524
2004/05 felvételi ponthatárok
  • Dzsini
    én se vitatkozási célból írtam, csak vélemény.
  • criminal law
    Na jó, nem vitatkozom:-)
  • Dzsini
    nemtudom, szerintem egy célszerveren elhelyezett adat kevésbé vész el, mint valami ami keresztülmegy pártucat postáson...
  • Bandee1987
    Én is inkább papírozok, sokkal megbízhatóbb, és kicsi az esélye, hogy elveszik, vagy bármi ilyesmi.
  • criminal law
    Hát nem tudom...én semmi ilyenben nem bízom.
    Hétfőn elkezdődik a munka újra, kiváncsi vagyok nagyon mit mondanak benn az egyetemen, van-e valami fejlemény a felvételikkel kapcsolatban. Kapunk valamilyen eredményt, én leszek az első aki megnézegeti őket, mert nagyon kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből az egészből.:-)
  • Dzsini
    mindenképpen kell egy összesítőpapírt küldeni postán is - hiszen az aláírásra még mindig szükség van.
    az A meg B lapokat meg amúgy is elektronikusan továbbítják (tudom, mert anno dolgoztam én a begépelési oldalon), így kimarad egy hibalehetőség.
  • criminal law
    Ha rám hallgattok, papírozgattok. Egyetemeken is úgy működik, hogy be kell iratkozni neten, meg papíron is, a biztonság kedvéért, mert nem nagyon bíznak még most sem az internetben.
  • Dzsini
    természetesen. 1 nappal feladás után megkaptam a visszaigazolást - pont a 355 miatt nem tud nálunk elterjedni a dolog, pedig egy weboldalban én jobban bíznék mint a postában, akik egy ajánlott levelemet 3 hétig keringtették a postaközpontban (meg az e-jelentkezésben is kell egy aláírt papírt feladni)
  • joebacsi
    hát nemtudom, nekem is vannak kétségeim, de ha nem kapok visszaigazolást hétfőig akkor még van idő papírozni :)
  • The Garrett
    maradtam a papirnal :)

egyszeruen nem bizom semmiben amit nem embernek adok oda kézből :D
  • joebacsi
    valaki használta az e-jelentkezést rajtam kívül?
  • criminal law
    Hehe..ez nagyon jó.
  • The Garrett
    Tétel: " az informacios tarsadalom hatasa a nyelv használatára "

kidolgozás : lásd www.sg.hu/forum ... :)))))
  • The Garrett
    megneztem szobeli tetelsort magyar emeltszinture, nekem tetszenek a tételek :)itte valae valae
  • Dzsini
    http://index.hu/2005/erettsegi/
    állítólag lesznek feladatsorok meg minden
  • Dzsini
    nézd meg a bemutató változatokat emelt szintűből (fent vannak az OM/OKÉV honlapon), teljesen másképp lesz.
  • criminal law
    Ha egy tanácsot elfogadsz, a harmadikos könyvet küldjed nagyon keményen, általában az szokott dominálni. Meg jobb többféle könyvet is öszeszedni, nem csak egy szerzőét.
  • Dzsini
    azon vagyok - nemsokára el is tűnök.
  • criminal law
    Addig világot lehet váltani....:-)
    Én anno vizsgaidőszakban napi 8-10 órákat tanultam, ha te is elkezded most ezt, akkor semmi baj nem lesz.
  • Dzsini
    valamikor májusban
  • criminal law
    Mikor lesz ez a felvételi??
  • Dzsini
    nem az ottléttel lenne gondom - azért megyek, mert ezt szeretném tanulni... a bejutás a gond. több, mint 6 éve tanultam utoljára történelmet, és emelt szintű érettségit teszek belőle pontért...
  • criminal law
    wow..hát sok sikert hozzá:-)
    Egyébként a bölcsész az nem gáz, én is csináltam azon egy szakot.
  • Dzsini
    szegedi egyetem bölcsészkar, néprajz - informatika könyvtáros szakpár
  • criminal law
    És azt tudni lehet, te hová fogsz pontosan jelentkezni??
  • Dzsini
    én már teljesen... sajnos emiatt tudatában is vagyok az esélyeimnek.
  • criminal law
    Most viccen kívül:ti ezt az egészet értitek????
    Mert én igyekszem, de mégsem.
  • Dzsini
    egy négyes meg egy ötös az 114 pont +7 a nyelvvizsga. na most onnantól, hogy a legtöbben úgy sejtik, hogy idén az lesz a játék, hogy ki mennyit szerez a 120 (két ötös középszintű) felett, onnantól kevés is lehet a te 121-ed. de ezt nem tudni, csak az látszik egyelőre, hogy emelkedni fognak a ponthatárok, és a becslések megoszlanak, hogy 5 vagy 30 ponttal....
  • Galy
    középszintűvel is felveszik azért az embereket, nemigaz?

mondjuk egy középszintű 4-es, 5-ös plusz c typ nyelvvizsga már 100 pont fölött van
  • Dzsini
    bizonyám. és csak középszintűekre.
  • Punkerwork
    hangsúly a HA szócskán ? :)
  • Galy
    na, csak tovább kellett olvasnom :)

"Középszintű vizsgára bármely vizsgabizottságot működtető középiskolában lehet jelentkezni, ha a középiskola a jelentkezést elfogadja"
  • Galy
    "...akik nem állnak tanulói jogviszonyban középiskolával, és rendes, javító, pótló, kiegészítő, ismétlő vagy szintemelő érettségi vizsgát kívánnak tenni a 2005. május-júniusi vizsgaidőszakban, jelentkezésüket pedig nem egy középiskolába, hanem közvetlenül az OKÉV-hez kívánják benyújtani."

ez alapján beadhatom középiskolába is az érettségi kérelmemet
  • Punkerwork
    szerintem senki nem tudja olyan káosz van
  • Galy
    akkor most melyik igaz??
  • Dzsini
    én múlt héten voltam bent náluk jelentkezni, és ott azt mondták, hogy nem lehet válogatni, megpróbálnak a lakhelyhez közelit találni, de nem tudni előre és nem lehet kérni helyszínt.
  • Galy
    na ezaz, de most hívtam az OKÉV-et, és ott nem ezt mondták.
    középszintű kell, letehetem bárhol
    (elég sok kiskapu nyílik így...)
  • Punkerwork
    valószínű :)
  • Dzsini
    ha már nem vagy középiskolás, akkor ott fogod letenni ahova kiosztanak.
  • Galy
    valóban igaz az, hogy a kiegészítő érettségit adott tárgyból bármelyik gimnáziumban/szakközépiskolában letehetem?