Gördeszka
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nézd meg ezt a képet ez az én deszkám.Nézd meg a képen a függõket.Párhuzamos az elsõ a hátsóval.Ha neked is párhuzamos akkor a deszkával van a gond hogy meg van csavarodva(csavarodott deszkát még nem láttam de van).Ha pedig a függõid állnak össze vissza akkor ki kell cserélni a gumipogácsákat benne.
megnézted a videót? http://data.hu/get/1435612/IMG_0502.AVI.html
ha ez a dülöngélés is csak a pogácsa miatt van akkor még jobb a helyzet, 2-3 kerék van lenn állandóan-sztem ez nem normális, de nézdd meg a vidin. szerinted mi lehet a baj?
ha ez a dülöngélés is csak a pogácsa miatt van akkor még jobb a helyzet, 2-3 kerék van lenn állandóan-sztem ez nem normális, de nézdd meg a vidin. szerinted mi lehet a baj?
Persze, hogy jó. Amíg 7.85-nél nem szélesebb az új lap,a ddig simán mehet hozzá a régi függõd. MEgkérdezhetem, hogy ki mondta neked, hogy rossz a lap? Amennyire a képrõl meg tudom állapítani szerintem tökéletes.
Úgy kell kiszámolni, hogy a 19-et elosztod 2.5-el.
Ami pontosan 7.6-os méret.
Szerintem ez nagyon keskeny.
HOgy értsem azt, hogy a deszka dülöngél a lap miatt? Ilyen hülyeséget még sose hallottam, de lehet, hogy én nem tudok valamit. A deszka a gumipogácsák gyengesége miatt dülöngélhet, más miatt nem.
Ami pontosan 7.6-os méret.
Szerintem ez nagyon keskeny.
HOgy értsem azt, hogy a deszka dülöngél a lap miatt? Ilyen hülyeséget még sose hallottam, de lehet, hogy én nem tudok valamit. A deszka a gumipogácsák gyengesége miatt dülöngélhet, más miatt nem.
a mostani függõmhöz a 7,7-es lap is jó? vagy te a teljesen új deszka mellett vagy? ezeket a méretbeli dolgokat nem nagyon tudom eldönteni, túl nagy lap az nem jó a kisebb függõhöz gondolom
feltöltöttem ide is a dülöngélésrõl a videót:
http://data.hu/get/1435612/IMG_0502.AVI.html
a kérdés az hogy csak a lap a rossz, vagy kuka az egész?
feltöltöttem ide is a dülöngélésrõl a videót:
http://data.hu/get/1435612/IMG_0502.AVI.html
a kérdés az hogy csak a lap a rossz, vagy kuka az egész?
A Jart lapok nagyon jók és még jó árban is vannak de én inkább azt a 7.7-et venném.
A vidit én nemtom letölteni.A Rapidshare-ról én semmi se tudok letölteni.
A vidit én nemtom letölteni.A Rapidshare-ról én semmi se tudok letölteni.
szakértõi vélemény alatt azt értem, hogy a 19 cm az télleg egy 7,625-ös lap, meg azt hogy ha csak a lap problémás és a függõim és a kerekeim elmennek akkor megvenném ezt : http://www.pepperskate.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=157_87_144&products_id=1143
már annyit gondoltam a deszkázásra hogy ma el is mentem. lehet ha csak a lappal van baj azt cserélem ki amíg jobb nem leszek és akkor meg majd veszek profit, ha meg nagyon rossz a többi alkatrészem is akkor profi lesz belõle már most. csináltam néhány képet a mostani choke deszkámról:
meg egy videót a dülöngésrõl (csak 10-szer tölthetõ le):
http://rapidshare.com/files/233710685/IMG_0502.AVI.html
a deck szélessége 19 cm körül van, ami akkor kb 7,625-ös méret
szakértõi vélemények várok skacok, és köszi annak aki rám tudja szánni az idejét
meg egy videót a dülöngésrõl (csak 10-szer tölthetõ le):
http://rapidshare.com/files/233710685/IMG_0502.AVI.html
a deck szélessége 19 cm körül van, ami akkor kb 7,625-ös méret
szakértõi vélemények várok skacok, és köszi annak aki rám tudja szánni az idejét
Lehetséges, hogy érdemes <#wink>#wink>
Megbízhatóak, az áruk futárszolgálattal kerülnek hozzád 2-3 munkanapon belül.
A gumipogácsa arra való, hogy amiatt tud kanyarodni a deszkád :]
Magyarul egy olyan érintkezési felület a függõ darabjai között, ami alakot tud változtatni, majd késõbb visszanyeri a formáját (pl amikor kanyarodsz).
Ha nincs gumipogácsád a függõ jobban törik (mivel ez is az egyik funkciója hogy ezt megakadályozza), továbbá nagyobb szint leérkezése után képes úgy visszaütni, hogy beszarsz :/.
Kötelezõ dolog egy deszkába😊 Mint ahogy az alátétek is hozzá (hogy ne szakadjanak el, meg ne törjön ki belõlük darab).
Megbízhatóak, az áruk futárszolgálattal kerülnek hozzád 2-3 munkanapon belül.
A gumipogácsa arra való, hogy amiatt tud kanyarodni a deszkád :]
Magyarul egy olyan érintkezési felület a függõ darabjai között, ami alakot tud változtatni, majd késõbb visszanyeri a formáját (pl amikor kanyarodsz).
Ha nincs gumipogácsád a függõ jobban törik (mivel ez is az egyik funkciója hogy ezt megakadályozza), továbbá nagyobb szint leérkezése után képes úgy visszaütni, hogy beszarsz :/.
Kötelezõ dolog egy deszkába😊 Mint ahogy az alátétek is hozzá (hogy ne szakadjanak el, meg ne törjön ki belõlük darab).
meg azt olvastam a pepperen a hírekbe hogy 3-4 hét múlva talán lesz Zero, Mystery, Baker, sk8maffia, Hook-ups, Powell, Powell mini logo, Sugar, Goldstar márkájú cuccaik. úgyis csak 2-3 hét múlva tudnám megvenni a deszkát, ezekre érdemes lenne még várni?
utsó kérdések remélem: peppertõl neten rendelni biztonságos, vagy inkább személyes kéne megvenni, röviden megbízhatók?
a gumipogácsa az mire jó és ti használtok ilyet?
a gumipogácsa az mire jó és ti használtok ilyet?
Teljesen máshogy húz egy deszkás cipõ, mint egy utánzat :].
Ha nem abban kezdel el tanulni, akkor csodálkozhatsz is, hogy miért nem sikerül az ollie, közbe a cipõdön már 5 forintos lyuk van és 5percente szakadnak a zoknik :].
Meg ráadásul hamarabb csúszol le a lapról minthogy húzd😄
Ha nem abban kezdel el tanulni, akkor csodálkozhatsz is, hogy miért nem sikerül az ollie, közbe a cipõdön már 5 forintos lyuk van és 5percente szakadnak a zoknik :].
Meg ráadásul hamarabb csúszol le a lapról minthogy húzd😄
Én nem veszekedni akarok
Az 1 dolog h alakra kb úgy néz ki,de megnézném az arcodat tegyük fel 1 ötös lépcsõrõl való PRIMO-ra érkezésnél nóóónames cipõben.(nem sértésként írtam)
Ég és föld a különbség, de kezdõknek megteszi sztem az is.
Ég és föld a különbség, de kezdõknek megteszi sztem az is.
Ebben egyetértünk, de nem kell márkás legyen, cak alakra legyen olyan, mint mondjuk egy Emerica, vagy Vans.
amúgy majdnem ugyanerre a kombinációra jutottam ki én is, csak másik lapot néztem ki
és köszi minden segítséget
és köszi minden segítséget
jó de azért az alaptrükköket meglehet tanulni bármilyen cipõbe 😄 Majd késõbb ráér a cipõ
\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"
AZért a cipõ is számít, de nem sokat. Én egy sima spotcipõvel kezdtem dewszkázni, de utána rájöttem, hogy deszkással könnyebb. Nem sokkal, de azért érezhetõen.
BEmész egy cipõs boltba, megkérdezed deszkás van-e, s ha igen,a kor megveszed a léegolcsóbbat és kész. Vagy amelyik tetszik. 😊
ajj tökmind1 .. bemész bármilyen boltba és veszel egy cipõt .. nem azon fog múlni hogy megtanulsz-e deszkázni
de honnan szerzek noname deszkás cipõt? mit ajánlotok?
Én régi szakadt etniesemben nyomom , tökéletes😄
Nem kell márkás cipõ a deszkázáshoz, mert ha rendesen deszkázol, akkor 1-2 hónap alatt teljesen szétmegy. Szerintem elég egy NONAME kínai gyártmányú cipõ is csk, olyan legyen a talapa mint a deszkás cipõknezt, oszt kész. 😊😛
DE ezt most komolyan gondoltam.
DE ezt most komolyan gondoltam.
azért a 30k sem kevés, de deszkás cipõ helyett mehetne a saját összeállítás
NA jó...Egy kicsit elszálltam... A deszka 37k ...
MEgértelek, ha azt mondod, hogy ez sok. 😛
HA nem met mondasz az ajánlatomra, akor menjen a Cliché. Én is azt ajánlom. 😊
MEgértelek, ha azt mondod, hogy ez sok. 😛
HA nem met mondasz az ajánlatomra, akor menjen a Cliché. Én is azt ajánlom. 😊
Ez így összesen 25.000 körül van, ha nem tévedek. HA ez így túl drága akkor "lefaraghatsz belõle" azzal, ha mondjuk olcsóbb csavarokat és olcsóbb lapot veszel(azok a seven plys lapok is elég jónbak tûnnek, szerintem).
Helló!
Valahogy én még mindig a saját kézzel összreakott deszkát érzem jobbnak. 😊
Szerintem, ha már van 30.000-red,a kkor inkább vedd meg külön a lapot függõket stb. és rakd össze otthon.
Semmi nem kell hozzá, csak egy 13-as méretû kulcs a kerekekhez és még egy másik kisebb, hogy a csavarokat is meghúzhasd.
Én komplett deszkát nem ajánlom, akármennyire is mondod, hogy kezdõ vagy. Attól, hogy még nem nagyon deszkáztál nem jelenti azt, hogy nem lehet profibb deszkád, nincs igazam?
Itt az én ajánlatom:
Lap(szerintem ez nagyon jó és az ára is tûrhetõ)
Ezek közül valamelyikbõl két darab.
Kerék
Csapágyak
Csavarok
Valahogy én még mindig a saját kézzel összreakott deszkát érzem jobbnak. 😊
Szerintem, ha már van 30.000-red,a kkor inkább vedd meg külön a lapot függõket stb. és rakd össze otthon.
Semmi nem kell hozzá, csak egy 13-as méretû kulcs a kerekekhez és még egy másik kisebb, hogy a csavarokat is meghúzhasd.
Én komplett deszkát nem ajánlom, akármennyire is mondod, hogy kezdõ vagy. Attól, hogy még nem nagyon deszkáztál nem jelenti azt, hogy nem lehet profibb deszkád, nincs igazam?
Itt az én ajánlatom:
Lap(szerintem ez nagyon jó és az ára is tûrhetõ)
Ezek közül valamelyikbõl két darab.
Kerék
Csapágyak
Csavarok
Én a Clichét venném <#circling>#circling>
Megnyitottam a saját topicomat. Itt mindenkit szívesen várok. ;-)
PSN ID: csizmaziakiki
eldöntöttem hogy a komplett deszka jobban megérné, mert még deszkás csuka is kell, a komplett clicé-rõl azt írtátok, hogy a föggõje nem a legjobb: http://www.pepperskate.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=157_150&products_id=677 a másik esélyes egy speed demons: http://www.ocean-earth.hu/?request=prdet<ype=list&fo=12&darab=24&oldal=1&pr=4 amit az elején ajánlottatok csak a mérete egy kicsit kicsi 7,6-os amíg a cliché 7,75 ki melyiket ajánlja a kettõ közül? vagy van valami 3. esélyes hasonló kategóriában?
Sztem a Speed Damons meg a Choke 1 kategória
ezek szerint nem járnék jobban egy speed demonssal, mint a régi choke deszkámmal?
MInõség alatt lehet érteni a lap merevségét, a lap hajlításait(oldalt, és nose tail nél), továbbá hogy pattan. Ezek játszanak fontos szerepet.
De ezenkívül az olliet lehúzza a ragadós kerék, és a nagyon lötyögõs tõcsavar :]
De ezenkívül az olliet lehúzza a ragadós kerék, és a nagyon lötyögõs tõcsavar :]
Na én 3 részre osztanám a deszkákat minõség szerint :
3. Ez a leggagyibb - az ilyeneket weszel bármelyik sportüzletben 5-10 ezer ft-ért (komplett)
2. Na ezekkel már lehet normálisan ollie-zni meg .... szal már jóók pl. Speed Damons , Choke .... szal ilyenek
1. Na ez az elsõ osztály profi deszkák pl. Element Zero ....
3. Ez a leggagyibb - az ilyeneket weszel bármelyik sportüzletben 5-10 ezer ft-ért (komplett)
2. Na ezekkel már lehet normálisan ollie-zni meg .... szal már jóók pl. Speed Damons , Choke .... szal ilyenek
1. Na ez az elsõ osztály profi deszkák pl. Element Zero ....
Annyira én sem tudom hogy milyen mert még nem volt de a barátomnak volt és eléggé szidta. Elég hamar ketté is törtük. <#hehe>#hehe>
PSN ID: csizmaziakiki
a nem jó minõség alatt mit értesz pontosan? pont ezt szeretném megtudni hogy mi a jó és rossz minõség egy deszkánál és hogy mennyit számít miben 😊 csak nem jutott eszembe pont így a kérdés, de most fel van adva
árban kb ugyanannyi. amúgy choke márkájú deszkám volt, amire azt mondom hogy dülöngél (szétment lap) meg nem nagyon mukodik úgy ahogy kéne. de amúgy a choke rossz márkának számít deszkázásban?
én tudok menni és egyhelyben olliezni. ( meg persze egy két alapabb trükk, pl manualt egy kicsit)
te értesz az agresszív korihoz is, azt honnan érdemes beszerezni, lehet kipróbálom és ha az jobban bejön olyat veszek
te értesz az agresszív korihoz is, azt honnan érdemes beszerezni, lehet kipróbálom és ha az jobban bejön olyat veszek
énsem tudom 😄 Szerintem egy olcsóbb deszkával is meglehet tanulni az alapokat
most akkor a profi deszka csak azt jelenti hogy tovább bírja, vagy azt is hogy könnyebb vele trükközni? kezdek elakadni ilyen alapdolgokon 😄
mármint gagyi deszka, vagy nem tapad?