonta egy pohár sört.
  • FtranX
    csütörtökön délelőtt vizsga, csütörtök este detox...
  • Nyaci
    Én nem tudom de csak a sőrt tudom meginni... de azt bármilyen társaságban....
    Viszont van két haverom akikkel bármit bármikor és bárhol megiszok legyen az uzo vagy unicum ( ezek azért nem valami fini piák szerintem ) Vagy van itt nagy UZO fan :)
  • Punkerwork
  • Punkerwork
    amúgy 1 hete nem ittam 1 korty alkoholt se :
  • Punkerwork
    szeretjük :)
  • Cat #1045
    Svájcban újra legális az abszint

Az 1908-ban betiltott, híres-hírhedt tömény ital, az abszint legalizálása mellett döntött hétfőn a svájci parlament. Neuchatel kantonban, a nevezetes szeszesital őshazájában a tilalom ellenére eddig is titokban folyamatosan gyártották a zöld tündérnek nevezett italt.

Márciusban emelt szót a svájci kormány az abszint legalizálása mellett, mert, mint a kormány közleményében olvasható, már nem áll fenn a "zöld tündér" elmekárosító hatása az ital egyik fő alkotórészére, a fehérürömből származó tujon hatóanyag tartalmára vonatkozó szigorú törvényi szabályozás bevezetése óta. A svájci kormány hangsúlyozta: az abszint a szabályozásnak köszönhetően semmivel sem károsabb az egészségre, mint bármilyen más tömény szesz.

A svájci Neuchatel kantonban, a nevezetes szeszesital őshazájában a tilalom ellenére titokban folyamatosan gyártják az igen jó áron értékesíthető abszintot, melyet illegális előállítása a "tiltott ital" nimbuszával övez. Nem hivatalos becslések szerint ezen a vidéken jelenleg évente körülbelül 15 ezer liter abszintot desztillálnak titokban.

A kormány érvelése szerint ha törvényessé válna az abszintkészítés, akkor jobban ellenőrizhetnék a gyártás folyamatát éppúgy, mint az előállított mennyiséget, és az alkoholtartalmú italokra vonatkozó törvények szerint megadóztathatnák.

A tiltás feloldásától a svájci vezetés a gazdasági élet felvirágzását is várja a Neuchatel kantonbeli Travers-völgyben, az abszintgyártás egyik bölcsőjében.
  • joe69
    az biztos!!
  • hen-tes
    bort nem szeretem, de ha egyszer volt sok sör akkor már miért ne :D
  • Punkerwork
    vodkát én is kihagytam meg sör helyett bort iszok
  • hen-tes
    lol :D
    én csak sört meg bort ittam
    de elég volt :)
    leestem a tetőről D:
  • Punkerwork
    tanulság: paprika páleszt metaxa-t vodkát és mézespáleszt ne keverj sörrel :)
  • hen-tes
    arról én is mesélhetnék ;)
  • Punkerwork
    a szombat estéről lehetne mesélni, de nem akarom LooGan-t lejáratni :)
  • shaba23 #1037
    házibuliba a literes sétálós dzsoninak elfogyott a fele, felöntöttem kólával és 4 óra alatt magamévá tettem a 2/3-át, aztán elejtettem az üveget és etört...
    meg elszívtam vagy 10 héliumos lufit:)
  • Punker
    ha lenne egy borospincém és odo bevinne valaki sört azt máglyán égetném el.....
  • The Garrett
    nem én vásároltam :)
  • Punker
    borospincébe sör???????????
  • The Garrett
    Hát tegnap borospincébe lecsúszott 10 pohár bor 4 fél hp +3 üveg sör :)
  • Punker
  • joe69
    tegnap megittam fel liter vodkat keverve naranccsal kb 3-4 ora alatt
  • szando
    lááál :D
    ki nem szarja le szerenádozás közben az érettségit :D
  • rish
    38 kiló a csaj
  • LSL
    Fizika tanárnő szerenád előtt:
    "Ne is igyatok semmit mert holnap iskola.És különben is, aki nem bírja az alkoholt az három napig másnapos marad és akkor elrontja az érettségiét." LOL
  • oneal1
    hát csajok tudnak ilyet művelni:D
  • szando
    1 liter sörtől?
  • rish
    ja, és borra eleve nem iszok sört.
  • rish
    nem tudok hányásig inni, pedig az az igazi.
    barátnőm meg szivacs. hang és előjel nélkül tud hányni. múltkor pl. megivott 1 liter sört (mert nagyjából mindig azt iszunk), 5 óra alatt. aztán meg róka sunnyogott az asztal alá szép csendben... én meg csak fél liter sört ittam.
    általában gyümölcsös vodkával alapozunk.
  • oneal1
    bor jöhet..
    meg vodka...
  • Z
    jah, és mondhatni, a magyar átlaghoz képest antialkoholist vagyok... :))
  • Z
    én igazából csak a jó borokat, és söröket (szűretlen búzasörök, pl Edelweiss)szeretem.

A rövideket utálom, kivétel Jéger, Unikum.
  • oneal1
    multhéten haverokkal elhúztun ka tavnkra és megcsapoltuk az alkoholkészletet:D tök jó buli volt:)
    képemet ne mmerem berakni mer ha meglátja egy rokon akkor letagad az tuti:DDD
  • szurmakotium
    nyilván én találtam ki ...
  • Lacc
    Mindegy ha be vannak állva akár höröghetnek is azon is röhögnek :)
  • Phat Smoker
    látom arra azért kínosan ügyeltél, hogy ritmikailag még véletlenül se jöjjenek ki a sorok.
    a (kín)rímekről és az erőltetett szövegvilágrol már ne is beszéljünk
  • szando
    hátja :D
  • Punker
    kicsit még dolgozzatok rajta
  • szurmakotium
    Ma péntek, úgyhogy este ezt fogjuk énekelni ...

A 67-es út (Republic):

Nagy esők jönnek és jól berúgok, jól bekúrok ma este.
    A 35-ös út mellett csajok várnak rám remegve.
    Nyár éjszakán, ha nem jövök, kocsmában piáért könyörgök,
    A szám bűzétől ha szédülök, esik az eső és nem találsz rám.

Kiscsajok, kiscsajok mondjátok el nekem,
    Merre jár, hol lehet, most a felesem.
    Veszélyes út ahol járok, veszélyes út ahol hányok,
    egyszer te is hazatalálsz, egyszer én is behányok
  • The Garrett
    jah én még nem ittam előtte. de tényleg no.1 :)