PASSIÓ
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De hogy ugyanolyanok, az egy kicsit erõs.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Nem érzem jobbnak ezt a filmet mint azt. Így értettem hogy ugyan az. Nyilván két film nem lehet ugyanolyan minden szempontból. De nem jobb ez semmivel szvsz, sõt nekem a másik, a régi jobban tetszett.
Valszeg azért, mert az alapsztori ugyanaz, csak más a forgatókönyv.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ennyi erõvel Halálos iramban=Knight rider mert van mind a kettõben autó.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Én untam ezt a filmet.
Ez szerintem azért nem oké, mert míg a Passió csak "dokumentálja" az utolsó 12 óra eseményeit, addig a KUM-ben a keresztrefeszítés kapcsán feltett kérdés valszeg szinte mindenkiben felmerült már, aki megpróbálta racionálisan megközelíteni ezeket az eseményeket.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Talán a nagy hegymászást nem akarták bevállalni 😊
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
<-->
"tömegek"
Azért a különbséget szvsz te is érzed.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Könyörgöm, meddig fogtok még úgy vitatkozni, hogy nem láttátok?
Ma meg a mozikban, de ezt nem csak erre filmre értem, a többire is, és a TV-ben látottakra is ( Fokusz, aktiv). Nagyon kiváncsiak vagyunk mások bajaira.... ( errõl egyébként volt egy nagyon jo kis musor/sorozat a spektrumon)
Ezen túl lehet vitatkozni a társadalmi igényekrõl (már a vérre ugyi), a film hatásáról, miért az óriási nézõszám - na de ha errõl vitázunk, akkor ne arról legyen szó, hogy a filmben öncélúan brutálisak a jelenetek, mert ennek a megállapításához legalábbis meg kellene nézni magát a mûvet. =)
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
Ha olyan embertõl hallottad, hogy nem jó film, akinek adsz a véleményére, akkor tényleg ne nézd meg.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Szerinted ez volt a készítõk célja? Szerintem abszolút nem. És nem is az, hogy új hívõket toborozzanak.
KUM-vel való összehasonlításnak pedig véleményem szerint semmi értelme sincs. Kb. olyan, mintha a Keresztapát hasonlítanád össze a Sebhelyesarcúval - mindkettõ a maffiáról szól, de egyészen más irányból, más eszközökkel, más történetvezetéssel közelítenek a témához.
Filmkritika -> maximálisan szubjektív, 10 ember akár 10 különbözõ verzióval állhat elõ (és többek között ettõl - is - lesz valami mûvészet, nyilván egy Steven Seagal film megítélése sokkal homogénebb 😊
Nem vagyok jártas a Bibliában, nem is vagyok hívõ, uh nem akarok esetlegesen hülyeségeket beszélni. Inkább nem írok most többet 😊
A lényeg viszont szerintem az, hogy M.G. tökéletesen átérezteti a jóérzésû (*) nézõvel a fájdalmakat. Ebbõl a szempontból is egyetértek Fifivel.
Ramzával abban megegyezünk, hogy én sem csípem az egyházakat, szerintem az egész hit dologhoz felesleges az a sok álszenteskedés.
* jóérzésûn itt a nem-morbid/kéjenc/brutális lelkû emberkéket értem.
www.satriani.com
Mielõtt szétfikázzátok Mike-ot ezért a megjegyzéséért, azért érdemes valamin elgondolkodni.
A film kellõképp durva a leírások alapján, mindenki hûledezik tõle. Vajon miért? Elvileg az Újszövetségben pontosan le van írva az egész. Ezek szerint senki sem gondolta volna át az egészet, senki sem élte bele magát a tényleges szenvedésbe?
Meg lehet nézni, hogy a templomi Krisztus-ábrázolások is mennyire elütnek a film vérben fürdõ Krisztus képétõl. De akár nézhetnénk a Krisztus-szobrok felszögelési módjait (tenyéren keresztül).
A kérdés csak az, hogy ezen ábrázolások mikéntje változtat-e bármit is a keresztényeknek az utolsó órához való viszonyán? Vajon vallásosabb lesz-e valaki attól, hogy szinte a szeme láttára szögelik fel Krisztust a keresztre? Szerintem nem(*), és éppen ezért valahol igaza van Mike-nak, hogy az erõszak ilyen töménységû használata valahol tényleg öncélú.
*: Sõt, valójában rossz is, mert elvonja a figyelmet magáról a tanításról. A szenvedéssel Jézus emberi mivoltát erõsíti fel, pedig ennél a résznél nem a halálfélelem, nem a korbácsütés, nem a húsba hatoló szög a lényeg, hanem az önfeláldozás az emberek bûneiért, a megváltás.
U.i.: Az események miatt, meg a film jellege miatt amúgy is megemlíthetõ az igazán nagy botrányt kavart Krisztus-film, a Krisztus utolsó megkísértése. Én azt azért tartom jobbnak, mert az gondolkodásra késztet ugyanezen események kapcsán felmerülõ kérdésekrõl, próbára teszi az ember hitét.
a Passioról meg messze nem nyomom a frankót
annyit mondtam, hogy brutalitása öncélú
Ugyanakkor ez a film megérintett és megrázott, ugyanis nem vallásosság kell hozzá, hanem emberi érzékenység.
Sok mindent elhiszek számomra fontos emberektõl - mindenki így van ezzel.
De eszembe sem jut olyan dolgokról kiselõadást tartani másoknak, amit nem tapasztaltam meg, nem ismerek, gyakorlatilag elmondásokon, leírásokon kívül semmi fogalmam nincs róla.
Gondolj már inkább te bele abba, hogy mit csinálsz: nyomod a frankót egy nem látott filmrõl.
Viszont a fekete csuklyás kopasz illetõt nem tudom hova tenni, már bocsánat...
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
sot
az egyhazat kifejezetten nem kedvelem

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
A jelenetek tényleg überdurvák, viszont a lényeget mutatják: hogyan kell egy emberként mindenki bûnéért szenvedni. Nem vagyok hívõ ember, de jópárszor megmozdult a gyomrom a kemény részeknél.
Ami viszont idegesít, az a kritikusok szõrszálhasogatása. "Mért van szakálluk a zsidóknak, mért ilyen/olyan nadrág/köpeny van rajtuk" Ki a f@szt érdekel?? Drága film volt, lehet, hogy többet lehetett volna ilyenekre figyelni, de végsõ soron EGY emberrõl szólt, és ez alapján szvsz TÖKÉLETES film.
Uff
www.satriani.com
Nem mindig és mindenben sikerül, de nem szajkózom senkinek a véleményét látatlanban, akárki is õ.
Ha valamit nem próbálok ki (pl. a heroint sose fogom), akkor legalább nem írom hozzászólások tucatjait az adott témában, hanem csöndben maradok és maximum olvasok.
Téged nem érint meg Jézus alakja, Jézus szenvedése, nem veszed a fáradtságot hogy legalább megnézd a filmet, hogy mirõl is van szó, hogy mûködnek a "véres jelenetek" a film kontextusában - akkor minek vagy itt? De most komolyan.
te mindent magad próbálsz ki?
ezzl egyutt nem fogm megnezni
Ha nem lenne fontos, a kereszt rajta a szenvedõ Jézussal nem lenne az egyik legfontosabb keresztény jelkép.
Több mint érdekesnek tartom, hogy - amennyire átjött - egy-két kivételtõl eltekintve még senki nem látta filmet, de mindenkinek markáns elképzelése van a tartalmáról és arról, hogy mennyire öncélú a szenvedés ábrázolása.
Vicces, hogy olyan dolgokról vitatkozik itt mindenki, amirõl elvileg a mû ismerete nélkül nem szabadna, de láthatóan ez senkit nem zavar.
További jó vitát. És nehogy megnézzétek a filmet, teljesen felesleges. Anélkül is el lehet beszélgetni róla.