Felvételi 2004/05

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

criminal law
Szerintem ezek jó indulási alapnak mondhatók.:-)

The Garrett
nem kicsit... tiszta idegroncs leszek az elkovetkezendo par honapban szerintem :/

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

[Walaki]D`Lair
ÁÁÁ...kicsit túlbonyolították ezt a faszságot....

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

The Garrett
en mar semmit se tudok 😄DDDDD
enis igy allok amugy <#fejvakaras><#nemtudom><#sir><#rinya>

[Walaki]D`Lair
Ha nekem minden felvételi tárgyból ötösöm van, +középfokú nyelvvizsga, akkor sok esélyem van, hogy felvegyenek? <#fejvakaras>

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Serpa
ponthatárok

viszonyítási alapnak.

The Garrett
wuu geci még1 para:

Ha van 1 nyelvviszgám, (közép C) ugyhallottam csak akkor kapom meg érte a emelt szintû ötöst, ha idén jelentkezem abbol a nyelvbõl emeltszintû vizsgára?

BADE
csak 1 nyelvvizsgát számítanak be!

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

The Garrett
nekem volt sulimban aztmondtak emelnek 25-30 pontot a tavalyi határokhoz képest 1-2 helyen :/

Lacc
Ilyet hallottam nemrég, hogy a várható ponthatár közgázra 140 körül lesz. Szerintetek ennek mennyi a valóságalapja, mert én elég hihetetlennek tartom? Nem oda szeretnék menni, de akkor is elgonolkozik az ember, hogy mennyivel is tolják fel a határokat más helyeken.

Pláne ezzel a nyelvvizsgás dologgal, sokaknak van már 2 nyelvvizsgájuk, és ha az két középfokú is, máris +2*7 pont. Nekem meg egy felsõvel+emelt matekkal lesz +17 pontom, és komolyan nem vagyok benne biztos, hogy még ha maxos lesz az érettségim, felvesznek-e.
criminal law
A borsodi megyeszékhelyen...

Galy
ez a nálatok hol van?
criminal law
Például nálunk-hangsúlyozom, nálunk, nem tudom máshol hogy van-aki levelezõs meg aki halasztott, nem igényelhet kollégiumot. De ez csak egy példa.

Galy
milyen támogatástól például?
criminal law
Nem szeretjük, ha valaki halaszt, mert nagyon humánusak vagyunk:-)
Az ötödév az ilyen gyógy-jellegû iskola, nem csináltok semmit, majd aztán ide vissza állni, az kegyetlen lesz, hidd el, láttam már ilyet.

Az új rendszerrel pedig az a baj, hogy nem látjuk akiket beengedünk a karunkra. Dékán urunk próbált valami kiskaput keresni, hogy esetleg mégis összehivhatnánk a leendõ kollégákat legalább egy szóbeli beszélgetésre, de nem jött össze. Szóval kicsikét félünk:-)
És nem tudom tudjátok-e, hogy angliában pár éve ugyanez a rendszer volt, de egy év múlva vissza is álltak a párhuzamos érettségi-felvételire, mert nem vállt be.

Egyébként meg a halasztósért is kapunk pénzt, sõt, anyagilag az még jobb is, mert aki halaszt, az a késõbbiekben elég sok támogatástól elesik.

The Garrett
"Új felvételi rendszert meg nem értjük, és akkor igy állítsuk össze a felvettek névsorát...pff..."

ezutan a mondat után szerintem nem diák... 😊

Trade
Akkor ertem nek kapnak most penzt?
De en elsonek arra gondoltam hogy a tobbi diak nem szereti

The Garrett
mert akkor nyugodtan felvehettek volna a helyére mást, aki ODA jár és megkapják érte a fejpénzt? 😊

Trade
Kulonben en is halsztos vagyok most.
Miert nem szeretitetk a halasztosokat?

Galy
eddig március 1 volt a határidõ, ehhez képest a febr. 15. szerintem elõrehozás 😊
criminal law
Szia!

Én nem ajánlom neked a halasztást, mi itt az egyetemünkön kifejezetten haragszunk érte:-)) Persze nem tudom máshol ez hogy van.

Új felvételi rendszert meg nem értjük, és akkor igy állítsuk össze a felvettek névsorát...pff...

Trade
Nekem matek fizikabol kellene emelt szintu erettsegit csinalnom.
Jo nagy szivatas,miert vezettek be meg azt is hogy elmeletet is kell tanulni.
Megvettem a fizika modszertani konyvet de a neten meg nincsenek jo fizika tetelek.
Sulinet E-Fizika szekcio meg nem mukodik.En meg most nem tudok elmeleti fizika konyvekhez jutni.
Tud vki jo fizika oldalt?

The Garrett
mert azzal közel egyidõben kell leadni az emeltszintû érettségi -re való jlentkezést, és ugye az korábban van, mint tavaly . Vagy csak szimplán azért, hogy mégjobban megkavarják 😊

Hova jelentkezel? 😄

Dzsini
"Február 15-én éjfélkor lezárul a felsõoktatási felvételi jelentkezés idõszaka. Eddig a napig minden jelentkezõnek döntenie kell arról, hogy melyik felsõoktatási intézményben szeretne továbbtanulni és el kell postáznia a kitöltött jelentkezési lapokat az OFI-nak ("A" lap) és a választott felsõoktatási intézményekbe ("B" lapok)."

ebben hol van az elõrehozás?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Galy
azt tudja vki, hogy miért hozták elõbbre a felvételi lapok leadásának határidejét?
Dzsini
elméletileg 2 évet lehet halasztani, de rektori engedély kell hozzá és félévente be kell jelentkezni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Bandee1987
Lenne 1 kérdésem: hány évet lehet max halasztani az egyetemen/fõiskolán? Mert én lehet, hogy jelentkeznék 2 éves rendszerinformatikusi képzésre nálnunk (nagyon kemény és jó képzésrõl van szó, most indul). De nemtom, hogy lehet -e 2 évet halasztani a fõiskolán/egyetemen, ha felvesznek...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
dehogyis emiatt teszem. Azért teszem, mert felkeltette az érdeklõdésemet ez a térinformatikus szakma, és azért is, mert a rendszerinformatikus szakma az 2 éves és nagyon nehéz. A programozóhoz pedig nem kívánkozok, a szoftverüzemeltetõi szakma pedig egyszerûen csicskaszakma.

The Garrett
a suliban ahova járok van 4-5 féle szak ötödéven. vegyünk szakonként 30 embert. Ebbol 5~ lelép oktoberben mert kihiányozta magát még 4-5 lelép decemberben mikor rájönnek hogy semmi értelme, még ha kap 1 szakmát se tud vele semmit kezdeni mert semmi gyakorlati tudás nincs mögötte. a maradék meg egyre kedvtelenebbül megy be mindennap. el se tudod képzelni milyen szar felkelni reggel 6 kor úgy, hogy tudod, olyan helyen leszel háromig, ahol keresztbe 1 szalmát nem teszel.
Enis inkabb elkezdtem ismerosoktol tanulni a gyakorlati részét, suliba meg bejárok q3azni/ netezni/ lenyulni a draga fotos cuccokat 😄

évet halasztani egyetemen egyszeruen hülyeség emiatt, ahogy dzsini is megmondta.

de te tudod, végülis saját kárán tanul az okos/buta. ( ha meg azert maradsz ötödéven mert vannak haverok a suliban alsobb osztalyokban, plane ne tedd! )

Bandee1987
remélhetõleg meglessz a nyelvvizsga, és az emelt szintû info érettségi is javít ezen a dolgon...

Mike
úgy igen

persze ha félév alatt kivágják mondjuk az ELTE-rõl...

mindegy OKJ-t lehet végezni késõbb is, akár a munkanélküli iroda segítségével is

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Bandee1987
mondom: egyedül a pontszámitásnál a matek miatt aggódok, meg a 3. évvégi töri miatt, az érettségi az jól fog menni matekból és töribõl is sztem.

Dzsini
HA nem sikerül a felvételi akkor oké, de az ötödév miatt halasztani a felvételt nagy butaság szerintem.

Bandee1987
maradni mindenképp maradok ötödévben, ha sikerül a felvételi, ha nem...

Mike
na igen, de ha nem veszik fel, inkább maradjon, minthogy otthon tengjen-lengjen

Dzsini
"szakirányú szakképesítésért technikusi bizonyítványért legfeljebb 7 pont"
szerintem inkább egy középfokú C ami fix 7 pont most már, ráadásul úgyis maximum csak 24 plusz pontot lehet beszámíttatni.

Mike
én már beszélgettem olyannal, aki azt mondta, hogy õ olyat nem venne fel, akinek 3 diplomája van, mert az életképtelen

Dzsini
általában az a) és c) megoldás mellett döntenek az elutasítók...

nagyjából mindegy a szakma amúgy, a legtöbb helyen inkább a gyakorlatot nézik úgyis. de ez itt off úgyhogy hagyjuk.

én továbbra is az ötödév ellen vagyok, minél hamarabb kerülj be egy olyan egyetemre/fõiskolára ahol végre azt tanulhatod amit szeretsz, és nem szenvedsz a tucatnyi egyéb hülyeséggel.

Mike
ha nem sikerül a felvételi, akkor maeradj ötödévben
szerintem ez természetes
legyen eszed, na csinálj marhaságot

OKJ nem rossz, de mondjuk 7 pontot általában nem ér

Mike
igaz

Mike
szvsz 3 szakma ill. 3 diplomával az abaj, hogy akkor :

a) túlképzett vag

b) annyira hülye vagy, ha hogy eddig nem tudtál elhelyezkedni

c) túl sokat kéne neked fizetni

Bandee1987
hát azért 3 szakmával mégiscsak többet érsz, mint egy sima érettségivel...
Felsõfokú szakmák ezek?

Dzsini
én kiléptem az egyetemrõl, és 3 szakmával állok a semmi közepén. nekem jobb? most fogok újra felvételizni.

a GDF-nek meg egyre rosszabb a híre, és már pár éve se volt jó. de ha csak papírt vadászol arra biztosan elég. ha tanulni akarsz olyasmit ami érdekel, akkor nem.

Bandee1987
Egyébként asszongyák, hogy a Gábor Déne Fõiskolára nem érdemes jelentkezni. Igaz ez?

Bandee1987
nem, mert ha pl. fel is vesznek egy egyetemre, és nem sikerül teljesitenem, akkor is van legalább 1 szakmám, amugy pedig 1 db érettségivel állnék a semmi közepén...

Dzsini
nem mindenhol és nem minden szakma plusz pont, ettõl eltekintve egy ilyen szakvizsga papír egy dologra jó (nekem 3 van, 2 érettségi után 1 külön)... bár arra sem, mert nagyon kemény.

szerintem felesleges az ötödévvel bohóckodni.

Bandee1987
lehet, hogy nem egy álomképzés az ötödév, viszont lesz egy szakmád akkor is , ha nem sikerül az egyetem, és ráadásul a felvételinél egy felsõfokú okj vizsga +7 pont asszem

The Garrett
hat nekem ötödévrõl elég szar tapasztalataim vannak, bár biztos csak kifogtam a szar sulit, de egyszeruen semmit nem csinalunk 😞

Bandee1987
Pl. most ötödévben maradok ugyis térinfósnak, utána néztem a szent istván egyetem ybl miklós fõiskolai karán a településmérnöki szakot (95 pont volt tavaly)
és az eltén az informatikai karon a térképészt (az 109 pont volt tavaly, hogy rohadjanak meg, 2003-ban meg csak 74 pont volt még a határ).

Bandee1987
Én az átlagom miatt aggódok nagyon...az érettségit megpróbálom minél jobban megcsinálni, és informatikából emelt szintût teszek