354
A véleményeket várom
  • Pluskast
    Arra amire te gondolsz az az özönvíz. Ezen kívűl a biblia elég sok mindent tartalmaz. Az ószövetség meg úgy van benne egy az egyben ahogyan a zsidóknál. Úgyhogy azt nem a keresztények emelték be. Másodrészt meg honnan tudod, hogy jézus nem létezett? Az evangélium körűl valóban vannak viták, hogy úgy történt minden ahogy, de az összes tanítvány írása egyértelmüen állítja, hogy Jézus igen is létezett. Az meg, hogy népvezér lett volna, ne is haragúdj de ez finoman szólva is badarság.
  • Cvd
    Persze hogy nem vitatéma, szerintem nem létezett és kész. Maximum valami sima népvezér lehetett, de az is elég valószínűtlen, lévén az egész bibliai kavarás tökéletesen megegyezik egy párszáz évvel azelőtti asszem mezopotámiából származó történettel, a legapróbb részletekig. Vagyis hatalmas az esély arra hogy az egész szorit átemelték maguknak a keresztények, és van egy minimális arra hogy eredeti. Ezalapján elég nehéz Jézus létezése mellett dönteni.
  • Bucser
    Senkit nem érdekelt akkoriban, hogy kibírja-e vagy nem.. Kapta az áldást a nyakába és kínozták. Akit elítéltek abban a korban az megkapta a bűntetését....
  • KeKKSZike
    Én még nem láttam a filmet, de nagyon kíváncsi vagyok rá! Többen is mondták már, hogy nagyon jó film, brutál! Nagyon kíváncsi vagyok rá!
  • Blasta
    Jézus egy élő ember volt, függetlenül attól, hogy vallásosak vagyunk-e vagy sem!
    Ez nem vita téma!
    Egy történelmi személy volt, aki lehetett Isten fia is akár!
    Hogy ki mennyit bírt volna ki, arról sajnos nem tudok nyilatkozni. Még sose korbácsoltak meg, nem kellett ekkora keresztet cipelnem, stb...
  • Arch
    Az hogy Jézus élt-e, meg hogy Ő minek képzelte (vagy nem képzelte) magát, ezek nem feltétlen kitalációk...
  • Arch
    Ehhez nem feltétlen kell vallásosnak lenni... tájékozottnak... és ismerni a Bibliát, meg a történetet. Sztem....
  • Police88
    Ma láttam a filmet és az a véleményem róla,hogy jól bemutatta a közismert MESÉT! Mert hogy ezt nem bírja ki semelyik emberke az fix én addig bírtam vólna amikor még "nádpálcával" ütötték......
  • Cvd
    Na ez most kicsit úgy hangzott mintha szerinted ez tényleg megtörténhetett volna. Én hülyeségnek tartom az egészet, isten nem létezik, így fia sem lehet. Vagyis ha tényleg élt akkoriban valami olyan "megváltó" aki alapul szolgált jézus figurájához, csakis ember lehetett. Márpedig egy ember már a legelején, a vesszőzés alatt meghalna simán. Nem véletlenül csak pár csapás volt a böntetés régen is, és nem véletlenül volt nagyon jó eséllyel halál a vesszőfutás vége. Én egyszer kaptam egyet egy koaxkábellel a hátamra, és nem emlékszem hogyan értem földet.
  • Blasta
    De én most KONKRÉTAN erre az esetre értettem!
  • magus
    épp most olvasok egy könyvet pl a római császárokról, azelőtt olvastam a mániájukról, és hidd el vannak szörnyű dolgok még.
  • magus
    nono, azért mert megmutattak neked vmit egy reklámkampány által, az nem jelenti azt, hogy ennel nem kellett sokkal nehezebb FIZIKAI fajdalmat kiallnia milliardnyi embernek. Amióta valakinek hatalma van, ez mindennapos eset, csak ez most más. ennyi
  • Blasta
    Mellesleg nézzetek be a Filmek amit most láttunk topikba.
    Beraktam egy képet Gibson-ról és a Sátánt játszó színészről!!!!!!!!!
    A tököm se gondolta volna...
  • Blasta
    Baze. Én eddig nem tudtam elképzelni, hogy mit kellett Jézusnak átélnie.
    Az emberek átsiklanak olyan dolgokon, hogy korbácsütések, meg cipelni egy keresztet, stb...

Még ha fele ilyen hard is volt a valóságban, akkor is SOKKAL durvább annál, mint elképzeltem valaha...

Már volt értelme a filmnek....
  • Pluskast
    Nem akarlak megbántani, de ha vallásos vagy akkor megérted a tartalmát vagy legalább tudod, hogy milyen szemmel nézd.
  • Jano
    Ez az "öncélú" szó nagy sláger lett itt, inkább azt mondjátok meg, hogy szerintetek hogy nézhetett ki ez az egész? Bratyizva varrták a keresztre Krisztust? Amikor bűnösnek kiáltották ki annyit mondtak neki, hogy ejnye-bejnye, aztán megkérték szépen, hogy cipelje fel a fáját? Végre egy olyan film, ami reálisan ábrázolja a meghurcolást, azt a kínt, ami Jézus küldetése volt. Itt nem szépresminkelt arccal, izzadva viszi a keresztet, hanem vérben áztatva, dagadtra vert szemekkel, úgy, hogy egy ép bőrfelület nincs rajta, a töviskoszorút nem csak ráadták a fejére, hanem botokkal nyomták rá, ez totálisan reális. De gondolom sokan Bud Spencer/Terence Hill filmeken nevelkedtek (én is), ahol minden bepancsolás után újabbért állnak sorba az emberek, nem csoda, hogy sok a fogalmatlan ember.

Igen, indulatból írtam ezt a kommentet.

Le a kalappal Mel Gibson és filmje előtt.

Ui.: nem vagyok hívő.
  • Ramza
    Ezt úgy hívják, hogy kulturált, értelmes beszélgetés különböző nézőpontú emberek véleényének meghallgatásával.
    Nagyon jó volt.

(amúgy a hisztériakeltésről azok jutnak eszembe, akik még mindig nem látták és még mindig vakkantanak "okosakat")
  • TneX
    Na jól van,de bakker ez a film nonstop,szünet nélkül öncélú ütlegelés,ebbe mi a francot lehet élvezni???
    Senki nem fogja tudni megmagyarázni hogy ennek végül is mi az értelme vagy mi jó ebben,mert nem fogja tudni.Azért ettől egy hangyányit több kreazivitást vártam a filmkészítőktől,de ugy tűnik az emberek beérik ennyivel is.
  • Pluskast
    Mi volt ebben durva? Az ábrázolásmód? Nemhiszem mert a Ryan van ennyire véres amikor a partraszálló srácoknak kezük lábuk meg a belük hiányzik. Arról nem is beszélve, hogy aki vallásos azt szerintem nem rémítette meg a film. Engem legalább is nem.
  • fifi
    A film eredeti nyelve arámi/asszem/ ahoz volt az original angol sub, és arra jöhet még a magyar, ha angolul nem tudsz. De úgy emléxem a szinkronizálást kifejezetten megtiltották!
  • Cat #214
    ma este 6kor vita lesz a filmről az mtv1en, katolikus papok meg lelkészek közremüködésével
    ezt hivják ugy hogy ingyenreklám, vagy hisztériakeltés?
  • TERENCE HILL
    Légyszives válaszoltok a kérdésemre!
  • Ramza
    Örülök, hogy jöttél hátszélnek, féltem, hogy nem fog tetszeni :)
  • Blasta
    Már egy hete megy...
  • Blasta
    El volt túlozva?
    Mihez képest?
    A valósághoz képest?

Mert azt ugyebár senki nem ismeri teljesen.
  • TERENCE HILL
    Felíratos a film?
  • TERENCE HILL
    Jövő héten nézzük a moziba.
  • djmarkee
    Hát ez egy iszonyat durva film...nem is tudom, hogy megnézzeme még egyszer a haverokkal...majdnem okádtam a belemet is....egyszerűen iszonyat...moondjuk kicsit el volt túlozva...
  • The Garrett
    Ezt mikortól adják a moziban?
    LÁttam a bemutatóját és olyan durva volt hogycsakna!
  • Arch
    Hm. Igazad van. Nem ugyan olyanok. Mert a régi jobb :)))
    De ez nyilván mindenkinek ízlés dolga...
  • fifi
    Én nem vitatom. Az is és ez is a maga szintjén kiváló film!
    De hogy ugyanolyanok, az egy kicsit erős.
  • Arch
    #199 #202

Nem érzem jobbnak ezt a filmet mint azt. Így értettem hogy ugyan az. Nyilván két film nem lehet ugyanolyan minden szempontból. De nem jobb ez semmivel szvsz, sőt nekem a másik, a régi jobban tetszett.
  • Garfield
    És nem tudom ki ismeri a Jézus Krisztus Szupersztár című filmet. Ugyan ez. Csak abban jó zenék vannak :)

Valszeg azért, mert az alapsztori ugyanaz, csak más a forgatókönyv.
  • Tikal #201
    született gyilkososok jut eszembe most....
  • Tikal #200
    a tömeg te vagy :D
  • fifi
    Jézus Kriszus Szupersztár ugyanez? Ehhheeee. Alapvető ábrázolásbeli, és tartalmi különbségek...
    Ennyi erővel Halálos iramban=Knight rider mert van mind a kettőben autó.
  • Ramza
    Ez igaz - gyakorlatilag hasonló dolgokat írsz te is mint én: egészen máshol vannak a hangsúlyok. Ráadásul míg a Passió vállaltan csak egy rövid időszakot és annak történéseit mutatja be, addig a Megkísértésben sokat foglalkoznak az előzményekkel, és legalább annyit a kereszt utáni "történésekkel" (legalábbis ha jól emlékszem, mert 9 éve láttam, és az sajnos nagy idő)
  • Arch
    Megnéztem tegnap én is. Hát... nem tudom. Részemről többet vártam. Vagy mást, jobbat. Valószínűleg a kritikák meg a sokak által hangoztatott brutális és véres jelenetek miatt. Szerintem egyáltalán nem olyan vészes. A mai filmekhez képest nem. Nem értem igazán mi ez a felháborodás. És nem tudom ki ismeri a Jézus Krisztus Szupersztár című filmet. Ugyan ez. Csak abban jó zenék vannak :)
    Én untam ezt a filmet.
  • Garfield
    KUM-vel való összehasonlításnak pedig véleményem szerint semmi értelme sincs. Kb. olyan, mintha a Keresztapát hasonlítanád össze a Sebhelyesarcúval - mindkettő a maffiáról szól, de egyészen más irányból, más eszközökkel, más történetvezetéssel közelítenek a témához.

Ez szerintem azért nem oké, mert míg a Passió csak "dokumentálja" az utolsó 12 óra eseményeit, addig a KUM-ben a keresztrefeszítés kapcsán feltett kérdés valszeg szinte mindenkiben felmerült már, aki megpróbálta racionálisan megközelíteni ezeket az eseményeket.
  • Cat #195
    ennél a filmnél speciel nem zavar, hogy másnak eltérő az izlése, mivel MINDENKI kiemelte hogy nagyon véres jelenetek vannak benne, és ez az amire nem vagyok kiváncsi.