524
2004/05 felvételi ponthatárok
  • I.C.ram
    Ja megvan.
  • I.C.ram
    De hol nyomok rá?
  • I.C.ram
    SOTE-nél vannak ilyen árak, hogy 1,2 millió.
  • I.C.ram
    IBS "csak" 2000 euro/félév. Tesóm is oda járt, de ő olyan fasza tanuló volt az angol részen, hogy csak az első évben kellett fizetn iegyszer, aztán ingyenes volt neki, bár elég szar iskola lett szerinte. El is húzott onnan.
  • I.C.ram
    Orvosi? :D
  • magus
    utolag szerkesztetted vagy almos vagyok?:D

amugy ez a 2 nyelvvizsga, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat, okadni tudnek a nemettol, kitudnam irtani az egesz nemet nemzetet annyira gyulolom azt a mocsok szar nemet nyelvet, hmm, nem realis, hogy nekem nemet kozepem lesz masfel even belul:(
  • magus
    olag szerkesztetted vagy almos vagyok?:D

amugy ez a 2 nyelvvizsga, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat, okadni tudnek a nemettol, kitudnam irtani az egesz nemet nemzetet annyira gyulolom azt a mocsok szar nemet nyelvet, hmm, nem realis, hogy nekem nemet kozepem lesz masfel even belul:(
  • magus
    persze, ott sincsenek csodak, csak a valasztek sokkal nagyobb. Bar mar ny-euban is 5x annyit keres a vizvezetekszerelo mint az ottani igazgato... egyszeruen nincs fizikai munkas. ott nincsenek ciganyok, ott nincsenek roman vendegmunkasok akik elvegzik apiszkos munkat...

igen tulsok, ezert is hulyeseg az egesz reform...
  • The Garrett
    amugy ez szerintem nem csak magyarorszagon van így...külföldön sincsenek "csodamindenkitérdeklőkurvajo" szakok, hanem nagyjabol ugyanezek. szerintem :)
  • The Garrett
    nem az a lenyeg hogy mindenki bejusson az egyetemre... szerintem epp ellenkezoleg, tulsok a diplomás :)

140 pont amugy sima.

3.4. benm kituno vagy, teszel kozepszintu erettsegit mindenbol, es van 2 nyelvviszgad :P vagy nyersz 3 olimpiat. .. :)))))
  • magus
    najah,es igy magyarorszagon a kepzes kb 4 helyre osszpontosul, amit hasznalhatsz is

-gazdasag (kozgaz - tuljelentkezes, a jo szakokra meg a rohej hogy a droidok jutnak be, de egy droid mit keres a nemzetkozi kereskedelmen?)(jo lenne, de hogy mire en eljutok jovore oaig hgoy felveteli kiderul hogy 3 nyelv az alap, utana mire elvegzem meg 2, ahogy igy nezem a tendenciat)
    -szamtech (tultelitettseg minden szinten, ide felesleges menni, a szamitogepekhezmindenki ert, nagyresze nem felhasznaloi szinten, es megse megy ide, a papirral kitorolheted a segged. Meg amugyis, nemtom ki erez elhivatottsagot ahhoz, hogy a gep mellett elje le az eletet)
    -Muszaki (na ha ezt elvegzed akkor irany a nasa) (mellesleg erdekel is meg nemis:( )
    -Orvosi (Ez jo lehet, de en nem tudnek orvos lenni, semmifelekpenne, becsulom az erot azokban akik azok lesznek)
    -Bolcsesz (ha nem akarsz tanar lenni, vagy szociologus, akkor nem sokra viheted vele. Erdekes lehet, de annyira nem vonz, megha vonzana is el van baszva a kozepiskolai magyar nyelv es irodalom oktatas miatt)

Jo ez eddig 5, es utana vannak a kisebb szakok, tesom pl amerikanisztikara jar(t), de annak sztem semmi ertelme. Ezek utan mondj egy szakot ahova mehetsz es erdekel is.

Biologia/kemia - Vegyeszkent kereshetsz, errol nem vagyok kepben mi mennyi miert. De biologuskent nem nagyon, pedig az erdekelne. Marmint a sejtszintezis rohadtul nem erdekel, csak egy reteg belole, itt megint bukta.

Mondj egy jo szakot. Meg hosszutavon gondolkodva semmit sem tanulhat az ember, 10 even belul gyokeresen megvaltozik a gazdasag a tultelitettseg, a nyersanyagok rohanmos fogyasa miatt, es akkor megint megszivtad. Nincs olyan, ami erdekelne, es ne lenne tultelitodve. A fejkvotas rendszer meg amit csinal a bme megint egy rohej,.

AMugysem ertem, nem az volt a lenyege, hogy mindenki bejusson az egyetemre? ez a 140 es ponthatar elerhetetlen...:( a tobbire meg viszont tenyleg mindenki benn van... sajnos...
  • The Garrett
    jah a kolegijuma a legjobb 250k/ honap :)
  • The Garrett
    internesönel biznisz szkuuul
  • Lacc
    És az mi a túró? :)
  • The Garrett
    IBS? :)

jar oda 1 volt osztalytarsam:P
  • BADE
    Rányomsz arra az egyetemre,amelyikre akarsz és felül van olyan,hogy költségek.Ahova én akarok menni 1 milla 1 félév.
  • I.C.ram
    Azt nem tudjátok hogy hogyan lehet megnézni, hogy egy-egy egyetemre, a szakok költségtérítéses részére mennyi a beugró? A tájokoztató könyvben, nincs mindegyik felsorolva, valahol ilyen van, hogy 140k-500k, ami azért nem mindegy. BME-n meg kreditben vannak megadva...
  • I.C.ram
    Szerintem is tutibb a netes jelentkezés. Sokkal biztonságosabb, és nem is kell annyit körmölni.
  • OPM
    programozói/info -ra akar menni a gyerek
    de minden szart beirogatott a nevesebbek mellé, mondván hogy úgyse veszik fel sehová...

a gazdaságisok eléggé megszívták, hallottam
    6-8 hely a minimum náluk
  • The Garrett
    12 az rengeteg penz :))) kedvem se lenne annyi papirt kitolteni :D

igyis kibasztam kb 30k -t erettsegi ujrajelentkezesekkel+ 2 könnyvel (felkeszitos izebize) egyutt :/
  • praksi
    12?? ehhhh

felteszem valamilyen gazdasági szak? (:
  • The Garrett
    hehe hallottam ma szépeket:

1-2 helyen kozgázra 140 lesz ponthatar oO
  • OPM
    én már pénteken feladtam 3 helyre, levan a gond...
    nálunk 12 a rekord
  • praksi
    uhh, én most fejeztem be a borítékok címzését...
    még jó h csak 2 helyet jelöltem meg (: egy oszt tsam 8 helyre adja be......
  • The Garrett
    igen ugyanaz :)
  • magus
    hát az h tanari nem sokat szamit sztem. Legalabbis tesom is elmeletileg vegzi (ill mar nem mert elfuggesztette) az angol tanari szakot, de akarmikor kerdeztem, se pedagogiat, se lofaszt se tanult:D
  • OPM
    azt már olvatam természetesen
    és a 2. kérdésemre nemtod a választ?
  • The Garrett
    ad egy tanári, informatikai oktatói diplomát, de nem kötelező tanárnak menni, lehetsz informatikus tanácsadó, mehetsz cégekhez informatikát Oktatni a dolgozóknak stb... :)

olvasd el felvi.hu -n a szakleírást meg az egyeb infokat a szakoknál!
    ense akarok tanar lenni az 100%.
  • BADE
    Már megvan
  • BADE
    Hol találom meg azt,hogy tavaly melyik egyetemre hány embert vettek fel?Gondolom a felvin,de azonbelül nem találom,pedig még tavaly megvolt:)
  • joebacsi
    nem, csak a nyelvvizsgád után kapsz +7 pontot akkor is ha nem felvételitárgyad az a nyelv
  • OPM
    én első helyre német-infotanárit írtam.
    miket tudsz erről a tanári szakról, mert én nem sokat... semmiképp nem akarok késöbb tanár lenni, de gondoltam a nyelv mellé egy info képzés még jól jöhet :) és ugye ez a nyelv része ua mintha natúr nyelv bölcsészre jelentkeztem volna?
  • The Garrett
    egyetlen eselyem talan a angol-informatikatanari amit jelöltem, oda 134 pontom van ha sikerül az angol emeltszintu, amugy kácc :/
  • The Garrett
    hat pedig idén nagyon ugy néz ki hogy ez lesz :/

segond 1 év melo aztan re-re-retry :P
  • magus
    mellesleg ezek a nyelvtan temak nekem meg mindig kinaiul vannak...

olyan pletykat hallottam, hogy jovore nem szamitjak egyetemek a nyelvvizsgaert szerezheto +7/10 pontokat, es a ponthatarok is lejebb mennek.

amugy rohej ami most van, na nehogymar a kozgazra a ponthatar 140 legyen a 144 bol, es utana szelektalva, szoval boven a max ponthatarkelljen akozgazra. a kozgazra bazze.
  • magus
    akkor en mi a jo budoskurvaeletfaszaert szivtam meg tavaly kiserettsegin azokat a temakat amiket emlitettem? ezeket kisse atdolgoztak, tavaly azt allitottak h olyan lesz mint nekem volt. Hajomotivum Homerosztol Ady-ig, Szerelem motivum fejlodese a vilagirodalomban, stb.
  • Bandee1987
    Kérdés: ha pl. beirom a szerzett pontokhoz érettségi követelményként pl. az angolt meg a matekot , és informatikából emelt szintű érettségit teszek, akkor attól függetlenül, hogy azt nem irtam be(mivel azt nem lehet) megkapom a +7 pontot?
  • criminal law
    Igen, az egyre elterjedtebb, csodálkoznék, ha pár év múlva nem lehetne használni gyakorlatilag mindenhol az elektronikus aláírást.
    Én időmben (8 éve) még nem volt ilyen, hogy A lap, B lap, stb, jóval egyszerűbb volt.
  • Dzsini
    amit sajnáltam, hogy elektronikus aláírást nem lehetett használni, és egy összesítőlapot kézzel aláírva így is el kellett küldeni nekik postán. a trend jó, csak sajnos még a technológia le van kicsit maradva.
  • criminal law
    Oké, észérvekkel alátámasztott vélemény:-)