Felvételi 2004/05

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
ja, és ha teszel emelt szintû érettségit azt külön kell jelentkezni és intézni, és annak is meg kell lennie mire leadod a jelentkezésedet.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

The Garrett
ááá még felkeresem a volt magyartanáromat csütörtökön adjon nekem 1-2 tanácsot, hátha tud valami MEGNYUGTATÓT/okosat is mondani még :)

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Dzsini
mibõl áll MOST megcsinálni? vagy délután? kb 10 perc vagy annyi sem... kár halogatni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

The Garrett
papírok már megvannak, hetvegen töltöm és jövöheten fel is adom :)

Dzsini
viszont idõben add be idén - az online jelentkezésnél is kell 1 papírt postára adni

The Garrett
Ezen logikaztunk ma suliban is hogy legalább egy 10 pontot emelni kell, hisz nehogymár 3as tavalyi érettségivel egyetemre lehessen menni.

DE remenykedek hogy ha tavaly meglett volna akkor iden is csak meglesz :) plane hogy a nyelvvizsgáért több pontot is kapok mint akkor.

MIER_NEM_ADTAM_BE_TAVAAAALY<#falbav><#falbav><#email><#falbav><#falbav>

Dzsini
mindenki arra tippel, hogy emelkedni fog, de úgyis csak akkor derül ki amikor megvoltak az emelt szintû érettségik meg ilyesmik... a legoptimistább becslések olyan 3-5, a pesszimisták 10-15 pontos átlagos emelkedést sejtenek. dehát nem tudni.

The Garrett
hat nenmtom, itt edigg egyetemi felvetlirol volt szó... :)

The Garrett
Ujabb kérdés: szerintetek mennyivel emelik idén a ponthatárokat a tavalyihoz képest?

Mert ma nézegettem jobbra balra és rájöttem hogy tavaly felvettek volna szociológiára ha beadom(+7pontom volt mint a ponthatár), de akkor nemtom miért, elsiklottam felette vagy valami ....
mikor ezt meglattam ugy felidegesitettem magam hogy meg most is verem az asztalt . :P

Megy valaki a Terézvárosi Gimibe (a kéttanyelvûbe)?

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Lacc
A többin valahogy átvergõdök <#vigyor2>
Lacc
Én matekból rakok emeltet, mellé meg közép fizika.
Bandee1987
jaja. Töritanárom nemes egyszerûséggel megfogalmazta a töri irásbeli érettségit: "Ez egy nagy baromság..."

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

magus
nem nehéz? láttad te már a töri kozepszintu erettsegit? Lexikalis tudas mint olyan a feladatok 10%hoz kell, a tobbit a rosszul fenymasolt, es a sokszor elfogult forrasokbol kell kihamoznod. A hulyek is megcsinaljak 60%-ra. De aki tanul is...

magus
Garret, emelt szintût semmibõl se tegyél...
1. Csak az elte idegennyelvû szakokon kérik az emelt nyelvet, egyenlõre még sehol máshol (az más kérdés, hogy a vitt pontszámok csak így elegendõek sok szakra)
2. Reál tantárgyakból állítólag iszonyú nehéz. Nagyon fer dolog ám, hogy 50%-tól ötös az emelt érettségid, de ha te a negyedéhez se tudsz odaszagolni akkor nem mindegy?

Sok ismerõsöm van aki megszívta, mert az új rendszerbe nem elég a régi rendszerrel tett érettségije.

Dzsini
szociológus kocka? :) aha, persze... bár elég egyértelmûen nekiállhatsz máris a diplomamunka elõkészítésének

The Garrett
nincs ami elHiTesse velem az ellenkezõjét, minden tény emellett szól :)

Dzsini
már csak hinni kellene neked :) de nem sikerül ;)

Dzsini
nagyjából igen... fõleg, hogy az alapszintû érettségik elég könnyedek, és nem nehéz 100% közelében lenni.

The Garrett
én az vagyok :D

Serpa
ja.:)
lehet, hogy csak + pontokkal lehet bárhova is bejutni.

Dzsini
vannak pszicho-szoci jellegû szakpárok, esetleg egy nyelvvel párosítva kellemes tud lenni.

(itt derül ki, hogy az idejárók azért nem 100% kockák-informatikusok-gépagyúak ;) )

The Garrett
lol akkor idén a kinek mennyivel lesz több 120 pontnál c. verseny lett meghirdetve? :)))9

Dzsini
ha felvesznek anélkül is pontból, és nem kérik az emeltszintû vizsgát az adott szakon, akkor kár szórakozni vele. viszont plusz pontból max. 24et vihetsz :)

iskolai pontokat pedig 2002 vagy újabb érettségivel lehet

The Garrett
nem fogok infobol felvetelizni, szeretnem minel messzebb elkerülni :)
olvasgattam erre arra, megtetszettt szociológia szak mint olyan, nagyjából van valami köze a "régi nagy álom"-pszichológia szakhoz is.
de tudja a franc. hogy egyszeru legyek :)

Serpa
3 évre lehet visszamenõlegesen kérni a hozott pontok + szerzett pontokat összegét ?

tehát aki 2003ban érettségizett, az még kérheti.

The Garrett
akkor megis jol informaltak, thx for the help. Lehet megkockáztatok egy magyar emeltszintet(ha nem késtem még le a jelentkezést :D ]
haverek paraztattak, hogy tegyek mindenbol szintemelõt, hogy jobb legyen az összátlag, ezekszerint az nemkell. HÁlistennek amibõl felvételizni akarok idén az ötös volt tavajJ.

Dzsini
azért ha megnézed a válasz és pontozási listát azért túl könnyen le lehet menni 3-4 pont környékére a 7bõl... ami rengeteg veszteség.

Bandee1987
sztem infóból mindenképp érdemes megpróbálnod, mert az nem olyan nehéz emelt szinten sem.

Dzsini
1: az átlagodnak megfelelõ %hoz tartozó pontszámot kapod (abból az 1 vagy 2 tárgyból ami számít, a többit le se sz... szóval nem érdekli õket)
2: az emeltszintûd csak plusz pontoknak számít, a meglevõ érettségi eredményedet már nem befolyásolja - akár el is bukhatod, akkor 0 pont és kifizettél 1 kalap pénzet.

The Garrett
kerdes mennyire lesz komoly az emeltszintû. szedtem le pár feladatlapot, nem tûnt vészesnek.

The Garrett
info-angol-magyar-mat-töri.

Serpa
persze.

ha van mellette min. 1 év gyakorlatod. (máshol még több kell)

Dzsini
az ötös érettségi arra jó, hogy abból megkapod a 100%nak járó pontot. az emelt szintût meg ha leteszed akkor kaphatsz 0-7 plusz pontot (de ha nem idén érettségizel akkor 6000ft/vizsga)

The Garrett
masik : a pontszamitas a targyankent tortenik:
1. angol-magyar felveteli eseten: angol es magyar erettsegi pontjait veszik figyelembe,
vagy az egész érettségi átlagomat?

2. Ha teszek emeltszintunt de szarabb lesz mitn a tavaji akkor melyiket számítják? amelyik jobb lett, de középszintû, vagy a szarabb de emeltszintût?

Bandee1987
infóból érettségiztél tavaly?

Bandee1987
meg aztán, ha majd idõvel mész munkahelyre, akkor nagy elõnyt jelenthet az, ha oda tudod irni az önéletrajzodba azt, hogy te emelt szinten érettségiztél ebbõl és ebbõl a tárgyból.

The Garrett
amugy ketlem hogy barmibol is szintemelot tudnek tenni :/, hülye vagyok mint a segg.

The Garrett
eppen ezaz, hogy aztmondtak ötös tavaji értettségi esetén nem kell szintemelõ.

Bandee1987
nah, jó, azért ne viccelõdjünk :)

Bandee1987
hát eléggé sokat fog számitani...Sztem, ha tudsz, tegyél szintemelõt...

The Garrett
informatikus konyvtáros? >)

The Garrett
mmm emelt szintû vizsga mennyire lesz fontos idén?

means: ha nekem van ötös/négyes tawaiii érettségim, akkor az kb mennyire lesz elég?
Akit eddig kérdeztem aztmondták hogy akkor nem fontos nekem az emeltszintû.
nem varok semmitol sokat, legyen egy akarmilyen diplomam aztan elüntem jó messzire innen.

Bandee1987
jaja. Én angolból és infóból merem egyedül megcsinálni az emelt sznitût. A többibõl meg esetleg jövõre teszek egy szintemelõt (pl. magyar), de most többel nem próbálkozok.

Dzsini
az egész emelt szintû érettségi és Ba/M rendszerrel úgy teszik tönkre az oktatást, hogy rossz nézni... plusz aki nem idén érettségizik és nincs diplomája az helybõl eláshatja magát - meg fizethet az emelt szintû vizsgákért

Bandee1987
én vmi informatikához közeli szakot próbálok meg

artschiatwork
levelezõn próbálkozok majd, Közgazdasági Egyetem Államigazgatási Kar igazgatásszervezõnek.

Bandee1987
De persze a többinél sem marha jó a helyzetem...

Bandee1987
Számomra pl. a BMF NIK az elérhetetlen jövõ...

Bandee1987
hát az biztos, hogy érdekesen fognak minket bárhova is felvenni...