524
2004/05 felvételi ponthatárok
-
Aki csak alibiből akar menni továbbtanulni, az ne menjen egyetemre. Ott ugyanis van olyan komoly oktatás, amit csak érdeklődéssel lehet megcsinálni. Mi anno tanultunk egy éven át közgazdaságtant, és majdnem bukta lett, mert nem fért a fejembe egyszerűen. Az ilyennek egy jó kis könyvtáros-főiskola szakot ajánlanék.
Másrészt meg nincs ilyen, hogy divatszakma, meg telített szakma. Aki jó, úgyis el tud helyezkedni. Nekem a családban, meg az ismeretségi körben egy darab jogász nem volt, hülyének is néztek, hogy mit csinálok majd a jogász diplomával, meg hová teszem a doktori címet, de azért én nem adtam fel. Sőt, harmadéves koromban bementem a dékánhoz, és közöltem vele, hogy az ötödik év után maradni akarok tanársegédnek. Így is lett. Szóval én arra bíztatnék mindenkit, hogy ne ijedjen meg az úgymond "telítettségtől". -
Jelentkezési sorrendem asszem még lehet változtatni egyszer valamikor az érettségi után, igaz ez? -
Az idegesít a legjobban, hogy pont az az egyik legnagyobb divatszakma, ami engem nagyon érdekel :( Gazdaságra is szeretnék menni, mert nagyon érdekel a politika, és a gazdaság is, de rohadtúl elszomorít, hogy kis köcsög strébereket vesznek fel, akik magolnak mint a majom, gyakorlatilag azt se tudják mit tanulnak, csak bemagolják a szavakat, amik követik egymást a mondatokban... és felvételiznek a "divatszakokra", mert látják, hogy a felső réteg 90% ezt a szakmát műveli. Ezek miatt a majmok miatt nem kerülnek azok az emberek, aki mondjuk kicsit rosszabbúl teljesítettek gimiben, de ezerszer jobban érdekli őket a téma. -
Legjobban a geofizikának örülnék, csak félek, hogy mivel keveset vesznek fel, lemaradok :( Bár megjelöltem a költségtérítésest is, biztos, ami biztos.
Úgy érzem ,hogy ezeknek a szakoknak van jövőjük. Jogász, gazdaság stb. szakok kezdenek leáldozni, és tényleg csak az elit képes talpon maradni. -
Tényleg ennyire szar? Én is megjelöltem a műszaki menedzsert is, mert nagyon érdekel a szakma, és azt hallottam ,hogy a BME-n elég kemény, most mi az igazság? -
geofizikus szakmáró van valami hasonló infód? esetleg geológia. :) -
Hozott pontoknál lehet olyan választott tantárgyat is választani, amit 9. 10.-ben tanultam? Elvileg bármi lehet, csak annyi a kikötés, hogy az adott tantárgy utolsó két tanult évét kell számítani.
Én a Rajzot szeretném továbbvinni hozottpontként, de csak 9. 10.-ben tanultam, akkor az most mehet? -
felreertettel *meg nem nevezett biztosito cegnel* pl eszmeletlen összegeket kap 1-1 eladastechnika oktato, havi 1-2 tanfolyamért...
arrol nem is beszelve hogy egyik heten oktatsz pesten (a leendo uzletkoztoknek eladastechnikat) aztan köv heten del-afrikaban ugyanezt :)
ez most eleg konkret pelda volt :D -
najó, de mire megyek egy tudománytörténettel?
Hát, megtanulni meglehet, de szeretni nem. Illetve vanakivel lehet, van akivel nem.
Olyat nem szeretnek termeszetesen, ami csak kamu szak, arra nem erdemes pazarolni idot es penzt.
garret: eladastechnika... 1. hat nemtom, azert vegezzem el az egyetemet hogy utana tanitsakm azt amit tanultam, azoknak, akik majd ha elvegzik akkor tanitani fogjak, es.... 2. uzlettel az a baj, hogy nem igaan terveznek elore, de eleg sokminden megfog valtozni... turizmus, na az erdeklne, csakhat az is meg fog szuni egy ido utan... -
kommunikacio + valami üzleti szak mellé, es mehetsz eladástechnika oktatónak... aki keres rendesen :) meg nem is egyhangu runtinmunka :)
#valasz magusnak :D -
tudom, de a fizikát meg a történelmet pl. tudománytörténettel tök jól lehet vegyíteni - az persze már egy töri szak után belemerülős.
(a suliban oktatásról meg inkább csak azt tudom, hogy 6 éve milyen volt... és akkor én majdnem maxpontos központi felvételit írtam fizikából)
van még időd eldönteni, de semmiképp ne kezdj bele olyan suliba amit "csak diplomáért" csinálsz.. -
Na igen, ez a baj, érdekel a történelem is, meg érdekel a fizika is. Törit mondjuk könnyebb tanulni, ebbol irom evfolyamdogamat is. Fizika erdekel, de annyira nem szeretem tanulni.
(barmegjegyzem te is tudod, milyen a sulimban a fizikatanitas...) -
KOmmunikáció. Hm, azért az jól jöhet, mármint nem mint fő szak, csak úgy egy ilyen óra vmilyen karra... -
én a helyedben olyat keresnék ami érdekel - a többi majd közben jön. -
Max. dicsekedni lehet vele.Az ehhez hasonló szakokkal Dunát lehetne rekeszteni, de kérdem én, minek? Nálunk tonnaszámra vannak azok az emberek akik valamilyen megmagyarázhatatlan késztetéstől hajtva belevágnak(-vágtak) ilyen olyan gagyi diplomákba, aztán meg csodálkoznak, hogy senki nem kíváncsi a papírjukra és adatrögzítőként gályáznak havi 50-60 ezer forintért.Mondjuk nálunk jogász(!) végzettségűek is vannak ezek között a gályázók között, meg xy mérnökök 2 nyelvvizsgával, úgyhogy én már semmin nem csodálkozom. -
Hát, akkor ez bukta...
Igazabol tenyleg total tanacstalan vagyok hogy, hova menjek. Olyan kene ami erdekel, es lehet is keresni vele. Meg mondjuk jo lesz 10 ev mulva is... Vmi nem veszesen stresszes, ami kikesziti az embert... -
vicc-szak, fal-diploma... felesleges 5 év szeirntem (bár most már csak 3 egy Ba-ig, aztán csinálhatsz mást)
nem tanul semmit, abból is keveset (viszont rengeteg tantárgya van) - nem ért majd semmihez, csak lesz egy papírja. -
nemtom, olyan szakot kene keresni, ami ugy valahogy egyesiti a tori iranti erdeklodest es a muszaki cuccok iranti erdeklodest:)
Bar a mai frei utan, lehet elmegyek biologusnak vagy fizikusnak vagy mittomen...:) -
bme light? Tenyleg erdekel, kifejtened? Hulye vok ugylatszik:(
-
Ez azért nem igy van. Én a Miskolci egyetemen tanítok, és hidd el, nincs olyan, hogy egy héten egyszer kell bejönni. Az már egészen más, hogy aki első alapképzés gyanán elmegy műszaki menedzsernek, az finoman szólva is hülye.
Az meg megint más, hogy az átlag ember két óra után elunja magát, és megy kocsmázni. Öt éves egyetmi pályafutásom alatt nem volt egy hét sem, amikor minden órán ott lettem volna, hiszen ha nem muszáj.... -
hat muszaki menedszerre mert tolunk a fel osztaly miskolcra, kb annyit csinalnak hogy heten 1 nap beneznek egyetemre, de a masodik ora/eloadas akarmi utan megunjak beulnek a kocsmaba es elvannak :)
jah es ezzel meg is van a félévük :D -
elég róla annyi, hogy "bme light" néven csúfolják az műegyetemisták? -
műszaki menedzser szakrol mit tudtok? az erdekelne:) -
műszaki menedzser, gazdasági informatikus, külker... -
Legtöbb ember olyan szakokra megy, amikről fingja sincs, de hallotta, hogy milyen faszán meglehet gazdagoni belőle :) -
Szvsz ifjú fejjel csak az a fontos, hogy sok pénz, és lehessen dicsekedni, hogy van diploma :D -
es Punkernak is: meg megkerdezheted hogy mustarral v. kecsoppel kered. -
nekem az is jo csak adjon diplomat :D
es akkor dicsekedhetk nagyinak hogy van diplomam :P -
nem feltétlenül, és nem csak a "MEDIJA"-hoz jó..... -
mellesleg mi a t*m ez a kommunikacio? minden mokus azt hiszi ezzel bekerulhet a MEDIJA csillogo es milliardokat hozo vilagaba? alibi szak, hogy ne zavard otthon a takaritast. -
a tanarton es a szociologuson kivul van azert meg egy ket sikerszakma a bolcseszen: politologia, kommunikacio, konyvtar.
melyikre gondoltal ami visz haza pezt is? mert akkor atjelentkezek. -
azt en se szeretnek semmikepp :) -
Persze csak az olyanokat, ahol 0-230k között mozognak a díjak. Efölött már elég húzos, de még ez is az :( -
Én bejelölöm, amiből csak lehet, a költségtérítésest. Nem szeretnék 1 évig -bármilyen hülyén hangzik- itthon lustálkodni :) -
Költségtérítésesré mész? Azért az kemény :) -
Ja:) -
Nem,Állatorvosin -
Saját maga intézte el, hogy ingyenes legyen neki, mert ösztöndíjas volt. Csak kirúgták a régi jó tanárokat, és berakta helyükre szarokat, ezért lelépett onnan. Az a 2+1 Oxfordi gyakorlat év nem veszett kárba, mert azért magába szívott tudást, és így van most egy elég jó állása amerikában, és mellette jár egyetemre is. -
ja, ok, aaahhh, mar befizettem 2000 eurot, mostanol ingyenes lenne, de hm, varja, nem tetszik, Anyu, fizetitek amasikat ami ugyanez csak nem ingyenes? -
Valaki tud erről a BME költségtérítéses credit rendszerről valamit? Mi a francért nem adták meg forintban a költségeket?