1532
ki mit szeret(tőmény , sőr stb) ill. milyen gyakran fogyasztotok alkoholt..
-
szando #1092 hétfőn egy 5 napos kirándulás erdélybe haverokkal, 5 napos folyamatos részegség.. :D
vááá de várom már! -
#1091 10 sör elött nem szabad megállni, mert különben biztos hogy emlékszel hogy mekkora fasz voltál részegen :D -
#1090 ma estétől tokaj :))
csak nem fog megártani ez a következő 5 napi ... :DDDDD -
dashed_ #1089 ma is sikerult berugni :))
2 feles meg 7 korso sor ut :) -
#1088 Az elmúlt két hétben napi átlag másfél üveg sör... Igaz, hogy 8-11% közöttiek
Mostanra hűlt le egy Leffe Triple. Egésség! -
#1087 havonta 1szer,de akkor nagyon :)
kedvencem a sierra tequila!silver -
#1086 ma cssak 2 sört ittam
de azér nem iszok mindennap :D -
dashed_ #1085 kb 30szor pisaltam ma :P -
dashed_ #1084 ma unalmamban megittam itthon 3 sort .. utanna elmentem haverokkal szorakozni + 3 korso es most megint itthon unalmamban nyitom a kovetkezo sorom :}} -
Cat #1083 mindené csökken, csak éppen a vendéglösők gecik, és nem adják át a fogyasztóknak, hanem zsebreteszik az extraprofitot -
Doma #1082 Hajnalt!
Mért nincs egy másnaposság fórum
Tegnap este Lkezdtünk szalonnasütés közben piálni a haverokkal. Én asszem csak sört ittam de nem emléxem hogy mennyit . Volt hozzá 1-2 vicces cigi is de az egy másik topik
Reggel 3kor haza is értem állítólag.
Szal most meg most van, és nagyon szar -
szando #1081 csak csökken a finlandia ára is, elvégre az is EUs... -
#1080 néha látni arrafele érdekes alakokat .. :)) -
Braveheart #1079 húábaz mostittam 4 sört 3 olaszt meg1 vadászt ,király :))
buliiiii van -
#1078 engem oda 1x "csábítottak" el soha többet nem megyek oda sötétben az 100% -
Cat #1077 Lefogyott a Finlandia
Megújult, karcsúbb és elegánsabb lett a Finlandia üvege, a designváltást PR oldalról a Human Telex Csoporthoz tartozó HT PR, event oldalról pedig a Createam kommunikálja.
Az új Finlandia csomagolást elsõkörben egy szûkkörû, exkluzív vodkakóstoló keretében mutatták be, amelyet a Finnországból érkezett Markku Raittinen, a Finlandia nemzetközi márkanagykövete celebrált. A rendezvényre egy kiemelt újságírói kör kapott meghívást. A márka idei kommunikációja természetesen az új desingra épül: a hagyományteremtõ céllal, június 26-án megrendezésre kerülõ Finlandia Midnight Sun Party-n már az új üveget kommunikálja minden megjelenés.
A Lágymányosi híd budai hídfõjénél található PartSide Beach-en igazi kuriózum várja a Szent Iván éjszakáját megünneplõket: jégüvegek, jégszobrok és élõ jégtündérek társaságában. A kereskedõi oldalt is tájékoztatja a márka a változásról, a trade partnereknek külön információs anyagot küldenek az üvegváltásról, valamint a hyper-szupermarketekben nyakcmíkével kommunikálnak a vásárlók felé.
A Finlandia Vodka legújabb üvegét a nemzetközi Finlandia csapat és a fiatal finn tervezõ, Harri Koskinen közösen készített el. Az új megjelenés megõrzi a klasszikus jégmotívumot, de egy lágyabb, olvadó formában ábrázolja. A címkét a new york-i Wallace Church készítette. A rénszarvas és a horizonton látszó éjféli nap elemeit õrizték meg egy újabb, egységesebb megjelenítésben. -
#1076 én most is iszom :DDD -
#1075 Szombat óta nem ittam -
#1074 alkoholist inkognitoban -
#1073 népkert az túl messze van, a berze kicsit jobb, csak ott meg néha kicsit nagy a kopasz túltengés :(
az avasi templom viszont elég jó környék :) már a lámpák felét kitörték tőből, tök sötét van végig a lépcsőn, meg jó a hangulata a temetőnek . -
#1072 Ha buli volt eddigis boltba jártunk piát venni aztán nép/berzekertbe elfogyasztottuk ;)
A stampó cseresznye meg a tengerészital meg stb :D ezek magyar termékek szal eddig se nagyon kellett vámolni őket. -
#1071 nem megy le a torkomon a rovid mostanaban. tiszta rossz -
#1070 ááááááá az már tényleg nagyon fúúj.
na majd tokajban :)))) -
#1069 vháááá éljen!
gecce!!! végre vmi jó. bár nem hiszem hogy a hazai igénytelen stampó cseresznye ára lejebb ment volna :)))
viszont a vodkát is bevehették volna. -
#1068 ehhe:)
sajat kep!!:) -
#1067 Hallgassatok a MEsterre. Bobbi tudja hogy kell inni ;) Portot vodkaval kiserni es hasonlok ugye mester? :D -
#1066 hülye lesz 30% al olcsóbban adni, ha eddig is megvették 5-600 ér... -
#1065 gyerekek! hát sokat, és töményet!! mit kell ezen vitatkozni ? :D -
#1064 hehe :D
ez eszembe juttatott egy másik beszólást (bár nem piával kapcsolatos).
kérdezerm havertól (elsőben, még akkor nem ismertük egymást), hogy ismered a black sabbath-ot?
erre ő: "JAAAAj ,én nem hallgatok ilyen diszkózenét" :D
-
#1063 ez semmi.. a multkor megkerdeztunk egy ismerost: kersz red bull-t?
kosz nem... utalom az alkoholt....
ppfff... hat olyat rohogtunk.. -
#1062 osztálytársam:
beszélgetünk már egy ideje...mire én:
-te tibi...igyunk már valamit....
-ááá, nem, én nem iszok alkoholt.
- ja, akkor ok, mindegy.
- de figyelj, van jonnie walker, azt inni kéne mert szeretem!
hát olyat röhögtem rajta, aztán ittunk viszkit :D -
Cat #1061 Olcsóbb a whisky, de csak a boltban - a szórakozóhelyek zsebre teszik a vámok eltörléséből keletkező hasznot
A vodkák kivételével szinte minden import tömény ital ára 20-30 százalékkal csökkent az EU csatlakozásnak köszönhetően: míg a hipermarketekben már tényleg olcsóbban vásárolhatunk, a vendéglátóhelyek "lenyúlják" a vámok eltörléséből származó extraprofitot.
Egyáltalán nem, vagy alig tudnak olyan vendéglátóhelyről a prémium italokat forgalmazó cégek, melyek visszaadnák azt a 20-30, esetenként még magasabb árcsökkentést fogyasztóiknak, mely az elmúlt időszakban az uniós csatlakozással, illetve a vámok eltörlése nyomán érvényesítettek az importőrök. Miközben a hipermarketek polcain a tavalyi áraknál sok száz, egyes italok esetében több ezer forinttal kevesebbet kell fizetni, a kocsmákban, éttermekben és szórakozóhelyeken minden ugyanannyiba - néhol még többe - kerül.
A felső kategóriás vendéglátó és szórakozóhelyek imázsa miatt sem jellemző az, hogy lefele mozduljanak el áraikban - mondta az Indexnek Jankura László. A Bacardi-Martini Hungary kft. marketing menedzsere nem tud olyan, termékeiket áruló szerződéses partnerüktől, ahol azért kértek volna új itallapot vagy más promóciós anyagokat, mert az alacsonyabb árakat kívántak volna feltüntetni rajtuk. Ugyancsak elvétve ismer árcsökkentésre hajlandó vendéglátó egységet Mosonyi Csaba, az egyebek között a Chivas Regal és a Jameson whiskyket forgalmazó Pernod Ricard Hungary kft. brand menedzsere. Említett termékeik ára azonban 15-20 százalékkal is olcsóbb lett a hipermarketekben.
A Zwack ugyancsak lépett: "már márciustól csökkentettük átlagosan 20 százalékkal az általunk forgalmazott Johnnie Walker skót whisky és mintegy 15-17 százalékkal a Baileys ír krémlikőr árát" - mondta el Kerényi Péter marketing igazgató. A Bols Hungary reklámkampányban is jelezte, május elsejével 30 százalékkal viszi le a Jagermeister árát, aki azonban ezzel élni akar, a hipermarketekben kell keresnie a terméket. Illés Balázs, a Bols Hungary vendéglátóhelyekkel és hotelekkel foglakozó menedzsere szerint lényegében csak a legalacsonyabb besorolású vendéglátó egységekben lehet arra számítani, hogy az ezen kocsmákban eddig alig-alig fogyó prémium italok árát lejjebb viszik a forgalom növelése érdekében.
A vendéglátósok magyarázata az árak szinten tartására a forgalmazók szerint egyebek között az is lehet, hogy a hasonló helyeken az uniós országokban is hasonlóak vagy magasabbak az árak. Ugyanakkor az uniós bolti átlag ár még a most bekövetkezett csökkenés ellenére is alacsonyabb, mint a magyar, így az ottani szórakozóhelyek és éttermek voltaképpen még nagyobb profittal dolgoznak. Az árak persze szórnak, az égetett szesz lényegesen drágább például az északi, mint a déli országokban. És persze a vendéglátósok maguk hivatkoznak arra is, hogy az elmúlt időszakban több lett az adó, magasabb a rezsiköltség és a benzinár, sok helyen emelkedtek a bérleti költségek, ám ennek ellenére nem - vagy nem jelentősen - emeltek az elmúlt fél-egy évben.
Ahogy vendéglátósoknak, úgy a forgalmazóknak is vigyázniuk kell egy ár- illetve marketing-politikai alapigazságra: egy termék presztízsének nem tesz jót, ha hirtelen a már megszokott magas ár alá zuhannak. A prémium márkák különböző technikákat választottak ennek kivédésére, többen már az év első felében, a vámmentes kontingenseket kihasználva megkezdték az árak csökkenését, illetve május elsejétől, a vámok eltörlésétől függetlenül készülnek arra, hogy a jövőben is tesznek kisebb lépéseket. Ugyanakkor a Bols kifejezetten a csatlakozás napjára időzítetett, és ezzel összefüggésben harangozta be a Jagermeister egyidejű, 30 százalékos csökkentését.
Tavaly februárban egy üveg Metaxa 2899, most 2299 forintba kerül, egy Hennessy-ért pedig közel négyezer forinttal kell kevesebbet fizetni mint korábban a Tesco áruházakban - mondta el az Indexnek Danks Emese, a hipermarketlánc szóvivője. Az elmúlt időszakban 20-30 százalékkal csökkent a whiskyk ára is, valamennyi töményitalt figyelembe véve 17 százalékos az árcsökkenés az elmúlt egy évre vetítve. Bár a márkás alkoholok továbbra sem minősíthetőek tömegárunak, némi, a prémium márkák irányába való eltolódás megfigyelhető a forgalomban: az import italok 4-5 százalékkal javítottak eladási mutatóikon hazai konkurenseik rovására.
A látványos árcsökkentésből egyedül a vodkák maradtak ki, a prémium márkák mindegyike lényegében ugyanannyiba kerül, mint korábban. Illés Balázs szerint - a Bols egyben az Absolut forgalmazója is - ez arra vezethető vissza, hogy a vodkák az elmúlt években a magyar piacon aláárazottak, azaz más italokkal összehasonlítva olcsóbbak voltak. Így ezek esetében most a forgalmazók nem adják vissza a vámcsökkentés miatti pluszt, igaz, a vodkáknál a csökkentés nélkül sem éri meg néhány száz kilométerrel arrébb vásárolni: az uniós országokban jellemzően ugyanis a színtelen gabonapárlat drágább, mint az átlagos prémium whisky. -
#1060 Szombaton 6-7 üveg sör, 3 feles mézespálinka, kb. ennyi... -
joe69 #1059 tegnap lement 2liter sor(asszem) 5-6 ora alatt -
#1058 Tegnap benyomtam 3 korso sort, meg 2 deci Unikumot:) -
#1057 aszem este megiszok 1 pohár bort, vagy kettőt... -
#1056 tegnap 1 haverral es ket csajjal tobb mint 1 liter jager:) -
dashed_ #1055 na sikerult mais jol beinni.. holnap meg melo.. Muha -
#1054 Csa! A sornel van a fok, a palinkanal a szazalek, de mi mennyi. 1% az hany fok? Na, ez nagyon erdekelne. -
#1053 Vannak dolgok, melyeket jobban élvezek :))