524
2004/05 felvételi ponthatárok
-
#284 mert már megvan az emeltszintű, egyszer megvan és nem lehet uj pontokat rakosgatni rá :)) -
#283 érettséginek eddig is az volt, kérdés, hogy most emelt szintűnek számít-e, és ha igen milyen %-al (például nyelvi szakokra kötelező az emelt szintű érettségi adott nyelvből, ezt kiváltja-e - ha igen, akkor miért nem jelent +7 pontot, mintha letettem volna az emelt szintűt? :) ) -
#282 nem lehet pluszpontokat rárakni még erre, de ez automatikus nyelvi érettségi
ò_ñ -
#281 azt írtad, hogy a nyelvvizsga = emelt érettségi. vagyis ha valahol elfogadják az emelt nyelvi érettségit + pontként, ott nem +7-et, hanem +14et ér a nyelvvizsga vizsgázás nélkül. ha nem így van, akkor viszont nem jót írtál a 278ban. -
#280 nem, mert amugy is meg kell tenned az angolt ;)) -
#279 és ha én jelentkezek emelt szintű angol érettségire ÉS van nyelvvizsgám akkor +14? -
#278 a középfokú nyelvvizsga megfelel egy emeltszintű nyelvi érettséginek, a maga + 7 pontjával :) -
#277 felvi.hu fórumok/faq és válaszolnak... amúgy jókor jut eszedbe, 1 hét van az érettségi + felvételi jelentkezések végéig. -
#276 nekem is van egy uj param, ha most angolbol elmegyek emeltszintezni, mert kell az egyik szakra, akkor a nyelvvizsga kiváltja és ötöst kapok? :P -
#275 Én tavaly érettségiztem.
Mivel állatorvosi ill .orvosi egyetemre készültem,ezért központit kellett írnom bioszból+kémiából.Nem sikerült,eléggé nehéz volt.Most meg mit hallok?Hogy az érettségi jegy számít,majdnem beszartam.Más szóbelizett bioszból,nevetve 5-öst kapott,én meg görcsöltem ezzel a szarral,3-as lett,így próbálhatom meg újra.Ha akkor csak szóbelizek,akkor most nemis kellene a biosszal törödnöm,mert simán meglett volna az 5-ös. -
#274 Szerintem ezek jó indulási alapnak mondhatók.:-) -
#273 nem kicsit... tiszta idegroncs leszek az elkovetkezendo par honapban szerintem :/
[MAR most azvagyok SDFASDFAS] -
[Walaki]D`Lair #272 ÁÁÁ...kicsit túlbonyolították ezt a faszságot.... -
#271 en mar semmit se tudok :DDDDDD
enis igy allok amugy -
[Walaki]D`Lair #270 Ha nekem minden felvételi tárgyból ötösöm van, +középfokú nyelvvizsga, akkor sok esélyem van, hogy felvegyenek? -
#269 ponthatárok
viszonyítási alapnak. -
#268 wuu geci még1 para:
Ha van 1 nyelvviszgám, (közép C) ugyhallottam csak akkor kapom meg érte a emelt szintű ötöst, ha idén jelentkezem abbol a nyelvből emeltszintű vizsgára?
[ISTETRNWER **** ** ** *** ezt a felveteli rendszert már :/ ] -
#267 csak 1 nyelvvizsgát számítanak be! -
#266 nekem volt sulimban aztmondtak emelnek 25-30 pontot a tavalyi határokhoz képest 1-2 helyen :/ -
#265 Ilyet hallottam nemrég, hogy a várható ponthatár közgázra 140 körül lesz. Szerintetek ennek mennyi a valóságalapja, mert én elég hihetetlennek tartom? Nem oda szeretnék menni, de akkor is elgonolkozik az ember, hogy mennyivel is tolják fel a határokat más helyeken.
Pláne ezzel a nyelvvizsgás dologgal, sokaknak van már 2 nyelvvizsgájuk, és ha az két középfokú is, máris +2*7 pont. Nekem meg egy felsővel+emelt matekkal lesz +17 pontom, és komolyan nem vagyok benne biztos, hogy még ha maxos lesz az érettségim, felvesznek-e. -
#264 A borsodi megyeszékhelyen... -
#263 ez a nálatok hol van? -
#262 Például nálunk-hangsúlyozom, nálunk, nem tudom máshol hogy van-aki levelezős meg aki halasztott, nem igényelhet kollégiumot. De ez csak egy példa. -
#261 milyen támogatástól például? -
#260 Nem szeretjük, ha valaki halaszt, mert nagyon humánusak vagyunk:-)
Az ötödév az ilyen gyógy-jellegű iskola, nem csináltok semmit, majd aztán ide vissza állni, az kegyetlen lesz, hidd el, láttam már ilyet.
Az új rendszerrel pedig az a baj, hogy nem látjuk akiket beengedünk a karunkra. Dékán urunk próbált valami kiskaput keresni, hogy esetleg mégis összehivhatnánk a leendő kollégákat legalább egy szóbeli beszélgetésre, de nem jött össze. Szóval kicsikét félünk:-)
És nem tudom tudjátok-e, hogy angliában pár éve ugyanez a rendszer volt, de egy év múlva vissza is álltak a párhuzamos érettségi-felvételire, mert nem vállt be.
Egyébként meg a halasztósért is kapunk pénzt, sőt, anyagilag az még jobb is, mert aki halaszt, az a későbbiekben elég sok támogatástól elesik. -
#259 "Új felvételi rendszert meg nem értjük, és akkor igy állítsuk össze a felvettek névsorát...pff..."
ezutan a mondat után szerintem nem diák... :) -
#258 Akkor ertem nek kapnak most penzt?
De en elsonek arra gondoltam hogy a tobbi diak nem szereti -
#257 mert akkor nyugodtan felvehettek volna a helyére mást, aki ODA jár és megkapják érte a fejpénzt? :) -
#256 Kulonben en is halsztos vagyok most.
Miert nem szeretitetk a halasztosokat?
-
#255 eddig március 1 volt a határidő, ehhez képest a febr. 15. szerintem előrehozás :)
-
#254 Szia!
Én nem ajánlom neked a halasztást, mi itt az egyetemünkön kifejezetten haragszunk érte:-)) Persze nem tudom máshol ez hogy van.
Új felvételi rendszert meg nem értjük, és akkor igy állítsuk össze a felvettek névsorát...pff... -
#253 Nekem matek fizikabol kellene emelt szintu erettsegit csinalnom.
Jo nagy szivatas,miert vezettek be meg azt is hogy elmeletet is kell tanulni.
Megvettem a fizika modszertani konyvet de a neten meg nincsenek jo fizika tetelek.
Sulinet E-Fizika szekcio meg nem mukodik.En meg most nem tudok elmeleti fizika konyvekhez jutni.
Tud vki jo fizika oldalt? -
#252 mert azzal közel egyidőben kell leadni az emeltszintű érettségi -re való jlentkezést, és ugye az korábban van, mint tavaly . Vagy csak szimplán azért, hogy mégjobban megkavarják :)
Hova jelentkezel? :D -
#251 "Február 15-én éjfélkor lezárul a felsőoktatási felvételi jelentkezés időszaka. Eddig a napig minden jelentkezőnek döntenie kell arról, hogy melyik felsőoktatási intézményben szeretne továbbtanulni és el kell postáznia a kitöltött jelentkezési lapokat az OFI-nak ("A" lap) és a választott felsőoktatási intézményekbe ("B" lapok)."
ebben hol van az előrehozás? -
#250 azt tudja vki, hogy miért hozták előbbre a felvételi lapok leadásának határidejét? -
#249 elméletileg 2 évet lehet halasztani, de rektori engedély kell hozzá és félévente be kell jelentkezni. -
#248 Lenne 1 kérdésem: hány évet lehet max halasztani az egyetemen/főiskolán? Mert én lehet, hogy jelentkeznék 2 éves rendszerinformatikusi képzésre nálnunk (nagyon kemény és jó képzésről van szó, most indul). De nemtom, hogy lehet -e 2 évet halasztani a főiskolán/egyetemen, ha felvesznek... -
#247 dehogyis emiatt teszem. Azért teszem, mert felkeltette az érdeklődésemet ez a térinformatikus szakma, és azért is, mert a rendszerinformatikus szakma az 2 éves és nagyon nehéz. A programozóhoz pedig nem kívánkozok, a szoftverüzemeltetői szakma pedig egyszerűen csicskaszakma. -
#246 a suliban ahova járok van 4-5 féle szak ötödéven. vegyünk szakonként 30 embert. Ebbol 5~ lelép oktoberben mert kihiányozta magát még 4-5 lelép decemberben mikor rájönnek hogy semmi értelme, még ha kap 1 szakmát se tud vele semmit kezdeni mert semmi gyakorlati tudás nincs mögötte. a maradék meg egyre kedvtelenebbül megy be mindennap. el se tudod képzelni milyen szar felkelni reggel 6 kor úgy, hogy tudod, olyan helyen leszel háromig, ahol keresztbe 1 szalmát nem teszel.
Enis inkabb elkezdtem ismerosoktol tanulni a gyakorlati részét, suliba meg bejárok q3azni/ netezni/ lenyulni a draga fotos cuccokat :D
évet halasztani egyetemen egyszeruen hülyeség emiatt, ahogy dzsini is megmondta.
de te tudod, végülis saját kárán tanul az okos/buta. ( ha meg azert maradsz ötödéven mert vannak haverok a suliban alsobb osztalyokban, plane ne tedd! ) -
#245 remélhetőleg meglessz a nyelvvizsga, és az emelt szintű info érettségi is javít ezen a dolgon...