524
2004/05 felvételi ponthatárok
-
#244 úgy igen
persze ha félév alatt kivágják mondjuk az ELTE-ről...
mindegy OKJ-t lehet végezni később is, akár a munkanélküli iroda segítségével is -
#243 mondom: egyedül a pontszámitásnál a matek miatt aggódok, meg a 3. évvégi töri miatt, az érettségi az jól fog menni matekból és töriből is sztem. -
#242 HA nem sikerül a felvételi akkor oké, de az ötödév miatt halasztani a felvételt nagy butaság szerintem. -
#241 maradni mindenképp maradok ötödévben, ha sikerül a felvételi, ha nem... -
#240 na igen, de ha nem veszik fel, inkább maradjon, minthogy otthon tengjen-lengjen -
#239 "szakirányú szakképesítésért technikusi bizonyítványért legfeljebb 7 pont"
szerintem inkább egy középfokú C ami fix 7 pont most már, ráadásul úgyis maximum csak 24 plusz pontot lehet beszámíttatni. -
#238 én már beszélgettem olyannal, aki azt mondta, hogy ő olyat nem venne fel, akinek 3 diplomája van, mert az életképtelen -
#237 általában az a) és c) megoldás mellett döntenek az elutasítók...
nagyjából mindegy a szakma amúgy, a legtöbb helyen inkább a gyakorlatot nézik úgyis. de ez itt off úgyhogy hagyjuk.
én továbbra is az ötödév ellen vagyok, minél hamarabb kerülj be egy olyan egyetemre/főiskolára ahol végre azt tanulhatod amit szeretsz, és nem szenvedsz a tucatnyi egyéb hülyeséggel. -
#236 ha nem sikerül a felvételi, akkor maeradj ötödévben
szerintem ez természetes
legyen eszed, na csinálj marhaságot
OKJ nem rossz, de mondjuk 7 pontot általában nem ér -
#235 igaz -
#234 szvsz 3 szakma ill. 3 diplomával az abaj, hogy akkor :
a) túlképzett vag
b) annyira hülye vagy, ha hogy eddig nem tudtál elhelyezkedni
c) túl sokat kéne neked fizetni -
#233 hát azért 3 szakmával mégiscsak többet érsz, mint egy sima érettségivel...
Felsőfokú szakmák ezek?
-
#232 én kiléptem az egyetemről, és 3 szakmával állok a semmi közepén. nekem jobb? most fogok újra felvételizni.
a GDF-nek meg egyre rosszabb a híre, és már pár éve se volt jó. de ha csak papírt vadászol arra biztosan elég. ha tanulni akarsz olyasmit ami érdekel, akkor nem. -
#231 Egyébként asszongyák, hogy a Gábor Déne Főiskolára nem érdemes jelentkezni. Igaz ez? -
#230 nem, mert ha pl. fel is vesznek egy egyetemre, és nem sikerül teljesitenem, akkor is van legalább 1 szakmám, amugy pedig 1 db érettségivel állnék a semmi közepén... -
#229 nem mindenhol és nem minden szakma plusz pont, ettől eltekintve egy ilyen szakvizsga papír egy dologra jó (nekem 3 van, 2 érettségi után 1 külön)... bár arra sem, mert nagyon kemény.
szerintem felesleges az ötödévvel bohóckodni.
-
#228 lehet, hogy nem egy álomképzés az ötödév, viszont lesz egy szakmád akkor is , ha nem sikerül az egyetem, és ráadásul a felvételinél egy felsőfokú okj vizsga +7 pont asszem -
#227 hat nekem ötödévről elég szar tapasztalataim vannak, bár biztos csak kifogtam a szar sulit, de egyszeruen semmit nem csinalunk :( -
#226 Pl. most ötödévben maradok ugyis térinfósnak, utána néztem a szent istván egyetem ybl miklós főiskolai karán a településmérnöki szakot (95 pont volt tavaly)
és az eltén az informatikai karon a térképészt (az 109 pont volt tavaly, hogy rohadjanak meg, 2003-ban meg csak 74 pont volt még a határ). -
#225 Én az átlagom miatt aggódok nagyon...az érettségit megpróbálom minél jobban megcsinálni, és informatikából emelt szintűt teszek -
#224 ja, és ha teszel emelt szintű érettségit azt külön kell jelentkezni és intézni, és annak is meg kell lennie mire leadod a jelentkezésedet. -
#223 ááá még felkeresem a volt magyartanáromat csütörtökön adjon nekem 1-2 tanácsot, hátha tud valami MEGNYUGTATÓT/okosat is mondani még :) -
#222 miből áll MOST megcsinálni? vagy délután? kb 10 perc vagy annyi sem... kár halogatni. -
#221 papírok már megvannak, hetvegen töltöm és jövöheten fel is adom :)
-
#220 viszont időben add be idén - az online jelentkezésnél is kell 1 papírt postára adni -
#219 Ezen logikaztunk ma suliban is hogy legalább egy 10 pontot emelni kell, hisz nehogymár 3as tavalyi érettségivel egyetemre lehessen menni.
DE remenykedek hogy ha tavaly meglett volna akkor iden is csak meglesz :) plane hogy a nyelvvizsgáért több pontot is kapok mint akkor.
MIER_NEM_ADTAM_BE_TAVAAAALY -
#218 mindenki arra tippel, hogy emelkedni fog, de úgyis csak akkor derül ki amikor megvoltak az emelt szintű érettségik meg ilyesmik... a legoptimistább becslések olyan 3-5, a pesszimisták 10-15 pontos átlagos emelkedést sejtenek. dehát nem tudni. -
#217 hat nenmtom, itt edigg egyetemi felvetlirol volt szó... :) -
#216 Ujabb kérdés: szerintetek mennyivel emelik idén a ponthatárokat a tavalyihoz képest?
Mert ma nézegettem jobbra balra és rájöttem hogy tavaly felvettek volna szociológiára ha beadom(+7pontom volt mint a ponthatár), de akkor nemtom miért, elsiklottam felette vagy valami ....
mikor ezt meglattam ugy felidegesitettem magam hogy meg most is verem az asztalt . :P
-
Jimmyke #215 Megy valaki a Terézvárosi Gimibe (a kéttanyelvűbe)? -
#214 A többin valahogy átvergődök -
#213 Én matekból rakok emeltet, mellé meg közép fizika. -
#212 jaja. Töritanárom nemes egyszerűséggel megfogalmazta a töri irásbeli érettségit: "Ez egy nagy baromság..." -
#211 nem nehéz? láttad te már a töri kozepszintu erettsegit? Lexikalis tudas mint olyan a feladatok 10%hoz kell, a tobbit a rosszul fenymasolt, es a sokszor elfogult forrasokbol kell kihamoznod. A hulyek is megcsinaljak 60%-ra. De aki tanul is... -
#210 Garret, emelt szintűt semmiből se tegyél...
1. Csak az elte idegennyelvű szakokon kérik az emelt nyelvet, egyenlőre még sehol máshol (az más kérdés, hogy a vitt pontszámok csak így elegendőek sok szakra)
2. Reál tantárgyakból állítólag iszonyú nehéz. Nagyon fer dolog ám, hogy 50%-tól ötös az emelt érettségid, de ha te a negyedéhez se tudsz odaszagolni akkor nem mindegy?
Sok ismerősöm van aki megszívta, mert az új rendszerbe nem elég a régi rendszerrel tett érettségije. -
#209 szociológus kocka? :) aha, persze... bár elég egyértelműen nekiállhatsz máris a diplomamunka előkészítésének -
#208 nincs ami elHiTesse velem az ellenkezőjét, minden tény emellett szól :) -
#207 már csak hinni kellene neked :) de nem sikerül ;) -
#206 nagyjából igen... főleg, hogy az alapszintű érettségik elég könnyedek, és nem nehéz 100% közelében lenni. -
#205 én az vagyok :D