Felvételi 2004/05

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi
nem, csak a nyelvvizsgád után kapsz +7 pontot akkor is ha nem felvételitárgyad az a nyelv

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

én elsõ helyre német-infotanárit írtam.
miket tudsz errõl a tanári szakról, mert én nem sokat... semmiképp nem akarok késöbb tanár lenni, de gondoltam a nyelv mellé egy info képzés még jól jöhet :) és ugye ez a nyelv része ua mintha natúr nyelv bölcsészre jelentkeztem volna?

The Garrett
egyetlen eselyem talan a angol-informatikatanari amit jelöltem, oda 134 pontom van ha sikerül az angol emeltszintu, amugy kácc :/

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
hat pedig idén nagyon ugy néz ki hogy ez lesz :/

segond 1 év melo aztan re-re-retry :P

magus
mellesleg ezek a nyelvtan temak nekem meg mindig kinaiul vannak...

olyan pletykat hallottam, hogy jovore nem szamitjak egyetemek a nyelvvizsgaert szerezheto +7/10 pontokat, es a ponthatarok is lejebb mennek.

amugy rohej ami most van, na nehogymar a kozgazra a ponthatar 140 legyen a 144 bol, es utana szelektalva, szoval boven a max ponthatarkelljen akozgazra. a kozgazra bazze.

magus
akkor en mi a jo budoskurvaeletfaszaert szivtam meg tavaly kiserettsegin azokat a temakat amiket emlitettem? ezeket kisse atdolgoztak, tavaly azt allitottak h olyan lesz mint nekem volt. Hajomotivum Homerosztol Ady-ig, Szerelem motivum fejlodese a vilagirodalomban, stb.

Bandee1987
Kérdés: ha pl. beirom a szerzett pontokhoz érettségi követelményként pl. az angolt meg a matekot , és informatikából emelt szintû érettségit teszek, akkor attól függetlenül, hogy azt nem irtam be(mivel azt nem lehet) megkapom a +7 pontot?

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

criminal law
Igen, az egyre elterjedtebb, csodálkoznék, ha pár év múlva nem lehetne használni gyakorlatilag mindenhol az elektronikus aláírást.
Én idõmben (8 éve) még nem volt ilyen, hogy A lap, B lap, stb, jóval egyszerûbb volt.

Dzsini
amit sajnáltam, hogy elektronikus aláírást nem lehetett használni, és egy összesítõlapot kézzel aláírva így is el kellett küldeni nekik postán. a trend jó, csak sajnos még a technológia le van kicsit maradva.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

criminal law
Oké, észérvekkel alátámasztott vélemény:-)

Dzsini
én se vitatkozási célból írtam, csak vélemény.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

criminal law
Na jó, nem vitatkozom:-)

Dzsini
nemtudom, szerintem egy célszerveren elhelyezett adat kevésbé vész el, mint valami ami keresztülmegy pártucat postáson...

Bandee1987
Én is inkább papírozok, sokkal megbízhatóbb, és kicsi az esélye, hogy elveszik, vagy bármi ilyesmi.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

criminal law
Hát nem tudom...én semmi ilyenben nem bízom.
Hétfõn elkezdõdik a munka újra, kiváncsi vagyok nagyon mit mondanak benn az egyetemen, van-e valami fejlemény a felvételikkel kapcsolatban. Kapunk valamilyen eredményt, én leszek az elsõ aki megnézegeti õket, mert nagyon kíváncsi vagyok, mi sül ki ebbõl az egészbõl.:-)

Dzsini
mindenképpen kell egy összesítõpapírt küldeni postán is - hiszen az aláírásra még mindig szükség van.
az A meg B lapokat meg amúgy is elektronikusan továbbítják (tudom, mert anno dolgoztam én a begépelési oldalon), így kimarad egy hibalehetõség.

criminal law
Ha rám hallgattok, papírozgattok. Egyetemeken is úgy mûködik, hogy be kell iratkozni neten, meg papíron is, a biztonság kedvéért, mert nem nagyon bíznak még most sem az internetben.

Dzsini
természetesen. 1 nappal feladás után megkaptam a visszaigazolást - pont a 355 miatt nem tud nálunk elterjedni a dolog, pedig egy weboldalban én jobban bíznék mint a postában, akik egy ajánlott levelemet 3 hétig keringtették a postaközpontban (meg az e-jelentkezésben is kell egy aláírt papírt feladni)

joebacsi
hát nemtudom, nekem is vannak kétségeim, de ha nem kapok visszaigazolást hétfõig akkor még van idõ papírozni :)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

The Garrett
maradtam a papirnal :)

egyszeruen nem bizom semmiben amit nem embernek adok oda kézbõl :D

joebacsi
valaki használta az e-jelentkezést rajtam kívül?

criminal law
Hehe..ez nagyon jó.

The Garrett
Tétel: " az informacios tarsadalom hatasa a nyelv használatára "

kidolgozás : lásd www.sg.hu/forum ... :)))))

The Garrett
megneztem szobeli tetelsort magyar emeltszinture, nekem tetszenek a tételek :)itte valae valae

Dzsini
http://index.hu/2005/erettsegi/
állítólag lesznek feladatsorok meg minden

Dzsini
nézd meg a bemutató változatokat emelt szintûbõl (fent vannak az OM/OKÉV honlapon), teljesen másképp lesz.

criminal law
Ha egy tanácsot elfogadsz, a harmadikos könyvet küldjed nagyon keményen, általában az szokott dominálni. Meg jobb többféle könyvet is öszeszedni, nem csak egy szerzõét.

Dzsini
azon vagyok - nemsokára el is tûnök.

criminal law
Addig világot lehet váltani....:-)
Én anno vizsgaidõszakban napi 8-10 órákat tanultam, ha te is elkezded most ezt, akkor semmi baj nem lesz.

Dzsini
valamikor májusban

criminal law
Mikor lesz ez a felvételi??

Dzsini
nem az ottléttel lenne gondom - azért megyek, mert ezt szeretném tanulni... a bejutás a gond. több, mint 6 éve tanultam utoljára történelmet, és emelt szintû érettségit teszek belõle pontért...

criminal law
wow..hát sok sikert hozzá:-)
Egyébként a bölcsész az nem gáz, én is csináltam azon egy szakot.

Dzsini
szegedi egyetem bölcsészkar, néprajz - informatika könyvtáros szakpár

criminal law
És azt tudni lehet, te hová fogsz pontosan jelentkezni??

Dzsini
én már teljesen... sajnos emiatt tudatában is vagyok az esélyeimnek.

criminal law
Most viccen kívül:ti ezt az egészet értitek????
Mert én igyekszem, de mégsem.

Dzsini
egy négyes meg egy ötös az 114 pont +7 a nyelvvizsga. na most onnantól, hogy a legtöbben úgy sejtik, hogy idén az lesz a játék, hogy ki mennyit szerez a 120 (két ötös középszintû) felett, onnantól kevés is lehet a te 121-ed. de ezt nem tudni, csak az látszik egyelõre, hogy emelkedni fognak a ponthatárok, és a becslések megoszlanak, hogy 5 vagy 30 ponttal....

Galy
középszintûvel is felveszik azért az embereket, nemigaz?

mondjuk egy középszintû 4-es, 5-ös plusz c typ nyelvvizsga már 100 pont fölött van
Dzsini
bizonyám. és csak középszintûekre.

Punkerwork
hangsúly a HA szócskán ? :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Galy
na, csak tovább kellett olvasnom :)

"Középszintû vizsgára bármely vizsgabizottságot mûködtetõ középiskolában lehet jelentkezni, ha a középiskola a jelentkezést elfogadja"
Galy
"...akik nem állnak tanulói jogviszonyban középiskolával, és rendes, javító, pótló, kiegészítõ, ismétlõ vagy szintemelõ érettségi vizsgát kívánnak tenni a 2005. május-júniusi vizsgaidõszakban, jelentkezésüket pedig nem egy középiskolába, hanem közvetlenül az OKÉV-hez kívánják benyújtani."

ez alapján beadhatom középiskolába is az érettségi kérelmemet
Punkerwork
szerintem senki nem tudja olyan káosz van

Galy
akkor most melyik igaz??
<#vigyor>
Dzsini
én múlt héten voltam bent náluk jelentkezni, és ott azt mondták, hogy nem lehet válogatni, megpróbálnak a lakhelyhez közelit találni, de nem tudni elõre és nem lehet kérni helyszínt.

Galy
na ezaz, de most hívtam az OKÉV-et, és ott nem ezt mondták.
középszintû kell, letehetem bárhol
(elég sok kiskapu nyílik így...)
Punkerwork
valószínû :)

Dzsini
ha már nem vagy középiskolás, akkor ott fogod letenni ahova kiosztanak.

Galy
valóban igaz az, hogy a kiegészítõ érettségit adott tárgyból bármelyik gimnáziumban/szakközépiskolában letehetem?