524
2004/05 felvételi ponthatárok
-
direkt tartod távol magad a felvi.hu -tól és a felsőoktatási tájékoztatótól? -
miskolc? -
Én azoknak a vizsgázóknak, akik nem tudnak semmit, mindig azt mondom, hogy mentek volna inkább péknek, innen jött ez a pékes dolog.
Egyébként meg a mi egyetemünkön van bányász és vájár szakirány is, nem tudom ki említette, lehet ide jönni, de az se egy leányálom.:-) -
főleg nyelvtannál ;) -
gondolom elso feladat emeltszintu erettsegin:
javitsd ki a hibakat a feladatlap kerdeseiben :D -
eh, mi a biosz meg fizika emelt érettségi feladatgyujteményeket javítjuk ki, szégyen, annyi benne a hiba hogy abszurdum, szarvashibák
#314jah -
Tenyleg, mar csak pusztán kíváncsiság végett:
miujság azokon a helyeken ahol alkalmassági vizsga van/ volt tavaly? :D -
OFF
olyan jó volt hajnali 4 körül beszédelegni egy éjjelnappal nyitva tartó pékségbe - áradt a hő a friss zsemlékből :)
ON
mindenesetre érdekes lesz az idei felvételi... -
emelt szintu hokuszpokuszok nélkül oda ahova igazan menni szeretnék van 120 pontom, csak eleg lesz:P
+ meg ugye megcsinalom az emeltszintu angol-t mert 1-2 helyre kerik azt is
hejj de jó lesz hajnalban kelni és sütni a fiiinom kenyeret zsemlet :DDDDDDD -
nem mindegy? ha sikerül kapsz rá sok pontot, ha nem akkor meg keveset... -
AZT viszont ugye jol tudom, hogy emelt szintuert csak akkor kapok + pontot ha legalbb 3 as szintet eléri
/me nagyon
-
én az uránbányászon meg a vájáron gondolkodom...
(azért az érettségi jelentkezéssel nem biztos, hogy végzel 1 nap alatt... bolondok ezek az OKÉV-esek :) utána a felvételi online kb fél óra míg beszkenneled meg beállítod a dolgokat, és 1 levél postára dobása) -

holnap le is rendezem
grrr szeretnem mar letudni ezt az egeszet :(
[biztonsag kedveert ismerkedek a PÉK szakmával is] -
ha KELL, akkor :
- megkapod az angol és töri/magyar/valami jegyeidből átlagolva a valahány alap pontot (ha 5-5, akkor 120)
- beírod egyszer +7 pontért a középfokúdat - elszámoltatva nyelvvizsgaként
- jelentkezel emelt szintű érettségire, fizetsz egy kupac pénzt az OKÉV-nek
- azt megcsinálod valahány %-ra, ami valahány plusz pontot jelent
vagyis lesz 127 + az emelt érettségidtől függő pontszám
(persze jelentkezhetsz több emelt érettségire is, tovább növelgetve a pontszámaidat) -
TEhat akkor most tisztázzuk :DD
NEKEM KELL emelt szintu angol vizsga.
Amit teszek:
bejelentkezek a vizsgára emelt szintű angolbol, megcsinalom a vizsgat amire kapok egy jegyet, legyen ez pl 4-es. Erre kapok 23 pontot, +7 pontot a nyelvvizsgáért? -
egyelőre maximum mint különleges szakirány, mert nem nagyon kedvelem a dolgot :) de nem tudhatom mennyiben változik az érdeklődésem... -
Hah...nekem van két analóg-semmi extra középfokúm, és mindenhová jó...
Egyelőre nem érdekel a jog..egyelőre..még megjöhet a kedv:-) -
jogi iskolák egyelőre nem nagyon érdekelnek :(
igen, államilag elismert alap/középfokú nyelvvizsga. nemzetközileg meg úgy is toefl-t vagy ilyesmit kell csinálni hogy rádnézzenek :) -
És azt tényleg el is fogadják mindenhol??
Én jómagam büntetőjogot oktatok, gyertek mind, kedves humánus ember itt mindeki, szeretem a vizsgázóimat, a leendó hallgatókat, ha rajtam múlna felvennék mindekit:-) -
miket oktatnak nálatok? szívesen mennék...
"Az új, emelt szintű idegen nyelvi érettségi tényleg nyelvvizsga-bizonyítványt ér?
Igen.
A kétszintű érettségi vizsga bevezetése után idegen nyelv tantárgyból az emelt szintű érettségi vizsgán elért 60% fölötti eredmény középfokú C típusú, a 40-59% közötti eredmény pedig alapfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsgával egyenértékű." -
Komolyan csodállak titeket, amiért ezt az egészet átlátjátok..én már csak azért felvennék mindenkit közületek, mert ilyen komplex módon tudtok gondolkodni:-) Én időmben ilyen nem volt. Helyette: érettségi meg egy dögnehéz felvételi.
Most tartanék itt, inkább mennék péknek:-)
Az egyébként igaz, hogy az emeltszintű érettségi, az egyenlő a nyelvvizsgával??? Ez számomra nagyon érdekes. -
makacs dolgok ezek a tények :) de legalább tisztázódott. -
én tényként montam, és azt utána, hogy kell ha menned kell ;) -
de Garrett kérdése nem arra vonatkozott, hogy neked mit mire vált ki :) -
Azt mondtam, hogy ha megkövetelik, tenned kell, és azt hogy kiváltja, mint pl az én esetembenték :) -
ami akkor lehet érvényes, HA az adott szakra nem szükséges az emelt szintű érettségi (#292) - és pont ezt az esetet kérdezte Garrett, amire te hibásan válaszoltál, és bármilyen logikátlan, kitartottál emellett.
ha valahol emelt szintű érettségit KELL tenned egy nyelvből, oda nem számíthatod be emelt szintű érettségiként, hanem csak nyelvvizsgaként - és megkapod nyelvvizsgaként a +7 pontot, ÉS érettségizned kell.
ha nem kell tenni, de beszámítják, akkor választhatsz, hogy emelt érettségiként VAGY nyelvvizsgaként kéred a +7-et - de ezt csak idén teheted meg. -
"Az emelt szintű vizsga kiváltásához a nyelvvizsga-bizonyítványom száma"
Ez áll a lapomon ;))) -
pedig nem :) -
Igen, és én azt montam, hogy kiváltja az emeltet a nyelvvizsga :) -
akkor te nem olvastad amit írtam, minden tiszta :) -
igen, és ez volt a kérdés. - #276 :) -
"Kivételt jelentenek"
Ha megkövetelik, tenned kell ! -
felvi.hu:
"A legtöbb szakcsoportba tartozó szakokra jelentkezési feltételként elég középszintű érettségi vizsgát tenni. Kivételt jelentenek ez alól a Bölcsész-2 szakcsoportba tartozó szakok (lásd a Tájékoztató 1. sz. táblázatát): itt a jelentkezőknek az adott nyelvből emelt szintű vizsgát kell tenniük még akkor is, ha abból a nyelvből a már meglévő "C" típusú középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsgájuk alapján mentesülnének az érettségi vizsga alól."
ha nem kötelező a felvételihez az emelt szintű, akkor annak számít a nyelvvizsga - idén utoljára. -
ez így volt régen, de idéntől változik, mert nyelvi szakokon nincs már külön felvételi, hanem emelt szintű érettségik vannak. -
maximum 28 plusz pontot lehet szerezni emelt szintű érettségik ÉS nyelvvizsgák ÉS szakmák meg egyebek alapján.
amit te írsz az alapján egy középfokú sétagalopp vacak kiváltaná a nyelvi felvételit(emelt szintű nyelvvizsgát) - viszont fizetni kell érte mert jelentkezni kell rá? -
3. -> nem, mert már járt a plusz 7 pont, a nyelvvizsga kiváltja az érettségit emeltszinten -
nekem már megvan 12 éve az angol középfokúm
bárhova jelentkezek ez +7 pontot jelent
ha angol nyelvi szakra jelentkezek, ott elvárás az emelt szintű angol érettségi - ami nekem nincs.
ha jelentkeznék emelt szintű érettségit tenni (amiért fizetnem kell), akkor
1. - le kell tennem az emeltet, amire %tól függően 0-7 pontig kapok valamennyit
2. - nem kell letennem, és jár a +7 pont
3. - nem kell letennem, és 0 pont jár??? (ezt te írod, és szerintem hülyeség)
4. - le kell tennem, és teljesen mindegy hogy sikerült 0 pont jár érte? (ez még inkább hülyeség) -
tökéletesen érted. Mindkettővel el lehet érni a + 7 pontot, ami a max ! -
érted? a nyelvire max 7 pontot lehet szerezni. min:0 max:7
határ... tehát hülyeség megcsinálni, mert nem is lesz arra sztem vkinek ideje... -
de az emeltszintű érettségi 100%-os megléte automatikusan +7 pontot jelent (ahol beszámítható) akármikor tette le az adott személy.
egy C típusú nyelvvizsga megléte +7 pontot jelent, akármikor tette le az adott személy.
nálam ez nyelvi szakokon +14et jelent egy sima fapados nyelvvizsgáért - ezért nem stimmel szerintem.