524
2004/05 felvételi ponthatárok
-
én se vitatkozási célból írtam, csak vélemény. -
Na jó, nem vitatkozom:-) -
nemtudom, szerintem egy célszerveren elhelyezett adat kevésbé vész el, mint valami ami keresztülmegy pártucat postáson... -
Én is inkább papírozok, sokkal megbízhatóbb, és kicsi az esélye, hogy elveszik, vagy bármi ilyesmi. -
Hát nem tudom...én semmi ilyenben nem bízom.
Hétfőn elkezdődik a munka újra, kiváncsi vagyok nagyon mit mondanak benn az egyetemen, van-e valami fejlemény a felvételikkel kapcsolatban. Kapunk valamilyen eredményt, én leszek az első aki megnézegeti őket, mert nagyon kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből az egészből.:-) -
mindenképpen kell egy összesítőpapírt küldeni postán is - hiszen az aláírásra még mindig szükség van.
az A meg B lapokat meg amúgy is elektronikusan továbbítják (tudom, mert anno dolgoztam én a begépelési oldalon), így kimarad egy hibalehetőség. -
Ha rám hallgattok, papírozgattok. Egyetemeken is úgy működik, hogy be kell iratkozni neten, meg papíron is, a biztonság kedvéért, mert nem nagyon bíznak még most sem az internetben. -
természetesen. 1 nappal feladás után megkaptam a visszaigazolást - pont a 355 miatt nem tud nálunk elterjedni a dolog, pedig egy weboldalban én jobban bíznék mint a postában, akik egy ajánlott levelemet 3 hétig keringtették a postaközpontban (meg az e-jelentkezésben is kell egy aláírt papírt feladni) -
hát nemtudom, nekem is vannak kétségeim, de ha nem kapok visszaigazolást hétfőig akkor még van idő papírozni :) -
maradtam a papirnal :)
egyszeruen nem bizom semmiben amit nem embernek adok oda kézből :D -
valaki használta az e-jelentkezést rajtam kívül? -
Hehe..ez nagyon jó.
-
Tétel: " az informacios tarsadalom hatasa a nyelv használatára "
kidolgozás : lásd www.sg.hu/forum ... :))))) -
megneztem szobeli tetelsort magyar emeltszinture, nekem tetszenek a tételek :)itte valae valae -
http://index.hu/2005/erettsegi/
állítólag lesznek feladatsorok meg minden -
nézd meg a bemutató változatokat emelt szintűből (fent vannak az OM/OKÉV honlapon), teljesen másképp lesz. -
Ha egy tanácsot elfogadsz, a harmadikos könyvet küldjed nagyon keményen, általában az szokott dominálni. Meg jobb többféle könyvet is öszeszedni, nem csak egy szerzőét. -
azon vagyok - nemsokára el is tűnök. -
Addig világot lehet váltani....:-)
Én anno vizsgaidőszakban napi 8-10 órákat tanultam, ha te is elkezded most ezt, akkor semmi baj nem lesz. -
valamikor májusban -
Mikor lesz ez a felvételi?? -
nem az ottléttel lenne gondom - azért megyek, mert ezt szeretném tanulni... a bejutás a gond. több, mint 6 éve tanultam utoljára történelmet, és emelt szintű érettségit teszek belőle pontért... -
wow..hát sok sikert hozzá:-)
Egyébként a bölcsész az nem gáz, én is csináltam azon egy szakot. -
szegedi egyetem bölcsészkar, néprajz - informatika könyvtáros szakpár -
És azt tudni lehet, te hová fogsz pontosan jelentkezni?? -
én már teljesen... sajnos emiatt tudatában is vagyok az esélyeimnek. -
Most viccen kívül:ti ezt az egészet értitek????
Mert én igyekszem, de mégsem. -
egy négyes meg egy ötös az 114 pont +7 a nyelvvizsga. na most onnantól, hogy a legtöbben úgy sejtik, hogy idén az lesz a játék, hogy ki mennyit szerez a 120 (két ötös középszintű) felett, onnantól kevés is lehet a te 121-ed. de ezt nem tudni, csak az látszik egyelőre, hogy emelkedni fognak a ponthatárok, és a becslések megoszlanak, hogy 5 vagy 30 ponttal.... -
középszintűvel is felveszik azért az embereket, nemigaz?
mondjuk egy középszintű 4-es, 5-ös plusz c typ nyelvvizsga már 100 pont fölött van -
bizonyám. és csak középszintűekre. -
hangsúly a HA szócskán ? :) -
na, csak tovább kellett olvasnom :)
"Középszintű vizsgára bármely vizsgabizottságot működtető középiskolában lehet jelentkezni, ha a középiskola a jelentkezést elfogadja" -
"...akik nem állnak tanulói jogviszonyban középiskolával, és rendes, javító, pótló, kiegészítő, ismétlő vagy szintemelő érettségi vizsgát kívánnak tenni a 2005. május-júniusi vizsgaidőszakban, jelentkezésüket pedig nem egy középiskolába, hanem közvetlenül az OKÉV-hez kívánják benyújtani."
ez alapján beadhatom középiskolába is az érettségi kérelmemet
-
szerintem senki nem tudja olyan káosz van -
akkor most melyik igaz??
-
én múlt héten voltam bent náluk jelentkezni, és ott azt mondták, hogy nem lehet válogatni, megpróbálnak a lakhelyhez közelit találni, de nem tudni előre és nem lehet kérni helyszínt. -
na ezaz, de most hívtam az OKÉV-et, és ott nem ezt mondták.
középszintű kell, letehetem bárhol
(elég sok kiskapu nyílik így...) -
valószínű :) -
ha már nem vagy középiskolás, akkor ott fogod letenni ahova kiosztanak. -
valóban igaz az, hogy a kiegészítő érettségit adott tárgyból bármelyik gimnáziumban/szakközépiskolában letehetem?