524
2004/05 felvételi ponthatárok
  • Serpa
    ja.:)
    lehet, hogy csak + pontokkal lehet bárhova is bejutni.
  • Dzsini
    vannak pszicho-szoci jellegű szakpárok, esetleg egy nyelvvel párosítva kellemes tud lenni.

(itt derül ki, hogy az idejárók azért nem 100% kockák-informatikusok-gépagyúak ;) )
  • The Garrett
    lol akkor idén a kinek mennyivel lesz több 120 pontnál c. verseny lett meghirdetve? :)))9
  • Dzsini
    ha felvesznek anélkül is pontból, és nem kérik az emeltszintű vizsgát az adott szakon, akkor kár szórakozni vele. viszont plusz pontból max. 24et vihetsz :)

iskolai pontokat pedig 2002 vagy újabb érettségivel lehet
  • The Garrett
    nem fogok infobol felvetelizni, szeretnem minel messzebb elkerülni :)
    olvasgattam erre arra, megtetszettt szociológia szak mint olyan, nagyjából van valami köze a "régi nagy álom"-pszichológia szakhoz is.
    de tudja a franc. hogy egyszeru legyek :)
  • Serpa
    3 évre lehet visszamenőlegesen kérni a hozott pontok + szerzett pontokat összegét ?

tehát aki 2003ban érettségizett, az még kérheti.
  • The Garrett
    akkor megis jol informaltak, thx for the help. Lehet megkockáztatok egy magyar emeltszintet(ha nem késtem még le a jelentkezést :D ]
    haverek paraztattak, hogy tegyek mindenbol szintemelőt, hogy jobb legyen az összátlag, ezekszerint az nemkell. HÁlistennek amiből felvételizni akarok idén az ötös volt tavajJ.
  • Dzsini
    azért ha megnézed a válasz és pontozási listát azért túl könnyen le lehet menni 3-4 pont környékére a 7ből... ami rengeteg veszteség.
  • Bandee1987
    sztem infóból mindenképp érdemes megpróbálnod, mert az nem olyan nehéz emelt szinten sem.
  • Dzsini
    1: az átlagodnak megfelelő %hoz tartozó pontszámot kapod (abból az 1 vagy 2 tárgyból ami számít, a többit le se sz... szóval nem érdekli őket)
    2: az emeltszintűd csak plusz pontoknak számít, a meglevő érettségi eredményedet már nem befolyásolja - akár el is bukhatod, akkor 0 pont és kifizettél 1 kalap pénzet.
  • The Garrett
    kerdes mennyire lesz komoly az emeltszintű. szedtem le pár feladatlapot, nem tűnt vészesnek.
  • The Garrett
    info-angol[nyelvvizsga]-magyar-mat-töri.
  • Serpa
    persze.

ha van mellette min. 1 év gyakorlatod. (máshol még több kell)
  • Dzsini
    az ötös érettségi arra jó, hogy abból megkapod a 100%nak járó pontot. az emelt szintűt meg ha leteszed akkor kaphatsz 0-7 plusz pontot (de ha nem idén érettségizel akkor 6000ft/vizsga)
  • The Garrett
    masik : a pontszamitas a targyankent tortenik:
    1. angol-magyar felveteli eseten: angol es magyar erettsegi pontjait veszik figyelembe,
    vagy az egész érettségi átlagomat?

2. Ha teszek emeltszintunt de szarabb lesz mitn a tavaji akkor melyiket számítják? amelyik jobb lett, de középszintű, vagy a szarabb de emeltszintűt?
  • Bandee1987
    infóból érettségiztél tavaly?
  • Bandee1987
    meg aztán, ha majd idővel mész munkahelyre, akkor nagy előnyt jelenthet az, ha oda tudod irni az önéletrajzodba azt, hogy te emelt szinten érettségiztél ebből és ebből a tárgyból.
  • The Garrett
    amugy ketlem hogy barmibol is szintemelot tudnek tenni :/, hülye vagyok mint a segg.[jelenleg]
  • The Garrett
    eppen ezaz, hogy aztmondtak ötös tavaji értettségi esetén nem kell szintemelő. [vagy a hülye fasz tanaraink szokas szerint nem tudnak semmit]
  • Bandee1987
    nah, jó, azért ne viccelődjünk :)
  • Bandee1987
    hát eléggé sokat fog számitani...Sztem, ha tudsz, tegyél szintemelőt...
  • The Garrett
    informatikus konyvtáros? >)
  • The Garrett
    mmm emelt szintű vizsga mennyire lesz fontos idén?

means: ha nekem van ötös/négyes tawaiii érettségim, akkor az kb mennyire lesz elég?
    Akit eddig kérdeztem aztmondták hogy akkor nem fontos nekem az emeltszintű.
    nem varok semmitol sokat, legyen egy akarmilyen diplomam aztan elüntem jó messzire innen.
  • Bandee1987
    jaja. Én angolból és infóból merem egyedül megcsinálni az emelt sznitűt. A többiből meg esetleg jövőre teszek egy szintemelőt (pl. magyar), de most többel nem próbálkozok.
  • Dzsini
    az egész emelt szintű érettségi és Ba/M rendszerrel úgy teszik tönkre az oktatást, hogy rossz nézni... plusz aki nem idén érettségizik és nincs diplomája az helyből eláshatja magát - meg fizethet az emelt szintű vizsgákért
  • Bandee1987
    én vmi informatikához közeli szakot próbálok meg
  • artschiatwork
    levelezőn próbálkozok majd, Közgazdasági Egyetem Államigazgatási Kar igazgatásszervezőnek.
  • Bandee1987
    De persze a többinél sem marha jó a helyzetem...
  • Bandee1987
    Számomra pl. a BMF NIK az elérhetetlen jövő...
  • Bandee1987
    hát az biztos, hogy érdekesen fognak minket bárhova is felvenni...
  • Punkerwork
    így már jó a cím? :)
  • magus
    jo kerdes...

kozgazon iszonyuan megemeltek a ponthatarokat
  • The Garrett
    nem nyitok neki uj topikt.

felvetli 2005
    ki merre hany meter hova miert?
  • glillu
    úgy adják meg a ponthatárokat h akinek pont annyi pontja van azt is felvették. pl bme-n van az a közgazdász szakon, h ha 123 pont lenne a határ, akkor a 100 helyre felvehetnének 300 embert, ezért 124 a ponthatár, igy viszont csak 75 embert tudnak felvenni a 100 helyre. szal nem csinálhatják h még a 123 pontosok közül odavbálogatnak 25 embert mert mi alapjn tehetnék meg ezt? nincs joguk hozzá. meg kell adni a ponthatárt, és akinek annyi van vagy több azt biztosan felvették. ennyi.

jah engem is felvettek:))))))

BME - műszaki menedzser:)
  • PResident Evil
    bazzmeg írtam... nem
  • Borcsa
    benne vagyok en is benne:)
    BGF- KVIFK idegenforgalmista németul:)
    ez leszek osztol.
  • The Garrett
    NA ez nekem nem jött össze. Fél év meló aztán jövőre Try Again.

Prezi jössz berugni? (máma jelleggel)
  • praksi
    én csak így távolról: Egészségedre! (hol az a jó kis 2000-es Tokaji Szamorodni? :-D)
  • Match
    lehet hoyg átmegyek egyetemire....
    a lényeg hoyg legalább már ott bent vagyok :D
  • Punkerwork
    nehogy azt hidd annyival hosszabb az az 1-2 év még jól is jön jobb tanulni mint melózni