Gördeszka

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is most nem rég tanultam meg mozgás közben ollie-zni. Arra kel még odafigyelned, hogy a pattintásod ne maradjon sokáig a földön , mert akkor az lelassít, és el is kanyarodhatsz miatta. Elõször lassú tempóban gyakorold majd utána egyre gyorsabban , és utána akadállyal.

Kidolgoztam egy "edzéstervet" magamnak:

Ollie
Pop shovit
Heelflip
Pop shovit grap
Kickflip
50-50

Ha tudtok esetleg mást ajánlani szoljatok!

kovacsgellert
Ha tudatosan nem tudu megcsinálni, akkor gyakorold addig, amíg egyszer majd reflexbõl sikerülni fog.

csgery
Pattintás után úgy ugorj, mintha a húzó lábad a nosera akarnád tenni, tehát picit elõre. (meg persze fel is).
Amikor pattintol, akkor így elõre és fel elkezdel ugrani, majd elsõ lábbal kitolsz(ezt is húzd fel, majd elõre).
Ugyanaz mint helyben, anniy külömbséggel, hogy elõrébb kell ugrani. :]
kb4cm-t mértem, és az kb40mm, juhé 😄,
de inkább tipped adjatok, hogy hogyan ollie-zak távolabbra,
leho94
na most 70mm vagy 40 mm ?😄

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

lehet hogy egy helyértéket elcsúsztam, viszont akkor meg nagyon vékony,

megmértem megint , kicsit elnéztem viszont most meg 40mm-snek mértem,
nem szabvány kerekem van
csgery
Jajbocsi, elszámoltam...
<---------------------------------------------------------------------->
ilyen széles kereked van?😄
csgery
<-------------------------------------> ilyen széles kereked van?:?
az úgy lehet hogy 50 mm ér le, de télleg 70mm széles úgy összvissz
leho94
az szép lenne😄

csgery
7 centi széles kerék?😄
70mm-es kerék ?? ráadásul a szélessége ??
A nagyobb kerék kényelmesebb a kicsi az meg stabilabb mert hát közelebb van a deszka az úthoz.
50est simán vehecc

halihó! már egész jól megy az ollizgatás 1 helyben, és most menetközben próbálgatom, van valami jó tippetek hogy érhetném el hogy elõre felé is ugorjak, mert a magasság az egész jó csak nem nagyon megy elõre, így nem tudok semmit se átugrani. A másik hogy a kerekeim kezdenek elkopni és most nézem hogy az én kerekeim olyan 70mm szélesek (ha nem több)és a boltokban csak olyan 50mm körüli kerekeket adnak. nyugodtan vehetek 50mm-est? vagy inkább hagyjam a fenébe
skate00
simán fel

ki hogy akarja

Most a shovitot próbálgatom és azt akarom kérdezni , hogy a pop shovit nál húzó lábaddal elõre kell lökni a deszkát vagy pedig csak simán emeljem fel a lábam?

csgery
Nekem ehhez a kipurcanáshoz 1 év kellett :].
Azóta már stabil 60-70 centis olliem van. Asszem az a max.
kovacsgellert
Addig fogom gtyakorolni mig a tudatalatti félelmem kipurcan.<#eplus2><#vigyor5>

kikix12
Ja én is hasonlóan vagyok. Am nem tudom hogy mekkorát ugrok át.

PSN ID: csizmaziakiki

Azér nem tudtok felolliezni mert féltek.Ez olyan tudat alatti izé.Nekem is volt/szokott még lenni mostanság is.Én csukott szemmel is megcsinálom a kick flipet és vmikor még 1 patkáról sem tudom leadni.Nah ez azér van.Én alapból nemtudok nagyot olliezni csak akk ha van vmi elõttem, 3mas lépcsõre felolliezok (nagyobbat nempróbáltam,de sztem ez untig elég) de simán nemtudok akkorát olliezni.

kovacsgellert
És még valami: Ha valamit át kell olliezni, akkor mekkorát tudsz?

kovacsgellert
Azért mégiscsak jobb lenne, ha legalább egy járdára fel tudnák ugrani.
Még gyakorlom.

Az ollie 180-nál van valami speciális mozdulat?

kikix12
Szerintem ollie után a shovitot utána meg az ollie 180-at.
Gellért: én sem tudok nagyon felugrani semmire pedig elég nahyot olliezok. Szal van úgy h kb 2X, 3X akkorát olliezok mint a padka de nem tom felolliezni. -.-' Úgyhogy én maradok a magasról leugrásnál meg a lépcsõknél.

Akkor jó. Szerintetek az ollie- után a heelflipet tanuljam meg vagy a kickflippet?

kovacsgellert
Nekem is lenne egy kérdésem: Már fel tudok ollieezni egy 3-4 cm magas járdára, de egy normálméretûre nem. Mért nem sikerül soha? Csak a gyakorlás kell és majd sikerül?

Amúgy ha nincs elõtem semmi, akkor simán olliezok 25-30 cm-t.

kovacsgellert
Ez normális... A tail mindidg rövidebb kell legyen, mint a nose...
Szerintem alap, hogy ezt tudnia kell egy deszkásnak.

Az baj hogyha az egyik hajlítása a deszkámnak nagyobb mint a másik?

csgery
Olvass vissza 50hsz-t és megtudod mirevaló a gumipogácsa :]
A függõhöz már csak kereket kell venned. Meg csapágyat😊
skacok ha veszek függõt akkor ahhoz mit kell még vennem? ( mármint pl: csapágy,gumipogi stb ) jah és a gumipogácsa mire jó?
csgery
Fél éve tolom ebbe a cipõbe:

Semmi baja nincs, pedig gyakorlok kickflipet, heelflipet, 360flipet... fél éve nem lyukadt ki :]
kikix12
De az a gond h kurvagyorsan kopik el. Szal minden nap legalább 2,5 órát deszkázok és ennyi idõ alatt ha csak a kickflipet gyakorolnám akkor kb minden nap 2 cipõt dobhatnék ki. És hogyha a laphoz vagy a kerekekhez viszonyítunk azt akármire is használom 1 nap alatt nehezen kopik szét. Ja és jó neked ha megteheted hogy minden hónapban kb 13-20 ezer körüli áron új cipõt vehetsz. :p

megvettem:

ok akkor megveszem.

leho94
Nekem az az etnies annyira bejön hogy nincs szívem csak suliba járni benne😄

KIKIX
most te komolyan azé nem csinálsz kicket mert h koptatja a cipõt?
Ennyi erõvel ha kimész deszkázni akk ne pattintsd le a decket mert koptatod az élét,vagy ne gurulj mert kopnak a kerekek....
Csináld csak szépen azt a kicket+360flipet meg ilyeneket.
Most én is az nemrég vett Etnies-emben deszkázok már kábé 1 hónapja és már ki van lyukadva.ÉS????????Ha ez kell ahhoz h jobban tudjak deszkázni ezen ne múljon.

Figyu
Ha 11e ft-d van akk vedd meg,hisz inkább legyen deszkád mint h ne legyen.De ha van több akk természetesen nem éri meg ilyen deckeket venni.

Ha valaki nem látja a képet itt az URL-je: http://www.skateworld.hu/media/Image/termekek/gordeszka/Gordeszka_hotwheels_BONESHAKER.jpghttp://www.skateworld.hu/media/Image/termekek/gordeszka/Gordeszka_hotwheels_BONESHAKER.jpg

Hellosztok!
Két hete kezdtem el a deszkázást egy játékboltbeli márkátlan deszkán. Két hét alatt megtanultam rajta ollie-z ni , de az a baj , hogy a deszkán mûanyag kerék van , és megrepedt. Nagy nehezen tudtam szerezni egy másik mûanyagot , de azóta már az is megvan repedve ráadásul ma délután az egyik kerék gurulás közben csak úgy leeset, és a csapágya teljesen tönkrement.Most venni szeretnék egy új deszkát, de nem egy olyat mint az elõzõ viszont nem is olyan drágát. Elmentem a helyi sportboltba és egy csomó Hot weels-es deszka van. Én azok közül ezt néztem ki magamnak.:
Szerintetek megvegyem?( 11000 Ft) Ha valaki ismeri akkor : Strapabíró? Mondjuk nem vagyok egy nehéz ember, a márkátlan deszkám lappjának sem lett semmi baja.

Ha gurulásból akarok ollie-zni, kell valami speciális mozdulat?

kikix12
Mert nagyon gyorsan szétcseszi a cipõmet. Azóta annyival változott h már megtanultam a one foot olliet meg a bonelesst(a simát). Szal akkor milyen trükk kéne még?

csgery
Miért nem akarod?:?
kikix12
Kellene 1 kis help. Mit kéne megtanulni ha tökéletes az ollie, a shovit, a Fs/Bs ollie 180, a boneless 180 és a disco flip a heelflip meg a varial kickflip megyeget? (a kickflip-et nem akarom megtanulni)

leho94
Azóta már megnéztem 😄 Hát nemfog összejönni , 200km😄

Hello srácok azt szeretném kérdezni, hogy nekem most van egy 8 inches lapom, viszont a függõim az elõzõ deckrõl csak 7,5-ösek. Gondolom ha már ilyen széles lappal tolom (ilyen a jó nekem😄) akkor a függöimnek is szélesnek kéne lennie. Szóval a kérdés csak az hogy milyen
méretû függõ kéne nekem ill. az, hogy ez sokat számít a deszkázásnál hogy kisebbek a függõim mint a lapom szélessége? A választ elõre is köszi😊

csgery
Köbö ország közepe😄
leho94
merre van kisujszállás?😄

Cindas
jó lenne csak kárhogy 300Km-re van:S

a rossz minőségü trágyára mondhatjuk azt, hogy ez SZAR?

gyertek ha gondoljátok

kicseréltem a gumipogácsákat, most már nem dülöngél
kovacsgellert
Igen, mostmár én is megnéztem a vidit.

csgery
Vagy a tõcsavart, mert meghajlott szegényke.
megnéztem, nem párhuzamosak. akkor majd beszerzek egy adag gumipogácsát és nekilátok deszkázni majd ha szétmegy jöhet az új.
köszi mindent